Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tommer

tag

válasz Oliverda #71 üzenetére

Jajj! Előre is bocs! ÉN fogalmaztam félreérthetően nem a legkisebb AMD -re és INTEL -re gondoltam, hanem pl:
    AMD Athlon 64 X2 4600+ S939 BOX Dual-Core (Manchester) 104 640 Ft 125 568 Ft
    AMD Athlon 64 X2 4400+ S939 BOX Dual-Core (Toledo) 88 000 Ft 105 600 Ft
    Intel Pentium D 950 3.4 GHz 2x2MB cache 58 210 Ft 69 852 Ft

Na én ezt akárhogyan is nézem, a mai áron természetesen, sehogy sem látom a 14-16.000 Ft -os különbséget. Még ha a kisebb 4400+ hoz is viszonyítjuk a különbség: 35.748.Ft-, ha a 4600+ -os akkor meg 55.716.Ft- . Azért itt nekem senki se próbálja bemagyarázni, hogy kicsi a különbség!
    És mégecccccer bocsi! Én voltam félreérthető!
    Valamint ezek mai árak!
    (( De mindenki azt vesz amit akar! Én mindenesetre inkább a fennmaradó pénz VGA és RAM -ra költöm! Felőlem mindeki vegyen AMD -t, mindenesetre én nem fogok ennyi pénzt kiadni érte az biztos! Ez van! ))
    Na pénz téma részemről zárolva! Így is úgy is CONROE lesz a dologból! HOHOHOHOOO!

• Tommer

tag

válasz 7600GT #58 üzenetére

Ez nem teljesen így van és nem ebbe a topic -ba tartozik, de azért ide írom, hogy ne legyenek félreértések:

A hwsw oldalain írták: - IDÉZET -

''....Újabb változatokat kell készíteniük az alaplapgyártóknak az Intel 975X lapkakészlettel szerelt alaplapokból, ugyanis a korábban megjelent változatok nem lesznek képesek megfelelően kiszolgálni a processzorgyártó hamarosan piacra kerülő, Conroe kódnéven ismert, következő generációs asztali processzorait.
    Az Xbit labs információi szerint májusban többek között az MSI, illetve az olcsóbb alaplapokat piacra dobó Asrock is újabb revíziót dob piacra i975X chipkészlettel szerelt alaplapjából, ugyanis az új processzor támogatásához néhány extra alkatrész, azaz pár ellenállás és kondenzátor, illetve új feszültségszabályzó modul kell. Az Intel maga is rendelkezik már megfelelő alaplappal, a D975XBX típusú alaplap 304-es változata, melyet április 16-tól szállít a vállalat már támogatja a Conroe-t.
    A gyártók honlapjaikon jelzik termékeik kompatibilitását, azonban egy BIOS-frissítéssel most valószínűleg nem lehet elintézni a megfelelőség kérdését..... ''

Ez van! Lehet, hogy egyes gyártók, már úgy készítették az alaplapokat, hogy egy BIOS frissítés megoldja a problémát, de ezt őszintén szólva nem hiszem, és ezt olvastam a többi külföldi oldalon ill. fórumokon is!

• Tommer

tag

válasz cortez25 #49 üzenetére

De persze hogy lesz! Csak éppenséggel NEM ebben az évben!
    Ez itt a bökkenő! Világos, hogy lesz válaszlépés a Conroe -ra! Ezt nehiszem, hogy valaki is vitatná!
    ((( A Conroe teljesítményéről csak annyit, hogy nézzetek be a topic -jába, ha az ott lévő előzetes teszteknek csak a fele (vagy esetleg a negyede) is igaz, akkor az AMD rendesen felkötheti a gyatyeszt! Hiába most ez van! Ez nem INTEL hajhászás, hanem a tények! ))))

Azért írtam többszörös zárójelbe, mert tényleg csak akkor tudjuk meg, hogy mi a pálya miután megjelenik, és le is lesz tesztelve! De azért mindenki látja, hogy nem rossz elsőre!

És ne értsetek félre én AMD X2 -re hajtottam, de mint írtam már, nem vagyok hülye, hogy 2x -es áron vegyem a procit, ezért lett Pentium D 930!

[Szerkesztve]

• Tommer

tag

Igen, mint már említettétek gyorsulhat a dolog, de egy biztos, hogy nem ebben az évben!

INTEL emberünk az új porcogókkal ( Conroe cuccok ) simán elhúz ebben az évben, főleg ha figyelembevesszük, hogy mostanában fogja újfennt csökkenteni a jelenlegi Pentium D széria 930/940/960 stb. árait, akkor kívácsi leszek ki vesz majd 2x annyiért AMD X2 procit 939 vagy AM2 foglalattal!
    Előre megírom, hogy nem akarok semmi AMD kontra INTEL vitába belemenni, de minden logikusan gondolkodó és a tényeket ismerő embernek el kell fogadni, hogy AMD ezt az évet elcseszte, de rendesen (főleg ha nem csökkent árakat!)
    Én speciell mindig egy AMD X2 3800+ -ra vágytam, ez volt a legnagyobb kívánságom, de a mocskos kis AMD cseszet lemenni az árral, hát akkor át kellett értékelnem a dolgot és úgy döntöttem, hogy velem nem szórakoznak és vettem kb. 2 hete Pentium D 930 -as procit bruttó 54.000.Ft -ért 3 év garanciával!
    Szóval hiába papol nekem itt az AMD, hogy sokkal kisebb a fogyasztás meg bla, bla, bla, ha 2x annyiba kerül a porcogója!
    A másik, hogy mindeki aki figyelet az elmúlt évet, nagyon is jól tudta, hogy ez lesz az eredmény, hiába ez van, már a legelején megmondta mindeki, hogy elméletileg is maximum 3-4 % -lesz a gyorsulás, ha egyántalán lesz és tessék itt az eredmény!
    ( Ez van, és ez már nem lesz jobb ! )

Ja és régebben az aláírásom ez volt: AMD X2 THE BE(A)ST
    Most viszont a fentebb tárgyalt átértékelésem után:

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés