Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Patikamérlegen számolgatják az iPhone 17 Air komponenseit
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
Nekem Next S aranytarskartya vsomagom van ami több mint korrekt 5310 ft/hó. Ha ugyan ezt akarom osszeállítani, akkor 7500 a jelenlegivel
társkártya rendszer megszünt és partner kártya van, de az nem lehet a legnagyobb elofizeto vagyis én, hanem csak az Eco Surf, amit anyám használ (persze ehhez be kell lépni az új portfolióba A Mobil S-el). Tehát most az Eco 3300 ugyan ennyiért korlátozással 4250, ha rájön a partner kedvezmény akkor meg 3600 korul
vagyis most fizetek 3300+5300 azutan meg 3600+7500
Elmennek ezek a faszba. Júliusban én is itt hagyom őket.
-
A cikkből: a Mobil XL kérhető mobilinternet nélkül is
Halkan tenném hozzá, hogy mobilinternet nélkül csak az XL érhető el...
-
sajby
senior tag
válasz
tothmaxy182 #41 üzenetére
Nálam ez a konfig van.Tökéletesen elvagyok.NEm is szeretnék előfizetést
-
Cilindrik
aktív tag
Most biztos én leszek a naív megvezetett ember de nekem megérték ezek az új csomagok.
Nekem eddig Move S csomagom volt (3410, kb 87 perc 200 Mb) és jellemzően kb 100 Percet beszélek. Ezt váltottam Mobil S + 1 Gb ra ami alapból 4000 Ft de lejön a 25% kedvezményem (vann otthoni 3 szolgáltatásom).
Tehát most 3245 Ft-ért ( ha még azt a 7 percet is beleszámolom ami a Move S csomagban volt) kapok ugyan annyi percet és 800 Mb-al több netet. Vagyis csökketn a havidíjam és nött a kapott szolgáltatás.
Az egyértelmű hogy a telekom ezzel nyomni akarja az embereket hogy minden szolgáltatást vigyél át hozzá és akkor gyakorlatilag marad vagy kicsivel csökken a költséged.
Természetesen azt én is látom hogy ha valakinek csak egy előfizetése van akkor ott nagy a cumi, valamit a 35 Ft-os percdíjak is brutálisan nagyok legalább levihették volna 20 körülire mit az alap kártyás perdíj.Persze az 1 Gb 2000 Ft-ért elég mellbevágóan hangzik.
-
BaLee
addikt
Ezért van annyi csomag, mert eltérőek a telefonálási szokások.
Barátnőm a 80 perc-be bőven bele fog férni így az fix, 1GB netbe is bőven bele fog férni, saccra 500mega elég lenne neki így feleslegesen fizetne többet bármilyen plusz szolgáltatásért, ráadásul nem is kevéssel többet mivel a Blue M majdnem a duplája.Én meg elvagyok a feltöltőkártyás netemmel, mivel keveset telefonálok így nagyjából 3000Ft-ból kihúzom 2 hónapig úgy, hogy egyik hónapban van 500mb ajándék bónusz netem a feltöltésért, másik hónapban veszek 500 megát 1100ft körül, a maradék 2000-et pedig vagy eltelefonálom vagy nem. Így olyan mintha lenne egy 1500Ft-os havidíjas netem 500 mega nettel. Oké, én speciális eset vagyok, mert szerintem havi 10-20 percet telefonálok, annak is a nagy része a bónusz 50 percből pereg ami ingyenes.
-
tothmaxy182
őstag
Ha belegondolunk, nem éri meg most előfizetésesnek lenni a T-nél.
Ha jól tudom, jelenleg 9 Ft/perc Domino Most-ban a hálózaton belüli telefonálás, hálózaton kívül 19 Ft. Ehhez tudsz mobilnetet venni, 1Gb 1845 Forint, ráadásul nem havonta, hanem addig használhatod, amíg elfogy az adatkeret.
-
Daert
őstag
Sajnos nincs más választása,mert az összes hazai szolgáltatót eladták.Így az alternatív lehetőségek száma erősen a nullához konvergál.
tothmaxy182:
Nyugodtan,mondják csak a maguk PR maszlagát(megjegyzem biztos sokan el is hiszik).
Mindeközben Ausztria jövőre bevezeti a G5 hálózatot,Európában elsőként.
Amíg ilyen árak mellett adják a semmit,képzelem mennyire lesz a rendszer terhelt. -
tothmaxy182
őstag
Biztos hatalmas kereslet lesz a havi kétezer forintos 1Gb netre...
Komolyan, nem értem. Mindig azzal magyarázzák a magyarországi drága tarifákat, főleg a mobilnetet, hogy itt sokkal fejlettebb a hálózat, jobb a lefedettség, mint külföldön, ahol harmad ennyibe kerülnek a tarifák. De kérdem én, mire mennek vele, ha az emberek egy jelentős csoportja viszont nem hajlandó kifizetni ennyi pénzt erre?
Sajnos nekem van egy olyan beidegződésem, hogy mielőtt valaminek megtudnám az árát, előtte kitalálok egy saját árat hozzá, hogy mennyit ér meg nekem az az adott termék, és ha jelentősen drágábban adják, akkor nem veszem meg. Így szoktam telefont is venni, és ezért nincsenek százezres telefonjaim, mert nekem annyit egy telefon nem ér (persze azt is megértem, ha másnak igen).
Nos én már pár éve eljátszottam a gondolattal, hogy mennyit érne meg nekem havonta a mobilnet, és arra jutottam, hogy mondjuk olyan 200Mb bőven elég lenne számomra (szinte csak messengerre kéne) és ezért hajlandó lennék olyan 200, max 300 forintot fizetni. Szóval azóta sincs mobilnetem. Van wifi a munkahelyen, otthon is, a kettő között meg valahogy túlélem. -
szemy94
senior tag
Blue M-ben vagyok. Korlárlan (nekem havi 100+ óra) beszélgetés hálón belül (konferenciahívás 400/hó) , 200 perc hálón kívül, 2GB internet, 500MB online rádió, korlátlan MyTV (néha jól jön, nem vagyok otthon vasárnap, mehet a Forma 1) ehhez képest a 80 perc plusz 1GB internet hol van? Nem egy kategória a kettő.
-
Daert
őstag
Úgy tűnik a tendencia folytatódik,illetve csak romlik.
Jó néhány éve olvastam egy cikket,miszerint a Magyarországon működő külföldi cégek(pl telekommunikációs)
azért adják a szolgáltatásaikat az anyaországi szint felett,hogy meglegyen a bevételük,amit otthon az elhatalmasodó árverseny miatt nem tehetnek meg.Már szinte a szolgáltató fizet csak őt válaszd
Ezért terjeszkednek ezek a cégek keletre,piacot vesznek,hogy az otthoni árversenyüket fenn tudják tartani. -
Daert
őstag
válasz
tomboy0013 #31 üzenetére
Ausztria
-
balint82
senior tag
Sajnos ez még mindig Magyarország
, arról meg ne is beszéljünk, hogy más országokban 20-30 EUR/hó előfizetési díjakhoz kb. ingyen adják a flagship telókat.
Van olyan telefon, ahol meg ~40%-kal drágábban adja a T a telefont, mintha máshol megvenném függetlenül (nem sufni GSM Boltokról van szó).
Pl. Huawei Nova, P9 lite, stb... -
ORCA58
addikt
válasz
szaszlaci #25 üzenetére
Egy katasztrófa az új rendszer. Ha a jelenlegi díjcsomagnak megfelelő új csomagot választanám egy 80 000 Ft-os telefonnal, konkrétan 129 360 Ft-ot kellene fizetnem a telefonért. Elméletileg "csak" 33 360 FT a telefon, de mivel telefont vettem, havi 4000 Ft-al drágább lesz a szolgáltatás ára. Ami 24 hónap hűség alatt 96 000 Ft. Így jön ki a 129 360 Ft. Ezek szerint nem szabad náluk telefont venni, a legdrágább független ajánlat is sokkal-sokkal olcsóbb!
-
-
Daert
őstag
Év elején volt akció a sógoréknál egyik szolgáltatónál:
-17Eu/hó
-17GB Net
-Országon és Európán belül korlátlan beszélgetés és SMS
Ott legalább vannak ilyen akciók,évente 1-2×
Nálunk miért nem lehet?A függő készülékek meg drágábbak mint a függetlenek.
Hol élünk,kérem szépen!! -
szaszlaci
addikt
Most akkor én értelmezem félre, vagy rajtam kívül mindenki más nem veszi észre? A harmadik Telekomos hír, ami alatt az előfizetéseket tárgyaljátok, milyen drágák is.
Feltöltőkártyás változat, itthon 25 Ft/perc/mindenhova/SMS. -> 80 perc x 25 Ft = 2000 Ft.
+ igény esetén harminc napos korlátlan ez-az.4 GB / 4000 Ft, annyi idő alatt használod fel, ahogy akarod.
Ha nincs szükség valóban korlátlan telefonálásra, akkor hogy érhetik meg ezek az olcsóbbnak látszó, de végül is nagyon drága előfizetések?
-
hemaka
nagyúr
Végülis igen, nem igazán tudod, hogy a te csomagoddal mennyi is lesz a mobil.
Egyébként ez szerintem egy elég erős jel arra, hogy a digi még nagyon sokáig nem lesz a gsm piacon, vagy épp azért akarják gyorsan lekötni az ügyfeleket 2 évre drágább csomagokkal, mert már tudnak valami, ki tudja...
-
BaLee
addikt
Sajnos az emberek többségének elég az, hogy részletre elviheti a boltinál drágábban adott szolgáltatófüggő készüléket, mert egyben nem tudná kifizetni azt a 60-100 vagy akár több ezer Ft-ot. Azért lakás + autó fenntartása mellett már nem nagyon jut mindenkinek ennyi plusz amit nyugodtan elkölthet.
Ezért tudják ilyen drágán is eladni a készülékeket, mert akinek van pénze, hogy egyben megvegye az általában úgysem náluk veszi, vagy éppen olyan csomagban van amihez szinte ingyen vagy tényleg ingyen adják a telefont...
A szolgáltatók sem hülyék, nem adnák ilyen drágán ha nem kellene senkinek...
-
Balzak83
senior tag
Ez így van, szinte mindegyik telefonjuk drágább, mint ha független, hivatalos partnertől, gyári garanciában vennéd meg. És akkor ne is beszéljünk a sim zárról, ami gyakorlatilag eladhatatlanná teszi a telefont a használtpiacon. Szóval buksz a vásárláskor, buksz eladáskor, és 2 évig nem válthatsz tarifacsomagot. Ez minden , csak nem előnyös üzlet
-
Aryon87
félisten
Meg jo hogy oarom elofizuja most aprilis elso heteiben jar le... Nem is fog hosszabbitani, sot, at fogom vinni a Telenorhoz,egalabb ingyen fogik tudni vele beszelni...
Kb osszel terveztem hogy atmegyek a Tre-hez, de igy maradok a fenekemen..
Telenor megcsinalta, most a Tre a soros, utana a Voda is meglepi, ez tuti, nehogy kimaradjon a bulibol.. -
pengwin
addikt
Én pl. a Vodánál harmadáron kaptam meg ugyanazt, mint a T-Mobilnál (1GB net, 100perc/SMS bármely irányba, díjtalan beszélgetés vodás feltöltőkártyásokkal).
Ja és a Vodánál feltöltőkártyás lettem számhordozás után, a T-nél pedig hűségidő nélkül 12 ezer HUF volt a havidíj, és még értékelhető készülék kedvezményt se adtak hozzá.
Igaz azóta tárgytalan, mert a cég fizeti már a telefonomat, de szerintem még mindig a vodás feltöltőkártya éri meg a legjobban, főleg, ha több ismerős is azt használja: én barátnőmmel, apóssal és anyóssal ingyen beszéltem így, a 100 perc/SMS meg untig elég volt a maradék kommunikációmra. A plusz net is viszonylag jó áron volt a feltöltőkártya mellé, és ott volt a feltöltési bónusz is... mindezt hűségidő nékül. -
julius75
aktív tag
Csak én látom úgy, hogy innentől teljesen felesleges ez a -tól - ig típusú árlista? Mert azt értem, hogy nem lehet pontosabban, de így meg minek...?
-
Vicces a Telekom. 14 év után ideje váltani.
Decemberben bye bitches -
válasz
tomboy0013 #13 üzenetére
Eddig hűséges voltam a T-hez,hosszú évek óta náluk vagyok.
Nem voltak olyan hűűű de nagyon jó csomagjaik,de maradtam náluk.
Eddig!Ha lejár a hűség,ami még nem mostanában lesz,nagyon nagy eséllyel érzékenynek nem mondható búcsút veszek tőlük és megyek a pirosakhoz,hacsak addigra nem találnak ki ők is valami marhaságot.
Ezek az új csomagok valami borzasztóak! -
BaLee
addikt
Barátnőm most vásárolt készüléket Mobil S díjcsomagot + 1GB nettel.
A 2000Ft az 1GB-os csomagért szerintem nagy lehúzás főleg úgy, hogy a múlt héten kapott smst, hogy előfizetéses csomagnál, ha elfogy a kereted nem lassítják mint eddig, hanem nem tudsz tovább netezni.Viszont ha a másik oldalát nézzük, megnéztük az UPC (itt még volt hasonlóan jó ajánlat) a Vodafone és a Telenor ajánlatait és a hasonló csomagok ott jóval drágábbak.
Telekom Mobil S (80 perc lebeszélhetőség + 1GB net) készülékvásárlással 4000Ft/hó
Vodafone Go+ EU (150 perc lebeszélhetőség + 1GB net) 5849Ft/hó
Telenor Blue M (korlátlan hálózaton belül + 2GB net) 7690Ft/hó készülékkel (1GB-os csomagjuk nincs is)
UPC Easy S (50 perc lebeszélhetőség + 1GB net) 3290Ft/hó (itt csak annyi a hátrány hogy semmilyen értelmes készülékük nem volt, ráadásul egy részletre vásárolt mobil miatt ismét vállalhatsz 2 év hűséget minden UPC szolgáltatásodra, amúgy ez lett volna a legjobb ajánlat) hűség nélkül 4290Ft/hóEzekből nekünk az jött le, hogy számlás csomagok közül nekünk még mindig a telekom a legjobb.
Az alap netes csomagok legtöbb helyen 300 vagy 400mb netet tartalmaznak, az manapság egy okostelefon mellé rohadt kevés.
Mindezek mellett vicc, hogy a Vodafone-nál én feltöltőkártyásként 1400Ft körül vehetek 1GB netet és feltöltésenként bónuszba kapok 500 vagy 1GB-ot, illetve 50 perc hálózaton belüli lebeszélhetőséget. Mellette a perdíj az mondjuk drága (49Ft, bár a számlás csomagokban is 35Ft körül van)
-
tomboy0013
veterán
Nálam sikerült elérniük, hogy életemben először komolyan fontolóra vegyem a konkurencia ajánlatait, sőt 100% hogyha lejár a hűségem pattanok is. Szerencsére sikerült ügyfélmegtartói kedvezménnyel nemrég elintézni 2 évre havi 5-ért a Next S csomagot, de ha ez lejárt akkor voda korlátlanra váltok dupla áron mert úgy is szükségem lesz a korlátlan hívásokra ami itt 13 000 net nélkül.... Az eszem megáll. Készüléket meg sem fordulna a fejemben szolgáltatónál vásárolni horror áron mikor függetlenül több szempontból is jobban járok.
-
-
sonye
senior tag
Eleve drágábbak a telefonok a trékomnál.
Sokkal olcsóbban lehet venni független készüléket, ami értékállóbb is, mert független.Remélem a régi díjcsomagok maradnak, mert ha azokat is megszüntetik szerintem a trékom le fogja húzni a redőnyt!
OK, én megértem, hogy külföldön ezek az árak mennek, csak ez meg egy kis "balkáni" ország, ahol a fizetések a béka bizonyos testrésze alatt van.
Majd rájön az okos cégvezetés, ha piacon akar maradni, hogy nagy hülyeséget csinált.
-
tixem
addikt
Na ezek is mennek a Telenor után. Szerintem versenyeznek ki tudja a szart drágábban az ügyfélre sózni. Vodafone is ha beáll a sorba lassan visszatérhetünk a füstjelekhez meg a zsinóros konzervdobozhoz
Fejlődés 2017 hungarian style. Mindenki bekaphatja, mi vagyunk a szolgáltató. Tiszta South Park.
-
lm83
őstag
Nagyon elszálltak így az árakkal...
Az általam nézett telefonok move m (5290 havi díj) csomagban voltak 5 és 10 ezer forint múlt héten...
Most egy összerakott 5000-es díjcsomagban 35-45 ezer...
Szerintem már nem akarnak telefont árulni -
Dezsike
tag
Ez a díj akkor érvényes, ha veszel készüléket (bár a cikk pont a készülékekről szól). Ha nem kérsz készüléket, csak SIMet (vagy a meglévő előfizetést váltod át) havidíjkedvezményt kapsz. A hálózaton belül korlátlan+400 MB net 500 Ft kedvezményt adott, a hálózaton belül korlátlan + 150 perc hálózaton kívül + 1 GB net már 1500 Ft kedvezményt. Ha alaposan megnézzük, a készülék kedvezményt húzzák vissza így a havidíjon, ha nem kérsz kedvezményes készüléket a
kedvezményesalap havidíjat kapod. -
Hallosz
senior tag
Vettem a fáradságot, bementem megkérdeztem.
Amiben most van az előfizető, az a lejáratig úgy marad. Lejárat után, már csak a (jóval) drágább csomagot választhatod.
26 évinyi előfizetés után, közelg a búcsú pillanata. -
Mooka-Miki
senior tag
Ez mind nagyon szép és jó, csak az online ügyfélszolgálatukat is új alapokra helyezhetnék, mert két napja nem tudok elintézni valamit: "A művelet során hiba lépett fel " hibaüzenet. Emiatt pedig nem szeretnék személyesen sorbanülőset gyakorolni, se kedvem se időm. Nyaljanak sót -.-
-
törölt tag
Azért nálam kivágta a biztosítékot, hogy 400 MB-ért 1000 forintért juthatok hozzá. Gratulálok Telekom ez ám a fejlődés! 1GB pedig 2000 forint ! Még jó, hogy lehet kapni.
-
Zotya84
őstag
Még jó, hogy lehet kapni náluk telefont. Alig van készülék, aminek a még legolcsóbb ára se üsse a 6 számjegyet. Kapják be az összeset. Remélem, a mostani L640-em még sokáig fogja bírni, mert ennyi pénzt még apránként sem vagyok hajlandó fizetni egy két-három évet bíró készülékért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch Series 9 (41mm) GPS MR8T3QC/A - Starlight - 90% akkumulátor - két ajándék szíjjal.
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- APPLE WATCH 9 45MM KARCMENTES, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest