- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNPablo
tag
Vegreman
-
vicze
félisten
Azok az adott SoC korlátozása max. nem az architektúráké, az A7 és az A15 ARM specifikációban benne van a támogatás, innentől csak implementáció kérdése, szóval 4GB "probléma" miatt nincs szüksége 64bit-re.
S4-től lefelé pedig minden Qualcomm támogatja.
ECX-2000 sajnos már nem fog forgalomba kerülni, a Calxeda csődje miatt. -
namaste
tag
Hiába tud egy 32 bites CPU LPAE-vel 1TB-t megcímezni, ha a SoC memóriavezérlője nem támogatja. Az MT6589 (4x Cortex-A7) max. 2 GB, az Exynos 5250 (2x Cortex-A15) max. 3,5 GB RAM-ot tud kezelni. Ami 4 GB fölé tud menni, az a Calxeda EnergyCore ECX-2000 (4x Cortex-A15) max. 16 GB, de ezt kifejezetten szerverekbe szánják.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
takacsbotond #39 üzenetére
Csak akkor, ha már nagyon vártam valamit.
-
takacsbotond
őstag
válasz
Oppenheimer #1 üzenetére
Te minden cikkhez odaböfögöd, hogy "végremán"????
-
falijja
őstag
Nem lehet sokat tudni róla nem is kell úgy is a legerősebb lesz mint mindig mikor a samu kidob egy új procit..
-
halkow
őstag
válasz
FragMaster #30 üzenetére
a régebbire gondoltam és nem hiszem hogy most ez megoldják...
-
halkow
őstag
A samu csak maradjon a Qualcomm nál az exynos nem túl jó szerintem, többet fogyaszt és egy hajszállal gyorsabb és jobban melegszik na és ha valaki netalán rootolni akarja az nem igen fog sikerülni neki.
És baromira felesleges 4+4 alacsony fogyasztású mag főleg ha többet eszik egy szimpla 4 magos qualkommnál . -
vicze
félisten
Pl. volt S3-ból is LTE-s Exynos-os, csak a Samsung saját modeme kevés frekit fed le és így kis területen használható, illetve nincs integrálva a SoC-kal ebből kifolyólag több probléma is van vele, egyrészt drágább gyártani, másrészt magasabb a fogyasztás.
Nemes egyszerűséggel azért kerül Snapdragon bele, mert olcsóbb így a Samsungnak mint a saját SoC és sokkal több előnye is van. A felhasználóknak meg tök mindegy. -
-
babkukta
senior tag
válasz
dreamdancer #7 üzenetére
Persze.. tudják ők is h sz.r ...
Amit kihoznak Exynossal meg Qualcommal, egyértelmű h a qualcommot jobban viszik
Jövőre úgyis jön a 64 bites Snapi is, aztán majd a samsung is beáll a sorba érte, mint eddig. Csak ugye így elmondhatja h övé az első 64 bites proci, 8 magja van, és hurrá, a Samsung tud vmit!! Mindenki örül.
Kb úgy tudom elképzelni, h a Samsung az AMD, a Qualcomm meg Intel. Lehet h az Intel Core i7-je 4 mag... attól még alázza az AMD 8 magosát, akármennyi milliohertz is legyen -
vicze
félisten
válasz
FragMaster #16 üzenetére
Viszont abban igaza van, hogy a natív 64bit-es programok mérete megnő úgy 20-30%-kal, alapból több RAM kell egy 64bites OS mellé.
Viszont az ARMv8 nagyon is nagy előrelépés lesz.@tjb007: Szóval MTK-nak előbb lesz LTE modemes SoC-ja mint Samsungnak?
-
bok92
addikt
Ebből tudni fognak eleget gyártani? Mert Exynos így, exynos úgy, s majd ismét lesz Snapdragonos változat a Samu csúcstelókból.
-
gyczib
csendes tag
a 64 bittől én azért félek, mert a sebességet nem nagyon növeli , de a memóriahasználat pedig jelentősen növekszik. Legalábbis a 64 bites windowsból ezt a következtetést vontam le
Valahogy máshogy kellene optimalizálni a dolgokon, mert ez csak játék a számokkal. több bit, több memória. csak hogy valami új dolgot eladjanak a népnek. -
moleculez
veterán
Lehet a Tizennek kell, hogy legyen 64bit.
-
jacis
nagyúr
válasz
dreamdancer #9 üzenetére
De
-
Sofian
őstag
válasz
dreamdancer #7 üzenetére
LTE modem
-
dreamdancer
őstag
Nekem valahogy a Samsung saját processzorfejlesztései egyre inkább marketinges dísznek tűnik. Ők a világ vezető mobiltelefon gyártója, az elsők között vannak a félvezetőgyártásban, a kapacitásukból bérgyártásra is futja - mégis alig van olyan mobiljuk, amiben Exynos van.
-
Sofian
őstag
Remélem végre már lesz rendes LTE modem és nem lesz itt külön bohóckodás LTE meg 3G verziók között..
-
vicze
félisten
válasz
Oppenheimer #1 üzenetére
"64 bites processzorcsalád is leleplezésre kerül, melynek köszönhetően a jövő okostelefonjaiba már 4 GB-nál több operatív memória is beépítésre kerülhet."
Jó lenne ha ez a hülyeség nem lenne szajkózva állandóan, mivel jelenleg is a legtöbb SoC 40bit-es memória vezérlővel rendelkezik és 1TB-t tudnak megcímezni...
-
Oppenheimer
nagyúr
Végremán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Gitáros topic
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Az évtized végéig maradhatnak a PC-kben a PCI Express 5.0-s SSD-k
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bluetooth hangszórók
- Horgász topik
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest