Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mephi666

nagyúr

válasz marcias #17 üzenetére

összefoglaltad amit mondani akartam :) megkíméltél attól, hogy be kelljen pötyögnöm... meg lehet nézni, amikor 1-2éves filmeket 4-500ft-okért adogatnak el... ilyen is van... vagy az újságmelléklet játékok... azokon is van valamennyi haszon azért... minden azért kerül annyiba, amennyibe, mert sokan akarnak hasznot húzni belőle... meg annyiért kell eladni a játékot, amennyiért megveszik... ha kijön pl a wow 9. kiegje, nem árulják azonnal 3000huf-ért, hanem adják 11ért... aztán párhavonta akcióznak belőle valamennyit, 1év múlva meg megkapod jóval kevesebbért alapjátékkal meg a másik 8 kiegjével 1csomagban :S a régi játékokon is még van haszon, amiket látsz a boltok polcain... az újak meg sokszorosába kerülnek... :S mellesleg, ha valaki kidob bő10ezret egy játékért, akkor minőséget is vár annyiért: mondjuk nfs uc-nél... (habár itt nem kapta meg :S) elég becsapós dolog...

• mephi666

nagyúr

válasz Morden24 #12 üzenetére

hát nem tudom, de régen láttam audio cd-nél, hogy mondjuk az 5000ft-os árából mennyi az anyagköltség... párszáz forintnál nem lett több... és ebben benne volt a lemez/tok/borító/szállítás ára... filmeknél ugyanez a helyzet... ami sokat dob rajta, az a szerzői jogdíj (amivel itt nem kell számolni elvileg, ha saját fejlesztésről van szó) és a forgalmazó haszonkulcsa :S

• mephi666

nagyúr

...szerintem marha rossz ötlet... :S kizárólag elektronikus úton terjeszteni egy játékot szerintem elég rossz, mert sokakat az is vásárlásra buzdít, hogy kap kiskönyvet/dobozt/mindenféle porfogót a játékhoz... mint egy könyvnél: meglátja a boltban a polcon/leemeli/megveszi/hazaviszi/elolvassa/felteszi a polcra... az egy dolog, hogy pl ebben az esetben kiírja, de nem ugyanaz, mintha kap egy sütött szép színes lemezt... mellesleg így kizárják magukat a véletlen vásárlások alól: ami kb arról szól, hogy apuka játékot akar venni a gyereknek és nem tudja, mit vegyen... szétnéz a bolt polcán és x% eséllyel pont ezt veszi meg... vagy a borítótervezőkön és terjesztésen akarnak spórolni? szerintem nagyobb káruk lesz ebből, mint hasznuk...

Új hozzászólás Aktív témák