- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
fekeandras #88 üzenetére
szvsz próbáld a 3830/3850/3870 topikjában [itt] , mindenesetre már az x1600prok teljesítményét is megfogta nagyon a ddr2, ennél vagy elírás a memória, vagy... én hanyagolnám...
-
fekeandras
őstag
Erről valakinek valami vélemény?Jó áron van viszont csak GDDR2.Ez mennyiben befolyásolja a játékok alatti teljesítményét a GDDR3 hoz képest.Ha mondjuk a ddr3-at vesszük 100%-nak akkor ez hozzá képest mennyi lehet?
-
Zolesz007
őstag
Sziasztok bocs hogy ide írok de amúgy Maga a Sapphire menyire jó/megbízható márka?
-
ddekany
veterán
Az offot lezárandó, még annyit hozzátennék, hogy ez egyfajta evolúciós probléma. Az átlagemberek ostobasága és naívsága nyerő stratégiává teszi az gátlástalan aljasságot (aminek nyilván közel sem az 1G VRAM a csúcsa...
), tehát szükségszerűen az megjelenik a társadalomban és erősödik. Az egytelen valódi megoldás nyilván az átlagember megváltozása lenne, és ennek fontos eleme, hogy az őket átverni/kifosztani/stb próbáló szereplőket gyűlöljék a viselkedésükért, és megbosszulják azt ahol csak tudják. Ezért mondom, hogy hát ez sajnos kötél a gyártónak...
-
H.O.D.
senior tag
Világos, persze. De a reklám arról szól, hogy 24/7-ben próbálja átk**ni a vásárlót. A vásárló meg elhiszi, mert jobban hisz a nagy, színes, villogó, falra akasztott hangos dobozának, mint teszem azt, egy, a témát kritikusan megközelítő közösségnek. Ez pedig egy teljesen beteges felfogás a vásárlók oldalán.
Csak egy példa: nagymamám sosem használt sem P**silt, sem Ar*elt, mégis hófehér volt minden ruha. De 100 emberből 98 nem a nagyit kérdezi meg, hogy hogy csinálja, hanem a reklámblokk után rohan a TE*CO-ba.
Amit mindig mondok: a kereslet határozza meg a kínálatot és nem fordítva.
Világviszonylatban nyilván nehéz ezen a tézisen mozdítani és tényleg együtt érzek azokkal a vásárlókkal, akik a túl tudatos reklámok világában nem elég tudatosak ahhoz, hogy jó döntést hozzanak.
Kicsit elkanyarodtunk a HD témájától, elnézést.
-
H.O.D.
senior tag
Az emberek butasága teszi lehetővé, hogy a gyártók újra és újra eljátsszák ezt. Amíg van, aki megveszi, addig ők ki is fogják adni, akkor is, ha értelmetlen.
Az itteni fórumozók túlnyomó része honnan tudja, hogy hülyeség? Olvasgatott 5 percet? Erre mindenkinek adott a lehetőség. -
ddekany
veterán
Azért azt ne felejtsük el, hogy itt a gyártó előre megfontolt aljas szándékkal rak 1G-t a videókártyára. Arra épít, hogy a vásárlót, aki ehhez nem ért (miért kellene neki) és nem is akar vmi sokadik embernek bevonni, hogy segítsen már neki vásárolni, azt átverje. Igazán kedves hozzáállás... nem segítjük a vevőt, hanem átverjük ha lehet. Persze ezt már megszoktuk. Na most akkor lehetne vitázni (de ne tegyük...), hogy a vevő megérdemli-e ha átverik, stb, de egy valami fix: a gyártó a vásárló szemszögemből kötelet érdemel, hiszen előre jól megfontoltan megkísérelte őt átverni. Ja, és mi többnyire vásárlók vagyunk itt, tehát...
-
04ahgy
nagyúr
Az AMD megcsinálhatja a tutit lassan... Turbocache, és az ATi-s társa helyett fordítva! A gép kap memóriát PCIe sávon a VGA-tól.
Vista ReadyBoost. Vááá. És még nem is tudom, hányszor gyorsabb, mint egy pendrive.
HGyu
-
Tomate
veterán
Aki nem képes utánanézni, alaposan, hogy milyen hardvert is vesz a gépébe (vannak ilyenek, pedig ingyen van, feljön a PH-ra ír két üzit és már rá is jött hogy nem ez kell neki) az megérdemli a sorsát. (jópélda: minap láttam a vaterán a tag 2600XT-t árult 512 Rammal. Erre ír egy gyerek, hogy elcseréli-e az ő 8800GTS-ére ami 320Megás, remélem ti is arra gondoltok amire én
mert ez elég egyértelmű) SzvSz A tudatlan a nagyobbik része az Usereknek .
-
Tomate
veterán
Inkább több mint kevés legyen rajta.....
-
H.O.D.
senior tag
Szerintem felesleges azon flame-elni, hogy paraszt-, mókus, vagy egyéb emlős vakításáról van-e szó, vagy valódi, kihasználható többletről. Aki annyira mezei felhasználó, hogy fingja sincs, milyen paramétereket kell figyelembe venni vásárlásnál, az ne önállóan döntsön egy ilyen lépésben. Ha pedig az önjelölt informatikusok és rendszerépítők ily módon hízlalják a gyártó zsebét, akkor gondolkodjunk pozitívan ezt a konkrét esetet kiemelve: újabb bevétel az AMD-nek, hogy előbb gyártásba küldhesse az R700-at.
-
ddekany
veterán
válasz
lordtoulus #71 üzenetére
Amíg 3D-ben szerkesztesz (tehát nem renderelsz, hanem csak az OpenGL-eles nézetekben vacakolsz), addig elvileg számítHAT... Na de még FireGL-ek közt is csak a legdurvábbaknak van 512M fölött, szóval nem hiszem, hogy hobbi szinten ez megéreznéd. Nem-hobbi szinten meg gondolom nem használnál gamer kártyát 3D-zésre.
-
ddekany
veterán
"Sosem értettem a fikamánias embereket."
Én meg azokat nem, akik állandóan a saját ellenségeiket védik... Ez egy teljesen nyilvánvaló parasztvakítás. És sok a "paraszt", szóval be is fog nekik jönni pénzügyileg.
"Azert mert ti nem tudjatok kihasznalni, lehet hogy mas boldogan fogadja a hirt, mert a szar 512 megas kartyajan a 10-12Mp-es kepeket nem bija szerkeszteni, mert allandoan kifut a memobol."
A képnek amit szerkesztesz nem a videókártya memóriájában, hanem az alaplapba bepakolt RAM-ban kell elférnie (vagy különben lassú lesz). Másrészt, ha a videókártya memóriájában is kellene elférnie vmi titokzatos okból (2D-s képszerkesztésben van ilyen?), egy 12Mp-es kép, az 12 millió pixel, azaz csak kb 96MB. Ha 16 bites komponensenként, akkor is csak 192MB. (Ha meg vki pro 3D-s, akkor arra a FireGL-ek valók.)
-
lordtoulus
csendes tag
Van amiből sosem elég? Egy kérdésem van, olyan 95%-ban írtátok hogy ez így zöldség és hülyeség.
Nos, a kérdés hogy olyan alkalmazásokban mint, a Poser/3Ds Max vagy pl. a Rhino(bár ezt nem ismerem). Előnyös-e hogy ennyi VRAM van? (mármint hogy egy ilyen kártyán ennyi van és ilyen,pl érdekes lenne ebből a szemszögből a CF-X). Bár akkor már azt is kérdezném mennyit számít a videokártya,szemben a CPU-val/rendszer memóriával. -
elit_hun
őstag
Már azon se csodálkoznék ha holnap bejelentenék az új 2048mb-os 6600GT-t
Persze GDDR1 RAM-al.
Jim Tonic: Még mindig azon lovagolsz ami a PS3 logoutos totyikban tőrtént?
-
leviske
veterán
Na ilyen karit kell venni a 790FX-hez... az biztos, ha valamiből... vram-ból aztán nem fogyna ki senki játék közben.
(#65) Zso2 : gondolom arra értette, hogy 3.2GHz-ért felesleges egy 6400-ast venni, mikor a 2100-asok is viszik. Az már más tészta, hogy a 6400 többet is bír.
De javítson ki valaki, ha tévedek.
-
Maotun
őstag
Ugye beleszámít a vram is a címzési korlátba?
persze meg a vinya kessssse issss,
Random vazzze !!!!!!!!! minnél több van annál jobb.
az sem érti aki terveziitt az áru: a hit, ki miben hisz gyorsaság hívőknek 256 Mb.-os OC gyárilag húzottat adunk, a mega rammosoknak 1 gb. osat oszt majd ölik egymást a forumon
-
Maotun
őstag
ÉRTELMETLEN AZ 1GB VRAM ERRE A KARIRA!!!!!
MIÉRT IS ? -
Maotun
őstag
válasz
Tuco Ramirez #34 üzenetére
Pedig vannak hülyék akik a 3,2 Ghz ért Core2Duo E6420 cput vesznek a dual core 2180 helyett
-
Thomas1
addikt
válasz
spirit007 #30 üzenetére
Na, ezzel elleszek a hétvégén...
Két ilyet vesz majd a júzer Crossfire-be, és csodálkozik, hogy a szar 512-es 8800GTS miért veri meg a 2 gigás kártyáját...
Jah, és a 32 bites XP memóriakezelésének is adna ezzel egy szép nagy pofont emlékeim szerint. Ugye beleszámít a vram is a címzési korlátba? -
WonderCSabo
félisten
Volt 512MBos X1650PRO is... Mondjuk az legalább AGP-s volt...
-
glutamin
őstag
Én nem bővítettem. Nekem is megvan még otthon. (jó kis PCI buszos, ha épp nincs más a semminél jobb). Azt tudom hogy egyes S3trio kártyáknál az 1->2 mega bővítés a külső adatbuszt is 32-ről 62 bitre szélesítette. Tehát gyorsult is a kártya tőle. Tsengnél nem tudom, hogy volt, de az MDRAM-ok elég drágák voltak hozzá akkoriban.
Igen és valóban 2.25 vs 4.5 MB volt.
-
Majd' minden topikban van ilyen. Én a múltkor meg mertem jegyezni, hogy a Logoutra szíveskedjenek úgy kitenni egy írást, hogy legalább a -ban, -ben használatát korrigálják, cserébe eltekint az ember a stilisztikai, mondattani hibáktól. Voltam minden, csak ember nem. Megjegyzem, legalább a moderátorok kiálltak mellettem.
A szakmai hiányosságokra általában az a válasz, hogy ő jobban tudja, mert ő már látott olyat...
Neki sem fogod tudni megmagyarázni, mit tárol a számítógép a főtárban, ill. mit tölt be a VRAM-ba. Tudod én is szívom a fogam, amikor nem tudok megnézni egy 35MB-os PDF fájlt a céges laptopomon, mert abban csak 32MB VRAM van a Mobility 9600 mellé. Ez van. Ilyenkor kettévágom, és csak a felét töltöm be. -
feka007
veterán
Hát ez tényleg csak marketing, 256MB-os Ringbus is elég.
-
plömplöm
őstag
emlékeim szerint az a 2MB az 2.25MB, hogy beleférjen az 1024x768x24bit
ugye hogy rögtön többet ér?amúgy magam elé képzelem Egyszerű Bélát, amint hazavisz ebből kettőt a kereszttűzhöz az eddigi szingli 512MB-os vga-ja helyére, aztán ledöbben hogy a 3ésfél megájából maradt 2
(remélem jól képzelem el a szitut...
)
-
válasz
Attol ,hogy TE ertesz hozza, megsugom hogy , a tobbseg kurvara nem ert hozza, az atlagemberek , a te szavaiddal elve a "hulyek". Szoval igenis van ertelme a hasonlo kartyak kiadasanak, ha a gyarto szemszogebol nezzuk.
-
Display port?
-
Ribi
nagyúr
Sosem értettem a fikamánias embereket. Azert mert ti nem tudjatok kihasznalni, lehet hogy mas boldogan fogadja a hirt, mert a szar 512 megas kartyajan a 10-12Mp-es kepeket nem bija szerkeszteni, mert allandoan kifut a memobol.
Nem csak jatek van a vilagon birkák.
Mas kerdes hogy vannak hulyek akik azt hiszik a ramtol gyorsabb lesz, de ilyen mindig lesz.
Viszont van akinek ez kell. Szal van ertelme csak ti nem tudjatok mire. Vagyis amikor valaki akinek tenyleg kell es elolvassa veletlen a hozzaszolasokat, majd aszondja magaban, a sok gyökér azt sem tudja mire jo... -
Robi BALBOA
őstag
Hát ha ugyan annyiért adnák mint az 512mb-os változatot akkor had legyen rajta 1gb vram!
A viccet féretéve,ÉRTELMETLEN AZ 1GB VRAM ERRE A KARIRA!!!!!
De ahogyan a kollégák monták több értelme van mint egy 8500gt-re vagy 2400pro-ra rakni 1gb vram-ot!!! -
Csuki
csendes tag
válasz
t72killer #37 üzenetére
Én azt mondom, hogy akinek van erre pénze, az vigye. ;) megtudnám venni, de nem veszem, mert akkor lehet kenyérből nem ennék eleget. ;)
Tegnap cseréltem le a Radeon 7200-esemet egy gForce 7600GT-re. 256 MB van benne és tökéletesen pöfékel, a legújabb játékokkal is! Kell most ennél jobb?
Persze kellhet, ha mindig a legújabbat akarjuk és presztízs kérdést csinálunk a témából. -
Integra
titán
ennél a kártyánál nem, de mondjuk az új gainward 8800gt-nél elég nagyot dob az 1 giga ram az 512höz képest...
-
Muton
addikt
válasz
miért? a hülyéket (mondjuk aki ilyet vesz az kb az
) minek nézzék?
-
OkosTibiKing
tag
hát majd kb 2010-ben kel 1GB-s video kártya nem most
nv-knél már más a helyzet. de lehet, hogy mivel azokbol is van 1gb-s akkor legyen ezekbölis elv van? -
-
xuldar
addikt
válasz
slayer006 #35 üzenetére
Az teljesen más. Itt egyszerűen arról van szó, hogy nagyobbak a textúrák, mint az összes memória a kártyán, így nem tudja egyszerre bent tartani mindet, ki-be kell töltögetni az adatokat, ezért lassabb.
A memory-leaknél meg a Gef8 egyszerűen elfelejti üríteni a memóriát. -
Tuco Ramirez
őstag
Úgy van, tegyünk a Suzukira 80 literes benzintankot, attól biztosan gyorsabb lesz.
Valaki már megmondhatná egyes VGA-gyártóknak, hogy ne nézzék újra meg újra hülyének a usereket... -
munky
őstag
hát ennek megint nincs sok értelme.
persze lesznek olyan vásárlók akiket ezzel is csőbe tudnak húzni...
-
spirit007
senior tag
Jó lesz ez . Külföldön is él egy pár Steve Blood ....
-
simonzé
addikt
Kisemberre nagykabátot!
Kispolszkira sugárhajtóművet! -
H.O.D.
senior tag
ID Tech5-höz jól jön majd. Aki ilyet vesz, nem ostoba, hanem előrelátó
-
xuldar
addikt
válasz
venember83 #7 üzenetére
Akkor már 3, mert három a magyar igazság!
-
-
Maotun
őstag
Hmmmmmm Ram mint "random véletlenszerű címzés"
ezért nem lehet elég sok, illetve minnél több annál könnyebb lehet a GPU nak, persze a 3850 nél határeset lehet az 512 MB de tegyetek egy próbát , PPU val megnövelve a Gpu terhelését már ennél a kártyánál is kimutatható a külömbség Játékok futási sebességének tekintetében az 512-1gb változat között. -
hunter2006
tag
-
orbano
félisten
dell 3007-hez biztos elkél
az ilyen híreknél statisztikát kéne csinálni, hogy hány "X/2 Mb is sok", illetve "parasztvakítás" szó hangzik el értelmetlenül a topikban -
dokar
addikt
válasz
venember83 #7 üzenetére
4GB lett, maradhat?
-
Retekegér
MODERÁTOR
512 MB sem sokat dobott rajta...
-
Thomas1
addikt
Újabb parasztvakítás.
Bár még mindíg jobb, mint az 1 gigás DDR2-es 8500GT, de erre is teljesen felesleges. -
Ste
addikt
a méret a lényeg
vagy lehet, hogy egy Nv-s mérnökkel terveztették a kártyát -
válasz
venember83 #7 üzenetére
Egyszerűbb lenne memória foglalatokat tenni a karira, aztán had szóljon
-
venember83
nagyúr
2GB valaki?
-
az x2-höz már kell szvsz. azért 512MB alá még a 3850-nél se adnám, okés, h alapban nem ad +FPS-t, de így legalább nem fut ki a VRAM-ból, és nem akad meg a gamma. 1GB viszont még túlhúzott/vmoddolt/vízhűtött GPU-nál is felesleges...
#5: 3850-et sztem tipikusan nem a laikus veszi, a laikus a 2400pro+1024MB(!!!) karit veszi
#7: attól tartok, annyi már nem fér el a nyákon
-
Újabb hüleség...marketing fogás, sokat el adnak belőle majd....
Sajnos sokan vesznek kártyát a laikusok közül, hogy nagy órajel és nagy memória legyen akkor biztos jó...a gpu és mem típusa nem számít -
JoeYi
őstag
1 giga ram
Ennyit még az X2 se tud igazán kihasználni
-
dokar
addikt
a 256 bites buszra nem kevesebb mint 1 GB GDDR3 memória csatlakozik
jessszus
értelme nem sok. vagy vki 5 megapixelen akarja tolni a gamét?
-
Male
nagyúr
Milyen apró borda férhet ott el...
Azért jó hír, hogy a régi módszerrel szemben legalább nem lett lassabb a mem a duplázásnál. (mint ahogy azt jópár kártyánál eljátszották már)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest