- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
imibogyo
veterán
válasz
vilmose33 #37 üzenetére
Ezért nem kellene semmit sem önállóan használni.
A megoldás szerintem (is) a többlépcsős azonosítás valamilyen formája. Úgy például én is el tudom képzelni az ujjlenyomat leolvasós dolgot, hogy az ember bedugja a kártyáját, majd a gép kéri az előre berögzített ujjával az azonosítást (logikusan terminálon belül, nem valami telefonos megoldással), és csak utána mehet a tranzakció. Mivel úgyis van hálózati kapcsolata a terminálnak nem hiszem, hogy ez sokat lassítana a procedúrán, a modern telefonok leolvasóiból kiindulva pedig szerintem szinte alig hibázna a rendszer...
Persze minden kijátszható, de azért itt sok dolognak kellene együtt fennállnia, hogy ez sikerüljön (például nem tudhatja a tolvaj azt sem, hogy melyik ujjam van benn a rendszerben a 10-ből és mondjuk 2 hibás próbálkozás után tilthatná a kártyához köthető mindennemű tranzakciót (fontos szerintem, hogy nem a kártyát) és ekkor küldene egy SMS/email kombót a felhasználónak, amiben, mint a regisztrációk megerősítésekor két "link"/kód szerepelne (mint pl. Steam esetében). Őn követte el a hibás tranzakciót, vagy sem. Ha igen, úgy a kártyád aktív marad és próbálkozhatsz ismét, ha nem, úgy a kártya letiltásra kerül.
-
Dezsike
tag
válasz
vilmose33 #22 üzenetére
Nem elég ha melléd állnak, a paypass hatótávolsága olyan kicsi, hogy néha az se mindegy, hogy a terminálon hova érinted a kártya melyik részét - az általam gyakran használt terminálokon már kitapasztaltam, hogy hogyan kell, de van amikor kicsit mozgatni kell a kártyát, hogy bevegye. Nemrég voltam külföldön, szokni kellett az ottani olvasókat, volt hogy harmadjára vették csak be a kártyám. De legalább működött szó nélkül - állítólag vannak olyan kártyák amivel meggyűlik az ember baja külföldön.
Ha pedig ennyire parázol, tarts a paypass kártyád mellett egy másik hasonló elven működő kártyát, pl. céges belépőkártyát. A két jel zavarni fogja egymást, így a bűnöző nem tud értelmes adatokat kinyerni. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Le kell cserélni a chip titkosítási algoritmusát és dobatják a kukába a eddigi olvasókat, ugyanis a smart chipben titkosítva vannak a kártya adatok.amúgy anno olvastam hogy az atm ellenőrzi a smc-t meg a mágnes csíkot is amik párosítva vannak. Tehát ha valaki klónozza a smc-t, az atm-nél sokat nem ér. Paypass-t megint csak nehezen tudnák klónozni, mivel magát egy terminált kéne lekicsinyíteni hozzá. Az új mobiltárca is speckós titkosítással ellátott adatok magán a sim kártyán SecureElement tárolóban vannak, amit a telefon nfc-jén keresztül olvas ki a terminál. A PP adatokat nagyon nehéz lenne ellopni...eleve a fizikai korlátok miatt... Meg hát eleve itthon nagyon csekély már az ilyen bűncselekmények száma, meghát van sms szolgáltatás, ezt nem kell eleve spórolósra fogni...mivel elméletileg 1:1 a kártya, ha letilják, a klón sem lesz használható...ha valaki pesten van és smsm-t kap hogy debrecenben használták a kártyáját akkor azonnal le kell tiltani, és ilyenkor a bank köteles a kárt megtéríteni,mivel ha a bank nem tudja biztosítani a biztonságos használatot és ebből eredően az ügyfélnek kára keletkezik, a bank köteles megtéríteni...tehát az ilyen igénynél is meg vannak a feltételek...sajnos a mai világban nincs 100%-os biztonság...de lehetne vesézni a témát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest