- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Magisk
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- iOS alkalmazások
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FlashLed
senior tag
Arról nem lesz infoja senkinek, hogy átesett e már hivatalos visszahíváson és alkatrész cserén. Nyilván senki nem fog a szerviz által kiállított papírral utazgatni.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
macilaci78 #28 üzenetére
Az Amazonnál úgy emlékszem, hogy légi úton nem szállítanak Lithium Ionos akkuval szerelt cuccokat és ez gondolom hogy a szállítócég előírása.
-
Rinkasime
tag
Tiszta szégyen...
-
Kékes525
félisten
Mitől melegednek az átlagosnál jobban az egyes gépek akkumulátorai? Túl sok terhelést kapnak? Mert ez nem közvetlenül akkumulátor hiba.
-
erer1000
őstag
válasz
Predatorr #35 üzenetére
Nyilván sokkal kényelmesebb kivonatozni olasz spanyol francia partokhoz hogy egy amerikaba menő hajót fogj, majd ott további x ezer km-t buszozz , vagy autózz ( mert a távolsági személyi vonat ott egy fos kB) , hogy több hét alatt eljuss oda ahova repülővel tized akkor ár mellett 1 nap alatt eljutsz
Pedig csak reptéren a saját magad biztonsága miatt át kellene esned "pár megaláztatáson"
Ennyit megér. És senki sem ítél el emiatt a "megaláztatás " miatt , mert mindenki átesik ezen.
Szóval kb csak az illető saját fejében kéne helyretenni a dolgot hogy ez nem alázás. -
joey04
titán
válasz
t72killer #34 üzenetére
Megkaphatják külön utasításban, hogy HA ilyen laptopot találnak, akkor nézzék meg a beszállókártyát. Más kérdés, hogy aki nem követi a technológia világát, nem tuja majd megállapítani, hogy milyen gép, max azt, hogy Apple. Ezek ilyen látszatintézkedések. Note 7-re itthon is felhívták a figyelmet, hogy bizonyos légitársaságoknál nem lehet vinni, de azt még annyira sem lehetett betartani, mert az csak egy tucattelefon a képeken.
-
-
Predatorr
őstag
A repülés a rabszolgák szórakozása. Szabad ember nem engedné porrá alázni magát.
-
-
Akula
őstag
válasz
macilaci78 #28 üzenetére
ezt jól átgondoltad
-
Kíváncsi leszek, átkutatják közvetlen a gépre szállás előtt (e-checkinnel csak ott találkozok a légitársaság embereivel) átkutatják az összes kézipoggyászt manuálisan?? (Ferihegyen nem jártam vagy 6 éve, nem tudom ott mi megy ellenőrzés címen, de pár EU reptéren megfordultam, az egyetlen csomagellenőrzés a biztonsági kapunál volt. Se azelőtt a kézi check-innél, se utána a beszálláskor. Pedig készültem pl a drónakksik bemutatására, hogy megfelelnek a kapacitáskövetelményeknek.
-
Küldenek új akksit tudtommal (nem vagyok apple-es). Mázlista tulajok, a 3-4éves akksik már eléggé leharcolt állapotban lehetnek a gépek 99%-ánál.
Műbalhé a légitársaságok részéről, robbant akár egyetlenegy laptopakksi repülőgépen? Mert telóakksi már tucatnyi, de laptopról nem hallottam. Se alma, se más
-
azbest
félisten
hm, jelzés miatt lakmuszoznak?
Én inkább arra gondoltam, hogy esetleg azért ellenőriztek szinte mindig, mert 5 napi ruha volt hajtogatva bekompresszálva a normál hátitáskámba - ami befér ülés alá -, s emellett még egy csomó kábel, laptop tápegység, kindle...
Bár az is lehet, hogy pont mivel könnyen nyitható, és látták könnyű nálam ellenőrizni, ezért tudták le nálam a statisztikát.Nekem a lakmusz jelzett be egyszer a laptopomnál, akkor egy kedves kommandós rendőrnéni diszkréten oda is állt mellém, amíg megismételték a vizsgálatot a táskán. Meg kérdeztek pár dolgot. Kollégát félre is vitték tán egyszer, de ő amúgy is oda nem illő humort nyomott néha a kollégákkal, szóval lehet a belógatott mikrofonokkal már korábban kipécézték
Az öv is érdekes, valsz attól függ, hogy milyen gépük van. Van olyan kapu, aminél nem kell levenni, van ahol kell. De pl a kindle érdekes volt, hogy vagy 30x vittem táskából kivét nélkül a pólóim közt, s egyszer szóltak itthon csak érte... attól kedve inkább az is kivettem.
A hírhez: a security biztos nem ellenőrzi ezt. Ők az általános biztonságot nézik, nem azt, hogy az a légitársaság mit enged, amivel te repülsz.
-
-
vicze
félisten
válasz
#72042496 #14 üzenetére
Attól is függ hogy épp volt-e valami "esemény"(minding utólag van
) és szigorított ellenőrzés van X ideig. Olyankor elég szar repülni, mert jócskán megnövekedhet a securityn töltött idő.
Amúgy annyi történik, hogy tájékoztatják az utast levélben, illetve berakják, a illegális eszközök közé a kés és lőfegyver mellé, és te meg check-in-kor elfogadod. Ennyi. Ezt még csak külön be se fogják mondani, mint Note 7-nél.
-
Dr. Akula
félisten
Nálunk ezt már mikor tudta a Videoton Color Star... Jogdíjat fizettek ezért a fejlesztésért?
-
Noukoum
veterán
Elég sok gép érintve van, az Apple ezeket egy az egyben cseréli vagy visszafizeti a vételárat?
-
Secure Jóska az átvilágítógép képernyőjén látott alaplap-formából csuklóból megmondja az adott gép típusát és évjáratát... Sőt, szerintem a Macbook fenéklemezének megérintéséből már azt is meg tudja állapítani, hogy az alatta található akku lett-e már cserélve biztonságos verzióra. Ebben egészen biztos vagyok.
-
-
DeFranco
nagyúr
szerintem a legvalószínűbb az, hogy nem ellenőrzik külön, hanem papíron lesz tilos, ezt elfogadod a jegyvásárláskor/online check-innél a felugróban/gépre lépve ráutaló magatartással, és ha a tiltás ellenére berobban és ez kárt okoz, akkor az onnantól a te sarad, mert ők eleve megtiltották hogy felvidd.
-
Akkor lehet nálam mindig unták már nagyon a banánt.
BTW az átellenőrzést nem a légitársaság emberei hajtják végre, szóval ez hogy fog kinézni? A TUI delegál egy megfigyelőt a Secure Jóskákhoz, hogy aki velük repül, az nem hozhat fel Macbook Pro-t, míg ha nem velük repül, akkor viheti nyugodtan?
-
DeFranco
nagyúr
nekem is mindig ki kell(ene) venni, kérdezik, szólnak miatta, az más kérdés hogy én ritkán viszek magammal lapost.
olyan persze van, hogy hanyag a szekus és a piperés szütyőt se veteti ki meg becsúszik a fél literes vizes palack is vízzel, de ez 10-ből 1 alkalom, standard az hogy kivetetik.
@Snoop-y: nekem az a kémiai keresős izé sípol be mindig, aztán veszik elő a "lakmuszpapírt" dörzsölgetik a ruhámat, övemet, megy a gépbe aztán kisípolja hogy test:ok, fogalmam sincs miért szeret ennyire, pedig abban nincs is humán faktor.
-
Snoop-y
veterán
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #2 üzenetére
Nekem is az ütött a szöget a fejembe. Hogyan ellenőrzik? Esetleg tesz rá egy levonót az Apple, hogy javították, vagy ad egy bizonyítványt amit be kell mutatni minden repülésnél?
-
-
törölt tag
Lehet, így kellett volna, de a gyakorlatban tőlem biztos nem kérdezték meg, és az utastársaimtól se. Se itthon, se a külföldi reptereken. Talán három alkalommal repültem abban az évben, nem egy nagy minta. De akkor is.
(#7) Cifu: Na, nekem meg egyszer maradt a táskában a laptop, és szóltak, hogy vegyem ki. Meg egyszer be is kellett kapcsolnom, hogy tényleg laptop-e.
-
törölt tag
A Note7-et miként ellenőrizték? Komolyan kérdezem, mert nem tudom. Csak a felhívásokat láttam kitéve, illetve talán be is mondták a gépen, hogy nem szabad felvinni? Már régen történt, és Note7-em se volt.
Itt még egy fokkal kacifántosabb, mert kívülről nem látszik, hogy javított-e, vagy sem. Mutassa be az ember a telefonján a szkennelt igazolást, majd vessék össze a sorozatszámokat?
-
Csak kíváncsiságból: mégis hogy kívánják ellenőrizni, hogy a T. utas poggyászában nincs egy ilyen? Becsekkolás előtt mindenkinek át kell esnie egy hazugságvizsgálaton?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Fury 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5480 (i5 7300u, 8 GB, 256 SSD, FHD) kiárusítás!! AKCIÓÓ!
- XPS 9530 15.6" 3.5K OLED i9-13900H RTX 4070 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dobozos gamer MSI Prestige 14 /i7-1185G7/16GB/512 SSD/GTX 1650 4GB GB/FHD/IPS/Gari/
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest