- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Épp DSL modemet programozok, de ha küldsez nekem pár linket, amiket fontosnak éreznél a végén, nagyon szívesen beszúrom.
Jut eszembe:
Kedves mindenki, a Dlink 360R modem paraméterezésével kapcsolatos írásomat teljesen újradogloztam, került bele csomó minden, és sokkal átláthatóbb mint korábban.
Akit érdekel ezen a linken elolvashatja.
Dchard
-
dchard
veterán
(#38) sanzi89:
Egy ostoba, és amúgy nem létező sztereotípiával próbálod alátámasztani azt a sértő megjegyzést, amit mondtál. Elárulom neked: nem egy olyan emberrel dolgozok együtt nagygépes rendszereken, amiken nincs grafikus felület, de egyiket sem láttam még terminálból webezni, és bár mindnek linux fut a desktop PC-jén, van rajtuk grafikus felület is. Szerintem az az embertípus amire hivatkozni próbálsz, egyszerűen nem létezik.
(#40) harry:
Még nem láttam olyan SOHO terméket, ami deafult állapotban a LAN portjai felől tiltaná a pinget. Ha létezik is ilyen, azt a gyártó jól elkúrta.
(#45) rekid:
A célnak megfelel, azt meg, hogy mi az az IP cím, úgy gondolom nem egy ilyen cikk keretei között fogjuk elmagyarázni valakinek, aki nem tudja. Az meg, hogy milyen porton hallgat az SSH szerver megint csak messze nem a Putty-hoz és a telnetezés/SSH-zás mikéntjéhez tartozik. A port átirányítás megint csak SSH szervert bemutató cikkbe való, nem pedig ide. Deafult-ban nem is működik a legtöbb SSH szerveren, csak a root felhasználónak.
(#47) iMaverick:
Igen, például a webmin. Rettentő erőforrás takarékos, mégis egyszerű és könnyen kezelhető. MOndjuk nekem a legjobban a webmin-ben is a beépített JAVA-s SSH kliens tetszik
Annyiszor volt már, hogy gyorsan kellett egy működő terminál, és nem volt semmi azon a gépen, ahol dolgoztam...
Dchard
-
dchard
veterán
(#24) Rover623:
Köze annyi van, hogy helyi hálózatban amíg pingelni nem tudja az állomást, addig telnetezni vagy ssh-zni sem fog tudni, mert valószínűleg kábelezési vagy beállítási hiba van, netán a címet sem találta el. Mondjuk úgy, hogy a ping ebben az esetben egyszerű eszköze a hálózati kapcsolat meglétének ellenőrzésének.
(#26) Dluinet:
Mert saját kapcsolatról vannak bent (nem mindig volt képnek tárhely a pH!-n
), és most is éppen DSL-es cikket írok nektek és kísérletezek a vonalammal, szóval csak átmeneti az állapot.
(#34) jerry311:
Én is ezen a véleményen vagyok, de erről nem fogjuk tudni meggyőzni a gyártókat
Szerintem a SOHO routerekre rakott gui sok esetben elhiteti a felhasználóval, hogy ért hozzá, de valójában nem. És ha nem tudja h mit csinál, pont ugyanannyira fogja elkúrni gui alatt a beállításokat, mint cli alatt
Dchard
-
dchard
veterán
Először is nagyon sok mindenről lehetett volna beszélni a putty, telnet, ssh kapcsán, de ez az írás csak a kezem alá dolgozik azzal, hogy a fő profilommal kapcsolatban innentől kezdve nem kell ezeket a trivialitásokat másoknak magyaráznom. Ez volt a cél, és ezt az írás tartalmában és minőségében is messze kielégíti.
Szokás szerint mindenkinek igyekszem válaszolni:
D1Rect:
Az írás olyanoknak készült, akik legalább annyit tudnak, hogy nagyjából mire jó ez, és kell egy gyorstalpaló, hogy hogyan állítsanak be egy ilyen kapcsolatot. Aki nem tudja h mire jó, annak nincs is rá szüksége.
bjay:
Így van, linux alatt sokkal egyszerűbb. Windows alatt is az volt, de egyrészt Vista és fölötte kivették a beépített telnet kilenst, másrészt azért jóval kényelmesebb a Putty-ban dolgozni, mint a Windows-os gyári verzióban.
Dluinet:
Az sm50b csak a Dlink 360R-hez jó, az összes többi modemmel nem működik. Oda pontosan a telnet az, ami kell.
iMaverick:
Az írás célterülete a beágyazott rendszerek. Azoknak is egy speciális területe. Ezeken csak webui van, ami sokszor hiányos. Sokkal több mindent lehet beállítani parancssorból, telnetről.
Rover623:
Biztosan a te 20.000 hozzászólásod is az ilyen alaptalan vagdalkozásokból jött össze.
(nem voltál te mindig ilyen, szerintem már most leállíthatod magad, mert rossz emberre lövöldözöl)woker:
Kár a gőzért
Én értelek, meg a többiek is, akik dolgoznak is ilyen rendszereken, a maradéknak meg kár csépelni a szót
sanzi89:
Tévedés. Csak ott a parancssor híve, ahol az erőforrást takarít meg, és gyorsítja a munkát. Desktopon mindenkinek van GUI-ja, még az olyan "linux majmoknak" is, mint én.
lapa:
Igazad van, de out of scope. Egyébként tömegével használok SSH átirányításokat meg tunnelezést, napi szinten terabyte-ok mozdulnak meg nálam ilyen átirányításokon
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest