- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Szerényebb kivitelben is elérhető a Realme GT 8 Pro
- Netfone
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
"egyébként a legtöbb tápban ugyanaz a TL494-TL431 páros határozza meg a stabilitást, ... ezek egyike sem mai darab"
Az FSP-kben, Chifikben és más márkás tápokban úgy az AT-s idők óta nem fordultak elő ezek az IC-k, vagyis a személyes tapasztalataid -ha vannak- csupán a nagyon gagyi tápokra korlátozódhatnak. Ezért aztán inkább ne mondj véleményt olyan dolgokról, amit nem ismersz."ráadásul csak 1 fesz-re szabályoz - pl. a 3,3V-os kimenetre"
A 3.3V-ra soha nem szabályoznak. Ami kapcsolást láthattál, ott az 5V a fő ág, de a 12V-ról vett hibajellel korrigálják bizonyos határok között. Ezzel foglalkozik a TL494, míg a TL431 kizárólag a 3.3V-ot stabilizálja."Szóval a Codegen tápok valóban elmennek sokáig, de arányaiban több hibásodik meg belőle a silány alkatrészek miatt."
Ez sem igaz. A Codegen az évek során többféle noname kínai kondigyártóval próbálkozott. A jelenleg használt HEC kondik meglepően jól bírják."A táp minőségét csak kisebb részben határozza meg a kapcsolás"
Aha... Vagyis ha egy tápból elkezdem kihajigálni a felesleges részeket -zavarszűrők, védelmek, ventiszabályzó, stb- akkor nem lesz sokkal rosszabb a minősége szerinted? Tehát a márkás gyártók tök feleslegesen raknak 2-3x annyi alkatrészt a tápjukba, mint a dzsunkáék
-
ZetorGumi
addikt
Elreppentek a tranyók benne sajnos. Ezért nem is álltam neki matatni vele.
Meg ez a tápegység, amit beleraktam, kevesebbet fogyaszt, mint az FSP hőskorában. Meg van egy "problémájs" is az FSP-nek: Nem kapcsol be adott terhelés alatt. És ez nem kapcsolt be kb 100W-nyi terhelés alatt. (Netes infók alapján.)
Nem dobtam ki még eddig semmi ilyen dolgot, úgy vagyok vele, hogy ha másra nem is, de valami alkatrész belőle jól jöhet.
Köszi.
Hát ez tényleg hasznosítás volt, mert hasznos. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Battlefield 6
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Syl: Just Works! …. Vagy mégsem?
- Szerényebb kivitelben is elérhető a Realme GT 8 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3676
- AKCIÓ! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ŐSZI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg ez a tápegység, amit beleraktam, kevesebbet fogyaszt, mint az FSP hőskorában. Meg van egy "problémájs" is az FSP-nek: Nem kapcsol be adott terhelés alatt. És ez nem kapcsolt be kb 100W-nyi terhelés alatt. (Netes infók alapján.)
Hát ez tényleg hasznosítás volt, mert hasznos.