- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
trance89
őstag
Érdemes szem előtt tartani hogy ez egy router, hardveresen eléggé korlátozott viszont a hasonló árkategóriában még mindig kiemelkedő a tudása
Az ezen szereplő USB3 port nem kifejezetten nagy mennyiségű fájlok mozgatására lett kitalálva de ésszerű elvárások mellett simán kivált egy egyszerűbb NAS-t, nálam egy 480GB-os Patriot SSD lóg rajta ext4-re formázva és kizárólag 5G wifin szoktam mozgatni ide-oda fájlokat, ha az alap USB3 módban van 28MB/s-el másolok rá, 18-20MB/s-el olvassa. Ha átteszem USB2 módba csak az olvasási sebessége nő meg kicsit 22-23MB/s-re ami nem valami nagy +, ezen a hardveren nem sok értelme van az USB3 módnak, tyúkbélen már más helyzet ott talán kicsivel jobb sebességeket produkálna -
-
Vagy esetleg ha van kedved próbálkozni...
-
-
Esetleg nincs nagyon tele a lemez? A nagyobb töredezettség miatt lehet ez érdekes. Egyéb ötletem hirtelen nincs. Egyébként nekem is 3.0-s a HDD rack, egy Sharkoon Swift Case PRO házban van egy WD Blue 1TB HDD, de az USB-t valami miatt átkapcsoltam 2.0-s módba még régebben. Talán a régi 2,5"-os rack problémázott 3.0 módban ha jól rémlik, és azóta is így maradt. Nincs nagy sebességigényem, mivel 90%-ban csak több hónapos torrentek seed-ben tartására van használva a rendszer, így ritkán van adatmozgás az USB-n, nem is foglalkoztam vele, hogy megpróbálkozzak visszakapcsolni 3.0-ba.
-
T-CAT
tag
Valamit állítgattam az "USB Application" alatt és most restart után javult helyzet, az olvasás teljesen jó 25MB/s:
az írás, viszont maradt az 5-6MB/s:
A CPU load 50%-körül van, gondolom a két mag miatt, hogy csak az egyik dolgozik?....
Ez a max amit ki lehet hozni NTFS mellett? Ha igen, akkor szomorú, de ez van....
-
-
Headless
őstag
-
Headless
őstag
leforgott, ha holnap nem akkor hétvégén tesztelem szerintem
/home/root # /tmp/wireguard --help
WARNING WARNING WARNING WARNING WARNING WARNING WARNING
W G
W This is alpha software. It will very likely not G
W do what it is supposed to do, and things may go G
W horribly wrong. You have been warned. Proceed G
W at your own risk. G
W G
W Furthermore, you are running this software on a G
W Linux kernel, which is probably unnecessary and G
W foolish. This is because the Linux kernel has G
W built-in first class support for WireGuard, and G
W this support is much more refined than this G
W program. For more information on installing the G
W kernel module, please visit: G
W https://www.wireguard.com/install G
W G
W If you still want to use this program, against G
W the sage advice here, please first export this G
W environment variable: G
W WG_I_PREFER_BUGGY_USERSPACE_TO_POLISHED_KMOD=1 G
W G
WARNING WARNING WARNING WARNING WARNING WARNING WARNING
/home/root # /tmp/wg --help
Usage: /tmp/wg <cmd> [<args>]
Available subcommands:
show: Shows the current configuration and device information
showconf: Shows the current configuration of a given WireGuard interface, for use with `setconf'
set: Change the current configuration, add peers, remove peers, or change peers
setconf: Applies a configuration file to a WireGuard interface
addconf: Appends a configuration file to a WireGuard interface
genkey: Generates a new private key and writes it to stdout
genpsk: Generates a new preshared key and writes it to stdout
pubkey: Reads a private key from stdin and writes a public key to stdout
You may pass `--help' to any of these subcommands to view usage.
/home/root #a wg-vel leforgathattam volna a wg-quicket is...
persze az még nem jelent semmit, hogy a helpet képes volt kimutatni, simán lehet, hogy crashelni fog...
-
Headless
őstag
Padavan kernele 3.4.9 persze ennek oka van, mivel ezen a kernelen vannak a gyári driverek megírva...
A wireguard mivel egy kernel modul ezért 3.4.10-es minimum kernel szükséges hozzá.
Ebben rejlik a sebessége is javarészt. Mivel nem userspace alkalmazás.
Androidos kliens azért becsapós... Ugyanúgy szükséges hozzá megfelelő kernel. Amit a gyáriba valószínű nem raknak olyan telefonokkal megy amire van aktív development... És wireguardot tartalmazó kernel.
A userspace kliens alkalmazások még eléggé alfa fázisban vannak.
-
T-CAT
tag
Megoldódott.
Az összes többi adaptert ki kellett lőni VMWare altt, csak a LAN-os (nálam) Relatek-et hagytam meg, amin UTP-n csatlakoztam a router egyik LAN portjához:
Ha a többi is bepipálva maradt, akkor nem akarta látni SSH-n sehogyse....
Ezután szépen felcsusszant a Padavan.Működik szépen a router. Most már csak konfigolgatnom kell a saját szám íze szerint!
Köszi srácok a lelki támaszt!
-
divan
őstag
Április végén érkezett, kisebb döccenőkkel felment rá a padavan, azóta megy hiba nélkül. Van rajta 2 asztali gép, 2 tv, 2 médialejátszó kábelen. Így a gigás switch is egyértelmű volt, ha esetleg 4 lan lett volna rajta, akkor is kevés lett volna. Ezenkívül 3 laptop, 4 telefon időszakosan wifin. Semmi probléma nem volt vele eddig.
-
Headless
őstag
Ne várj sokat, tőle. Ha valakinek nem megy általában sokat nem javul, nálam sok probléma sosem volt, még a korai buildekkel sem. Egyedül most a 860-on tapasztaltam katasztrófát, ahol amint hdd-t kötöttem rá, elment a 2,4 GHz, de ezt 3g-n nem tapasztaltam, nah most ennek több oka is lehet egyrészt kevés eszközzel operálok, amik vannak javarészt 5GHz-esek, egy két eszköz van ami 2,4-es és tudom, hogy mit várhatok tőlük. Szóval ha a legjobb sebesség kell egyértelműen padavan kell neked.
Jah és ismerten rosszul működő apple termékeim sincsenek. amik elég rosszul tudnak működni a routerekkel.
javarészt xiaomik (note 4, note 5, robot vacuum) és acer laptop atheros wifivel. Valamint egy TP-Link 841 WDS kliensként, tv-hez média kliensnek (RPI-2 osmc) ad netet a nappaliba.
-
Headless
őstag
tudtommal openvpn van habár nem tudom sikerült-e valakinek működésre birni de szerntem egy kis parancssorozással biztos meg lehet csinálni. DDNS is van benne tudtommal, azt mondjuk nem tudom milyen szolgáltatókkal működik legrosszabb esetben azt is lehet egy rövid saját scriptel csinálni... pl crontabból.
Amúgy a hétvégén most van szabadidőm ma buildelek egy újat, 15-ös verziót nem adtam ki én azt használom már jó ideje. jelenleg 25 nap uptime-al, wifit én javarészt 5GHz-t használok, de megy a 2,4GHz is, mondjuk csak 2.0-ás (aktív) usb hub-al teszteltem. Remélem ezzel a frissítéssel a 860-ban lévő wifi probléma is megoldódik, ami jelen volt a 14-es buildben, akkortájt egy elég rossz mt76 volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest