- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Magisk
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
válasz
#95561216 #238 üzenetére
nem érted.
felhoztad linux meletti érvként (pozitív példaként), h a tanár aszonta, ha nme lenne ingyenes a win, akkor nem is használná. a reagálásomban arra próbáltam rávilágítani, h ez marhára nem pozitív ér a linux mellett, hiszen ott van számára 2 ingyenes és a wint válassza.
az már rég rossz, ha linux melett az egyetlen érv az ingyenessége.
az ofiszt nem én hoztam fel. az ingyenes ms alkalmazásokról volt szó, aztán asszem te (vagy vki más) hiányolta az ingyenes mso-t, erre írtam, h az is benne van a csomagban.
asztán ebből lett minek mso, amikor ott a jókis ooo. -
FTeR
addikt
válasz
#95561216 #235 üzenetére
neki ingyenes. ennyi erővel a linx is csak látszólag ingyenes.
a warezhoz meg annyi köze van -ugyna finomam és világosan már leírtam, de úgy nem érted- h inkább warezolnak, mint, h a sz*r linuxot használják. így már világos?
ezek az önkormányzatok nem haladják meg soxor a 100 főt (és sokat mondtam), tehát a prezstis kérdést leszámítva nem nagyon számítanak, miközben több ezres vállaltok az mso-t használják.
ezek az átállások is legtöbbször win95 és o97-ről állnak át. ez nem nagy kunszt, hiszen kb ugyan az a szint.
ráadásul szinte minden esetben nem azért állnak át, mert az jobb vagy olcsóbb, egyszerűen azért, mert nylít doksit használ. ezt ms felismerte és megnyitotta doksit, szal ez is elszáll érvként.
de egybként minek is lett felhozva az ofisz? open ofisz nem ofisz vagy mi?
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
válasz
#95561216 #230 üzenetére
1. példát mindenre lehet mondani. ezer olyan tanárt fel tudok vonultatni neked, akinek eszükbe sem jutna mást használni.
ezt az érvelést egyébként nem éröltetném a helyedben. van az ingyenes linux és van a számára ingyenes win -egyenlő feltételek- és a wint választja.
a warezolós téma sem épp a linx melett szól, hiszen rengeteg ember (több mint az össz linux felhasználó) inkább válálja a warezolással járó veszélyeket, minthogy linuxt használjon.
ebben az ingyenes témában egy téves elképzelés, h azért mert ingyen van jobban vonzó mint ami nem. egy terméknél az ár/érték arányát szoktuk vizsgálni. sokak számára (mindenki 95%a minusz warez) a win jobb aránnyt mutat, annak ellenére, h nem ingyenes.
2. hosszan megtudom indokolni, h miért rossz önmagában az ooo. még hosszabban, h miben rosszabb az mso-nál. még a legelvetemültebb opensource rajongók is belátják, h sehol sincs az mso-hoz képest. egyetlen érvük, h ez is elég (meg a szokásos ingyen van duma).
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
válasz
#95561216 #215 üzenetére
az opensource kizárolagosságát szoktam vitatni. azt amit a gpl is képvisel.
nem tartom valósnak, h szembe állítsák egymással a zárt és nyílt kódú fejlesztést, mint egyenrangú változatokat. mint írtam, egy zárt részeit még mindig meg lehet nyitni, de nyíltat nem lehet elzárni a nmekivánatosak elől.
példának okáért a creative commons-t szimpatikusnak találom. a nyílt nál az nem tetszik, h mindenről le kell mondanom. pl ha megveszek egy egyébként zárt fejlesztésű sw kódját, akkor azt szabadon felhasználhatom, mert kifizettem. az opennél ezzel szemben rengeteg korlátozás van. rettentően nem fér a fejembe, h egy ilyen korlátozásokkal teli dolgot, hogy lehet a szabadság jeleként lebegtetni. ha pl megírok egy nyílt programot, akkor rengeteg kötelezettséget vállalok ismeretlenekkel szemben. ráadásul a gpl ezt még meg is követeli.
az ooo azért nem tetszik, mert sz*r. teljesen hidegen hagy, h nyílt vagy nem. az sem érdekel, ha ingyen van. szokták mondani, h ha ingyen lenne akkor sem kéne. (ezt a linuxra is mondhatnám).
''mert már hazsnálhatatlan, akkor az a gépenkénti 2000 huf is számít.''
rettentően demagók. ha nem lenne ez a lehetőség, akkor sokkal többért meg kéne venni az oktatási intézményeknek a szoftvereket. így, meg ingyen van nekik. -
FTeR
addikt
válasz
#95561216 #209 üzenetére
figy, kezdő vállalkozásoknak és platform váltó vállalatoknak ingyen adja a cuccost az ms. előbbinél igazolás kell, h kezdő vállakozó a másiknál meg 2 éven belül elő kell állni egy .net-es alklmazással. semmi köze az államhoz.
az oktatásban meg jelen állás szerint van a tanár diák dolog, ehhez ugyan már van köze az államnak de a te elképzeléseddel ellentétben, nme az ms erölteti, hanem az állam könyörög érte, mivel marhára megéri neki. (szerk: hallgatók és tanáronként 2000 forintba kerül az államnak fejenként fél milla értékű ms termék - ez nem pénz az oktatás egyéb költésgeihez képest)
a vistával meg jön egy új licenszelési forma, ami még kedvezőbb, az már otthoni felhasználóknak is kedvezményesen fogja biztosítani a cuccosokat. megint csak függetlenűl allambácsitól.
az ofiszra ugyan úgy vonatkoznak a fentebb sorolt dolgok, sőt az összes létező ms alkalmazásra. van egy pár, lehet nem is tudsz róluk.
az opneofisznál rettentően nem érdekel, h nyilt. nálam az nem szempont. egyelőre a közelébe sem ér az ms ofisznak és plusz bónuszként tetű lassú.
szegény afrikaiak érdekében nem akarsz felszólalni? vagy a világbékért?
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
válasz
#95561216 #142 üzenetére
úgy 70 komment távlatból nem ártott volna, ha legalább idézel abból amire reagálsz.
egy vállalati rendszerben a linux supportot is meg kell fizetni. és mint írtam az os licensze a költségeknek csak az egyik része. soxor meg kell írni egy alkalmazást a vállalat számára, a win platformra kevesebb ember kb harmad annyi idő alat elkészül (nem a hasamra ütöttem, egyrészt ssaját tapasztalat, másrészt neten is lehet olvansi oylanok értekezését, akik linről álltak át winre). már itt megtérül a win licenszek ára. aztán a rendszerbe állás is gyorsabb (hetek helyett napok). de egy linuxos rendszert fenntartani eleve költésgesebb (sokkal több a rendszergazda munkája). plusz egy egyszeri felhasználónak linuxon minden munka tovább tart mint winen (ennek is megvannak az okai).
neked ne fájjon, ha más kihasználja ezeket az ''akciókat''. tod, ez nem csapda, csak lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- OTP Bank topic
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EA Sports WRC '23
- Építő/felújító topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Magisk
- További aktív témák...
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged