Új hozzászólás Aktív témák
-
aginor
veterán
A példát nem én hoztam fel, én csak azt mondtam, hogy számomra az m4/3 rendszer legnagyobb előnye a méret és súly, ami az új irányzatban elvész, amit most mindkét gyártó annyira erőltetni akar. SZERINTEM a rendszerbe a kis dolgokat is pakolgatni kellene (pl: vaku, tisztességes alapzoom, stb). Már mindkét gyártó bebizonyította, hogy tud jót kicsiben is csinálni, nem értem, hogy ezt az irányvonalat miért nem folytatják a pro kategória mellett.
-
aginor
veterán
Azt nem igazán írtad..
Ugyanakkor szerinted a 12-60-al jobb lenne a helyzet? Szerintem még a sima változat is nagyobb, mint kellene. Ha csak az objektíveket nézzük, akkor kb. ugyanakkora a kettő, bár jóval könnyebb, az igaz. A rendszer is kisebb lesz egy hangyányit, de ez a váznak köszönhető inkább ennél a példánál, mintsem az objektívnek. Ami azt jelenti, hogy a kisebb szenzorméret sokszor nem érhető tetten az rendszerre készült objektívek méretén, aminek következtében a rendszer számomra legfőbb előnye elvész. -
aginor
veterán
Agy nagy objektív egy nagy rendszeren nem gáz, de egy nagy objektív egy kis rendszeren már igen. Én pont azért váltottam, mert elegem lett a tükrös cipeléséből. De tessék, itt van, megnézheted magad is.
.mf: igen, az valóban létezik és ez menti meg a mundért, de mechanikailag elég botrány, még ha a képe rendben is van. Jó lenne már belőle agy új verzió, de ez csak álom sajnos.
-
aginor
veterán
Igénylik a nagyobbat, de ne legyenek már nagyobbak és nehezebbek, mint az APSC megfelelőik..
Nyomhatnának mást is, mert pl. nincs egy tisztességes és jó áru nagylátó zoom a rendszeren, fix is csak azért, mert a Laowa megcsinálja, bár éppen olcsó annyira az sem lesz.schawo: valóban "csak". Biztos kiegyensúlyozott kombó lehet egy GX85-el mondjuk..
-
aginor
veterán
Tök jó ez a pro vonal, de a sima földi halandók is kaphatnának pár érdekes lencsét végre. Nem mindeni akarja vagy teheti meg, hogy fél millás objektívekből építse ki a rendszerét..
és mondjuk az sem lenne baj, ha nem mindegyik újdonság lenne ilyen "dög nagy/nehéz".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest