- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Mobil flották
- Magisk
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bounty123
őstag
Tényleg, van aki még az eredeti védőfóliával használja? Az enyém pár nap múlva 2 hónapos, most tisztogattam le és semmi karc nincs a kijelzőn. Szal tényleg fölösleges a fóliával elcseszni az érzékenységet és a látványt, ha amúgy vigyáz rá az ember, pl. tokban rakja a táskába-zsebbe.
Nemethzoli: ez a t-mobile által ráerőszakolt spéci contact app baromsága, asszem akkor jön elő, ha favoritokat veszel fel, vagy mi. A topik elejefelé volt róla szó, belefutottak többen is, llaszlo-ra emlékszem konkrétan, majd talán ő megírja mit csinált ezzel.
A 8230-as modaco rom-ban sokkal jobb a contact app, már csak amiatt is megfontolandó a sw csere. -
bounty123
őstag
válasz
CoolBoy323 #2820 üzenetére
Na hát azért ezt iszonyat nagy túlzásnak tartom. Teljesen jól lehet vele telefonálni, csak hiányzik az érintőképernyő kihasználása. az acontacts-al és a home-ra rakott direkt telefonálás ikonokkal marha kényelmes a telefonálás.
-
bounty123
őstag
válasz
CoolBoy323 #2818 üzenetére
Ez engem is nagyon idegesít, hogy hívást csak hw gombokkal lehet felvenni és letenni. Ott az a kaszott nagy kijelző és ilyenkor használhatatlan. Vagy pl. nekem alap lenne, hogy a kihangosítást 1 bökéssel ki/be tudjam kapcsolni, ne kelljen menükben turkálnom.
Most fedeztem fel a modaco wiki oldalát, nagyon jól össze vannak gyűjtve a tudnivalók a Pulse-ról is. [link]
-
bounty123
őstag
Van. Egy megoldás, hogy ne indítsd újra - az enyém pl. 2 hete megy. Vagy ha mégis, rögtön recovery-be rebootolj, repair+reboot. Mintha nem umountolná szabályosan az oprendszer az ext partíciót, és bootkor a sérülés miatt read-onlyként mountolja vagy ilyesmi. Elvileg ext3/ext4-el nem kéne előfordulnia, mert az nem sérül rebootkor, hisz naplózó fs. De asszem sippetnél ext3-al is hasonló a helyzet.
Engem nem zavar, baromi ritkán indítom újra. -
bounty123
őstag
Ilyet alapból nem tud az oprendszer, custom rom-okkal remélhetőleg hamarosan lesz rá lehetőség. Bár én személy szerint sok értelmét nem látom, fillérekért lehet már pl. usb-s wifi kütyüt venni, én az otthoni pc-mből csináltam ilyennel egy wifi routert a Pulse-om számára, kb 2 ezer ft-ért
-
bounty123
őstag
válasz
KonzolKartel #2763 üzenetére
Sajna windows alatt nem tudom, miket kell trükközni, drivereket/dll-t felrakni vagy mi, hogy lássa a win a telót és menjen a fastboot. A topikban tuti volt leírás, vagy valaki majd megírja, hogy csinálta. Én linux alatt csinálom és ott megy egyből.
-
bounty123
őstag
válasz
zs0lt33 #2761 üzenetére
Kartel: Melyiket tteszed az SD-re, a decemberit a dload mappával? Azt hang+ + piros + bekapcs-al tudod elvileg indítani, meg a novemberit is.
De a lentiek alapján kék képernyőből át tudsz bootolni a fastboot-tal recoverybe (ha le van töltve a pc-dre az amon-ra-s recovery csomag, a fastboot és az image is ebben van), onnan meg szabad a pálya bármelyik romhoz, akár a custom 1.5-öshöz is ha az sd-den van, a recovery menüből.
zs0lt33: a bart csinál egy nandroidot + az ext partíciódat is lementi, a /bart mappába. Ha nincs a2sd beizzítva, akkor ez tárgytalan. Én az SDK-t, eclipse-t nem próbáltam androidhoz még belőni, arról nem tudok nyilatkozni.
-
bounty123
őstag
válasz
zs0lt33 #2758 üzenetére
# ./adb devices
List of devices attached
deviceA kérdőjelek nincsenek
Az előző logodból látom, hogy nem rootolt a tiéd. A reboot-ot szerintem csak akkor engedi shellből (ahogy a "rendes" linux is.) Szerintem nyugodtan felteheted a superboot-ot. Előtte csinálj egy alapos bart backupot. Rootolás után viszont meg külön grafikus progi a reboothoz, a quickboot. -
bounty123
őstag
válasz
zs0lt33 #2756 üzenetére
adb-t rootként próbáld, nekem úgy ment.
# ./adb start-server
* daemon not running. starting it now *
* daemon started successfully *
# ./adb get-state
device
# ./adb get-serialno# ./adb shell
# ls
cache init.goldfish.rc sbin
data init.qcom.rc sdcard
default.prop init.qcom.sh sqlite_stmt_journals
dev init.rc sys
etc proc system
init root -
bounty123
őstag
válasz
bounty123 #2750 üzenetére
A kék bootloader képernyőből az alábbi paranccsal be tudtam bootolni recovery módba:
"sudo ./fastboot-linux boot recovery-RA-pulse-v1.5.2.img
Zsolt: a vol le + piros + bekapcs nem recoverybe tesz, hanem bootloader módba, ami mindig a szokásos kék képernyő lesz. 3 féle módon mehetsz recovery módba:
1. bebootolás után a pc-ről adb shell reboot recovery
2. bebootolás után ha rootolt telód van: quickboot progi, recovery
3. kék képernyőnél pc-ről fastboot-xxx boot recovery-RA-pulse-v1.5.2.imgFölösleges az akksit kivenni kék képernyőnél, fastboot reboot-al anélkül is újraindul.
-
bounty123
őstag
válasz
KonzolKartel #2748 üzenetére
Igen, csak szerintem ami nálad van, az recoveryből telepíthető - amit most nem tudsz elérni. Míg a T-s billkombóval is indítható (vol+ + piros + bekapcs). Próbálj meg adb-vel rebootolni recovery módba bootloderből: adb shell reboot recovery, sajna nem tudom adb müxik-e már ott.
-
bounty123
őstag
válasz
KonzolKartel #2746 üzenetére
Igen, csak ahhoz már rajta kell legyen az SD-n a T-től letöltött eredeti cucc.
A huawei kiadott egy új forráskódot a telefonhoz, ezzel sikerült már egyeseknek kernelt forgatni a decemberi update-hez is, szóval nemsokára lesz hozzá custom rom:
[link] -
bounty123
őstag
Feltettem az 1.5.2-es amon-ra recoveryt, megy szépen. Csak tudnám, hogy minek van külön nandroid+ext backup, ha a bart backup az nandroid+ext backupot csinál. Vagy van valami más külség is? Én a bart backupot választottam.
-
bounty123
őstag
válasz
csopi04 #2727 üzenetére
Mivel az egy egész más rom-on alapszik. De a másik vonal az a stock rom módosított változata, amiből nincs külön magyar. Ugyanaz van a miénken is, mint ami a németektől letölthető és amiből a stock alapú mcr romokat csinálják.
Ha fogom és felteszem a német oldalról a novemberi szoftvert, ugyanott leszek mint amikor megvettem a készüléket, elvileg.
-
bounty123
őstag
írnak egy új recovery bill kombinációról a decemberi frissítés után, kipróbálhatná valaki aki frissített
"Power off, hold down menu and red key , power on, wait a bit then release the keys? This is just booting into the recovery, I've not tried a non-stock rom."
-
bounty123
őstag
válasz
DarkByte #2715 üzenetére
A hivatalos német és angol ROM (nem pont a decemberi, mert az újabb, hanem pl. az előtte levő novemberi) konkrétan megegyezik a gyárilag rajta levő ROM-mal, amivel megvetted. Szóval nem lehet emiatt baja a garanciának.
Nameg eleve custom rom pakolás előtt ugye lementendő nandroiddal/bart backuppal az egész, amit vissza is pakolhatsz bármikor. Nem kell annyira félni a garivesztéstől szerintem. Gond a decemberire frissítés után lehet, ha nem megy fel a recovery, én ezt ki is hagyom - főleg mivel semmi bajom a kütyüvel. Bluetooth-t nem használok, szóval arról nincs infóm.
-
bounty123
őstag
válasz
KonzolKartel #2703 üzenetére
0db force close hetek alatt, azt se tudom mi az
A sebessége is teljesen jó nálam. Nem szabad telenyomni widgetekkel meg háttérben fölöslegesen figyelő szarokkal, és nincs vele gond.
CoolBoy: nem veszted el a garit, bármikor visszatolod a gyári romot.
-
bounty123
őstag
válasz
Akron99 #2657 üzenetére
Nálam így működik, mindig ugyanúgy
SMS érkezésekor a Missed Call jelez hanggal, a Handcent SMS pedig feldobja az állatjó popupját, a képernyő a beállított csökkentett fényerővel bekapcsol. A popup egy nyomásra eltüntethető, ekkor az értesítések megszűnnek. azonnal meg is válaszolható a popup-ban az sms, ehhez nem kell semmit feloldani.
Ha nem csinálok semmit, kis idő után elsötétül a képernyő és 2 percenként hanggal figyelmeztet a Missed Call, amíg valamilyen módon el nem tűntetem az olvasatlan SMS-t.
Ehhez a beépített messages értesítést le kellett tiltani és csak a handcentben és missed call-ban állítani.
-
bounty123
őstag
válasz
csopi04 #2520 üzenetére
Fura, én az 1.0-s modacon vagyok amióta kijött, és semmi problémám vele, mondjuk az eredeti rommal se volt egyik problémám se amit írsz, elég misztikus.
Az ndrive-ot nekem is újra kellett regelni, de ez nem róható a készülék számlájára, rom cserénél (főleg stock-custom váltásnál) eleve célszerű wipe-olni, hogy elkerüld a szoftver problémákat, összeakadásokat. A nandroid backup pedig nem teljes, pl. az ext2 tartalmat nem menti le, az új amon-ra-ban levő BART már jobb, az nandroid+ext backupot csinál.
-
bounty123
őstag
válasz
davids1987 #2488 üzenetére
Mármint mi? Ez egy marketről telepíthető alkalmazás. Az androlibről semmit nem fogsz tudni letölteni, csak böngészésre, keresésre jó.
-
bounty123
őstag
válasz
davids1987 #2486 üzenetére
Ezzel lehet próbálkozni, én nem néztem még.
-
bounty123
őstag
válasz
kopasz79 #2453 üzenetére
Pl. az indexen is volt róla hír.
-
bounty123
őstag
Ha tudsz egy picit angolul, akkor a letöltött zip-ben levő word doksiban részletes leírást találsz, sőt szerintem angol nélkül is világos a képek alapján. Lényeg: a dload mappát rámásolod az SD-re, aztán úgy indítod újra a telót, mintha a kék képernyőbe mennél, csak a lefelé hangerő helyett a felfelét nyomod. Tehát hang növelés + piros gomb lenyomva, így indítod a telefont. (mindez részemről csak elmélet, mert nem volt rá még szükségem)
-
bounty123
őstag
(Lassan ideje lenne kimásolnom a fontosabb linkeket a topikon belül, mert baromi nehéz visszakeresni.)
-
bounty123
őstag
adb shellből reboot recovery? Vagy azt se tudod már így elérni?
Végső esetben a szokásos, mindig működő megoldás, origi t-mobile rom vissza, a hangerő fel gombos mókával.
Egyébként engem meglep ez a sok probléma a rom frissítésekkel, én egyszer felküldtem rá a custom cuccokat, aztán annyi, kb. 10 napja nem is rebootoltam a telót.
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2373 üzenetére
Nem tudom, android alatt is így van-e, de normál linux alatt a swap az /etc/fstab-ban is szerepel egy sorban, pl. nálam így:
/dev/sda3 none swap sw 0 0A kiszedésnél erre panaszkodik. De maga a swap a logod alapján úgy néz ki aktív és működik.
És igen, a sok írás miatt lehet ellenjavallott a swap az sd-re, nem erre tervezték. De erről olvasni mindkét oldalról véleményt, igaz több negatívat.
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2368 üzenetére
Gondolom érezni kb. onnan lehet, hogy nem zárja be az alkalmazásokat, ha átváltasz rá nem indulnak 0-ról. Nem olyan egyszerű ez ebben az esetben, mert még a compcache is bejátszik, ami egy swap-ként funkcionáló, tömörített memóriarész.
Abban meg főleg nem vagyok biztos, hogy jó ötlet-e swap-et tenni sd kártyára, akármilyen formában. Én nem érzem szükségét egyébként a swap-nek.
-
-
bounty123
őstag
alakul, haladnak a modaco-s srácok
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2281 üzenetére
Ha lehet is elvben, biztosan hatalmas meló lenne. Eleve újabb kernel kell hozzá, ami nem egy szimpla fordítás, csomó nem triviális patcheléssel jár. Az 1.6-ossal próbálkozgatnak a modaco-n ha jól láttam. Én 1.5 alapú rom-al már nem fogom basztatni a gépem az biztos, elégedett vagyok a mostani állapotával.
szerk:
"I have a relatively working donut build, but now i have to get back earning my paycheck.
Later today I will pack the mess in an update and upload here for testing..."Ezek szerint valakinek úgy-ahogy már eldöcög az 1.6 a gépén, ez jó hír.
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2270 üzenetére
Na ez jó kérdés. Nem értem én ezt a marketet, ingyenes appok se jelennek meg minden szolgáltatónál, vagy hogy van ez? A mini info-t se látom azóta se.
Itt is írja valaki, hogy ő nem látja, közben sokan meg dícsérik. Nekem se ad találatot home++-ra, ráadásul market enabler is fenn van. -
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2252 üzenetére
Ha terminalban beírsz pl. egy df parancsot, megjelenik a bemountolt ext2 partíció? Ha igen, látod azt is, mennyi adat van elhasználva belőle. Az ext2 parti létrehozásán kívül minden más automatikus elvileg.
A szöveg fordítása:
"Vedd figyelembe, hogy az első boot eltarthat egy ideig, különösen ha sok alkalmazás van telepítve az A2SD partíciódra. Légy türelmes! Ha teljesen tiszta lappal akarsz indulni vagy problémáid vannak a meglévő a2sd-re installált programjaiddal bootkor, akkor le kell törölnöd (wipe) az sd partíciódat, a következő parancs lefuttatásával: 'adb shell rm -r /system/sd/app', 'adb shell rm -r /system/sd/app-private' és 'adb shell reboot' "
(megjegyzés: az ext2 is wipe-olható a recovery menüből is)A kernele már támogatja a swap-ot, de a modaco-n többen jeleztek problémát, nem működött nekik, szóval egyelőre hanyagold szerintem. Főleg, hogy nagy piros betűkkel ott van, hogy ne legyen swap az SD-n. A modacon írta is az imént Paul, hogy max file-ban levő swap támogatott egyelőre. (That's not entirely true, you can have swap in a file just fine, but not a partition.)
-
bounty123
őstag
válasz
KonzolKartel #2250 üzenetére
Tipp: nem csináltál factory resetet (wipe a recovery menüben)
-
bounty123
őstag
Megírom, hátha valaki így elkerüli ugyanezt a szívást.
Nem működött a marketben a programok installálása, folamatosan a starting download-nál állt. Már majdnem factory resetet nyomtam, aztán némi googlizással megtaláltam, hogy a google talk-nak futnia kell hozzá. Ezt én szépen kilőttem a startup appok közül, hisz úgyse chatelek a telón.
Na ezt ne tegyétek, kell a marketnek a google talk. Hogy miért, azt passzolom -
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2234 üzenetére
Hát pedig az 1.0-s 8230-as verzió nekem (és tudtommal mindenkinek aki kipróbálta) elég jól muzsikál.
Ebben a compcache témában bizonytalan vagyok, hogy jó-e, valaki aki feltette leírhatná a tapasztalatait. Ez az oldal bizonytalanított el:
http://wiki.cyanogenmod.com/index.php/Compcache
Meg az is, hogy compcache nélkül is frankón gyors ezzel a ROM-al a telefon, mióta feltettem max 2x vette ki a home-ot a memóriából, akkor is csak valami kaszott nagy játék miatt. -
bounty123
őstag
válasz
Blackraven #2227 üzenetére
Huh azért 1 nap után még lehet, hogy korai volt ROM cserével indítani
Akkor sorjában:
-csak akkor telepít automatikusan az SD kártyára, ha a ROM csere előtt létrehoztál a FAT32 partíció mellett egy ext2 (vagy újabb kernelekkel akár ext3/4) partíciót is a programoknak
-a lezárt állapotban megjelenő bouyges kép nálam eltűnt, amint más háttérképet állítottam be - a lock screen áttetsző, mögötte a háttér látszik
-apndroid: úgy tudom, igen. de én még a settingsben is le szoktam lőni a background datát, sőt 2g onlyra teszem, mert szinte kizárólag wifivel netezek -
bounty123
őstag
válasz
CoolBoy323 #2210 üzenetére
Lakásban egyáltalán nem kell, hogy működjön. Egy pici esélye van, hogy közvetlenül az ablak mellett működik.
-
bounty123
őstag
válasz
munnergep #2199 üzenetére
Feltételezem azzal tisztában vagytok, hogy gyakorlatilag csak szabad ég alatt (persze autóban is, de épületben nem) van esélye a gps-nek, és pár percig eltarthat, míg elég műholdat talál. (Bocs, ha ez világos volt
A gps status programmal pl. látható, hogy hány műholdat lát, vagy az ndrive navi program ki is írja, ha sikeres a gps pozícionálás.
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2171 üzenetére
Talán ha megírod, mit ír ki. Tuti nem változott a mappa taralma? Elcsesződött sd filerendszer?
Amúgy az A2SD funkciónak egy hátránya, hogy elég gyakran van szükség az ext2 filrendszer helyreállítására a recovery menüben, pl. az után ha usb- rátöltesz cuccokat, ilyenkor az ext2 partíció nem szabályosan távolítódik el. Ha nem megy egy program installálása, jó eséllyel ez megoldja.
-
bounty123
őstag
válasz
pitterr #2159 üzenetére
Én 2-t is kipróbáltam és mindegyik működött. A Missed remindert és a Missed Callt használtam, az utóbbi mellett maradtam. Az előbbi nekem néha bebugzott és fogadott hívás után is jelezgetett, de lehet, hogy csak nem konfigoltam eleget...
Arra figyelj, hogy ezek háttérben futó programok, ezért task killer ne lődözze ki pl.
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2155 üzenetére
Szóval kapd le ezt: T-Mobile Pulse SW.zip
http://support.t-mobile.co.uk/help-and-support/index?page=home&cat=SOFTWAREDOWNLOADSÉs kövesd a .doc-ban levő utasításokat, vagy olvass vissza itt a fórumon, a dload mappát kell 1az1ben az SD-re másolni, aztán az "End Key, Voice + Key, Power Key"-t lenyomva indítani.
#1948-nál kezdődik itt a fórumon
-
bounty123
őstag
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2139 üzenetére
'Wavesecure' add on pack: ez rendelkezésre áll mindkétféle ROM-hoz. Egy biztonsági cég terméke, amivel lopás esetén távolról lockolhatod a telefont. Bővebben nem néztem utána, a weboldalukon van részletes ismertető.
V100R001GBRC85B116SP01 (shipping T-Mobile release) - ez az alap, rootolatlan T-s ROM. ezt csak akkor tedd fel, ha szervizbe kell vinni a telót, amúgy a saját nandroid mentésedet tedd vissza.
n00n: én ECO díjcsomagban vagyok. Ha inkább fogadod a hívásokat, kevesebbet kezdeményezel, akkor előnyös lehet. Semmi gyanús nincs, le van írva feketén-fehéren, hogy mennyi a hívások tarifája csúcsidőben stb., a havidíj pedig lebeszélhető. Természetesen adatforgalom nincs ebben az árban.
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2136 üzenetére
Fura, nekem ment alapból. Biztos, hogy csináltál wipe-ot a nandroidból, a ROm felrakása előtt? Esetleg megpróbálhatod újra - wipe data, wipe ext, .zip fel.
Nekem is valamivel tovább tart a boot.
A 8320-asból ez az első verzió, ezért az 1.0. Az 1.3-as egy másik vonal, az eredeti t-mobilos romot módosítgatják ott tovább. Ha az a felület jobban bejön, tedd fel azt, abban is van root, a2sd.
-
bounty123
őstag
-
bounty123
őstag
válasz
kopasz79 #2123 üzenetére
Jah a szabad helyet is egyelőre csak a terminálban a df paranccsal tudom megnézni, de biztos le lehet tölteni valami grafikus cumót is ami megmutatja az ext2 telítettségét felhasználóbarátabban is, ha valaki tud ilyet ne titkolja
df-nél a /dev/block/mmcblk0p2 -nél látszik, hogy mennyi fogyott az ext2-ből.
-
bounty123
őstag
válasz
llaszlo #2120 üzenetére
Én egy a2sd leírásban olvastam, hogy a fat32-nek elöl kell lennie, különben nem látja a teló. De próbáld ki, hátha nem így van
A swap-ról az eredeti fórumbejegyzésben írják: "You must NOT have a swap partition on your SD, or it will refuse to mount."
Azaz: nem szabad swap-nak lennie sz SD-n, vagy nem fogja becsatolni az ext2 partíciót. -
bounty123
őstag
válasz
munnergep #2090 üzenetére
munnergép: ha az "az eredeti T-Mobile image-t (vész esetére)" teszed vissza, az tutira nem lesz rootolt.
A benyomások az új rom-ról:
Összességében leginkább a contacts szinkron és az a2sd miatt éri meg feltenni, vagy ha nem tetszik a t-s design. Nálam amúgy az eredeti rom is hasonlóan gyorsnak tűnt, úgy hogy odafigyeltem, hogy ne terheljem túl widgetekkel és háttérszolgáltatásokkal.+végre van csak my contacts szinkron
+naptár, mail szinkronizáció gyorsabbnak tűnik
+a2sd: "végtelen" mennyiségű cucc telepíthető
+jobb a contact app, bár úgyis az acontacts a nyerő
+jobban bejön ez a gyári zenelejátszó
+egyszerűbb, kevesebb erőforrást evő home app: 3 screen, nincs a szerintem fölösleges zoom és a gagyi my favorites funkció
+nincs fenn a block breaker
-világosabb téma, kevésbé elegáns, bár ez szubjektív
-a t-mobilos app menü indítócsík dizájnosabb, de ez is szubjektív
-bouyges telekomos háttérkép, instant csere
-alapból nekem franciául brekegett, át kellett állítani a settingsben a nyelvet, ez apróság
+ezzel az alap androidossal viszont visszahozható az apps menüből a home a képernyőről is, nem kell back gomb
-van fenn néhány fölösleges Bouyges telekom csengőhang és háttérkép, de az a2sd miatt nincs helyhiány -
bounty123
őstag
válasz
munnergep #2090 üzenetére
Ja egyébként az akksi kivétel helyett a fastboot-al is újra lehet indítani a kék képernyőnél: "./fastboot-linux reboot"-ra nekem újraindult szépen.
llaszlo: legegyszerűbb ha az eredeti állapotról csinálsz egy nandroid backupot (a recovery módban), és lemented a gépedre a /nandroid mappát az sd-ről. Ha azt bármikor visszatöltöd a nandroid restore-al, visszakapod azt az állapotot ahol lementetted, minden beállítással. De a T-s romot is felrakhatod ugyanúgy, mintha a custom rom-ot tennéd fel.
-
bounty123
őstag
válasz
a.t.t.i. #2085 üzenetére
Ma hajnalban én is feltettem a 8230-as modaco ROM-ot, majd beszámolok a tapasztalatokról, amint lesz kicsit több időm.
Az előző hozzászóláshoz kiegészítésképp, hogy a legelső lépés nyugodtan lehet a memkártya átpartícionálása, hogy legyen a fat32 után egy ext2 partíció. Én linux alatt a qtparted-el csináltam, nem veszett el semmi adat a kártyáról, szépen lekicsinyítette a fat32-t és mögé ment az ext2.
-
bounty123
őstag
válasz
KonzolKartel #2069 üzenetére
Ami nálam alap nélkülözhetetlen app, az a *handcent sms, *acontacts, *battery widget, *netcounter, *missed call (állítható időközönként figyelmeztet pl. hanggal, ha hívásom, sms-em volt), *digiclock widget (2x1 méret, óra és dátum is ebben)
Egyebek amiket gyakran használok:
*Mute: egy érintéses némítás/vissza.
*Astrid: todo alkalmazás, widget is
*KeePassDroid: keepass kliens, jelszavak biztonságos tárolásához. Van kliens linuxhoz és windowshoz is.
*Advanced task killer
*APNdroid: apn-ek ki/bekapcsolása átnevezéssel
*Calwidget: home-ra tehető naptárbejegyzés megjeleníthető, sokféle méretben, állítható háttérszín/átlátszóság.
*Bar Control: kitehetsz progikat a notification területre, én pl. task control, toggle wifi és toggle screen timeout-ot tettem ki, így bárhonnan ha lehúzom a notification-t egy érintéssel elérhetők. A task controlban van task history.
*TaskManager. nekem a legjobban bejövős processz monitor, amiből könnyen észreveszem, mi zabálja a memóriát/procit
*Cachemate: sok alkalmazás cache tárolóját pucolja ki, helyet csinál
*MyTracks: lementi amerre jársz, feltölthető a google maps-be utána a kütyüről vagy számítógépről is
*AndFTP: ftp kliens -
bounty123
őstag
válasz
KonzolKartel #2063 üzenetére
Én mindenképp partícionálnám, az egyik legidegesítőbb érzés amikor csak azért nem teszek fel valamit, mert alig van hely a telón. Eleinte azt hittem sok az a 60 mega, de nem. Az a2sd funkciónak alapvetőnek kéne lennie, ahogy pl. a sony ericsson p1i-n is megszoktam már az évek alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- Filmvilág
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Házimozi belépő szinten
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- További aktív témák...
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP381
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- Újszerű Xiaomi 13T 8GB+256GB 1 év Garanciával! Alpesi kék!
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest