Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Watt25

veterán

Nahátakkor...
    A megoldás nem igazán az én érdemem, de leírom, mert lépésről-lépésre nem írta még le talán senki.
    Tehát, a NAGY kérdésre a NAGY válasz:
    Az alapinfókat innen is össze lehet szedni, én is ez alapján csináltam:
    [link]

Kicsit részletesebben:
    Innen [link] letöltöd a Windwos Service Installer változatot. Asszem lényegében Next-Next-Next-Finish stílusú installja van, még I Agree sincs benne, ha jól emlékszem. :) Aki itt elakad, az ne is folytassa. :)
    Megjelenik kis ikon az óra mellett, ellenőrizzük, hogy fut-e a szervíz? (Természeresen a Szolgáltatások (Services) között is megtaláljuk Apache Tomcat néven.)
    C:\Program Files\Apache Software Foundation\Tomcat 6.0\webapps\ROOT\ könyvtárba be kell rakni a .jad és a .jar file-t is.
    Bár nekem működött nélküle is, de csináljuk meg ebben a könyvtárban a ''.htaccess'' nevű fájlt is és tegyük bele a

AddType text/vnd.sun.j2me.app-descriptor jad
    AddType application/java-archive jar

sorokat. (Lehet, aki ért a Tomcat-hez, most hülyének néz, mert lehet, hogy tényleg semmi szükség rá, de az tuti nem baj, ha ott van. :) ) Elvileg ezután már csak a telefonon kell irogatni: URL-nek megadni:
    ipcim:8080/programnev.jad
    Kisbetű-nagybetű a Tomcat miatt számít! ''ipcim'' helyére a saját géped ip címét írd, illetve én használok dnsalias-t, azzal is műxik. ''programnev'' helyére meg természetesen a letöltendő program nevét.

Tapasztalatok:
    DC-vel letöltöttem innen-onnan nagyon sok játékot, még csak egy néhányat próbáltam ki, de eddig elég kevés működött. Valszeg mert más telefonra készültek.
    Valamiért a letöltés elég lassúcska, pedig nem azért mert lassú nekem a kifelé menő vonalam, a DU Meter nevű programmal figyeltem a kifelé menő forgalmat és mintha a voda szervere elég komótosan kérdegette volna az adatokat a gépemtől. A telcsi meg csak akkor kezdi letölteni, ha már a teljes fájlt áthúzta a gépemről a voda szerver, addig 0%-on áll a letöltés, türelmesnek kell lenni. (Volt, hogy talán 2 percet is vártam, mire megindult a letöltés.)
    Néha gateway hibát ír ki, aztán újrapróbálom és műxik, szóval nem kell megijedni, ha elsőre nem sikerül.
    MENNIE KELL!!! Nálam működött, nem hülyeséget beszélek.
    De ha valamiért nem megy, akkor szóljatok, de remélem, hogy nem hagytam ki semmit. (De azért a tűzfal, vagy ''az ip cimem 192.168.0.2'' stb. problémákat oldjátok meg magatok. :) )

• Watt25

veterán

válasz Viktor0610 #400 üzenetére

Megoldás, amikor az adott program úgy van megírva, hogy használható erre a számbillentyű is... De ez nem mindig van így, pl. a BlackMetal nevű játék. (Csak átlós irányok mennek számokról.) Ezek szerint te is tapasztaltál már ilyet?
    Vagy pl. a RocketBoy2-nél kapásból egy olyan probléma van, hogy azzal a kérdéssel kezd, hogy Enable sounds Yes/No, de semmilyen billentyűre nem reagál...

• Watt25

veterán

Olyat egyébként más is tapasztalt Java-s programoknál (játéknál és másnál is, pl. Mobile GMaps), hogy a lefelenyilat középsőgomb-nyomásnak érzékeli a program? :W Néhány játék emiatt játszhatatlan.

• Watt25

veterán

Na, a Java-s cuccokkal küzdök én is. Elvileg ugye nem lehetne semmi probléma, azon kívül, hogy csak WAP-on keresztül működik, ezt már elfogadtam.
    Adott ugye a szitu, hogy letöltöttem egy csomo .jar file-t. Letöltöttem mellé egy szép kis JAR to JAD programot is (ne kérdezz, használd a google-t), próbaképpen egy Arkanoid.JAR mellé generáltam egy Arkanoid.JAD file-t is, feltettem egy ingyenes tárhelyre és megpróbáltam a JAD-ot letölteni. Próbáltam úgy is, hogy összedobtam (ehh... vagy inkább a getjar oldalról ellopva átalakítottam) egy kis wml file-t, hogy lehessen ''kattintani'' a .JAD file-ra, mint a getjar-on, hátha ez a baja, hogy közvetlenül adom meg a .jad file útvonalát... De sajnos így is csak az lett az eredmény, hogy megmutatja a .JAD file tartalmát szövegesen...
    Pedig hát ennek működnie kéne, hiszen a getjar-ról is hasonló módon jönnek a file-ok, csak valami kis apró trükköt kéne tudni. (Valszeg valami nagyobb honlapkészítési tudás kéne, én valami olyasmire gondolok, hogy jobban tudnom kéne, hogy mi az a MIME. :) )
    Ide raktam egyébként a próbálkozásomat:
    http://chat-dujv.uw.hu/index.wml
    Valakinek valami ötlet?

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés