Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
továbbra is a dizájn képezi a szabvány tárgyát, nem a simhez kapcsolódó szabadalmak. az hogy almának engedtek egy nano sim dizájnt, és az alma nyöszörög hogy a sim szabadalmakhoz szeretne ingyen hozzáférni és cserébe jófej lesz, az kb csak téged érdekel az egész világon. gondolom neked sincs adatod hogy a többiek miért nem tették ezt már meg, vagy ha megtették miért lettek elutasítva, így az ilyen irányú vita értelmetlen maradjunk annyiban. az alma kezében van jelenleg egy formaterv ami engedélyezve van. semmi több. a sim szabadalmakat meg kell fizetnie ezekre is. a többi gyártó meg ha nem akarja, hát nem használja, nem egy megkerülhetetlen dolog. más kérdés, hogy egy 100+k-s telót ha veszek, miért nem kapok ingyen akkora simet a saját számommal amilyen akarok...
a szabadalmi hivatalok minden szemét cégnek minden szemét szabadalmat megadnak ugyanúgy ahogy az almának. nem értem hol itt a gond. csak egy moto szabadalom, vagy egy nokia szabadalom 1 látogatót és 4 kommentet generál, az almáé meg többet... a bíróságok a hatályos jogszabályok alapján járnak el. ha lehetőség van arra, hogy valakit kitiltson a piacról bármilyen okkal akkor az üzletileg ésszerű döntés hogy megteszi amennyiben tényleg lehetősége van rá. ez se az alma hibája kétlem hogy pl a német bíróságot megvette kilóra...
az operátorok titkos háttéralkuja meg annyira csak nem titkos ha már te is tudsz róla. mesélj a két repülőn is osx futott amik a wtc-be szálltak? ha van valami konkrétum akkor mesélj, ha csak összeesküvés elmélet akkor hanyagold kérlek.
-
gerilee
aktív tag
válasz
#56573440 #147 üzenetére
"jelen esetben ki támogatta és mivel? egy etsi? pont semmi beleszólása a vita tárgyát képező szabadalmakba. vagy a rendőrség amiért nem lőtték fejbe még a jogászt ilyen nyilatkozat után?"
Igen, most pont az ETSI támogatta, mégpedig azzal, hogy az Apple által _alkotott_ és egy nulla innovációt hordozó javaslatot fogadott el és nyilvánított szabványnak. És akkor arra a levél arra a részre, hogy "majd én ingyen adom", élhetek én is a te szavaiddal "amit a jogász mondott az egy javaslat lehet maximum".
De említhetném még a támogatók sorában a szabadalmi hivatalokat, akik minden szirszar papírra vetett skiccet elfogadnak, mint szabadalom, vagy a bíróságokat, akik az előbb említett óvódás firkálmányokra alapozva forgalmazási tiltásokat adnak ki, vagy az Operátorokat, akik titkos háttéralkuk keretében preferálnak bizonyos típusokat.
-
törölt tag
"Az a jogász nem a saját gondolatait írta le, hanem amit előtte saját berkekben már leegyezettek, onnantól kezdve pedig a nyilvánosság és a hivatalok előtt amit a jogász mond az Apple mondja, amit a jogász ír az Apple írja, vagyis a jogász lesz maga az Apple."
mint írtam akárki akármit kommunikálhat kifele, a tény tény marad. nem az alma van jelenleg ebben a kérdésben alkupozícióban. amit a jogász mondott az egy javaslat lehet maximum, hogy jó lenne, ha... se több se kevesebb. bár mondhatta volna azt is, hogy kötelességük a többieknek megosztani a kapcsolódó szabadalmakat, az semmilyen következménnyel nem járna, hiszen az alma jogászának ebben az esetben semmi jogköre nincs ennek elrendelésére (meglepő módon), vagy te azt hiszed hogy egy szabványügyi hatóság önkényesen egy cég tulajdonát képező szabadalom felett rendelkezhet bármilyen mértékben is? ne vicceljünk már. itt mondhat a jogász akármit, hallgathat az etsi ameddig akar (bele úgysem szólhat), ha a 3 cég akikkel ezt meg kell beszélni visszautasítja, amit megtehet, akkor így jártak. nincs az a hatóság ami ilyen indokkal közbelépne az alma javára még pénzért sem.
"az illetékes szervek ezt hagyják, sőt a hallgatásukkal támogatják is"
jelen esetben ki támogatta és mivel? egy etsi? pont semmi beleszólása a vita tárgyát képező szabadalmakbha. vagy a rendőrség amiért nem lőtték fejbe még a jogászt ilyen nyilatkozat után?
értsd már meg. az alma, a rim, a moto, és a nokia kell megegyezzen, ebbe senki másnak nincs beleszólása se most se a jövőben.
-
gerilee
aktív tag
válasz
#56573440 #143 üzenetére
Fura egy gondolkodásod van neked...
Egy cég, aki évekre előre tervez, szerinted hagyná, hogy egy hivatal szeszélye befolyásolja a csúcsmodelljének piacra dobását? (Hacsak nincs megkenve kellőképpen a megfelelő hivatalnok, iLucyhoz hasonlóan.)
Szerintem egyszerűen azt történt, hogy csináltak 2 teljesen egyforma külső méretekkel rendelkező SIM foglalat tervet, csak az egyikbe ilyen másikba olyan SIM való. A tényleges helymegtakarítás amit a nano SIM jelent, pedig csak a iPhone 6-tól valósítják meg...
Az a jogász nem a saját gondolatait írta le, hanem amit előtte saját berkekben már leegyezettek, onnantól kezdve pedig a nyilvánosság és a hivatalok előtt amit a jogász mond az Apple mondja, amit a jogász ír az Apple írja, vagyis a jogász lesz maga az Apple.
És nem az Apple agresszív stílusán, kommunikációján lepődök meg újra és újra, hanem azon, hogy az illetékes szervek ezt hagyják, sőt a hallgatásukkal támogatják is, az iSheepek pedig szajkózzák...
-
törölt tag
válasz
Rickazoid #144 üzenetére
az a baj hogy a legtöbb csak találgatás, és persze én se teszek kb mást, nincs sok infó meglepő módon sehol. szerintem egyértelmű hogy nem azért találták most ki a spanyolviaszt, hogy a többi simmel kapcsolatos szadalmat ingyen és bérmentve használhassák, hiszen ez eleve halott ötlet lenne még nekik is, az érintett feleket teljesen hidegen hagyja az új kisebb sim, semmi érdekük hogy az eddig fizetős szabadalmakat az alma két szép szeméért közkinccsé tegyék... innentől meg nem véletlen hogy a nagyok szépen leülnek és alkudoznak kicsit, és kitalálnak valamit, most viszont az alma kell alkudozzon erősen.
hogy a tervek hogyan vannak kész és hogy vannak előkészítve gyártásra az jogos. tuti van b terv, de ettől függetlenül az idő sürgeti őket hogy zárják le ezt a "vitát" mert szép lassan nem ártana elindítani a gyártást, hogy legyen elég készülék a startra. nem fér bele a hónapokig tartó huzavona.
-
Rickazoid
addikt
válasz
#56573440 #143 üzenetére
Nem egészen úgy megy az, hogy erre tervezték a következő iPhone-t. Mi lett volna, ha nem fogadták volna el a nanoSIM-et másfél hónapja? Az iPhone 5-nek gyártásra készen kell állnia mindenképp, magyarul biztosan létezik microSIM-es tervrajz, prototípus és gyártási terv is, mert ha a nanoSIM-re hagyatkoznak és valakinek sikerült volna keresztbe tennie, akkor csúszna az új iPhone (feltéve hogy újratervezték volna, nem csak betették volna a nanoSIM foglalatot a microSIM foglalat helyére... bár könnyen meglehet, hogy így is pont ez történt, hisz attól hogy az Apple olyan pénzes, mint amilyen, még nem szükségszerű, hogy két alapjaiban eltérő belső felépítésű példányban készítse el ugyanazon eszköz prototípusát és gyártási tervét, viszont náluk presztízskérdés, hogy betartsák a saját maguk által kiírt határidőket), amit az Apple sosem fog megengedni magának.
-
törölt tag
ezzel az a baj, hogy "nemsokára" itt az iphone, és nem a többieket sürgeti az idő. egy nyákon meg nem dobálgatnak szívesen alkatrészeket ki meg be hobbiból. ha az alma akarja a nanosimet, az azt jelenti hogy ő erre tervezte az 5 öst, amiből azon túl hogy megvan a prototípus egészen biztos elő van készítve gyártásra is, ami nem kis meló.
az hogy a jogászuk szerint mit kéne csináljon a másik fél, az egy dolog. a jogászuk szerint valszeg mindenki mást be kéne záratni. ez egy álláspont, ami ebben a formában egészen biztosan nem fog megvalósulni, hiszen az almát sürgeti az idő, át kéne vinni ezt a hatóságokon, a rim, a moto aka google már ha minden igaz, nomeg a nokia ülhet ölbetett kézzel és semmit nem veszít. itt ők vannak alkupozícióban, nem az alma.
vagy te meglepődtél az agresszív alma kommunikáción? nem ma kezdték
"kapcsolódó szabadalmak többi tulajdonosainak is hasonlóan kellene gondolkozniuk"
kellene. fognak is, ha az alma olyan árat mond rá. addig nem kell. semmi nem kényszeríti őket.
-
gerilee
aktív tag
válasz
#56573440 #141 üzenetére
hmm egy újabb személyeskedő komment.
Ha egy kicsit is utánaolvastál volna, nem szaporítanánk itt feleslegesen a biteket. De segítek neked, ne kelljen keresgélned:
"A FOSS Patents jelentése szerint azonban az Apple múlt héten küldött egy levelet az ETSI-nek, amiben a cég jogásza azt írja, hogy az új formájú kártyát díjmentesen licencelt szabadalomként kellene elfogadnia az intézetnek, és ahhoz hogy az új SIM-kártya tényleg szabvány lehessen, a kapcsolódó szabadalmak többi tulajdonosainak is hasonlóan kellene gondolkozniuk. "Ez nekem azt jelenti, hogy a korábban kifejlesztett technológiákat akarja megszerezni ingyen és bérmentve.
Azt gondolni, hogy egy kőkemény profitorientált cég bármit is ingyen tenne, nagyon nagy mértékű naivitásról tanúskodik.
-
törölt tag
hmm egy újabb megalapozott komment.
az elején azt állítod hogy fegyver, majd belátod hogy nem szedhet érte pénzt. ez olyan mint a kocsmai bunyóban felhozni hogy 200 kilométerre apósnak van egy vadászpuskája ami le van dugózva de 30 éve még lőtt vagy mi? nem szedhet érte pénzt. így nem fegyver.
"gondolom azért, mert elvárná ugyanezt a többi SIM szabványtulajdonostól is."
ez most komoly? miért nehéz elfogadni hogy az alma ebből nem fog üzletet csinálni. másképp nem is kapta volna meg az engedélyeket. innentől ez tény. a többi gyártó pedig nem perelhető azért mert nem teszi ugyanezt, hiszen őket nem kötelezi semmi. téged minősít ez a feltételezés sajnos...
ingyen szabadalmakat akar érte cserébe. lottószámokat nem tudod? vagy belsős vagy? jah hogy csak egy kis fröcsögés hiányzott a lelkednek.... ügyes voltál, köszönjük. leülhetsz.
-
Bopez
tag
Én csak azt nem fogom megérteni, hogy aki kapásból nem venne szifont, az miféle késztetést érez, hogy jöjjön egyből hisztizni, meg kárörvendeni, meg szitkozódni!
A microSIM-hez is volt adapter, kb a sarki GSM-nél hozzád vágják egy ezresért...
Gondolom nem tart majd semeddig, hogy ehhez is legyen, és akkor nem kell összefélni magát senkinek ha összeszégyenli magát az alma, és belerakhatja amibe akarja...
Felőlem ultra nano sim is lehet benne nem ez fog gátolni abban hogy megvegyem e vagy sem...(ára...) -
gerilee
aktív tag
Ennek a nanoSIM-nek nincs más értelme, csak egy újabb fegyver az Apple kezébe a bíróságon. A Nokia és még mittudoménki milliókat és éveket ölt a SIM fejlesztésbe, majd jön az Apple a kisollóval és máris egyenrangú partnerként tünteti fel magát. Nagylelkűen felajánlja az ingyenes használatot és gondolom azért, mert elvárná ugyanezt a többi SIM szabványtulajdonostól is. Ha meg, majd rohan árulkodni iLucyhoz, hogy a cúnya-cúnya Nokia milyen gonosz, mert nem adja ingyen oda a szabadalmait. Szánalmas, szánalmas, szánalmas...
-
Beri78
őstag
és jövőre milyen sim lesz majd?
-
knyitogato
őstag
Igazán fontos.
Innováció!
-
suckall88
tag
válasz
maxisama #115 üzenetére
+1
bolvar-nak:
Hmm, nos kipróbáltuk a sim kiszedést 4s ből. Barátnőm csinálta direkt, aki abszolut nem műszaki beállítottságú, én a teszt kedvéért azért nem mert műszaki területen dolgozom.
Adott a sim kiszedő az asztalon, és a telefon egymás mellett 200 mm-re.
Stopper szerint ez kevesebb mint 4 sec.
Hol a hiba? -
törölt tag
maradjunk szerintem abban, hogy azt tartja max vissza a sim a cserétől majd, akinek ez az első iphone-ja, és vagy nem vásárolt még zenét, filmet, játékot, alkalmazást. nálunk boldogabb helyeken a tulajok jól láthatóan komoly összegeket ölnek bele ilyen tartalmakba, ha droidra vált ezek jelentős része megy a levesbe (kis trükközéssel tudom hogy megoldható az itunes szinkron droidra is, de erre se képes néha az egységsugarú user...). szerintem ez sokkal inkább visszatartó erő.
egyébként is a havonta telefoncserélgető, tesztprogramokra izguló, utolsó szögig testreszabni vágyó közösség csak a szaklapok fórumain tűnik hatalmasnak, és ők kvázi soha nem voltak célközönségek az almánál.
-
törölt tag
semmi értelme az egésznek.Akkor majd megint vehetek átalakitót,ha másik telefont szeretnék használni.Igen ötletes dolog.
Dante32: Én mindegyiket már kipróbáltam,tegnap adtam el a 4s-em,és hidd el idegesitő volt este átalakitóért szaladgáljak a trémobilba,hogy tudjam használni a mostani telefonom.
-
Dante32
tag
Az igazság az,hogy megfigyelésem szerint legfőképpen kétféle ember írogat hsz-eket ebben a témában.Az egyik aki egyáltalán nem része az iPhone célcsoportnak,aki megveszi részletre a telefont és sírdogál,hogy mi lesz vele,ha vissza kell térnie egy régebbi készülékéhez.
És vannak azok akik már régen rájöttek,hogy az iPhone az egyedüli a piacon ami nem az átlag okos telefon tulajdonosoknak készül.Ők nagy valószínűséggel már több iPhone generációt birtokoltak/nak.Azok akiket a simkártya mérete hidegen hagy.Apple elveszít ezáltal(nano sim) néhány "fun-t"? Ugyanennyit,vagy még többet nyer azáltal,hogy az új iPhone kijelzőjének mérete nagyobb lesz,mint az elődé.
Én számomra egyértelmű,hogy ez inkább azt a célt szolgálja,hogy aki i5-öt vesz az maradjon is meg mellette.Ne gondolkodjon egy esetleges rivális cég mobiljára való váltáson,még,ha valami csoda folytán az i5 a vártnál kevésbé jönne be neki,akkor se.
Továbbá az sem kizárt,hogy a keskenyebb foglalattal kisebb elektronika jár együtt.
-
arpi6k
addikt
Bírom az embereket hogy ezen képesek zsibbadni...
Lassan 1 éve van Szifonom, és akkor láttam utoljára a sim kártyát amikor betettem, és egy fityingbe sem került a sim csere... Tragédia, Világvége, szemét alma fújjjj!
-
joey04
titán
válasz
stewe780 #102 üzenetére
Mondjuk azt azért megsúgnám, hogy a legtöbb ember lehet, azt sem fogja tudni, hogy más kártya kell bele. Bemegy miután lejárt a 2 éve, vagy új előfizetőként, kéri az új szifont, belecsapják neki a kártyát, vagy ő otthon (szerintem sokan akkor sem ismernék fől, hogy kisebb a kártya), és soha többé nem látja. Szóval az ilyen infók nem a mezei vásárlóknak szólnak, mert konkrétan leszarják ezt, ha fanok, ha nem. Csak egy geek fórumon pörgünk/pörögtök rajta. Mondjuk én a kép alapján azt látom, hogy valamivel kisebb a műanyag keret is. Hozzátéve, hogy a kijelző is vékonyabb, valamint azt, hogy picivel az egész ház nagyobb lesz, így összességében ez már érhet valamit. Más értelmét nem látom, meg minek hazudna az Apple ebben a kérdésben? A vásárlóknak nagyrészt ingyen cserélik, az átalakító eddig 100-200 forint volt. Meg ők akarták ezt átverni nagyon, biztos nem kevés pénzbe került (nem feltétlenül maga a fejlesztés), szóval csak van valami értelme.
-
mepet
addikt
válasz
maxisama #115 üzenetére
Hidd el a műszaki tervezésnél a döntési szerep ritkán a mérnököké. Mindig valami főokos menedzser mondja meg, hogy így nézzen ki, ezt tudja, és ezekből álljon. A mérnök meg csak oldja meg, hogy működjön...
Ez a sim váltás is csak egy üzleti stratégia része, ezt még a vak is látja! -
maxisama
tag
A hozzászólásokból is kiderül, mennyire rosszul áll Magyarország.
Ennyi rohadt sok mérnök van itt, de csak hozzászólásokban tudják megosztani a véleményüket. Micsoda pech, bárcsak tudna rólatok az Apple, biztos nem öltek volna milliókat a nano simbe, ha tudják, hogy nem is kell az a tizedmilliméter hely -
Knight666
aktív tag
Így van, ezt elfelejtettem említeni. Természetesen ha náluk veszed a készüléket, akkor is ingyen van. Nálam ez azért nem tudott összejönni, mert nem árulták, ami nekem kellett volna.
A Telenornál rendesek, hogy a 2 évesnél régebbi kártyákat is ingyen cserélik. A T-nél nekem a Westel900 logós kártyámra azt mondták, hogy azért nem cserélik ingyen mert még csak 9 éves.
Hogy ne csak OFFoljak: én megértem a gyártókat, hogy ebbe az irányba mennek. A funkcióját tekintve tényleg helypazarlás a most elterjedt simkártya. Egy új szabványnál sajnos mindig adódnak kellemetlenségek az átállás során, de valamit valamiért. Szerintem itt nem olyan vészes a helyzet. Végül is egy adapterrel vissza lehet rakni az újat is egy régebbi készülékbe. -
lyzzard
aktív tag
válasz
Alexa09099 #26 üzenetére
hát, ha valaki telefonteszter, újságíró, vagy mobilszolgáltatónál van, esetleg olyan helyen dolgozik, ahol telefonokkal kell foglalkozni, annak hetente más van. de jó érzés, hogy most én is le lettem hülyézve
-
suckall88
tag
Az a baj, a cikkben szereplő képen lovagoltok, mikor a sim keret terve/kinézete egyenlőre titkos...
Akik szeretnek kepeket nezegetni azoknak:
http://pqkbazar.com/wp-content/uploads/2012/07/Apple-iPhone-5-new-features-8.jpg -
Rickazoid
addikt
Nem azon van a hangsúly, hanem hogy a nagy számháborúban túlzásokba estek a gyártók, és jelenleg megint az Apple az a birka, aminek a nyakában a kolomp lóg. A SIM kártya csak egy újabb áldozata ennek. Először a kamera megapixel, utána a vastagság, aztán ezzel félig párhuzamosan a képernyő-méret, most meg a SIM méret. Arról például nem nagyon cikkezik senki, hogy egy új hangfeldolgozó chip mennyivel lett kisebb az elődjénél, főleg nem úgy, hogy hú de nagy helymegtakarítást eredményezett a változás, mennyivel nagyobb akkut lehet majd emiatt beépíteni, stb.
-
stewe780
őstag
Neked meg mi bajod? Valami gondom volt azzal, hogy ingyenes vagy fizetni kell-e érte? Az engem nem nagyon mozgat, hogy most 2-4ezer HUF-ot ott kell-e hagynom valahol, de ha hülyének néznek az már kicsit gondot okoz. Márpedig, az, hogy az Apple kijelenti, hogy ezzel hű-de-aztán mennyi helyet lehet megtakarítani, az bizony nem kicsit hülyébe vétele a vásárlóknak, annak ellenére, hogy ezt esetleg néhányan nem veszik észre.
Komolyan mondom, ott a kép, mindenki látja, de nem, ha az Apple a kékre azt mondaná, hogy az bizony piros, sok fan bólogatna, és itt vitázna, hogy az pedig piros... de bizony, hogy piros...
-
dezs520
senior tag
válasz
Gadgetfan_ #70 üzenetére
...ezt szó szerint osztom,sok idióta rinyagép...
-
Rickazoid
addikt
válasz
suckall88 #90 üzenetére
Nem ő döntötte el, hogy nem jelent helymegtakarítást, hanem a fizika. Ha ma is bankkártya méretű lenne a SIM és ahelyett jönne a mostani normál, akkor beszélhetnénk helymegtakarításról. De a maiak mellett ezek a módosítások már elhanyagolhatóak. És a mérnökökkel se jöjjön senki, ők abból terveznek meg egy eszközt, amiből meg kell tervezniük, egyik sem nehezebb vagy könnyebb. Bár az Apple bohóckodása inkább nehezítette a mérnökeik munkáját, hisz el kellett, hogy készüljön az új iPhone terve microSIM-mel és nanoSIM-mel is, hátha nem fogadják el utóbbi szabványát. És ez is bele lesz számolva a végfelhasználói árba, még ha nem is fog meglátszani rajta.
(#92) fordfairlane: mert ők is rájöttek, hogy aki előbb tudja vakítani a parasztot, annak van nagyobb esélye többet kaszálni az eladásokon.
-
Mogcaa
aktív tag
ezaz éjjen!!!!!! az apple egy újabb csodálatos és nélkülözhetetlen "innovációt" mutatott be jó drágán!!
-
xors
senior tag
nos ezek szerint, ha ez egy valódi leendő iPhonból való sim foglalat, akkor lehet következtetni, hogy mivel fekete, akkor valszeg fekete lesz az oldalsó sáv is az iPhonon? ha ez így van, akkor elvetették a régi designet
-
suckall88
tag
Az Apple-nél mindenki hülye... Sőt a Nokia-nál, a RIM nél is stb. mert ugye ők is helymegtakarítás miatt akarják a Nano simet.
Te pedig eldöntötted, hogy az új szabvány nem jelent majd helymegtakarítást.
Lásd #68-as hozzászólásod.
És igen... Bizonyára ez egy gyári Apple sim foglalat... -
Rickazoid
addikt
Nem is lenne igazi, ha nem lenne mivel különcködniük. Ha más nem használná microSIM-et, a nanoSIM ötlete a mai napig egy fiók mélyén pihenne az Apple-nél.. illetve lehet nem, mert nem is létezne ötlet szintjén sem. Kíváncsi vagyok mi lesz a következő. Biztos kitalálnak valami újabb marhaságot, amint egy másik gyártó is nanoSIM foglalattal ad ki telefont.
-
suckall88
tag
Remélem a megtakarított hellyel az akku időt akarják nyújtani. Az iPadnél nagyon komolyan vették az akku időt. Szerintem fontosabb lenne mint hogy vékony legyen.
Bár a karcsúság is központi kérdés Cupertinoban -
Lacces
őstag
+ annyi, hogy ez, most kit másol kit ez egy lükeség. Az Apple és Nokia vívott nagy csatát, hogy az ő elképzelésük valósuljon meg az új nano-sim esetében. Az Apple győzött a bizotságnál. De nem biztos, hogy legközelebb sikerül neki.
Szal ilyen téren, hogy "másol" valaki valakit az szerintem nem állja meg a helyét. Ha most nem az Apple nyer, akkor ő másolná a Nokia-Rim-Motorola(Google) elképzelését, na és mindenki más. Most amúgy meg fordítva van.Most egy erősen iphone5 kompatibilis nano-sim lesz.
Szerintem a következő sim generáció megvalósításánál kell elővenni a popcornt és élvezni a műsort.
elpatkorado ez 40%-al kisebb, mint az előző sim generáció. Ez pedig jelentős százalék. Lehet antenna erősítot rak be az Apple
-
elpatkorado
aktív tag
Nem is lenne akkora baj ez a nano sim téma, , mert ugye fejlődik a világ,de kérlek. Minek
Annyi helyet nem lehet vele spórolni, hogy haszna is legyen, így meg sz@rt se ér. Nem értem miért kell ennyire spórolni a hellyel, legyen kicsit vastagabb a telefon, és kész. Ja, hogy itt a karcsúság a lényeg.
Legközelebb majd mikroszkópot is csomagolnak a dobozba, és speciális "behelyező" szerkezetet.
-
suckall88
tag
válasz
fordfairlane #82 üzenetére
Egy ilyen chip nem költség
bevállalhatja akármelyik szolgáltató akár korlátlanul is..
-
Alborosie
aktív tag
válasz
fordfairlane #82 üzenetére
Majd új készülékvásárlásnál cserélik ingyen maximum. Szerintem!
-
fordfairlane
veterán
A Telenornál állításuk szerint ingyen cserélik a 2 évnél régebbi SIMeket akár normálra, akár microra. Remélem a nano-val is hasonló lesz a helyzet, elvégre annyi az egész, hogy a megfelelő sablonnal körbe kell vágni a kártyát.
-
bagkri01
őstag
válasz
Gadgetfan_ #70 üzenetére
Ne haragudj, de az ba***na be ha egy 200 rongyos teló mellé még a simért is kérne a szolgáltató pár ezer forintot. És igazad van nem fogok iphone-t venni, de az innováció nem itt kezdődik, továbbá abban is biztos vagyok, hogy van még néhány újdonság az apple tarsolyában.
-
Alborosie
aktív tag
Sokkal praktikusabb lenne valami online jellegű megoldás. Akkor legalább nem kellene SIM-ezni. Csupán a SIM kártya kódjával bejelentkezne az ember a telefonba és már menne is szépen minden.
Vagy ez baromira abszurd elvárás?
Én tévedtem...
-
V.T.CS.
senior tag
amíg más cégek nem kezdik el a hülyeséget addig pont nem érdekel.
-
Lacces
őstag
Ez mondjuk várható volt.
Már a nyár elején volt róla szó, hogy a szolgáltatók leadták a rendelést a nano-simekre, pont az új iphone miatt.
Ráadásul ez az Apple-nél már pressztízs kérdés is lett. Giesecke & Devrient a kártya gyártója, vagy tudom is én, de úgy olvastam, hogy anno ők nyújtották be a specifikációt. Az lehet, hogy a Samsung is alkalmaza majd, de nem olyan biztos. Giesecke & Devrient nem tudni, hogy ezt a céget felvásárolta-e az Apple.
De én emiatt nem izgulnék, amikor volt a szabvány bizottságnál az új simekről szó, akkor az Apple nyert, a többiek buktak. Nokia, Rim, Motorola Mobility ( ekkor már Google kézben) igaz ők süllyedők jelenleg.
Szal akkor úgy nyert az Apple ( a kétes körülményeket hagyjuk), hogy a speciben az állt, hogy ezt lehet úgy "csomagolni", hogy visszafele is kompatibilis legyen.Bár akkor már a 2 éve kifejlesztett M2M SIM MFF2 simet is belerakhaták volna, ha nagyon akarják, ez a legkisebb sim, ez lett volna igazán innovatív.
-
Kinder
senior tag
nagyobb iphone - kisebb sim
mi a gond? -
hallerlaller
addikt
válasz
CarKiller47 #63 üzenetére
Igazi oktalan helypazarlás amit művelsz.
-
Gadgetfan_
senior tag
Megint többségében azok nyígnak itt, akik amúgy sem vesznek iPhone-t. Aki meg megveszi az új iPhone-t azt úgy sem érdekli az egész. Nekem két éve van iPhone4-em, de még nem láttam a simkártyámat, és fizetni sem kellett pluszban érte semmit mikor megvettem a telefont. Valószínű a váltásnál is ez lesz.
-
suckall88
tag
Én nemtudom mekkora keretet csinál neki az Apple.
Mekkorát fog csinálni? -
stewe780
őstag
Volt itt 1 cikk, hogy a miktosim túlságosan benyúlik, ezért váltanak nanosim-re. Namost ha megnézitek ez ugyanannyira fog a telóba benyúlni, mint a mikrosim. Amennyit levágtak a simből, annyival több a műanyag a behelyező keretben. Nagy koponyák
Ebből bizony nem lesz plusz hely az akksinak, vagy bármi másnak.
-
Integra
titán
revolutionary
stewe: ennyi, ezen röhögök azóta is
-
attisx
addikt
Már alig várom Bog következő anyázós blogját...
-
CarKiller47
tag
Nekem még a microSIM is a sima SIM keretben van, nem pattintottam ki. (érdekes módon csak simet vettem, de a T microsimet adott, pedig ebbe nem kell, a Wavebe szintén nem kellett)
-
lexter00
őstag
Legközelebb már nem is lesz sim hanem az Apple szerveriről fogják kiosztani a telefonszámokat
-
suckall88
tag
Kell a hely... Ennyi. Ilyen integráltságnál 0.1 mm is számít. Egyébként meg le lehet hurrogni az Apple-t aztán copy-paste Samsung is váltani fog.
Mellesleg a sim ingyenes... Ha veszel Tnél iPhone-t. -
geri|
aktív tag
egyébként kapacitásában jobb mint a jelenlegi?
-
válasz
littlelion21 #46 üzenetére
+1
-
válasz
littlelion21 #46 üzenetére
Rá bizony mégha nehézkesebb is a procedúrája.
-
Wusaki
csendes tag
van itt egy kis probléma mi akadájozza meg hogy fordítva tegyed bele a sim-et vagy az iDiot döglik be vagy a sim
-
fordfairlane
veterán
válasz
sz.gabor11 #47 üzenetére
Jah, szegény felhasználók, micsoda sokkot kénytelenek átélni. Pedig láthatóan nem is akarnak iPhone-t venni, de már így is teljesen kikészíti őket a hír.
-
saelin
veterán
Erm... valaki megmondaná hogy a kisebb méreten kívül mi pluszt nyújt ez a fajta sim? o_O
-
sz.gabor11
tag
Alma megint kihúzta a gyufát
-
littlelion21
addikt
Rászokhatnának már a beágyazott - programozható - SIM-ek használatára.
Ez így jelenleg fingreszelés. -
edward2
addikt
Bakker! Eddig mindig törtem a fejem mi a halál értelme, hogy az apple variál a simekkel mert jelentős tömeget nem spórolsz helyet se.
Végre. Köszönöm a segítséget. Ez egy újabb korlátozás, hogy az életkedved is elmenjen új simet kéregetni ha netán más telefonra akarnál váltani így inkább nem váltasz.
-
NivoSzaki
tag
Nagyon helyes fizessenek csak az apple fanok
-
freeknight
őstag
Oszt minek?
De tényleg nem értem, az apple-nek mi haszna van ebből. A microSIM-et még értettem, mert ezzel akarták anno elérni, hogy a kisebb amcsi szolgáltatóknál ne lehessen kapni a telefonjaikat. De erre most mi szükség van? Ennyire elterjedt volna a micro? Őszintén én csak az iphone-ról tudok, ami kezeli, meg még mintha hallottam volna egy-két Sonyt, vagy HTC-t? Nem is vagyok biztos benne. Akkor meg minek ennyire sietni a generációváltással? -
hemaka
nagyúr
Úgy is csak egyszer kell betenni, szóval felőlem lehetne integrált chip is...
-
Knight666
aktív tag
A T-nél 4ezer a csere, kivéve ha elromlott a régi, mert akkor ingyen van. A többit a fantáziátokra bízom. (Amikor én vittem be, hogy nem működik, akkor le sem ellenőrizték.)
-
Megbolondultak ezek? Hát hányfelé vágjam a sim-et? Áhh....
-
törölt tag
szerintem ezeknél a váltásoknál is töbek közt arra próbálják terelni a cégek a dolgot, hogy az ő szabványukat verjék át, amiért utána lehet pereskedni. itt most amennyire emlékszem nem sikerült teljesen, mert a Nokia és Motorola is beleszólt a nano-SIM kialakításába, de majdnem áthúzták azért a sajátot.
igazából amúgy az Apple már ebben a "fordulóban" is azt akarta elérni, hogy egyáltalán ne legyen kártya, ami érdekes dolo volna, mivel nem lehetne cserélgetni olyan könnyen a készüléket, egy szám egy telefon és kész. -
törölt tag
gondolom a sim foglalat helye nem igazán változik, azért. de maga a modul a lapon kisebb, amivel lehet helyet spórolni, könnyebb a vezetékek kialakítása, esetleg spórolhatnak a nyákon pár réteget, stb. a gyártás szempontjából teljesen érthető lépés kb. az meg hogy mivel lesz utána kompatibilis az persze kérdéses, de ahogy eddig is mentek a gyártók az alma után, úgy ezután is fognak hamarosan szerintem
-
aAron_
őstag
válasz
Alexa09099 #26 üzenetére
De az pl bárkivel előfordulhat majd h lerobban az ájfóóónja és akkor megszívta
nem hiszem h olyan sokan fognak venni átalakítót -
zsoma92
csendes tag
ezt a marhaságot...
-
Zsolti23
tag
Jaj istenem mekkora egy baromság.
Nem igaz, hogy nincs annyi hely hogy nem lehet sima sim. -
Löncsi
őstag
Ez nagyon kellett...
-
roxan
senior tag
válasz
Alexa09099 #14 üzenetére
Én ájfonról váltottam androidra.
Megérte.(#23) domperke
Jaja, nekem is az volt az első telóm. Bankkártya méretű volt a sim benne. -
aAron_
őstag
Szerintem ezzel sokkal többet vesztünk mint nyerünk. Már így is átalakítóra volt szükség a micro sim miatt (aminek még volt értelme), de még ez is... Ezzel mégis hány köb mm lehet nyerni?
na nehogy már ezen múljon bármi is
hey apple, knife!
(#24) roxan Úgyszintén
-
zooole
senior tag
válasz
Gadgetfan_ #3 üzenetére
Dehogy fogják. Szarnak bele. Még a micro-SIM-et sem használják, csak páran, pedig annak még van is értelme.
-
bagkri01
őstag
válasz
Arthuro_Adam #9 üzenetére
Én is várom már, az apple nyilatkozatát, hogy miért csinálják így, biztos megint az aksira fogják, hogy csak így fér el benne a 8000mAh-ás akku
A sokadik generációs iphone-ban már biztos atto-sim lesz, amit már nem is fogunk látni.
Na viccet félretéve azért nem vennék mérget arra, hogy ilyen lesz benne, remélem nemsoká megtudjuk. -
GALARDO
addikt
Biztos jó okuk van a cserére. Nekem nem lesz sok gobdom vele. Megveszem a szifont, ingyen kicserélik a kártyámat, és az eladás napjáig, a telefonban marad.
-
válasz
Alexa09099 #14 üzenetére
Mivel 2 havonta más más telóm van előfordul hogy visszafelé is váltok mert nemcsak a tudása alapján választom a telefonjaimat.
-
xenom0rph
őstag
Na megint lesz fúrás faragás a simmel
-
Még egy okkal több, hogy nem lesz iPhone-om
(sajnos)
-
törölt tag
komolyan nem értem miért kell ezen kiakadni... ez is olyan mint az f1 minden apró hely számít, már a 4s belseje se táncparkett, minden össze van benne nyomva. vagy ekkora helyen aztán tényleg nem számít hogy 40%-ot spórolhatnak a simen?
vagy valakinek fáj 1-2k lecsengetni egy 150 fölött kezdő készülék mellé a kisebb simre? aha...
-
plus44
veterán
T-mobilban dolgozó ismerős mondta múltkor, hogy már előre örülnek a tömegnek. Mire véget ért a kényszeres microsim-csere, jön a következő roham.
-
pusszycat
nagyúr
Hmmm… nagy ügy ollót a kézbe…
-
Gadgetfan_
senior tag
Mondjuk ezt azért lehetett tudni. Ha valami biztos volt az új iPhone specifikációjában, az a nano-sim... A többiek is követik, ez is biztos.
-
kcsa
veterán
Ahogy nézem pont semmi értelme, ha a fiók majdnem akkora mint a korábbi... Minek kellett megint váltani, ha nincs előny belőle látszólag?
-
Hurrá...megint az alma...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch
- Renault, Dacia topik
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest