Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Logeeen
senior tag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
És vajon hány autóban van erintős központi kijelző?
Amit most gyártunk Kecskeméten Mercedes-t, abban sincs.
Mivel kompatibilis akkor ez az androidauto ? -
s3nsitivity
addikt
N7 (2012)-re még jött gyári 4.4.4

Szóval reménykedni lehet.
Bár tényleg kevés esély van rá.
Most ez az autós cucc.. a következő bejelentés mi lesz? android fridge ?

Nem szóltam, igen baba ez az auto is.
(#195) azopi74
Elméletileg igen, és hát már a KitKat is azért készült, reméljük lesz belőle valami mert akkor lesöpör minden konkurenciát.

-
azopi74
addikt
Android One érdekes kezdeményezés. Végre a 100 usd-s kiciócó droidos cuccok is elfogadható élményt fognak nyújtani?
-
s3nsitivity
addikt
óóó kíváncsi leszek a LG óra árára.

Lehet rendelek is egyet egyből, igen bejövős ez a szinkronizáció.
-
-
s3nsitivity
addikt
Dehogy nem!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Már pörgetem is az XDA autó frissítést.

Na most jön a wear is, ezért nem vettem még peeble-t.

De ha nem lesz nagy durr beújítok egyre.
(#186) azopi74
Na igen van egy kis metrós hajazás belátom én is pedig nagy google fanatikus vagyok.
De valahogy nekem jobban bejön a material design mindenestül mint a metro ui.
De ízlések és pofonok.
-
Logeeen
senior tag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
One-ra GPE formájában biztos gyorsan kint lesz. Nem lehet felrakni GPE romot sima One-ra?
-
azopi74
addikt
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Jó ez a Material Design Language. És a google is feltalálta a metro-t

-
Ma elérhetőek lesznek az image fájlok N5-re és N7-re.

-
aizen92
addikt
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Úton vagyok nem tudom nézni, mi ez a multitasking cucc?
-
amúgy mi ez a nagy népvándorlás, ami az i/o alatt megy?

-
s3nsitivity
addikt
válasz
wertigo1984
üzenetére
Majd az Android Whisky lesz a király.

-
wertigo1984
őstag
Ha az abc vegere ernek, akkor jonnek a sos sutemenyek nevei?
(#114) azopi74: Fanta szelet nalunk, de a kedvencem.

-
ivana
addikt
+1 A dalvikot meg azért szidják olyan sokan, mert igazából fogalmuk sincs, hogy miért jó az, hogy van egy vm és nem natív a kód, és mivel egyes alsó kategóriás telefonok katasztrofálisak voltak sebesség szempontjából (szvsz egyre kevésbé), ezt rá kellett fogniuk valamire és erre fogták. Hozzátéve azért, hogy a régebbi droidokban maga a dalvik tudott tényleges lassúságot kiváltani egyes helyeken. De arra például senki nem hivatkozott a wp7 időszakban, hogy wp7-en csak managed kód van (.net hasonlóan dalvikhoz) mert az ms nem engedte ARM11-es borzalmakra rárakni.
-
Logeeen
senior tag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Várd ki a végét...

-
pete_21
addikt
-
Syl
nagyúr
s3nsitivity, azopi74, ivana, vicze1 stb.
Köszi a válaszokat.
Ám ha nincs nagy sebességbeli különbség a fizikai és a java kód között, akkor miért szidják oly sokan a Dalvikot, meg ezt a futtatókörnyezetet. Egyáltalán hogy lehetne fluidabbá tenni a rendszert, hogy ne csak top hardvereken legyen szmúsz? -
-
azopi74
addikt
válasz
s3nsitivity
üzenetére
"De jólvan már, ma ilyen lusta napom van, se olvasni se keresgélni nincs kedvem.
"csak hszeket írni a fórumokba?
-
azopi74
addikt
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Magyarul, csak azok a GPU-k legyenek támogatva, amik tudják az Open GL ES 3.0-t? Igen, azt meg lehet tenni, az a legegyszerűbb, csak akkor jópár vasat kizársz a játékból ...

Bár ha most elkezdesz egy játékot fejleszteni, amire befejezed, jó eséllyel már úgysem lesz sehol használatban OGL ES3-at nem tudó hardver ...
-
azopi74
addikt
válasz
s3nsitivity
üzenetére
"Sőt már mintha a 4.3 is tudná de ebben se vagyok biztos.

Utána járni meg lusta vagyok a dolgoknak.
"Lustaság fél egészség. Kb 3 másodperces munka utánajárni

http://en.wikipedia.org/wiki/Android_version_history
Version Release date Features Image(s)
4.3 July 24, 2013[111]
OpenGL ES 3.0 support, allowing for improved game graphics[112] ... -
ivana
addikt
válasz
s3nsitivity
üzenetére
A GPU-nak is támogatnia kell, és mivel nem minden GPU támogatja ezért nem biztos, hogy megéri használni.
-
vicze
félisten
Sőt van ARM assambly is.
Aztán csináld meg hordozhatódra, egy 1000 féle HW-val rendelkező platformon. 
JavaVM a hordozhatóság miatt kell. A játékok elég sokszor szenvednek azért amiatt mert a natív kódot nem az adott GPU-ra optimalizálták és kell egy új lib, hogy az adotton menjen rendesen. -
DraXoN
addikt
Szerintem Lollipop lehet, vagy marad KitKat.. de ha az első akkor lehet elrejtik valahol ezt mint easteregg: https://www.youtube.com/watch?v=3rYoRaxgOE0 ... vagy bekapcsolási zene lesz belőle
-
azopi74
addikt
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Gondolom arra gondolt, hogy ne virtuális gépen / sandboxban fussanak az appok. Hát azt viszont nem tudom, mi értelme lenne, sokkal több hátránya lenne appok hordozhatósága / biztonság szempontjából , mint előnye. Amúgy is hemzseg már a malware-től szegény Android platform.
Ami sovány teljesítménytöbbletet nyerni lehetne a dologgal, az elmenne a virusirtók/tűzfalak futtatására
Nem hiába próbálkozik szerencsétlen MS is áttérni még desktopon is lassan 15 éve a sandbox paradigmára (emlékszem, 2000 körül a 2006-ra tervezett Blackcombról is azt rebesgették, hogy sandboxban fogja futtatni a programokat, a legacy appokat meg csak valami emulátorban, aztán nem lett belőle semmi, csak a Win8/WinRT-vel került ismét elérhető közelségbe a dolog. -
s3nsitivity
addikt
[link] YT - Google I/O Keynote !
-
s3nsitivity
addikt
JVM a PC-ken is van.

Mondjuk úgy, hogy Ő indítja a dolgokat.

" A kernel szolgáltatásait használják a Linux rendszerekben meglévő különféle programkönyvtárak, mint a libc, az SSL vagy az SQLite; ezek C/C++ nyelven vannak megvalósítva, és a Linux kernelen futnak közvetlenül. Részben ezekre épül a Dalvik virtuális gép, amely egyáltalán nem kompatibilis a Sun virtuális gépével, teljesen más az utasítás készlete, és más bináris programot futtat. A Java programok nem egy-egy .class állományba kerülnek fordítás után, hanem egy nagyobb Dalvik Executable formátumba, amelynek kiterjesztése .dex, és általában kisebb, mint a forrásul szolgáló .class állományok mérete, mivel a több Java fájlban megtalálható konstansokat csak egyszer fordítja bele a Dalvik fordító. A virtuális gép más, mint a Java alatti megszokott virtuális gép, vagyis a Java csak mint nyelv jelenik meg! "
Wikipédia kicsit személyre szabva még tavalyról.

-
s3nsitivity
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Aztán majd ne nyalogasd a telefont, lehet nem tesz neki jót.

-
törölt tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nincs több kérdésem

-
-
törölt tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Beizgultál a nyalókára?
-
Nagyon kíváncsivá tett akkor mikor elolvastam a Lollipop nevét
Mi jöhet még ezután? -
azopi74
addikt
Biztos vissza folyott a nyálad a palackba
De hát azt nem úgy kellett enni, hanem ki kellett önteni a tenyeredbe, nem tudtad?
Igaz, jó ragacsos lett tőle az ember keze.Amúgy meg eredetileg vízben való feloldásra tervezték a port, de szerintem senki sem úgy fogyasztotta ...
-
azopi74
addikt
Hopp, most ugrott be:
Legyen Limo! :

Vagy Leo!

-
Fr0z3n
őstag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Dolgozok és ilyenkor ráérek netezni.

-
azopi74
addikt
Túró Rudit még Magyarországon gyártják? Mármint az eredetit, a pöttyöst, nem a külföldi utánzatokat.

-
Fr0z3n
őstag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Hát nem egyértelmű? Xar a rendszer, ezt tudjuk, elfogadjuk. Nem úgy mint a gyümölcsösök.

-
=Mentor=
őstag
És ennek már elég lesz 4 mag hogy ne laggoljon?
-
rsanyi18
tag
lehetne android 4.5/5.0 lecsó is

-
vicze
félisten
Köszi, ezt elég érdekes és részletes.

Natív kód a JavaVM számára, mivel továbbra is abban fut, az a réteg nem változik, és alkalmazás sebesség szempontjából továbbra is ez lesz a döntő tényező. GC kb. ugyan az mint Dalvik esetén.Itt most belemehetünk a natív értelmezésébe, hogy a natív az most gépi kódot jelent-e vagy mit is?
Akkor annyiban megegyezhetünk, hogy nem bytekód fordul, hanem egy végleges JavaVM által egyből végrehajtható állomány, ami nagyrészt az alkalmazás indítást befolyásolja, magát a működési sebességet már kevésbé. Egy appra nézve kisebb a jelentősége, a teljes rendszer nézve már nagyobb.
@azopi74: Hát kb. igen, csak sebességben nem.
(A java attól még szar marad.
) -
azopi74
addikt
válasz
s3nsitivity
üzenetére
"Tessék Java nyelv működése ami mint köztudott Interpreteres nyelv.."
Köztudottan van benne interpreter is és compiler is. Az interpreter részében egyébként nincs változás, csak a compiler részt érinti a változás, a Dalvikban JIT volt, az ART-ban AOT, ennyi.
Lassabb a telepítés, de gyorsabban indulnak az appok. Olyan lesz, ahogy pl a WP működik most is. -
ordogl
tag
Szerintem a medvecukor kifejezetten finom

-
AtiSnatch
aktív tag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Egyértelműen Lollipop lesz.
-
Palibá
tag
Törökméz... Váááá Tényleg, az is elég szar volt
Szegény idősebbeknek meg még az volt a "csemege" 
Vattacukor még ízre nem is volt olyan rossz, csak amint kaptam/vettem egy pálcikával, úgy rohantak le csoportosan a darazsak, mint a nem zebrán átkelő kalapos nyugdíjas bácsit az elit kommandósok
-
ivana
addikt
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Igaz, kicsit képzavarban voltam ezzel. Viszont ez az ART-ra nem igaz, ott java code -> byte code -> natív kód dolog van nem runtime.
-
s3nsitivity
addikt
Valahogy az androidos topikokban sokkal jobb hangulat szokott lenni mint a WP vagy ájfon topikjaiban.. ki érti ezt?
-
törölt tag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Majd öblítesz jövőre Mirinda-val

-
azopi74
addikt
Lemon Bars fel sem merült? Kedvenc amerikai sütim, pedig nem vagyok édesszájú.

-
s3nsitivity
addikt
Na ja, az valami förtelmes.

Van igazság a lollipopban mondjuk, bár eddig mindig édesség volt, már leöblíthetnénk egy kis limonádéval is.

Amúgy a MIUI hivatalos facebbok oldaláról van a kép csak, hogy legyen forrás megjelölésem.

(#107) ivana
Scriptet még a mirkóm is végrehajthat de egy programot már nem.
Az ART-osat meg rohadtul nincs kedvem most végig olvasni.

[link] TEssék Java nyelv működése ami mint köztudott Interpreteres nyelv.. akkor hol nincs gépi kód?!
-
HawerKing
őstag
válasz
maggi1886076
üzenetére
Dobnek ha lenne arravalo a Galaxy Mini 2 re ....
-
ivana
addikt
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Nem, jól értelmeztem natív kódra fordít az ART első rész második rész
Lényegében natív lib-eket csinál az java kódból.
(#92): Nem közli a CPU-nak != nem lesz belőle gépi kód, egy előre megírt program is végrehajthat egy scriptet.
-
Palibá
tag
Ja, az borzasztó. Savanyú gumiízű cipőtalp és kátrány vagy valami kőolajszármazék (pakura?) keveréke lehetett

Nálunk anno a búcsúkban még ment ugyanez a "Medvecukor" "édesség" úgynevezett: "Bocskorszíjj" néven is.
Nem tudom kinek/minek gyártották, mert mindenki utálta aki kóstolta valaha
De lehet a gyártó(k) megéltek a mindenkori ELSŐ vásárlókból, mert visszatérőkre nemigazán számíthattak
-
törölt tag
válasz
s3nsitivity
üzenetére
Medvecukor sem rossz
(Licorice) -
válasz
s3nsitivity
üzenetére
lady fingers?
komolyan ez az angol neve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
- Apple iPhone 15 Pro 256GB eladó! 91% akku, patika állapot, 12 hó gar
- Apple iPhone 15 256GB eladó! 86% akku, szép állapot, 12 hó gar.
- Apple iPhone Air 256GB 100% akku, 2026.09.22-ig apple gar, sky-blue
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPad 2025 (A16) 128GB & 256GB Wi-fi Bontatlan Összes Szín / 27% áfás ár
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- HP Z420 Workstation,Xeon E5-1620 CPU,8GB RAM,500GB SATA3 HDD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)