- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
feccco
csendes tag
válasz
Headless #2598 üzenetére
A wifi környezet nem túl ideális, 50cm fal... 20Mhz-n megy xiaomi a-1 a kliens, de volt már rajta Lenovo notebook is.... Tx power auto-n volt,de fura, hogy 2.4-en 0 db-t jelez iwinfo.
Pricievés: csak ránéztem htoppal, és elég sok CPU erőforrást használt, egy speedtest mérésnél.... 5 ghz-n 900-as linkkel 14-18 MB sebességet produkált wifiről LAN felé... Network restartot kipróbálom... De 5ghz-nál is telenyomja a legjobb logót, valami snr-es hibával, de az megy auto módban.
12-es verzió crash-elt
Ha van frissebb, szívesen kipróbálomKöszi!
-
vargalex
félisten
válasz
Headless #2598 üzenetére
2. Annyit tennék hozzá, hogy 150 Mbps-es linksebesség esetén igaz, amit írsz. A DIR-860L-en 300 Mbps linksebességgel jóval többet mértem.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Headless #2577 üzenetére
Az AP DHCP servere ki van tiltva, tehát sima swith-kén működik. (ha jól gondolom.)
A xiaomin csak 1 lan port van használva. Ide egy Ethernet Switch van dugva. Onnan mennek a kábelek a számítógépekbe a NAS-ba, és az AP-be.
A xiaomin a DHCP leases listában láton az AP-n keresztül felkapcsolódó Wi-fis eszközöket is.
Alatta az Associated Station listában látom a Xiaomi Wi-fijén keresztül kapcsolódó eszközöket. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Headless #2575 üzenetére
Köszi.
Amint végzek az akváriumokkal és ha szervező bizottság nem talál ki mást kipróbálom.
Ezek szerint az a gond, hogy az AP címe kívül esik a xiaomi által használt címtartományon.
Ha jól gondolom ez csak a LAN oldalra érvényes, mert a xiaomi WAN oldalára kapcsolódó Ariston modemet elérem a 192.168.0.1 -es címen.Mod:
Az érdekes az, hogy jelen pillanatban is szépen kapcsolódik minden az AP-n keresztül, csak a kezelő felületét nem érem el.
A telefonom most pl azon kapcsolódik, és szépen megy..
Ha nem menne, már kitört volna a palotaforradalom...
Az AP-n keresztül van net a WC-n, és webrádió a konyhában... -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Headless #2573 üzenetére
Kábel modem: -> Xiaomi -> Bidge -> Minden más. (2db pc; NAS; AP) + a wifis cuccok
A xiaomi által használt címek: (amit automatán kioszt) 192.168.1.xxx
Az AP is a gyári beállításait használja, csak a DHCP serverét kapcsoltam ki, + a MAC cím szűrése van használva. (a címe elméletileg 192.168.0.254.)Mod:
Minden szépen műxik, belső hálózat megy, csak az AP-kezelő felületét nem érem el. -
greenw88
csendes tag
válasz
Headless #2563 üzenetére
Köszönöm a segítségedet.
A tv kábellel van rákötve a routerre (ezért is furcsa, hogy lassan nyitja meg a tartalmat) - DLNA-n keresztül érem el egyébként a pendriveot. A film mérete kb 8-10 gb (1080p), többet is próbáltam.
DLNA helyett esetleg ajánlott más protokollt használni? Nem tudom, hogy a tv-m mit kezel még esetleg.
-
tarat
tag
válasz
Headless #2530 üzenetére
Szia!
Én már semmin nem csodálkozok. Nálam semmi nem úgy működött ahogy kellene. De úgy tűnik a Padavan megoldotta. A Samba hasít és a Minidlna is Wifin keresztül is.
Azon viszont csodálkozom, hogy milyen a Portforwarding megoldása. Nem adhatsz meg bármilyen szabályt csak egy párat ad meg, ami a saját szolgáltatásaihoz kapcsolódik.
A másik az a Transmission user. Ezt tényleg nem lehet megváltoztatni vagy csak én nem találtam?Köszi
-
tarat
tag
válasz
Headless #2526 üzenetére
Szia!
Próbálom a visszaállítást és persze itt is gond van.
A developer verzió felment. Az SSH működik a 192.168.31.1-en.
Viszont a root nem enged be. Megnéztem a https://d.miwifi.com/rom/ssh oldalon és helyes a beírt root/jelszó páros amit beírtam.
Most mi legyen? Próbáljam meg a miwifi_ssh.bin-t újra feltenni pendrive-ról?Köszi
-
tarat
tag
válasz
Headless #2524 üzenetére
Sziasztok!
Mivel egyelőre Nem jutottam előrébb a Lede vel, ezért teszek Egy próbát a padavannal. Ssh megvan mivel kellett a lede hez is. 192.168.1.1 en elerem a routert. Most megy a firmware beforditas.
Fel tudom flashelni 192.168.1.1-re egyedi root jelszóval is a firmware-t wmvarev bol, ha Nem gyári rendszer van rajta?Köszi
-
feccco
csendes tag
-
feccco
csendes tag
válasz
Headless #2481 üzenetére
Felraktam a 12-es verziót, de sajna ugyanúgy eszi a procit és nem megy 6-700 mbit fölé.
ha beírom ezt a sort:
iptables -I FORWARD 1 -m conntrack --ctstate RELATED,ESTABLISHED -j FLOWOFFLOAD, akkor már kihajtja a giagbitet, de még így is sok proci időt kajál.
Kell valamit aktiválni a hw NAT-hoz?
Köszi!
-
tarat
tag
válasz
Headless #2481 üzenetére
Szia!
Megjött az USB 3.0-s tok. Betettem a HDD-t és elment a Wifi.
Magam sem hittem el, hogy ilyen lehet. Rámentem kábellel és a Router szerint ment a Wifi, de a gépeken a Wifi listában sem látszott.
Na visszatettem a régit. Most megy minden csak továbbra is rossz a Samba és a miniDLNA, amire pedig szükségem lenne Wifin is.
Láttam van új LEDE build, feltenném próbaként, de az install-ban csak a downgrade-et és az installt találtam meg.
Hogyan megy az Upgrade folyamat? (LEDE 11->12)
Van egy Upgrade 12-es fájl. Csak arra van szükség? Ugyanaz az eljárás mint az install-nál (ssh/putty) vagy ezt már a Firmware résznél lehet flashelni?Köszi
-
Shummo
senior tag
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Headless #2450 üzenetére
Töröltem a block internet acces szabályt a tűzfal beállításoknál, és megy a port forward.
Legalábbis a transmission szerint a "bejövő port próbája sikerült"...
Kernel Version 4.4.121Nem fog nekem ez a block internet acces szabály hiányozni?
A technikoloron kikapcsoltam a DHCP servert, töröltem minden tűzfal beállítást.
-
Shummo
senior tag
válasz
Headless #2470 üzenetére
Hálás köszönet a terjedelmes és aprólékos válaszért
Annyit hogy akkor jól értem, hogy a 12es build akkor elvileg már offloaddal (bármit is jelent ez
) gigabitet viszi. Ez a routert nagyon leterheli amúgy?
Nekem az OpenVPN tökéletesen meg fog felelni.Ez a kodis dolog meg nagyon jól hangzik.
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
Headless #2435 üzenetére
nem teszteltem a gépről csak simán seedeltem a torrenteket 6-7 oldalra megy folyamatosan 7-800 db torrent nonstop korlátozás mentesen amit bír. napi átlagban kb minimum 70-130Gb megy fel, de volt olyan is amikor nagyon vitték 350-420Gb is ment már fel 24 óra alatt! azzal a konfig-al amit linkeltem. egyszer teszteltem pc ről seedeltem a routerrel pedig töltögettem le 15-22 megabájt al küldte neki.
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
Headless #2435 üzenetére
Szia! 1-2 hete amikor csináltuk a tesztet és akkor belinkeltem a setting.json konfigomat ugyanazzal csináltam. 50 global, 14 peer, 8 upload slottal és upd offon van de inkább berakom ide neked megint:
a kliens pedig transmission-daemon-openssl_2.93-4_mipsel-3.4.ipk, transmission-web_2.93-4_mipsel-3.4.ipk csak ugye padavanra vonatkoztatva azaz: http://bin.entware.net/mipselsf-k3.4/
na így talán ha mindent leírok neked akkor tisztábban átlátod nekem mi meg hogyan van fent persze nem xiaomira értve hanem 860l b1 re!ha ez így van beállítva: "cache-size-mb": 0,
és ez pedig: "prefetch-enabled": true, így akkor teljesen automatikusan állítja a rendszer a cache méretét! hol fentebb rakja hogy lentebb ez folyamatosan változik. illetve ha megnézed a képen 11 v. 12 db ment seedbe tehát nem 1 db torrentröl beszélek. arra lettem volna kíváncsi ha nagyobb a netem akkor meddig megy ki padlón de sajnos nekem 95-100 mbit a le, feltöltés is ez van csak. -
tarat
tag
válasz
Headless #2426 üzenetére
Szia!
Alapvetően a notebook-al tudtam megnézni a Wifi-t és a LAN-t együtt (ftp, dlna, Samba). Ott tudtam megnézni, hogy a LAN-on jól mennek a dolgok és csak a Wifi-n nem tudok rendesen olvasni. Az Android tablettel ellenőriztem a DLNA-t és a Samba-t (wifin), hogy nem eszköz specifikus a dolog.
Wifi tesztnél a router mellett volt az eszköz, a jelerősség rendben volt. Az FTP működött is olvasáskor is iletve írni "rendesen" tud rá még a Samba is (5-6 Mb/s).
A Samba-ra esetleg rá tudnál nézni olvasással egy notebookkal az othoni routeredről wifin?Köszi
-
szumoo@gmail
tag
válasz
Headless #2403 üzenetére
Próbáltam azt is, csak pont nem azt vágtam be, annak is 8 vagy 10 Mb/s lett a vége.
Viszont 6Mb/sec is 20Gb egy óra alatt, de ennek a töredéke sem volt meg letöltésben.
Nincs konkurens írás, egyszerre csak egy torrent futott mindig.De tény, ugyanez az írás MyPassport-ra sokkal gyorsabb, még így NFS-sel is, ezt valóban nem gondoltam volna.
/media/MyPassport/transmission # dd if=/dev/zero of=testfile bs=512k count=16585
16585+0 records in
16585+0 records out
8695316480 bytes (8.1GB) copied, 420.023008 seconds, 19.7MB/s
/media/MyPassport/transmission #Az a helyzet ez a pendrive volt kéznél, a MyPassport tele van, nem áll meg 2Tb a levegőben míg formázom alatta a disket.
Nagy macera ide-oda felmásolgatni, el sem férne, egy részét biztos törölnöm kéne, még átgondolom.Most az NFS-re formázott MyPassport-ra 1,5 óra alatt 3,5Gb jött le ugyanabból a centos isoból, tehát ezzel sem jön le fél óra alatt 8Gb mint neked.
DE,
a DLNA most már működni látszik, és nem válik elérhetetlenné a transmission GUI sem a letöltés közben.
Szóval a pendrive biztosan nem jó neki az vitán felül áll. -
szumoo@gmail
tag
válasz
Headless #2392 üzenetére
Hát ez egyre rosszabb:
Transmission a routeren:
qbittorrent laptopon, a router mögött, wifivel:
Jövő héten érkezik egy másik pendrive, de elvileg elég gyors kéne legyen.
Ennél amit a torrent művel mindenesetre sokkal gyorsabb./media/AiDisk_a1/transmission # dd if=/dev/zero of=testfile bs=100M count=1
1+0 records in
1+0 records out
104857600 bytes (100.0MB) copied, 5.099463 seconds, 19.6MB/s
/media/AiDisk_a1/transmission #/media/AiDisk_a1/transmission # dd if=/dev/zero of=testfile bs=512 count=1000
1000+0 records in
1000+0 records out
512000 bytes (500.0KB) copied, 0.073436 seconds, 6.6MB/s
/media/AiDisk_a1/transmission #/media/AiDisk_a1/transmission # dd if=/dev/zero of=testfile bs=100M count=100
100+0 records in
100+0 records out
10485760000 bytes (9.8GB) copied, 1237.122584 seconds, 8.1MB/s
/media/AiDisk_a1/transmission # -
szumoo@gmail
tag
válasz
Headless #2392 üzenetére
Ext4 filerendszer.
Kipróbálom majd akkor azt a centost én is.
Szerintem ha a torrent hibája lenne, akkor nem tudná a laptop se lerántani fél óra alatt alatt, ami a routernek hét és fél órájába kerül.
Transmission beállításai azok amiket írtatok, de valójában egyik módosítás sem hozott nagy változást.
Amúgy ez utóbbi letöltés Ariával készült, Transmissionnal még töltődik majd estére megnézem azt is. -
Watercolour
aktív tag
válasz
Headless #2376 üzenetére
Maga Jason A. Donenfeld, a Wireguard atyja erősen nem tanácsolja a TunSafe használatát. Első kommentet javaslom elolvasásra:
"As the author of WireGuard, I'd STRONGLY advise against using this closed-source implementation, which likely has interoperability and security issues.
We'll have an official Windows client coming out shortly, which won't have these same security concerns."
-
tarat
tag
válasz
Headless #2380 üzenetére
Megkövezem magam.
A transmission-nek tényleg az volt a megoldása.A Samba enabled a startup oldalon.
A processzek között /usr/sbin/nmbd -F, /usr/sbin/smbd -F megvan.
A windows-ban nem látom, de androidon sikerült elérnem úgyhogy ez már Windows hiba.Köszi a sok segítséget nektek!!
UI: Igazad lett a Win 10-ben is. Regedit kellett neki
Öröm és bódottá. Köszi a munkátokat. -
tarat
tag
válasz
Headless #2376 üzenetére
Köszi.
Ezt most nem értem...
http://192.168.1.1:9092/cgi-bin/transmission.cgi
Ez működik.
A fejlécben ez van:
XIAOMI-MI-ROUTER-3G | FW:HeadLess-Lede-18.01 r6489 11 | 9092:suste/headless@Lede@18.01-11@2018-03-30 | Load: 0.03 | Uptime: 0.03 days | (NO AVAILABLE SERVER!)RPC portnak viszont a beállításokban a 9091 van megadva.
Az nem működik. http://192.168.1.1:9091 -
tarat
tag
válasz
Headless #2374 üzenetére
Köszi a gyors választ.
A Transmission-nek van enabled füle. Az megy igen
A Samba gondolom a Network shares. Ott nincs enabled rész. De egy csomó minden be van állítva mountpoint-nak.
Hagytam az automountot, de felvettem egy párat még...Azért gondolom, hogy maga a HDD mount jó mert a miniDLNA meg megy....
Na most látom, hogy a startup-ban meg tudom nézni mi fut.
Amik nem mennek:
-portmap
- usbmode
- p910nd
- etherwake
- relayd
- mjpg-streamer
openvpn
rsyncd
mysqld
owfs
igmpproxy
nfsd
transmissionHiába kattintok a transmission start-ra nem indul el.
-
szumoo@gmail
tag
válasz
Headless #2361 üzenetére
Wireless próbáltam, de vezetékkel sem megy, látszólag elindul a számláló, de se kép se hang.
Ugyanaz a film wireless lejön ftpvel fél óra alatt és le is játsza a gép akadás nélkül, nem tudom hol lehetne szűk keresztmetszet.
Mivel a tv-re van dugva a laptop így normál esetben az a lejátszó, az ftpn másolgatást, meg a torrent miatt bekapcsolva tartást spóroltam volna meg ezzel a routerrel.
Van még egy asztali gép hugom torrentjeivel, de az csak addíg tölt amíg amúgy is be van kapcsolva a gép, csak torrent miatt nem tartjuk bekapcsolva.
Ezen a szutyok celeron laptopon 26 perc alatt jött le az előbb 11,54GiB, wireless, qbittorrenttel, a próba kedvéért letöltöm routerrel is ugyanazt a filmet.
Holnap este ránézek hogy sikerült-e neki. -
HeavyToys
senior tag
válasz
Headless #2344 üzenetére
Persze, ezzel teljes mértékben tisztában vagyok, hogy ez nem alkalmas arra, hogy gigabitet kihasználja Transmission alatt.
A kérdésem összetett, mint válaszoltál is PC felé tudja a gigabitet natolni, Padavan alatt is. Ez nagyon jó hír. A torrent letöltésre amiatt lennék kíváncsi, hogy saját maga milyen sebességet tud produkálni. Nyilván nem gigabitet, de 6-8 megabájt/sec-et ki tud sajtolni? Mi a tapasztalat?
-
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
Headless #2315 üzenetére
Jah elvileg, de abszolúte nem a ram sebbésségéről van szó nézd meg ezt az oldalt: [link] és itt keresd meg ezt a sort: Padavan MOD by hiboy 3.4.3.9-099_09-26 MediaTek MT7621 SoC Newifi2 D1 MIPS 1004Kc V2.15 796.67 ( Overclock to 1.2GHz ) ! Vagy nézd meg ezt Padavan MOD by hiboy: [link] Vagy ezt: [link] itt még vagy 3 db bootlogot is nézegethetsz! Mert gondolom akkor puszta véletlen hogy nekem 900 mhz en Apr 13 17:41:18 kernel: Calibrating delay loop... 598.01 BogoMIPS (lpj=299008) 598 a bogomips értéke, neked openwrt-n 880 mhz en 586 kb. Itt amiket meg linkeltem 1200mhz-en BogoMIPS : 796.67, Kötve hiszem hogy csak ram sebbésséget állítottak volna!
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
Headless #2310 üzenetére
Na ezt még leírom neked ide aztán már nem szemetelem tele a fórumot! Találtam egy ilyet csak ez RT-N56U_B1 hez van ami kb megfelel a 860L B1 nek a hardvere és persze a SOC MT7621A mint a Xiaomi 3G nek. [link]
May 28 16:51:36 syslogd started: BusyBox v1.24.2
May 28 16:51:36 RT-N56U_B1: firmware version: 3.4.3.9-099_05-26
May 28 16:51:36 kernel: klogd started: BusyBox v1.24.2 (2016-05-25 02:10:38 CST)
May 28 16:51:36 kernel: Linux version 3.4.112 (padavan@hms) (gcc version 4.4.7 (GCC) ) #2 SMP Thu May 26 09:24:41 CST 2016
May 28 16:51:36 kernel: MediaTek SoC: MT7621A, RevID: 0103, RAM: DDR3, XTAL: 40MHz
May 28 16:51:36 kernel: CPU/OCP/SYS frequency: 1200/400/300 MHz
May 28 16:51:36 kernel: CPU revision is: 0001992f (MIPS 1004Kc)CPU/OCP/SYS frequency: 1200/400/300 MHz
### Force MT7621 CPU clock to 900MHz (override Uboot settings)
#CONFIG_FIRMWARE_CPU_900MHZ=y### Enable MT7621 CPU sleep mode (downclock to 220MHz on idle)
#CONFIG_FIRMWARE_CPU_SLEEP=yMT7621_DDR_1200MHZ=y
# MT7621_DDR_1066MHZ is not set
# MT7621_DDR_800MHZ is not set
# MT7621_DDR_400MHZ is not set
MT7621_DDR_SPEED=11
# MT7621_CPU_50MHZ is not set
# MT7621_CPU_500MHZ is not set
# MT7621_CPU_800MHZ is not set
# MT7621_CPU_875MHZ is not set
MT7621_CPU_880MHZ=y
MT7621_CPU_FREQUENCY=1F4
RALINK_DUAL_CORE_FUN=y
RALINK_DUAL_VPE_FUN=y1200 Mhz re húzták fel a CPU ját a ruszkik! kb 40-50% plusz kakaó
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
Headless #2310 üzenetére
A resumeékkal nem tudsz mit kezdeni azokat ki kell törölni és újra berakni a rendes torrent fájlokat és visszaellenőriztetni! Másként nem megy sajnos sőt nekem ugyanazon verzión belűl se működött ha openssl röl váltottam mbedtls re! a 2.93 asnál van 1 olyan dolog ami openwrt re érvényes, de padavan nál nincs ez a hiba hogy van ez a sor option user 'transmission' a 2.93 ba, ezzek 2 dolgot tudsz csinálni átírod option user 'root' -ra vagy #option user 'nobody' - erre és így működik csak rendesen openwrt alatt legalább is nekem. ha alapon hagyom a user részt ami a gyári konfigja akkor nekem is azt csinálta amit neked router restart után hibásnak jelezte és újra kellet mindent ellenőriztetnem elhiheted a tököm kivolt már tőle amikor 750-780 db torrentem megy folyamatosan...
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
Headless #2310 üzenetére
Hát figy ha én tudok ebbe segíteni és megmondod mit hol kell keresnem a routeren mappa fájlok stb akkor megnézhetem neked ha rajta van egyáltalán de tudom mire gondolsz szerintem te erről beszélsz nekem:
Apr 13 17:41:18 kernel: MediaTek SoC: MT7621A, RevID: 0103, RAM: DDR3, XTAL: 40MHz
Apr 13 17:41:18 kernel: CPU/OCP/SYS frequency: 900/300/225 MHz
Apr 13 17:41:18 kernel: CPU sleep mode: ON
Apr 13 17:41:18 kernel: CPU revision is: 0001992f (MIPS 1004Kc) -
fireqpeg
csendes tag
válasz
Headless #2308 üzenetére
Illetve azt észre vettem az uj transmission-ek van multicore támogatása tehát 2-4 szálon is dolgozik. De csak akkor ha plul 2 letöltés megy, illetve hash-elsz épp valamit, tehát visszaellenőriztetsz valamilyen torrentet és csak ilyen esetekben használja ki a több magot vagyis több szálon mennek a folyamatai. A nem mondom ki a nevét magyar leganagyobb torrent oldalra van 4-5000 feltöltött torrentem régen 2009 körül úgy-látszik eléggé unatkoztam vagy passz, de amióta transmissiont használok megvagyok vele elégedve a 2.90-2.91-es verziókig. A mostani 2.92-2.93 assal nem igazán vagyok kibékülve akadtak problémáim vele. Amúgy meg elnézve az én meg a te grafikonjaidat igen kb ugyanazon a szinten mozog a kettő letöltése.
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
Headless #2308 üzenetére
Valamelyik padavan transmission külföldi oldalon olvastam egy leírásból, hogy nagyon számít a HW NAT. De csak akkor ha az utorrent féle microTp(uTp) nincs bekapcsolva, mert abban az esetben nagyon zabálja a CPU-t és mivel padavan alatt van alapból rendes HW NAT azaz:
Apr 13 17:41:18 kernel: raeth: HW IP/TCP/UDP checksum RX/TX offload enabled
Apr 13 17:41:18 kernel: raeth: HW VLAN RX offload enabled
Apr 13 17:41:18 kernel: raeth: HW VLAN TX offload enabled
Apr 13 17:41:18 kernel: raeth: HW Scatter/Gather TX offload enabled
Apr 13 17:41:18 kernel: raeth: HW TCP segmentation offload (TSO) enabled
Apr 13 17:41:26 kernel: Ralink HW NAT v2.52.0 Module Enabled, FoE Size: 16384
Apr 13 17:41:26 DIR-860L: Hardware NAT/Routing: Enabled, IPoE/PPPoE offload [WAN]<->[LAN/WLAN]
Apr 13 17:41:26 DIR-860L: Hardware NAT/Routing: IPv4 UDP flow offload - ON
Apr 13 17:41:26 DIR-860L: Hardware NAT/Routing: IPv6 routes offload - ONtehát ezek számítanak a transmission-ba az utp offon van, volt olyan aki tesztelgette valami orosz pali neki ment 9-13 Megabájt/sec el is a letöltés persze nemtudom milyen configgal. Érted én elhiszem hogy nagyon fejlesztik az openwrt-t amivel nincs bajom. Sőt nagyon is örülök neki, hogy végre elkezdték rendesen megcsinálni, illetve rendes mondhatni gyári drivereket beleraknak. Csak amit itt felsoroltam az én logomból nemtudom ezekből hányféle HW OFFLOAD működik rendesen jelenleg openwrt alatt? És ami a fontos a transmission nekem így HW NAT bol tolja ki a TCP, UDP csomagokat nem pedig szoftveresen. Én még annó 2008 ba vettem egy nagyon drága routert 48000 Ft volt NETGEAR WNDR3800 as na ami akkor volt rá openwrt meg a mostaniak ég és föld a különbség minden téren, aztán persze azóta még vagy 4-5 router megfordult nálam persze azkora is DDWRT/ OPENWRT ment rá stb.
-
vargalex
félisten
válasz
Headless #2293 üzenetére
Én otthon is DIR-860L-et használok OpenWrt-vel az mt76 javítása óta (január közepétől). Azóta hibátlan, újraindítás nélkül ment egészen máig. Ugyanis tegnap méghozták a másik DIR-860L-et (amit 7000 Ft-ért sikerült megvennem), így arra rögtön buildeltem egy aktuális trunk-ot, ma pedig kicseréltem a 2 routert, hogy tesztelem az újat.
-
fireqpeg
csendes tag
válasz
Headless #2290 üzenetére
szia! aha értelek, akkor neked az upload limit miatt kevesebb. meg persze attól is függ hogy mennyien viszik a torrentet, mert plul hiába van akár 10Gigabites neted
ha nem viszi senki a seedelt torrentet. nekem padavan 3.4.3.9-099_e58fdd7 ez van rejta, azaz igazság tavaly nyártól már kikészített az openwrt, a wifi, az usb reset, a memória korlátos téma transmission-él a mem_percentage ami do_page fault, segmentation fault al kifagy, kernel stack overflow, stb stb stb sorolhatnám még csak a problémáim vannak openwrt vel! 1 normális se build, se snapshot nincs ami működne hiba mentesen, legalább is nálam.
ha érdekel nézd meg itt az enyém: -
szumoo@gmail
tag
válasz
Headless #2286 üzenetére
A puffert pont azért húztam fel mert asztalin az volt a megoldás, mikor akadozott.
20Mb körüli szabad helyet hagytam a ramban azért 50 lett.
De akkor kipróbálom kikapcsolva, meg leveszem a peereket is.
Torrenttől nem függ,olyat választottam a tesztre amit seedelnek ezerrel, előtte asztalin csekkoltam, jött a hálózat maximumával.@fireqpeg:
Kösz megnézem ezt is, a letöltési mappa átállítása mire jó? -
szumoo@gmail
tag
válasz
Headless #2278 üzenetére
Kipróbáltam hogy nem nézegetek semmit, csak hozzáadom a torrentet, had ketyegjen.
Hozzáadva 9:08, kész: 13:02, file méret 14,66Gb
Titkosítás, partner kapcsolat, dht, local peer discovery, utp letiltva, file puffer 50Mb, 1 torrent a sorban, sebességkorlátozás nincs, max 30 peers/torrent. -
szumoo@gmail
tag
válasz
Headless #2273 üzenetére
Pontosan ezt tettem eddig, i5+ssd.
Élettartam gondok nincsenek, olyan tempóban fejlődik a technológia, hogy elavul és kidobom mielőtt tönkremegy.
Csakhát kicsit ágyúval verébre egy ekkora gépet járatni a letöltéshez.
Pont ezért vettem ezt a routert, hogy elketyeg a falon 0-24 majd megoldja.
Tény, hogy annyi eszem lehetett volna hogy végigolvasom a topicot, de meg sem fordult a fejemben hogy meghaladja a router képességeit, elvégre torrenteztem már telefonon, tableten is, de van itt egy nagyongagyi celeronos laptop, meg sem látszik a cpu-n az a 6 Mb/s ami wifin át bír jönni, pedig egy 1080p videót nem lehet megnézni rajta youtube-on.
Mindegy ez már ilyen, legalább nem eszi meg a sávszélt, hagy a rá kapcsolódó cuccoknak is belőle. -
-
woodworm
veterán
válasz
Headless #2186 üzenetére
Nincs minden bedrótozva az autoeditorba, de a manuális szerkesztéshez van menüpont és az meghívja a midnight commander szerkesztőjét.
(#2185) stifi82
Volt már kérdés, meg is lett válaszolva, csak rá kell keresni az exfat szóra.Firmware (4) >> Change build config (1) >> Edit config in a notepad (2)
Ezt kell keresni és kivenni a commentet a sor elől az engedélyezéshez:
### Enable exFAT (FAT/FAT32 too) filesystem support. ~0.12MB
#CONFIG_FIRMWARE_ENABLE_EXFAT=yTehát így nézzen ki:
### Enable exFAT (FAT/FAT32 too) filesystem support. ~0.12MB
CONFIG_FIRMWARE_ENABLE_EXFAT=yA módosításokkal újra le kell forgatni az fw-t és fel kell flashelni a routerre. Ez megtehető a router adminfelületéről, vagy ha engedélyezve van az ssh, akkor a prometheusban megadva a router jelenlegi elérhetőségét a scriptből is. Ha több router van a hálózatban, akkor óvatosan az utóbbival.
-
2thletme2day
őstag
válasz
Headless #2139 üzenetére
Frissen formáztam mind a 3 pendrive-ot és nincs partíciókra bontva. A dev fw-nek a neve amit letöltöttem miwifi_r3g_firmware_0a271_2.26.3. A routeren lévő fw szintén 2.26.3 verziójú szóval gondolom akkor a dev fw van jelenleg a routeren. Megpróbálom, hogyha átírom a fájl nevét változik-e a helyzet.
Szerk.
A név miwif_ssh.bin legyen ahogyan vagy a letöltött fájl neve ami miwifi_ssh.bin?
(#2138) szaboi6512
Nálam csak a kis színes négyzet jelenik meg. Azon kívül semmi a fekete képernyőn. A hibaüzenetet külön ablakba dobja.
-
aicon
senior tag
válasz
Headless #2111 üzenetére
Nem dob semmi hibát, úgy néz ki pppoe módban ez így működik. Switch módban nincs semmi gond.
Egyébként a 9092 felületet kibányásztam a legutolsó sysupdate-ból és feltettem egy 1043nd v1-re minden gond nélkül. Nem néztem, hogy mindent le tud-e kezelni, de a VPN-t biztos tudja.
Nincs feltéve külön mentésként valahova, hogy az is feltehesse aki nem igazán jártas ezen a téren? -
aicon
senior tag
válasz
Headless #2107 üzenetére
na egy kicsit játszadoztam a beállításokkal
ami ha engedélyezve van az openvpn-ben nem csatlakozik a lan-hoz (lehet van más is de nem próbáltam):option compress 'lz4-v2'
option compress 'yes'
list push 'route 192.168.1.0 255.255.255.0'
list push 'redirect-gateway def1 bypass-dhcp'
list push 'compress lz4-v2'semmilyen tömörítést vagy full route-t nem tolerál
az ovpn fájl se szereti:
comp-lzo
cipher AES-256-CBCezek persze ha a VPN a router mögött van, akár egy másik R3G-n nem okoznak gondot
gondolom valami a tűzfal szabályokkal lesz, de nem jövök rá mi
majd vargalex....ha lesz rá kedve meg ideje
nálam is már be van élesítve, de tartaléknak azért fut egy VPN a NAS-on is
én annyit csináltam még, hogy az egész easy-rsa könytárt átmásoltam az /etc/config mappába és kapott a symlinket, ott biztos nem törlődik egy sysupdate során, ha megőrzöm a beállításokat, bár betehetném a kivételekhez is... -
aicon
senior tag
válasz
Headless #2105 üzenetére
pppoe üzemmódban van a wan, nem switch
ipv4 forward volt az első amit ellenőriztem, rendben vanconfig openvpn 'myvpn'
option enabled '1'
option dev 'tun'
option port '1194'
option proto 'tcp'
option verb '3'
option ca '/etc/openvpn/ca.crt'
option cert '/etc/openvpn/my-server.crt'
option key '/etc/openvpn/my-server.key'
option dh '/etc/easy-rsa/keys/dh2048.pem'
option server '10.8.0.0 255.255.255.0'
option log '/tmp/openvpn.log'
option keepalive '10 120'
option persist_tun '1'
option persist_key '1'
option ifconfig_pool_persist '/tmp/openvpn-vpn0-ipp.txt'
option push 'route 192.168.1.0 255.255.255.0'kipróbáltam, ezzel megy, úgy néz ki a full route a gond
-
Headless
őstag
válasz
Headless #2104 üzenetére
Sajnos lejárt a szerkesztési időm. A teljes forgalom routeolását nem teszteltük, de a sima csak lan elérést a vpn csatornán keresztül tegnap teszteltük, annak mennie kell, ezt ha megnéznénk és kitalálnánk mi a hiba, akkor fullos lenne a dolog.
Akkor sikerül kapcsolódnod végülis ha jól értem az ip címed a router WAN ip címére változik, csak a lant nem éred el ügye? Amúgy szükséges a route-all traffic megoldás? Mint írtam csak a lan elérése az biztos működik.
Most jut eszembe a az ipv4 forward engedélyezve van a kliens eszközön?
Linux/android, stb alatt:
Lekérdezni:cat /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
engedélyezniecho 1 >/proc/sys/net/ipv4/ip_forward
windows alatt talán egy megoldás:[link]Csak nem nyugszik a lede csapat, ahogy a 860-nál is a 4.14-es kernel behozta a network-flow-offloadot. épp most forog egy build remélem a hdd korrupciós bug már nem lesz mint a 4.9-es kernellel. dchard kolléga 900mbps-t mért 860l-el PPPoE kapcsolaton keresztül míg eközbe a terhelés 10-12% volt. Majd jelentkezem hogy vannak-e előnyös hatásai pl transmission esetében.
-
aicon
senior tag
válasz
Headless #2096 üzenetére
kipróbáltam a builded, de ezzel is gondom a VPN-el
Már annyival előrébb vagyok, hogy tudok kapcsolódni udp-n is, kilát az internetre, de nem látja a belső hálót.
openvpnconfig openvpn 'myvpn'
option enabled '1'
option dev 'tun'
option port '1195'
option proto 'udp'
option verb '3'
option ca '/etc/openvpn/ca.crt'
option cert '/etc/openvpn/my-server.crt'
option key '/etc/openvpn/my-server.key'
option dh '/etc/easy-rsa/keys/dh2048.pem'
option server '10.8.0.0 255.255.255.0'
option log '/tmp/openvpn.log'
option keepalive '10 120'
option persist_tun '1'
option persist_key '1'
option ifconfig_pool_persist '/tmp/openvpn-vpn0-ipp.txt'
list push 'redirect-gateway def1'
list push 'dhcp-option DNS 8.8.8.8'
list push 'dhcp-option DNS 192.168.1.1'network részlet:
config interface 'vpn0'
option ifname 'tun0'
option proto 'none'
option auto '1'firewall részlet:
config rule
option name 'Allow-OpenVPN-Inbound'
option target 'ACCEPT'
option src '*'
option proto 'udp'
option dest_port '1195'
config zone
option name 'vpn'
option input 'ACCEPT'
option forward 'REJECT'
option output 'ACCEPT'
option network 'vpn0'
option masq '1'
config forwarding
option src 'lan'
option dest 'vpn'
config forwarding
option src 'vpn'
option dest 'lan'
config forwarding
option src 'vpn'
option dest 'wan'pppoe módban van a router
ez nem világos:
[kép]
Kell még valamit csinálni, vagy csak leírja, hogy mit csinál a script közben?
Fő router mögé bármelyik eszközön működik a VPN, kívülről, sőt belső lanról is.Bármilyen segítséget szívesen fogadok, köszi
-
woodworm
veterán
válasz
Headless #2098 üzenetére
(#2097) Szabadh
(#2099) Oldman2Headless leírta a lényeget. Lehet padavan alatt az Administration - Firmware Upgrade frissíteni a meglévő rendszert. Aki a megadott dátum után forgatta a rendszerét azoknak dátumtól függően lehet, hogy downgrade bizonyos szempontból, mert nem volt még időm a legfrissebb forrásból megismételni a módosításokat.
A wifi egy ideje frissebb drivert kap, mint mondjuk a 860l, a fontosabb módosítás a kernel konfigban engedélyezett egyedi power limit fájlok használata. Lehet placebo, ez openwrt alatt sem volt mindig egyértelmű javulás, de ki lehet próbálni mindenkinek.(#2101) Oldman2
Nem openwrt változat. A padavan az asus fw módosítása, nem sok közös pont van. A lényeg, az fw-vel magasabb órajelen jár a processzor és a wifi határértékei magasabbra vannak állítva. Tehát nem a régiónként limit érvényesül, hanem a hardver limitációja. -
Brandynew
őstag
válasz
Headless #1942 üzenetére
Ja tehát nem nem az Ubuntu képfájlba van integrálva a Padavan forrása, amit a Prometheus-szal forgatok, hanem a Prometheus tölti le magának mindig a legfrissebbet. Én csak ezt nem értettem, azt hittem, hogy nekem kell valahová felmásolnom a friss forrást.
Így már érthető, már csak az a kérdésem lenne, hogy a Prometheus honnan szerzi be a forrást, tehát hol tudom nyomon követni a Padavan változásait és hogy van-e friss verzió?
-
Szabadh
tag
válasz
Headless #1913 üzenetére
köszikösziköszi!
Feldogozom a sok infót. Próbálgatnom kell a felületen.
Remote guit nem szeretem. Van itthon 4 gép, meg telefonok ,meg tablet, és mikor melyik akad kezembe, melyik szabad azt használom. Ezért jobb a webes felület nekem
De várom a frissítést. Ha megvan gondolom megírod a nagyközönségnek -
Szabadh
tag
válasz
Headless #1908 üzenetére
Ez engem is érdekelne!
Még nem tettem fel a padavant, csak kihúztam, és pihen a router Lede van még rajta.
Ha javul a sebesség, meg a torrent, meg a torrent kliens, akkor érdekelne. Szívesen tesztelem én is.
A sok extra nem is érdekel. Csak a transmission, Samba, esetleg dlna, meg egy sötétebb hátterű felület, hogy ne süsse ki a szemem. Most már az a divat
Szóval esetleg ha elgondolkoztok, hogy csináltok egy ilyen egyszerűsített felületet a luzer usereknek, mint pl én, lehet kapós lenne.Padavanbanban ez a verzió van Transmissionból.
Jó, mert pl a letöltött torrentet ami Chromnál alulra kerül, csak ráhúzom a felületre, és már el is indul. Meg ha törlöm a torrenteket többet egyszerre, akkor lehet választani, hogy az állományokat is törölje a merevlemezről. Praktikus.... -
suste
veterán
válasz
Headless #1902 üzenetére
a kép alján látszik, hogy a te 08-as fw-de, de a wifi configot valszeg jól összekutyulta
(#1897) F34R
nem vagyok nagy linuxos, így állati sokat kéne utánaolvasnom, hogy sikerüljön.....
egyébként én nem vagyok egy sebesség örült, nekem a 2-3MB/s TM letöltés bőven megfelel (az éjszaka meg hosszú), és a hálózaton sem mozgatok nagy fájlokat (SD, 720p bőven elég)
-
F34R
nagyúr
válasz
Headless #1902 üzenetére
Nem, itt az usb busz azonos SoC-n a szuk keresztmetszet. A cache-nek legalabb 16-nak kellene lennie hogy csokkenjen a lemez I/O akkor sebessegnel mint a 100/100 meg 64 is kell. (probaltam, tapasztalat)
Az upload slottal lehet meg kicsit jatszani, nekem PC-n is csak 10.
-
Szabadh
tag
válasz
Headless #1889 üzenetére
Már kikapcsoltam. Megy rá vissza a Padavan.
Noscan -re már nem emlékszem, még az elején állítgattam. De 40 Mhz -en volt a freki.
Tansmission gyári beállítás. 25 peer/ torrent stb. Padavánnál is. De a számok növelésével sem lett gyorsabb a letöltés. Ez volt az első amit végigjátszottam. Kicsit zavart, hogy 1000 es digi net, és 6-8 Mb/s al jönnek a filmek.
De már belenyugodtam. Nyilván ez egy router elsősorban. Egy jó NAS tudna többet. Csak ugye nem ér meg ez nekem 40-80 ezer Ft-t -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Synology NAS
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Egyedül?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged