Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ic3man
tag
Hisz ismeritek az ide vágó videót

[link] -
Gyula84
veterán
nálunk ha van egy bejövő hívás akkor 4gről átvált nem, tudom melyikre, de miért?
amúgy elég nehéz lehet adatot fogalmazni

-
Jó döntés

-
tomp
félisten
-
Az 5G-nek külön specifikált változata van az alacsonyabb frekikre, ez az 5G New Radio, és 600 Hz-től 6Ghz-ig tartó tartományhoz tartozik. A cél itt a nagyobb lefedettség, cserébe persze a 4G / LTE rendszerhez képest alig lesz gyorsabb. Ha mindenhol 24Ghz feletti 5G-vel akarnának szolgáltatni, akkor párszáz méterenként kéne mindehova letenni adótornyokat vidéken, ami nyilván nem kivitelezhető. Tehát az 5G egyik ága számára kifejezetten hasznos lehet a 2G/3G által használt frekvenciatartomány.
De ennek a véglegesítése 2020-ban várható csak (IMT-2020), ezért is nem értem, miért töri magát sok piaci szereplő, hogy minél hamarabb kijöjjenek az "első" 5G eszközökkel, megint a végleges szabvány előtt fognak kijönni eszközök, aztán jó fragmentált lesz a piac, hogy alkalmazkodjon a sok "early adopterhez"...
-
Cucuska2
addikt
Én voltam Tajvanon pont a nyáron, és kitűnő 4G, valóban korlátlan net normális áron, kristálytiszta hang VoLTE-n és VOIP-on is, még a legutolsó kis faluban is 50-100 mbit sebessége volt, cserébe a Taipei legsűrűbb körzeteiben is.
Nincsen ebben semmi különös, ők már a jövőben élnek.
Mindenkinek a családban Samsungjai vannak, minden sávot támogatott minden telefon. -
Attól, hogy megszűnik a 2G / 3G, még nem feltétlenül kell sírni, mert a felszabaduló frekvenciákat fel lehet használni hatékonyabban a 4G / 5G rendszereknél.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát ez elég brühühü.
-
btprg
senior tag
Ezek teljesen hülyék?
-
.mf
veterán
Nem tetszik ez a lépés. Szép-jó a 4G nagy sebessége papíron, de a 3G és 2G még oda is eljutott, ahova a 4G LOS hiányában már nehézkesen.
Másrészt még a 4G-s telefonok mindegyike sem fog működni. Pont nemrég szembesültem ezzel, Indiában voltam pár hónapig, európai LG G6-osomba tettem helyi SIM-et, és meglepetésemre mobilnet ugyan volt, de telefonhívások nem. Mint kiderült, a szolgáltatónál a hang VoLTE ment, és az LG G6 európai fw-jében ez nincs benne - indiai fw-ben ezzel szemben igen... -
Crafter32
őstag
Nincs 2G, 3G akkor egy hagyományosnak mondott Nokia már nem használható?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás, garanciális
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Így már jobban hangzik az 5G, remélem az alacsony frekvenciákra is rendes antennákat tesznek fel, nem csak "futottak még" pár dBi-s vicik-vackokkal elintézik.