- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- iOS alkalmazások
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Šolaire
veterán
Végre rájöttek arra amit a "hagyományos" óráknál már használnak: a fény és mozgás energiára gondoltam. Ha sikerül összehozniuk tuti veszek egyet.
-
A lámpafény egyre kevésbé lesz alkalmas töltésre, mert az energiatakarékos kompakt fénycsövek alig bocsátanak ki infravörös fényt, a ledesek meg szinte semmit. Tölteni csak a hagyományos wolfrám izzókkal lehetett (volna).
Ehhez még hozzájön, hogy nekem pl 99%-ban tényleg az ingem alatt van az órám, szóval nagyon ráfaragnék egy napelemes töltésű okosórával. Ennek ellenére nagyon örülnék egy ilyen kialakítású órának, mert azt jelentené, hogy halad az innováció.
Valódi megoldást sztem a kinetikus/rádióhullám/tejsavas (izzadságból áramot előállító) generátorok fognak hozni. Vagy nullponti energia/mobil atomerőmű. -
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #7 üzenetére
És mi lenne vele kompatibilis tíz év múlva?
-
razzorr
őstag
Ha már olyan kicsik a mai SIM kártyák, nem értem miért nem lehet belenyomni egy okos órába? Vagy legalább mindegyikbe.
-
wlandroid
tag
Érintés nélküli fizetés, hmm.
- Elnézést, megmondaná, mennyi az idő?
- Óó, b..., hová tűnt a pénzem? -
Hadrian
tag
Tud elég energiát termelni, csak ahhoz nagyon sokat kéne a kezet mozgatni. Ma már a Tissot nem gyárt kinetikus töltésű órát csak a Seiko.
A napelemes töltés sokkal jobb megoldás. Annak lámpafény is jó, illetve ha nem direkt napsütésben van akkor is tölt csak lassabban. A Citizeneket kell megnézni, elég komoly dolgokat összehoztak solar powerrel. Viszont az energiatárolót azokban is érdemes 8 évente cserélni.
-
vicze
félisten
"Töltést nem igénylő okosóra" = Connected watch = elemet cserélgetsz 3-6havonta.
Spanyolviasz + marketing.@kolosanyi: Neked akkor még ez.
Nagytesója is tudja az úszást, csak az "picit" drágább.
-
DMG
senior tag
A Tissot órákban használt kinetikus töltés elég energiát tud termelni ahhoz, hogy ne kelljen külön tölteni egy ilyen okos órát vajon? Az tényleg hasznos lenne, csak kérdés, hogy eddig akkor miért nem jutott eszébe senkinek, sőt akár a telefonokba is lehetne egy ilyen kinetikus töltés kiegészítésnek, akkor tovább bírnák.
-
Én is a solaros óráról beszélek, hisz ebbe is van az (amit én írtam) és direkt ezért veszek ilyet... okosórába is rakhatnának ilyen fénnyel tölthető aksit..
megnéztem a linkelt órát elég ilyen "gyerek óra" kinézte van.
Én erre gondoltam:
http://www.arukereso.hu/ora-c65/casio/ecw-m300edb-p43096624/?gclid=Cj0KEQiA6dGmBRC_3Mi-x_XywKsBEiQA1lcFP_z8SUlx9tRJ2gXapqaeo-RbUSFe9m3O1JoF-qAG16kaAkb58P8HAQ -
sajo13
senior tag
Nekem ilyen van(volt), mert most egy Pebble-t hordok. http://image.arukereso.hu/full/45099064.casio-prw-500.jpg
Amire te gondolsz, a wave ceptor, az a rádióhullámos óra, amit annyit tesz, hogy éjjel az időt szinkronizálja a németországi DCF-77 toronyhoz. Amiről én beszéltem, az a fényenergia az a Tough solar. Abban is van elem, pontosabban akku. Egy feltöltéssel kb fél évet megy el, de ha csökken a töltöttség, akkor ki kell tenni fényre/napra az ablakba és kész.
Ez a fényenergia lenne jó az okos órákban is, ötvözve az e-ink, vagy valami nagyon alacsony fogyasztású LCD-vel, és akkor hetekig/hónapokig működhetne.
Akinek meg csilli-villi 320x320-as színes kijelző kell, az meg töltse 2 naponta -
Wajk
addikt
nekem egy WVQ-M610, mivel nyáron bringázok így az ősz-telet simán kihúzza, szóval direkt sosem szoktam tölteni. Nagyon szeretem mivel szépen frissíti is a pontos időt...
Nekem egy olyan "okos"óra elég lenne, ami szinte pont így néz ki mint a mostani órám csak mondjuk jelzi ha van valami esemény, esetleg egy vékony e-inken kiírja mondjuk az SMS-t/nem fogadott hívást vagy az emailt stb. Annak a fogyasztását szerintem még mindig ki lehetne hozni ilyen napos megoldással
-
rep3at
őstag
válasz
Quasi_modo #8 üzenetére
Ez a hozzáállás öli meg a dolgok legtöbbjét
-
mrhitoshi
veterán
Windows mobilokhoz. Végre. Ha jó lesz, veszek egyet.
-
hallerlaller
addikt
Milyen gyakran nem igényel töltést?
-
xmaas
őstag
Hoppa ez vegre valami ertelmes fejlesztes lehet , remelhetoleg nem lesz olyan undorito jatek ora mint ami azon a illusztracio kepen van
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Fritz Teufel #7 üzenetére
olyan 5-10 éves időtartamban lehessen vele számolni
Akkor sokáig nem vennél újat. Azt meg a gyártók nem szeretik. -
Fritz Teufel
addikt
Remek! Akkor már csak az időtállóságra kellene rágyúrni, hogy mondjuk olyan 5-10 éves időtartamban lehessen vele számolni. Különben csak rétegtermék marad, mint drága hóbort.
-
kengyel
nagyúr
Nagyon jó az irány. Tetszik !
-
sajo13
senior tag
Már a 6 évvel ezelőtti Casio órám is fényenergiával működött, ha merült(kb fél év) ki kellett tenni fényre, pl ablakba, de akár a lámpafény is jó, csak az messze elmarad a nappali fénytől, így jóvál tovább tartana úgy feltölteni.
-
Keil Walker
aktív tag
Sejtettem, hogy lesz ilyen is, de én a Seiko-ra tippeltem, hogy előrukkol vele.
Kíváncsian várom, hogy hogyan oldják meg. -
kolosanyi
veterán
Legyen kompatibilis a fitnessz appokkal (úgyis az lesz), illetve használhassam úszáshoz és veszek is egyet.
-
HawerKing
őstag
Nemis artana ha kiadnanak egy ilyet.
Izzadasos toltes
Új hozzászólás Aktív témák
ma A svájci óragyártó negyed éven belül piacra dobja az Android és Windows mobilokkal is kompatibilis töltőmentes okosóráját.
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm S9 Series 9 Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple.
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- Xiaomi Watch S3 - Garanciális
- Apple Watch 10 42mm Karcmentes/2026.03.15.Apple Gar./Akku 100%/p4234
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest