Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
Nem konnyu mert a legtobb gyarto kulonbozo paneleket is rak ugyanabba a modellbe. Az Inspiron 9300-amban pl. egy LG display van, de ugyanezt a modellt arultak Sanyo es ket kulonbozo Samsung panellal is. Most van egy Iiyama 22'' 2201WS is es szerintem az LG-n szebbek a szinek. De meg kell mondjam nincs egyik se kulonosen bealligatva, nincs meg ra a ketyere hogy megcsinaljam
Lehet szerzek egyett (olyat amit fLeSs is hasznal a tesztekben).
-
parandroid
félisten
És Speedstep ide vagy oda, chipsetestül még mindig többet fogyasztanak, mint az én mezei 1,73-as Pentium M-em 0,7V-ra leszabályozva az i915GM chippel karöltve.
Sajnos az új mobil processzorok nem fogyasztanak annyival kevesebbet, hogy az az egyre nagyobb fogyasztású lapkészleteket ellensúlyozza. Sőt. Cserébe gyorsabbak, de nekem nem tetszik ez az irány.
p -
rudi
nagyúr
válasz
parandroid #51 üzenetére
A Core Solo és Core 2 Solo tud Speedstepet.
-
tom
csendes tag
Felhívtam az RRC-t, az X41 már elfogyott...
-
stratova
veterán
válasz
parandroid #50 üzenetére
Teljesen jogos és reális az érvelés. Érthetően ha pl. barátnőmnek kellene noti vmi kicsi könnyű integrált garfos kényelmes darab lenne a cél, utálna cipelni egy dögöt. Tehát én sem azt mondom, hogy mindenki aki notit vesz vegyen diszkrét videókártyásat, sőt 1-2 tömegjáték (Sims1-2 és régebbi de nagyon jó játékok) is elfut egy 1,5ös cerkán integrált graffal. Én tavaj ilyenkor kollégium miatt egy Asus A6Vm-et vettem, akkori gépem pedig a családra szállt, de pár játékról sem akartam lemondani ami integrálttal már szenvedett. Ez nekem minden téren megfelelt (az általad említett 1.73-as pentium M-mel) sulinettel kijöttem 175ből (235-60).
-
Raymond
titán
-
parandroid
félisten
válasz
Aprósólyom #48 üzenetére
Tény, hogy a Core Duo / Core 2 Duo processzorok által uralt mezőnyben az 1,73GHz-es Celeron M már gyengének számít. Az más kérdés, hogy valami észrevétlenül kicsi különbséget leszámítva ugyanazt tudja, mint egy 2 éve ilyenkor még élmezőnybe tartozó 1,73GHz-es Pentium M - ami a mostani gépemben is van pl, és tényleg ''bőven'' elég mindenre. Nem, természetesen nem renderelek, és nem kódolok sokgigás videókat.
Viszont a Speedstep hiánya sajnos komoly érvágás. Személy szerint rettentő módon tudnék értékelni ilyen ''gyenge'' Celeron M procikat Speedsteppel. Vinnék, mint a cukrot, tekintve, hogy a legkisebb fogyasztású proci lenne a mai piacon.
p -
parandroid
félisten
Én játszom néha a többéves integrált VGA-s notimmal is. Kompromisszumkészség kérdése az egész. De ha a játék a legfontosabb szempontok között van, ráadáásul újabb játékokat is játszanál, akkor a notebook nagyon nem jó választás. Kevés pénzből erős notebookot venni pedig kimondottan szívás ergonómia és minőség terén.
p -
hétalvó
addikt
Ennyiért az X41 nagyon tetszik, kit érdekel a proci?! ULV-s a kis drága, de jó lenne ha nem másra kellene a cash...
-
Aprósólyom
addikt
A benne dolgozó 1,73 GHz-es Celeron M 430 ugyan a ma kapható leggyengébb mobilprocesszorok egyike, de átlagos felhasználásra, internetezésre, képnézegetésre, zenelejátszásra, irodai alkalmazások futtatására bőven elegendő
Én 1,5 CeleronM-el photoshopozok, tökéletes webgrafikához. A filmnézés kimaradt a kategóriából, 1,5CeleronM x200 Ati kártyával a FULL HD is elvitte nállam. (ThinkPad R51e) Kicsit ledegradálónak éreztem ezt a pár sort, a ''bőven'' szóval együtt is.
Gamernotikról meg csak az a véleményem, hogy unatkozó miliomos gyerekeken kívül senkinek nem éri meg ilyenekre költeni. (de még nekik sem)
-
Allien
veterán
Nem mintha notit akarnék vásárolni, de a gammereknek szánt érdekelne. Persze, elvi síkon. Csakhogy, a monitoroknál sehol se tüntetik fel a válaszidőt. Márpedig, éppenséggel a gammereknél ez (is) számít.
-
rudi
nagyúr
Ezzel az egész notebookot játékra dologgal van itt baj, ugyanis ezek a cuccok nem játékra valók, pláne nem a 200k alattiak. OK, hogy játékosnak próbálják hívni a Radeon X1600, HD2600 vagy GeForce 7700, HD8700-as notebook VGA-kat, de ezek közül még a legerősebb is éppen hogy csak elégnek nevezhető játékra.
-
stratova
veterán
válasz
parandroid #39 üzenetére
Értem, a szitura lefordítva Te milyen gépet vettél volna (180k, játékra is, 2év gar feltételekkel)?
#42: Nekem se bajom se személyes tapasztalatom nincs az Acerrel szimplán nem lehetett kapni.
ui.: A 36. hozzászólásomnál diszkrét kártyát akartam írni, elnézést. -
Klemice
senior tag
ez az MSI G széria erősen ASUS G széria koppantás
-
klambi
addikt
én ACER es vagyok
-
stratova
veterán
válasz
parandroid #39 üzenetére
Attól függ mik az igények. Egy ismerősöm előszeretettel csillagászik gyakran kiviszi a notebookot, így neki anno egy IBM lett véve elég masszív darab pl az Asusomhoz képest. Most arra kért ismerős, hogy x pénzből a lehető legerősebb gépet úgy hogy játszani is tudjon rajta vmennyire 2 év garral, ennek megfelelően választottunk. MSIben jobban megbízott mint Fujiban.
-
peti85
senior tag
Számomra nem akkora meglepetés, hogy a Labtec-hez is Logiteh szoftver ját, mert ha jól tudom akkor egy cég, azaz a Logitech olcsóbb cuccai futnak Labtec néven.
Pl. érdemes felkeresni a www.labtec.hu oldalt. -
Darkness1
aktív tag
Azoknak, akik a kis betűméretek miatt aggódnak: nekem egy 14''-os képernyővel szerelt gépem van, a felbontása 1400x1050, és hibátlan a betűk mérete.
A titok abban rejlik, hogy át kell állítani a Windows-ban a desktop dpi értékét az alapértelmezett értékről (talán 96 dpi, nem tudom pontosan) 120-ra, és minden OK. Linux-on még erre az állítgatásra sincs szükség. Néhány gyártó gépein egy segédprogramot kell ehhez telepíteni. A nagyobb dpi szám azt eredményezi, hogy a betűk rendkívül tiszták és a grafikai elemek is gyönyörűek. Igazából nehéz leírni, látni kell és kész. Ha valaki megteheti, akkor nyugodtan vegyen ilyen nagyobb felbontású kijelzős gépet, nem fogja megbánni.
Ez persze a weboldalak kinézetén nem segít. Egy 120 dpi-s desktopon kevés olyan van, ami jól néz ki. A prohardver pl. igencsak ocsmány. -
radírfej
senior tag
válasz
Silencer83 #30 üzenetére
nekem is nagyon szimpatikus pár száz grammal lehetne könnyebb, de így is nagyon optimális jelölt az olcsó-kicsi kategóriában.
-
stratova
veterán
Hmm 180ból ha nehezen is, de kijön már egy dedikált vkaris notesz is, ha nem ragaszkodik az ember a legfrissebbhez. MSI, Acer vagy Fujitsu kerül kb. ennyibe az olcsóbb helyeken.
Haver az elsőt vette x673 (Turion64 X2 TL-52 [1,6Ghz 1M], go7400, 120gb, 1x1024, egér, 2 év gar). Remélem beválik neki (kiváncsi vagyok megszokta-e a numerikus bill.t rajta).
Fuji Amilo Pa1536 ár/teljesítményben jobb (Intel Core Duo T2250, x1400, 160gb, 2x512) de 1év gar (+1év 10e +2év 20e).
Acer 5112wlmi-ben van a legizmosabb vkari, de azt szinte sehol nem kapni már. (Turion 64 2X TL50 [1.6Ghz 512k], ATI X1600, 512MB, 80GB, WinXp Home) 174-185 között láttam még 2 helyen.
MSI M655 talán még van 1-2 helyen 200 alatt (Turion64 MT-34, x1600, 80gb, 1024ddr1)
Régebbi gépekből a 6600go-sok x700-asok érdekesek de előbbiből alig találni utóbbi van a FUJITSU SIEMENS Amilo M1437G-ben (1730as Dothan, 512MB) 170alatt.
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
válasz
Bloodparty #31 üzenetére
Keresel valami telefonszámot az oldalon, és megkérdezed. Szerintem csak viszonteladókkal foglalkoznak, de egy hívás megér.
-
.mf
veterán
Két dolog, ami jobban megragadta a figyelmemet:
1.: 15.4'' és 1920?Kifolynának a szemeim...
2. Az MSI 330. Végre a kisebb gépek is kezdenek megfizethető áruak lenni - bár súlya még van. Az igazi lökés azért sztem a z Asus EeePC második generációja lesz (valszeg a proto CelM ULV után szériában már Intel A100 ill. 110 + 945GU, a második generációban viszont már a 45nm-es Silverthorne várható... bár az egész még a levegőben lóg) -
Silencer83
addikt
az MSI VR330-a az egyik jeloltem, 3heten belul elhuzunk a Parommal Angliaba, es kell valami kicsi&olcso noti...
valszinu ez lesz a befuto -
he7edik.
addikt
Szerintem abszolút MSI kinézete van lángokkal megvadítva.
( a bill. meg kimondottan jó )
[Szerkesztve] -
Cicero
őstag
hát nemtudom ez a nonfiguratív engem egyenesen kiborítv. egy ilyen szimbólumhoz nem kell lélek, fantázia, semmi.. akkor már inkább kék kockákat ragasztanának rá, az úgyis jobban jellemzi a célközönséget.. khm..
he7edik.: oké. nem kell ''elegáns'' legyen, de ha már kiadok érte közel 400k-t, ne bóvli benyomása legyen.
persze előveszem megint a kistesót, a f.szkorbácsot, de tessék megnézni az apple pro notikat viszonyítási alapként. ja a billentyűt leszámítva ^x^
[Szerkesztve] -
Csyppa
senior tag
Akinek nem tetszik a GX700-as MSI noti kinézete, annak itt a megoldás: [link]
-
Surfym@n
senior tag
Hmmm...lehozták az 1920×1200-as felbontást 15,4''-os méretosztályba. Szívesen megnézném élőben azon pl. a Word 5-ös betünagyságát...
De most komolyan: az Intel grafikus meghajtója képes lesz ezt ''kiszolgálni'' vagy eleve csak diszkrét VGA-k mellé fogják tenni őket?
Kiváncsi lennék azért a kijelzőpanel további paraméterére is, ha már egyszer az IBM grafikai munkaállomásba (prof VGA mellé) szánja ezt a tipust.
[Szerkesztve] -
Az MSI EX600-hoz írtad:
''a GPU GeForce 8600M GT 512 MB memóriával – tehát a leggyorsabb DX10-es mobil GeForce'' - ez nem így van, a 8700M GT már piacon van, és gyorsabb a 8600-nál (ddr3 memói vannak, a GPU és a ram is gyorsabb benne. a Toshiba épített rá notit) -
X@b3e
addikt
Ezt az MSI notit bevállalnám szívesen, csak valami jóval konszolidáltabb burkolatú változatban
-
Cicero
őstag
eddig ez a legocsmányabb laptop amit valaha láttam. még az élienvereset is lekörözi.. kétszer -
rudi
nagyúr
válasz
Bloodparty #3 üzenetére
-
Bloodparty
csendes tag
Az X41-est hol lehet egyáltalán kapni?
-
rudi
nagyúr
Szokás kérdése. Én anno sírtam, amikor 1024x768-as 17''-os CRT-ről 17''-os 1280x1024-es LCD-re váltottam, hogy milyen kicsi lett. Aztán 17''-os TFT-ről 20''-osra (1600x1200 pixel) váltva tovább csökkent a pixelméret, és az már nem zavart annyira. Persze 12,1''-on 1024x768 még kisebb pixelméret mint 20''-on 1600x1200, szóval érdemes kipróbálni vásárlás előtt. Parci azt mondja, hogy ő például nem tudta megszokni.
-
ftc
nagyúr
ezek a 12''-s LCD-el ellátott notikon mennyire lehet olvasni dolgozni? nem tul kicsi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest