- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elmör
őstag
válasz
kisbalázs #93 üzenetére
Én voltam a 8800GT-s hozzászóló.
Azért van lényeges különbség, még akár filmnézéskor is, egy alig valamit nyújtó integrált olcsó meg egy rendes VGA között és ehhez nem kell játékosnak sem lenni, észreveszik az emberek, hogy hát ez lassul meg szaggat meg mittomén és amikor ez a kari már stabilan tartotta az árát akkor nem lehetett kapni. Szóval szerintem 1 számtech bolt ne arról szóljon már, hogy 4-5 éves cuccokat meg ragasztót lehet kapni, mert akkor inkább nevezzük inkább vas-edény boltnak, lassan már ott is lehet ezeket kapni. Én nem az árakat kérdőjeleztem meg, ha van az adott cucc, de itt az a gond, hogy nincs, ami van az meg eladható irodai konfignak, de lassan már annak sem, ugyanakkor néhány emberke meg égre földre dícséri, hogy bizony ez a P4-es micsoda gyors vagy az Athlon X2-ből a belépő szint. Gyors, de mihez? Amikor meg megmondom milyen konfigom van akkor csak pislognak, hogy az meg minek, mert gondolom azt hiszik 1024*768-ban tolom CRT-n.
Abban meg teljesen egyet értünk, hogy ha azt mondja a haver, hogy minek 400W-os csodát venni 12K-ért, amikor a sokkal überbrutálabb tápja 500W-os és csak 4K volt, akkor csak mosolygunk. -
Elmör
őstag
Ezzel a kereskedős dologgal csak az a gond, hogy ha ott hirtelen lenne, akkor megvenné az ember annyival többért, mint amennyivel több a webshop-okhoz képest, de ha már úgyis rendelni kell, akkor nem ott rendeli meg, mert drágább (néha nem is kicsit).
Nekem is mindig ez volt a gondom a vidéki kisvárosi kereskedőkkel, de néha még megyeszékhelyen is, hogy nem lehetett igényes cuccot kapni. Persze speckó esetek vannak, de néha még alap cuccot sem! Pl. VGA, amikor már a 8800GT régen kint volt még mindig max 7900GT-t lehetett kapni, mindegy milyen márka, nincs!
A tápokról meg annyit, hogy volt nagyon sokáig Mercury 350-es tápom, nem volt vele gondom, de nem is tuningoltam, jó ha evett a gépem 150W-ot. Aztán amikor vettem erősebb gépet akkor lecseréltem 500-as Coolinkra (nem volt olcsó), na ez már a mostani konfigot nem vitte, így lett Corsair TX650. Nagyon drágának találtam (20K), de úgy voltam vele, hogy most legalább van mindenféle védelmem, meg jó ideig ki fogja húzni talán. Eddig nem csalódtam benne, volt villámlás meg áramingadozás (legalábbis a lámpa hunyorgásból következtetek rá) és nem állt le a gép, meg se nyikkant, míg a Coolink-Mercury párosnál ilyenkor volt kikapcs is. Ja és nincs külső védőm, csak 1 sima elosztó.
Legmókásabb tápom egy Codegen 400-as volt, amit egy régi cuccal teszteltem, direkt ha elhal valami a táppal az ne legyen nagy értékű (Sempron 2800+, 256MB DDR, Fx5200) és a táp adta bizony az előjeleket kb 250 nappal a vétel után, mert a ventije elkezdett hangokat adni, aztán volt hogy be sem indult, végül egyik reggel magától megállt a cucc és a táp a gari lejárta után 4-5 nappal megadta magát, de szerencsére nem vitt magával semmit. Szóval ha új cuccot vesz az ember és drágát akkor mindenképp érdemes drága és márkás tápot venni, mert még azok közül is meg tud pusztulni, ha olyan szerencséd van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Trollok komolyan
- PlayStation 5
- Fotók, videók mobillal
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Gombászkönyvek egyben
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged