- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horbal
őstag
válasz
JagdPanther #99 üzenetére
Jó legyen!
Nekem elég a közepes teljesítmény (még alatta is elvagyok), tudok játszani, dolgozni, filmet nézni zenélni, és mindezt egyszerre zokszó nélkül...soha nem fogok venni csúcs gépet mert nem fussa...szal nekem így jó, a csúcskategória meg lenyomja az árakat, szép világ ez...
Ettől még áll a teszt meg az is ami benne van... -
Horbal
őstag
válasz
VaniliásRönk #95 üzenetére
A vebes árlistájuk egy nagy xar, de ezért van a telefon, másrészt azért van cuccuk bőven, általában egészen jó árakon, nekem még nem volt bajom velük.
-
Horbal
őstag
válasz
JagdPanther #90 üzenetére
én 34 (E6420) ért illetve közel 57 (E6700) ért látom nagykerben...
nem mondtam, hogy ne vegyen senki 6420 helyett 6700-at...arról volt szó, hogy amire nekem kellett meg amennyi pénzem volt rá teljesen megfelel az AMD...
Ne má a 6000+ -os AMD a kp kategória legyen pedig a te ár alapján történő besorolásod szerint az...
[Szerkesztve] -
Horbal
őstag
-
Horbal
őstag
renderelés: számítógépes képalkotás értsd megalkotsz valamit pl 3ds max szoftverben beállítod a fényeket kamerákat anyagokat megadod a valóságnak leginkább megfelelő paramétereket és a gép matematikai algoritmusok alkalmazásával figyelembevéve a fizikát (pl fénytörés, tükrözés, a fény útja, árnyékok mittom én mi) kiszámítja a (jó esetben meg ha az a cél) a fotórealisztikus képet... pl a nagy egész esteés rajzfilmek Shrek Szörny RT és társaik mind renderelt animációk...ahogyan a legtöbb reklámszpot is az...
az fsb szorozva pl 4-vel kapod meg a mem órajelet 200*4=800... -
Horbal
őstag
Szerintem teljesen rosszúl látjátok a helyzetet, ezzel nem vagytok egyedül itt a PH...
A fő baj, ahogy én látom, hogy nem arra veszik a júzerek a gépet amire használni fogják...
aztán meg sírnak, hogy nem fut x progi, nem tudom 3 GHz fölé tuningolni, stb stb
Miközben, hogy a Belga szavaival éljek ''ott van vazzeg a táblán faxfej az is ki van írva''
Aztán meg összehasonlítják a szezont a fazonnal, és kijön a végkövetkeztetés az AMD az xar mert lassú, az INTEL a király mert jó gyors...erre nem lehet nagyon mit mondani...
Ahogy a tesztből is kiderül esete válogatja és nincs világmegváltó igazság...szvsz -
Horbal
őstag
igazad van
Lost planet nekem simán fut, asszem majdnem teljes minden, 1024x768 egy x1950 pro-val
más kérdés, hogy maga a gáme egy hát hogy is mondjam árkád rássolás szal pont ezért nem vettem volna gépet.
Ami nekem számít:
tegnap végre hozzájutottam, hogy rendereljek egy kicsit volt egy jelenetem ami eddig kb 40-60 perc volt (2500@3200+ Barton) - most 16-18 perc... szal nekem tetszik elég is ennyit vártam, nem is ért meglepetés (év végén meg veszek egy 6000+ ost oszt az elég lesz egy darabig... -
Horbal
őstag
Én meg csak azt nem értem, hogy mi itt a problem tulképpen...
szal: alapfeltevés az, hogy gépet kell fejleszteni - platformot kell váltani kérdés mit vegyen az ember AMD vagy INTEL
mondjuk a leggyakoribb esetet, hogy nem beszélünk tuningról, ebben az esetben is állítod, hogy:
az Intel Core 2 Duo E6600 (2.40GHz/2x2MB/1066MHz) (s775) BOX 40.200 Ft
annyival jobb mint
AMD Athlon 64 X2 4600+ CPU (sAM2) BOX 19.100 Ft
direkt ua órajelűt választottam (nettó árak)
pláne ha számba vesszük a körítés árát...
direkt nem írok erősebb procikról mert szvsz manapság ez is símán elég...normál felhasználás mellett, illetve szvsz manapság a proc az ami a legkönnyebben/legolcsóbban cserélhető...
Ugyanakkor mindig felmerül bennem a kérdés: hogy amikor 1000 teszt olvasható a neten és 1000 féle benchmark a rendekezésére áll a júzernek akkor miért is lepődnek meg egyesek annyira ha valami nem úgy megy mint hiszik...szal szvsz ha valaki tudja, hogy valami 2x 3x 4x gyorsabb valaminél illetve fordítva, akkor miről is beszélünk... -
Horbal
őstag
szvsz teljesen egyértelmű a dolog
olyan procot kell venni amire az embernek szüksége+pénze van
szal
1., Alapórajel+jó ár/érték+viszonylag olcsó körítés szvsz egyértelmű, hogy AMD
2., Kis tuning 10-15-20% pl+a fentiek szvsz még mindig AMD
3., Szén tuning 50+% 3dmark pontgyűjtés egyértelműen INTEL
Én tudtam mire számítsak, ezért vettem a 4000+ proccot (4600+ -on megy), nem csalódtam benne, azt is tudtam mire mehetnék kb ua INTEL-lel (nem volt rá keretem)...
ennyi, szal szvsz kár temetni az AMD-t, és nem kell bedőlni a 3d mark ponthalmazoknak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged