- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream24
senior tag
válasz
Intruder2k5 #6159 üzenetére
DLNA-t használ a tv. Ez annyiból lenne furcsa, hogy a letöltött tartalmak egyből láthatóak. Még a végén meg kell formázni az egész hdd-t, egy ilyen bagatel dolog miatt. Nem nagyon szeretném.
-
scream24
senior tag
Sziasztok. Anyukámnak is egy ilyen routere van, külső hdd-re torenntezve a cuccok. Van egy olyan gondom, hogy a tv még olyan tartalmakat is lát (persze elindítani nem lehet, hiszen már nincs a hdd-n), ami gyakorlatilag már nincs. Szerintem ott csúszhatott el a dolog, hogy a transmission felületen, csak a törlés lett választva (adat nélkül), vagy csak simán hálózatból, jobbklikk és törlés volt. Így az a gyanúm, hogy valahol a hdd-n egy fájlba még ott lehet valami, de már mindent átnéztem s nem találom mi okozza az anomáliát. Tipp? Merre keressem? Köszönöm.
-
scream24
senior tag
Közben megoldódott.
-
scream24
senior tag
Üdv . Ha veszek egy aktív hubot és reteszem a routerre, akkor mit kellene állítanom, hogy pl. az egyik hdd-re torrentezzek a másikra meg teszem azt családi fotók kerülnének. Nehéz lenne egy linux analfabétának?
Köszi.
-
scream24
senior tag
Köszi a türelmet. Tegnap félretettem a fenébe s ma reggel nekirugaszkodtam újra. A padavan szépen felment, most nem volt hiba. Viszont a fennakadás nagyobbik része abból adódhatott, hogy madzagon nem oszt netet a router. A gép és a router között normálisan létrejön a kapcsolat, viszont a világhálót nem lehet elérni. Még jó, hogy ahová lesz ott csak a wifi részére van szükség így nem nagy érvágás. Persze azért meg reklamálom az eladónál! Köszönök minden segítséget.
-
scream24
senior tag
-
scream24
senior tag
Az internetet új értem, hogy nem tudok kapcsolódni a világhálóra! Ebből gondolom, hogy net elérésnek lenni kéne"1 - Update scripts (szkripteket frissítjük), majd 1 - (stabil verzióra)
Egy kicsit töltöget, internet sebességétől függően...majd újraindul a szkript"
Ha a prometheust elindítom be sem jön ez az ablak: -
scream24
senior tag
Üdv Srácok. Adott egy ilyen router. Minden fájl beszerezve, felmásolva. Ssh is. Puttyal rendben. Viszont innéttől nincs tovább. Nincs internet! Én néztem be valamit? Vagy mit tehetnék?
-
scream24
senior tag
válasz
Watercolour #3843 üzenetére
Köszi a segítséget. Közben feldobtam egy újabb sw-t pár reboot, most működik. Remélem így is marad!
-
scream24
senior tag
válasz
Watercolour #3841 üzenetére
Köszi. Akkor egyenként ki kellene törölni a hostokat s megnézni mikor nincs galiba, ha jól értem?! Ez beletelik egy kis időbe, de közeledik a karácsony, talán akkor.
-
scream24
senior tag
válasz
Watercolour #3768 üzenetére
Szia. Ha bemásolom ezt addn-hosts=/tmp/hosts a megfelelő helyre, akkor pl. nem tudok bejelentkezni a hotmail.com címre. Nem tudom mi lehet az oka. Másnál működik?
-
scream24
senior tag
válasz
Brandynew #3821 üzenetére
Köszi a javaslatot. De már lassan egy éve boldog tulajdonosa vagyok egy ilyen készüléknek s a megérkezése pillanatában padavannal használom. Ha már itt tartunk érdemes egy újabb sw-t feltenni? Javult valamit esetleg extra funkciók? Egy haverom nyúz már egy jó ideje, hogy neki is kellene, de Ő nem az a kínából rendelgetős stb.
Így rám maradt a feladat, ez az ár pedig rendkívül kecsegtető!
-
scream24
senior tag
Üdv Srácok. Minden bizonnyal a hiba bennem van, de egyszerűen nem találom, hogy hol lehetne az eszközeim nevét megváltoztatni. Hol keressem? Köszönöm.
-
scream24
senior tag
válasz
emeritusz #1995 üzenetére
Szia. Nem állítottam be semmit! Egyik pillanatban még jó volt, majd annyi. Az összes ezköz net nélkül maradt ami 2,4 GHz-en csatlakozott. A gyúkbél és az 5GHz az ment továbbra is szépen. Nem tudtam vele mit kezdeni igy reseteltem az egészet. Jó is lett, de nem akartam konfigolni újra az egészet így visszatöltöttem a pár hetes mentésem s egyből meghalt a 2,4 GHz-es csatlakozás! Ki érti ezt. X akta. Csak abban bízom, hogy nem nagyon lesz újra ilyen!
-
scream24
senior tag
-
-
scream24
senior tag
Üdv. Már régen kérdeztem! 😁😉 Vajon mit nem állítotram be, hogy külső hálozatról nem érem el a transmissiont? Egész héten külföldön vagyok s nem tudok új torrentet hozzáadni! Előre is köszi!
-
scream24
senior tag
válasz
Dadan01 #1681 üzenetére
Tegyük fel ha éjjel neteznék is a budin, ami esélytelen, ott a mobilnet, nem ördögtől való! 😀😊😋 Laposbol szedtem ki a vinyót ssd váltás miatt, tehát csak úgy "lett"! De ,ha ilyen jól bírjàk akkor tényleg értelmetlen ki, be kapcsolgatni. Hangja nincs, ágytól amúgy is messze van! Köszönöm szépen a kimerítő választ neked és a többieknek is! Jó pihenést!
-
scream24
senior tag
Jól látom, hogy csak a wifi-t lehet időzíteni ( ki-be kapcsolás) magát a routert nem? Untig elég lenne, ha reggeltől estig kolbászolna, éjszaka nem kellene. Főleg a merevlemez védelme érdekében. Vagy csak én voltam vak már megint?
-
scream24
senior tag
-
scream24
senior tag
Rémület lefújva. Végső elkeseredésemben megpróbáltam edge böngészővel az egészet s láss csodát működik. Pedig mindent ugyan úgy csináltam. Ki érti ezt. Köszönöm a türelmet és a segítséget.
-
scream24
senior tag
válasz
woodworm #1666 üzenetére
Időközben megtaláltam a settings.json már csak a módosítás mikéntje a kérdés.
logban ez van:
Mar 3 12:48:23 ntfs-3g[900]: ntfs_attr_pread_i: ntfs_pread failed: Input/output error
Mar 3 12:48:23 ntfs-3g[900]: Failed to read of MFT, mft=67 count=1 br=-1: Input/output error
Mar 3 12:48:23 ntfs-3g[1150]: ntfs_mst_post_read_fixup_warn: magic: 0x00000000 size: 1024 usa_ofs: 0 usa_count: 65535: Invalid argument
Mar 3 12:48:23 Media Server: daemon is started
Mar 3 12:48:23 ntfs-3g[1150]: ntfs_mst_post_read_fixup_warn: magic: 0x00000000 size: 1024 usa_ofs: 0 usa_count: 65535: Invalid argument -
scream24
senior tag
Mint írtam fogalmam nincs hol találom azt a fájlt és , hogyan is kellene szerkesztenem. Erről információt sem találtam itt a topicban sem, s olyat sem olvastam, hogy nagyon módosították volna. Lehet én gondolom rosszul, de ezek a beállítások ELVILEG elegek kellettek volna, hogy legyenek. Vagy nagyot tévedek?
-
scream24
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Tegnap este meguntam, s láss csodát ma meg elsőre sikerült belépnem a transmission felületére. De, hogy ne legyen nagy a boldogság az elindított torrent megy egy picit majd szünetelteti, elindítom, letölt megint pár %-ot majd megint szünet. Mit állítottam be rosszul? Olvastam régebben, hogy valaki küzdött hasonlóval, de most nem találom.
qqcqqc Végülis nem kellett szerkesztenem semmit. Természetesen köszönöm szépen a fáradtságot!
-
scream24
senior tag
válasz
Szabadh #1645 üzenetére
Most próbálkoztam vele, de már ott elakadok, hogy: 192.168.1.1:9091 bepöttyintése vagy a routerből a wb controlra kattintva is ugyan az: A webhely nem érhető el. Lehet az a baj, hogy pendrive van rádugva ntfs-re. Nem tudom. Már mindent vagy 10szer megnéztem, nyilván én vagyok a balfasz, de szerintem már túl fáradt vagyok ehhez és valamit nem veszek észre.
-
scream24
senior tag
válasz
szaboi6512 #1642 üzenetére
Egy régi d-linket váltott. Azt egy pár éve belöttem s nem is tudtam, hogy van a lakásban .
Kellett már az 5Ghz, társasházban lakom. Meg jó lenne kihasználni a torrentezést, így nem menne annyit a gép. Ezt mégjelen esetben tanulmányozom.
-
scream24
senior tag
Szerencsére több problémám nem volt. Bár azt az egyet is csak a figyelmetlenségem okozta. Fent van a padavan. Már csak a finomhangolás van hátra. A beállítások tárházát tekintve elleszek egy darabig.
Köszönöm még egyszer. Ha valamiben elakadok még jövök.
-
scream24
senior tag
válasz
szaboi6512 #1636 üzenetére
Köszönöm szépen. Már megy a flash. Nyomtam a kettest is, csak nem gondoltam, hogy símán csak be kell pötyögni a "semmibe" !
Papamaco Neked is köszönöm!
-
scream24
senior tag
Üdv Guruk. Friisen érkezett a masina, mondhatni még szűz. Tanácsot kérnék, hogy mit rakjak rá, padavan/lede/openwrt ? Társasházi lakásban tenne szolgálatot. tv, xbox, pár telefon, laptop, pc lenne rajta. S ami még fontos lenne, hogy külső hdd-re torrenteznék a masinával. Melyik lenne egyszerűbb, könnyebben beállíthatóbb egy átlagos usernak? Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Battlefield 6
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3134, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest