- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic V2 - origami
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
lucaildy
csendes tag
Nagyon szeretnék 1 ien telot. Most akarok váltani kinyit6osra nagyon tetszik, már volt kagylom és naon bejött. Ujra ilyet akarok naon unom és utálom már a érintöst. Kinéztem a SAMSUNG I9230 galaxy golden-t,de naon huzos az ára 167.000.-Ft vagy ezt OTIUM MINI W2014 ez csak 33.000.-ft. Rengeteg nagy kijelzös kagylot kinéztem, de 99% sajnos nem kaphato itthon/balkán/eu.
-
BandiHUN
veterán
Nem rossz a szétnyitható kagylóteló...
Csak annyit kéne megoldani,hogy legyen elforditva visszacsukható kijelző és egy gomb/kapcsoló,amivel bekapcsolja az ember az érintőkijelzőt,és meg is van az általános munkateló,amin azért pihenésképp elérni mindent,amit egy Androidos okosteló tud.
A védelemről azért annyit,hogy én láttam elég sok kagylótelót,ahol gyönyörűen nyomot hagyott a kijelzőn pl.a gombsor,stb,és az eltöredező szalagkábel se volt egy jó dolog.Kisebb esést jobban bir,de nagyobbat meg drágán,mert kijelző,új burkolat,új szalagkábel...vagy tok,de akkor ugyanott van az ember.Szóval nem mondanám,hogy egy kagyló tartósabb csak mert összecsukom és jóvan' sőt ilyen telóból láttam a legótvarabbul kinézőket,persze van,akit nem izgat,hogy úgy szétkopik,hogy már belátni az elektronikáig...divatolni jó volt annó,de nem kényelmes.
Persze használatfüggő,de aki napi 100x nyitja-csukja,annak fél év,és szétmennek ezek.Aki meg heti 1x telefonál... -
dzsi23
addikt
válasz
l.sebestyen #59 üzenetére
Van már hangtárcsázás is...
-
lacix76
őstag
válasz
balazs1022 #55 üzenetére
40 éves már öreg?
-
dzsi23
addikt
válasz
balazs1022 #55 üzenetére
Persze, ez igaz, csak azt írtad, hogy "az öregek nem tudnak telefonálni"... én rájuk értettem, hogy nem kell okostelefon.
Az meg más kategória, aki még facebookozik is, csak nem látja rendesen, vagy nem preferálja a virtuális (vagy fizikai qwerty) billentyűzetet... nekik valóban jól jöhet valami hasonló.
-
Friczy
senior tag
A szétnyithatóság, mint ötlet, nagyon tetszik, ennek a telefonnak a kinézete kevésbé, de ez ízlés dolga. Mindig is praktikusabbnak tartottam a clamshell kialakítást, mint a mostanában divatos megoldást, egy deszka, aminek az egyik oldala sérülékeny üveg. A clamshell esetén az összecsukott kijelző biztonságban van. Egy tabletet, telefont nem is mernék használni tok nélkül, ami persze plusz költség az amúgy sem olcsó cucc mellé. A notebookot (vagy régen a Psion 3-ast, Revot) összecsukva simán be lehetett tenni a zsebbe, táskába. Amikor megvettem az első Palmomat pont ez volt a gond: hogy tegyem be a táskába vagy a zsebbe, hogy ne sérüljön.
Aztán jött a Sony Clié a maga elegáns clamshell megoldásával, az egy időre megoldotta ezt a problémát, de a WinMo, később Android időszakban megint azzal kellett kezdeni a telefon/tablethasználatot, hogy na, akkor tokot is kell venni.
Részemről +1 a flip megoldásra, bár én a fizikai billentyű helyett egy plusz képernyőt tennék a túloldalra is, bár ez az oprendszer oldaláról nem nagyon van megtámogatva. Talán valaki majd erre is rájön.
A Sonynak volt egy Tablet P dual screen tabletje, szerintem nagy dobás volt, csak nem terjedt el. hasonló egy telefonban zseniális lenne. Vagy egy dual-screen, egyik oldala IPS, másik e-paper
-
balazs1022
őstag
En azt irtam le amit korulottem latok. Az idosebb korosztaly jobban preferalja a fizikai nyomogombokat es a nagy kijelzot olvashatosag vegett. Hivast fogadni meg mi sem egyszerubb mint kinyitni a telefont.
Az oprendszer is kell ala mert 40-50 eves emberek is mar a neten lognak (facebook). Egy hagyomanyos "regi" telon ez eleg docogos.
-
zdanee
őstag
Inkább a kicsúsztatható QWERTY jönne vissza. Snapdragon 800/1/5, 2-3 GB RAM-al, és lehetőleg 4-4.5" körül.
-
Fryskitt
addikt
Nekem tetszik, hogy nem csak téglatelefont lehet gyártani... És biztos van, aki ilyet szeretne. Szóval, csak így tovább!
-
dzsi23
addikt
válasz
balazs1022 #50 üzenetére
Gondold át kicsit...
Aki telefonálni sem tud (ahogy írtad), annak adnál okostelefont? Vannak kifejezetten az idősebb korosztálynak szánt mobilok, inkább azokat ajánlanám nekik, de ez még véletlenül sem tartozik közéjük.
-
Cyberpunk
félisten
De jó ilyet látni 2015-ben. Tízen pár éve még megnyaltam volna mind a tíz ujjamat utána.
-
balazs1022
őstag
Sztem van letjogosultsaga az effele teloknak. Foleg idos es noi korokben tudom elkepzelni. Pl ott van edesanyam, nem tud sms-t irni a virtualis qwerty billenytuvel. Sot ha 4x3 bill-re van allitva akkor se mert nem erzi a nyomas pontot. Noknel ugye ott van meg a mukorom is ez is neheziti az irast. Az oregek nem tudnak telefonalni, nekik is az a legegyszerubb ha a telefon kinyitasaval, lecsukasaval fogadjak, szakitjak meg a hivast. Es ugye ott van a nagy kijelzo ami a gyengen latoknak nagy segitseg.
En maris tobb embert ismerek a kornyezetben akinek egy ilyen telefon nagy segitseget nyujtana.
-
culas25
tag
Végül is, ha van az embernek egy 7"-os tablet-je, akkor többnyire felesleges még egy 6"-os telefont is venni mellé, akár egy ilyen kagyló is elég lehet a hétköznapi használatra. Bár szerintem nem valami szép ez a telefon, nekem még mindig a régi motorola V600-as telefonom az etalon kagyló
Márpedig egy ilyen telefont csak jó dizájnnal lehet eladni, használhatóság szempontjából csak hátrányai vannak.
-
kbyte1024
veterán
Esküszöm tetszik
-
BlackSoft
addikt
$20-os áron még siker lehet
-
Genova1983
tag
Sokan szeretik a flipes telefont manapság is,főleg az idősebb korosztályból.Kinyit felvesz,összecsuk lerak.Ez a legegyszerűbb.És előbb-utóbb kikopnak a fiókokból a használt telefonok,amit oda lehet adni a Nagyszülőknek.
Anyum pl. a Nokia 7230-at nem hajlandó lecserélni,mert slidert már egyáltalán nem látni sehol.Ő pedig azt szereti. -
bit_bro
tag
válasz
l.sebestyen #20 üzenetére
Ha az Alcatel 2012D-re gondolsz, az nem okostelefon, hanem hagyományos.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Japánban az ilyen telefonok népszerűek, szóval szerintem nem lesz EU-ban kapható.
-
Elementh
aktív tag
Ha már flipes telefon,akkor nálam a t28as ericsson és a Motorola v3 viszi a prímet.. Ez a sharp jó cuccnak néz ki,jöhetne erre is,lehet, lenne rá kereslet. Nem mindenki szereti a plazmatv nagyságú telefonokat..
-
mizu
aktív tag
Egy réteg "sablonfont" utáló usernek felüdülés ez a széria.
-
gebro
aktív tag
Egy zseb barát másodtelefonnak tökéletes lenne.
-
Prstin1
aktív tag
Egy jó banán Nokiát akarok, most.
-
Pearce
aktív tag
Hát, baromi hosszúnak tűnik a képen.
Amúgy érdekes az azopi által beillesztett grafikon meg az infó, hogy kevesebb okostelefon fogy Japánban, pedig hát az ember nem ezt gondolná. -
-
azopi74
addikt
válasz
elfelejtette #26 üzenetére
Ez volt az igazi flip-phone/clamshell
:
-
Garada
őstag
Ízlés kérdése, de szerintem baromi ocsmány.
-
Touch-ko
őstag
Nekem a Sharp GX25-re emlekeztet a kulsejen talalhato vekony csik. Anno azt ido es notifications kijelzesere hasznaltak.
Szerintem ezeknek a telefonoknak a mai technologiai szinten es elvarasokkal szemben nincs ertelme.
-
elfelejtette
veterán
Azonnal a régi nokia6260-as telóm jutott eszembe. Még talán be is vállalnám.
-
Tomi_Ohl
veterán
Szokásos: miért nem kicsúsztatható qwerty?
Asszem itt nincs semmi érdekes... -
dzsi23
addikt
Milyen menő volt ~10 évvel ezelőtt a Sharp GX10-esem...
Nem kizárt, hogy egyszer valamilyen formában újra divatba jönnek a szétnyitható telefonok, de azok semmiképp sem erre fognak hasonlítani!
-
azopi74
addikt
Reuters szerint Japánban egyre népszerűbbek a flip feature phone-ok, miközben okostelefonból egyre kevesebb fogy. [link]
Sharp úgy látszik meglovagolja a hullámot, flip okostelefonnal, hogy a kecske is megmaradjon és a káposzta is jóllakojon...
-
fornettisuti
veterán
Mekkora lehet ez kinyitva?
-
haddent
addikt
ez most miez ez itt ez?
-
l.sebestyen
senior tag
egyébként az alcatelnek is van hasonló, pont a média marktba láttam a múltkor
-
razzorr
őstag
válasz
korcsillio #3 üzenetére
vagy előre a múltba
-
l.sebestyen
senior tag
legalább elfèr a zsebbe, a mai telefonok között ez már ritka erény
-
Medocsabi
addikt
de gááááz
-
Halkow.
senior tag
Lehet nevetnének az utcán de én....beválanám második telónak. csak a lassú gépeléssel lennének problémáim
-
aram01
nagyúr
jó ez a szétnyithatóság, ez is megértük hogy valaki feltalálta
-
Penguin95
senior tag
Bár jönne belőle egy szebb kiadás.
-
A Lenovonak is van már egy ideje, csak sajna idehaza nem lehet használni.
Ötletnek nem rossz, de a megvalósítás kissé borzalmas mindkét esetben, elnagyolt részletek.
-
M5Norbi
őstag
Manapság látni is fura ezeket a telefonokat.Anno pedig nagyon jók voltak.
Pl ezeknek sokszor nagyobb,jobb kijelzőjük volt mint a normál készülékeknek.
-
LamerGyuri
senior tag
Na végre! Halvány reménysugár, hogy a jelenleg használt K1-em mire tudom majd lecserélni? Mert én igenis szeretem a szétnyitható telefont.
-
Thaaleum
aktív tag
Nálam ezek az új kagylók a totális érdektelenség és az "eztmostmegintminek??" (tudom, Ázsia
) határán mozognak.
-
Rendkívül elegáns,ötletes bármikor bevállanám,de gondolom Európa nem pálya a Sharpnak.
-
fi:zi'k
nagyúr
Igazi ritkaság ilyet látni újként.
Nyomógombosban én már csak is qwerty-t tudnék elképzelni. -
lacix76
őstag
Bevállalnék egy ilyet.
Semmi baj nincs vele,szerintem. -
kengyel
nagyúr
Szerintem még teljesen vállalható, a mai világban is.
-
korcsillio
addikt
Vissza a jövőbe
-
jacis
nagyúr
Egy álom
-
xmaas
őstag
Ronda jatektelefon
Izlesek es pofonok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest