- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaller1
veterán
Nemtom lezso most mit kalapált, de megtáltosodott a fórum.
-
gaborbol
őstag
Mostanaban nagyon gyakran elofordul, hogy nem elerheto a PH, legutobb pl tegnap..Innen a nagy viz tuloldalarol nekem delutan, nektek ejjel, port irtam a hszt-t, elkuld, Ph nem jelenelg nem elerheto...
Az elmult 1 heten legalabb haromszor volt ilyen, ez karbantartas/fejlesztes miatt fordul elo, vagy valami gond miatt van igy?Kicsit visszaolvasva latom, hogy facbookon kell keressni a valszt.
Tudom gaz, hogy itt van 2011,es nekem meg mindig nincs facebook accom, de majd akkor megkerem a felesegemet, hogy keressen ra.
Vagy ez azert van igy, hogy minnel tobben jeloljek be-lajkoljak a Ph-t a facebookon?
-
kraftxld
félisten
válasz
WonderCSabo #185 üzenetére
Bocsi, félrenyomtam a választ az új helyett
-
kraftxld
félisten
válasz
WonderCSabo #183 üzenetére
Es miert nem a forum az elsodleges kommunikacios csatorna?
Vagy ennyi erovel egyszerubb lett volna bezarni a PH-t aztan atrakni az FB-re -
WonderCSabo
félisten
A Facebookról:
ÉÉÉS: (kop-kop-kop, de nagyon úgy tűnik, hogy) MEGVAAAN!
egyetlen kis eldugott keresés lassította népnemzeti adatbázisszervereinket az elmúlt fél évben, pont egy nagyságrendet dobva pl. az aprók közötti kereséseken, listázásokon.
lezso6 viszont könyörtelen hidegvérrel trekkelte le a gonosz kis bogarat, majd nem habozott (rá)lépni a megfelelő pillanatban. reméljük, hogy most már TÉNYLEG gyors lesz a vas.
-
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Szóóóri, hogy ide írok, de nincs türelmem kivárni, amíg megtalálom a "csak nekem ilyen lassú a PH! topikot.
Szóval: 922 online user mellett 30-60 sec / kattintás sebességgel lehet a PH! forumát használni. Nem vicc!
Egész este szépen lassulgatott, de most már agyeldobós a helyzet. Egy fórum keresést szerintem több mint egy percig futtatott a rendszer. Egy hsz is legalább 30-40 sec amíg elküld, és utána még fél perc, amíg visszadob a topikba. Katasztrófa.
Win7 frissítve, win tűzfal, nod 32. Minde más röpül, mint a villám.
üdv, föccer
-
proof88
addikt
előbb kb 10 percig nem volt elérhető a PH!
-
Oliverda
titán
Előbb kaptam egy 503-at...
-
emberek, másnál megjavult, akinél gond volt?
-
kikapcsoltuk a timestampelést a szerveren átmenetileg, most mindenkinek mennie kéne...
-
proof88
addikt
válasz
#25954560 #165 üzenetére
a progit is ...
jelenleg kísérletezgetek, mert netbookon néha belagol a CS helyi hálózaton 1 pillanatra, és külföldi fórumokon olvastam h az XP saját wifi kelezője is lehet a ludas, mert időközönként új wifi hozzáféréseket keres és olyankor "lag spike" tapasztalható ... ezért azt ajánlják hogy ne azt használjuk ha nem muszáj, hanem a wifi kártyához adott kezelő programot ... mondjuk ez nem segített, na mindegy mert ez itt off -
Muttley
csendes tag
válasz
#25954560 #165 üzenetére
Nálam a TP-Link Client Utility futott. Most kipróbáltam a következőt: driver / utility uninstall -> a registry bejegyzés maradt -> bejegyzés manuális törlése -> gyors ph!
Ezután install csak a TP-Link drivere (telepítés közben figyelmeztet, hogy "nincs aláírva, biztos, hogy...") -> bejegyzés visszakerült, értéke 3 -> újraindítás után ph! időtúllépés, más oldalak ok. -> érték átírva 1-re -> gyors ph!
-
törölt tag
-
-
Muttley
csendes tag
T-Home Kábelnet és TP-Link 1043N router, 3 gép:
- Notebook XP prof. SP2 IE8/FF 3.6 wifi/kábel -> gyors
- asztali1 Vista Business SP2 IE8/FF3.6 kábel -> gyorsA HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Tcpip\Parameters\Tcp1323Opts sort egyik registry sem tartalmazza.
- asztali2 (dual boot)
XP prof. SP2 Hu IE8/FF3.6 wifi/kábel -> akad
XP prof. SP3 En IE8/FF3.6 wifi/kábel -> akad (új telepítés)A "bűnös bejegyzést" mindkét registry tartalmazza, mindkét op. rendszernél az értéke 3, átírva 1-re megjavulnak.
Emlékeim alapján egy hete a magyar XP-n is gyors volt, ami azóta változott: egy TP-Link TL-WN851N PCI adaptert tettem a gépbe. Úgy tűnik, ennek a telepítője adhatta hozzá a bejegyzést.
-
törölt tag
az ifmon-nak muszaj. ot hivogatja jo esellyel mindenki (mondjuk halokartya-driverek), aki fel akar huzni meg monitorozni interfeszt.
a visszairas erdekes. sztem akar tetszoleges wifi kezeloprogram is megcsinalhatja, ha nem a vindoz beepitett halokezelojet hasznalod, hanem azt, amit adtak a cuccodhoz (tplink, linksys, intel, stb - ezeknek mind van sajatjuk). -
proof88
addikt
a program files és windows könyvtárakban végignézettem total commanderrel az exe és dll fájlokat, talál-e vmelyikükben Tcp1323Opts szöveget. Ha ilyen karakterláncot írtak bele, feltételezhető, hogy sikerül megtalálni, ha nincs kódolva a futtatható állomány. Feltételeztem, hogy ha valami visszaírja, akkor tartalmazni fogja ezt a karakterláncot maga a programfájl.
Talált a TC ilyet, hogy ifmon.dll. Ez a windows\system32 és windows\system32\dllcache könyvtárakban megtalálható. Belenézve a fájlba, a környéken lévő többi registry-kulcs nevét tartalmazza, valamint a SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters registry-útvonalat is, tehát valamit csinál itt, ha nem is ír, legalább néz.
szerk.: belenézve a fájlba TC-vel, vagy ezen a linken (itt angolul, magyar windowsban magyarul), sok szöveg van benne, amiket pl standard outputra írhat ki válaszként. Ha valakinek ismerősek ezek, talán rájöhet, hogy esetleg valamilyen parancssorba beírt valamivel akár regedit nélkül is olvasható, átírható-e ez az érték, és akkor nem íródik vissza automatikusan?
-
proof88
addikt
Vagy a vindóz írja vissza, vagy valami program amit használunk sokan.
mondjuk nekem nem íródik vissza restart után ..
Én is észrevettem valamit. Mégpedig azt, hogy bent a cégnél vannak XP Home-ok és Professional-ök. De a Home-os gépen gond nélkül megy a PH!, a Profos gépen nem, át kellett írnom! SP3 van mindkettőn. Lehet, hogy akiknek nem megy, mind Prof-ot használnak?
És még egy érdekességet észrevettem. A regeditben nálam ott van hogy Tcp1323Opts. De van mellette egy másik is: Tcp13230pts.
Tehát O betű helyett nulla van. Annak alapból 1 volt az értéke. Lehet, hogy valahol valaki humoros volt vagy figyelmetlen, és O-t 0-nak írta, pl egy programban.
-
jozefgucci1
addikt
Több gépen is kipróbáltam tegnap és ma.
Odahaza Win7 64 bit Opera és Explorer T-hom optinet minden rendben ment.Nagyon gyors volt este és reggel is.A melóban. 1 gép .: Win xp 32 bit explorer Thome net .Gyors a PH.
2. gép .: Win7 32 bit explorer szintén Thome net és gyorsan betölt.
3.gép .: Win7 64 bit Opera UPC net tökéletesen gyors volt.
-
JetiRulez
őstag
Szerverváltás óta pipecül megy a fórum. Windows 7 van telepítve és Chrome böngészőt használok. A net T-com kábel. De volt a váltás óta (a vasárnapi leálláson kívül) előfordult, hogy 1-2 kattintás után belassult.
-
válasz
Badman 4ever #155 üzenetére
Oppardon, nem néztem utána, hogy már megtaláltátok...
Jó, akkor ez megvan. Most az a kérdésem, hogy miért "nő vissza" állandóan ez az érték? -
Valamit találtam, de nem értek hozzá, szakemberek nézzék meg, hátha...
A hiba nálam is megvolt, az ajánlott optimalizáló progi meg is oldotta. Viszont már napi szinten az "visszanő". Mivel már sokat használtam a progit, rendszeresen csak egy problémát talál, amit kijavítva és újraindítva a gépem, megy szépen a PH!. Pl. ma is ez volt. Íme az egy szem bibi:
-
rnorbi
csendes tag
Sajnos nálam is nagyon lassú 1-2 hete a PH!
Fibernet az internet szolgáltató, kábeles, és TV kábelen jön, nem ADSL. A hálózatból próbáltam Win7-es géppel és XP vel is, mind a kettő 32bites, Firefox és IE alatt is. Van, hogy nagyon jó, mint pl. most is, de naponta órákra lelassul, és egy egy parancsot 2-3 perc míg betölt, vagy még annyi se, időtúllépéssel, meg hasonlókkal megszakad...
-
XP SP3, és tökéletesen működik, majd a laptopot is újrahúzom Xp-vel és ott kiderül hogy van e még valami, ami rágja a szervert
-
válasz
Badman 4ever #141 üzenetére
atheros9285 a netbookban
a modositott registry után rebootig nem látta a wifi hálozatokat (másik notebook igen), ezt eljátszotta vagy 6x
visszaraktam alapra, ma megint ment vagy 18 órát és nem volt gond a kapcsolattal...
és nálam továbbra is rosszul működik a ph!
timeoutolnak oldalak ... hirek, forumbejegyzések, hardverapro... minden
-
törölt tag
pontositok.
meg mindig tudok olyan forumtemara kluttyintani, ami kitimeout-olcsak sokkal ritkabb. nalam a kulonbseg az h eddig megvarta a bongeszo mig betoltodik az oldal akkor is, ha az 70sec-ig tartott, most meg timeout korabban.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Badman 4ever #145 üzenetére
Most már jó úgy is, ahogy eddig nem volt az, azt hiszem sikerült srácok megoldani.
-
Badman 4ever
őstag
az első kérdés azok felé, akiknek eddig nem ment normálisan a ph (windows xp, percenként egy oldal jött le, gyakori timeoutok), hogy megjavult-e annak hatására, hogy tegnap kernel upgrade és egyebek mentek a webszerverre...?
Mindjárt visszaállítom a gépet a nem működős regisztrációs bejegyzésre és megnézem, hogy most megy-e, mert régen nem ment úgy.
-
Rendszergazdásítva.
-
ne tévesszen meg senkit az újonc státusz, diska valóban kovballal együtt a rendszergazda team, szóval segítsetek neki, oldjuk meg közösen, publikusan!
az első kérdés azok felé, akiknek eddig nem ment normálisan a ph (windows xp, percenként egy oldal jött le, gyakori timeoutok), hogy megjavult-e annak hatására, hogy tegnap kernel upgrade és egyebek mentek a webszerverre...?
-
Diska
RENDSZERGAZDA
Sziasztok! Én felügyelem a vasat ami alattunk dübörög. Ha valakinek van gondja az oldal elérésével, az írhat nekem. De kérem csak azok akiknek tényleg valamilyen gondja van a sebességgel.
Tegnap csiszoltam a linuxon és várom a visszajelzésetek. -
-
és mire jutottál az elgondolkodásban? a ph! házigazdái hozzá nem értő, erőszakos, öntelt barmok, akik azt hiszik, hogy bármit ráerőltethetnek a userre, ámde majd jól megütik magukat?
le lett írva, hogy nem tudjuk a hiba okát, és bár non-stop foglalkozunk vele, hogy mihamarabb mindenkinél hibátlan legyen, nem vagyunk istenek, se varázslók. akkor lesz kész, amikor a lázas keresés eredménnyel jár. mellesleg komplett kernel upgrade és minden szar is megy a vasra stb. hidd el, hogy senkinek sem jó ez így.
-
gekkoXT
senior tag
Azért az elgondolkodtató, hogy egy sima szerver upgrade miatt a registribe kell turkálnom, hogy rendesen olvasható legyen a site. Ilyet én még nem láttam és nem is hallottam!
-
Zanik
addikt
Na, az előbb úgy 15-20 percig elérhetetlen volt nálam a PH! (minden más ment). UPC kábel IX.ker., Win7 HP 64bit, Firefox és Chrome alól egyaránt!
Eddig egyáltalán nem jelentkezett nálam probléma, nem szeretném ha rendszeressé válna. -
törölt tag
megsem
csak az xp alatt kuldott timestamp-re allergias. linux alatt popec. merthogy a linux kitolti, az xp meg csak azt irja h van, de nullacskakat kuld. uff. -
törölt tag
válasz
#25954560 #127 üzenetére
utolso:
Tcp1323Opts
Key: Tcpip\Parameters
Value Type: REG_DWORD—number (flags)
Valid Range: 0, 1, 2, 30 (disable RFC 1323 options)
1 (window scaling enabled only)
2 (timestamps enabled only)
3 (both options enabled)Default: No value. The default behavior is as follows: do not use the Timestamp and Window Scale options when initiating TCP connections but use them if the TCP peer that is initiating communication includes them in the SYN segment.
Description: This parameter controls the use of RFC 1323 Timestamp and Window Scale TCP options. Explicit settings for timestamps and window scaling are manipulated with flag bits. Bit 0 controls window scaling, and bit 1 controls timestamps.
szoval a 0-s ertek is jo lehet, csak az pottyet lassithat az '1'-hez kepest.
tovabb nem blogolok
mod:
NTonee:
'csmit. -
törölt tag
na, ezt offba, mert franctudja
:
rfc1323.
ugy latszik, hogy ha a ph-hoz timestamp-pel erkezik a req:
Options: (24 bytes)
Maximum segment size: 1460 bytes
NOP
Window scale: 3 (multiply by 8)
NOP
NOP
Timestamps: TSval 0, TSecr 0
NOP
NOP
TCP SACK Permitted Option: Trueakkor a ph nem valaszolja meg azonnal sok esetben.
ha anelkul, akkor rogton.
Options: (12 bytes)
Maximum segment size: 1460 bytes
NOP
Window scale: 2 (multiply by 4)
NOP
NOP
TCP SACK Permitted Option: Trueen osszehasonlitanam az uj switchet a regivel ilyen szempontbol
nem feltetlenul a konfig, lehet h a firware-ben van vmi. vagy ugyanazt az rfc1323-as default beallitast maskepp kezeli. vagy szobafesto-pemzli.
villammegoldasnak meg ez a vindozereknek:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Tcpip\Parameters\"Tcp1323Opts"=dword:00000003
at kell rajzolni 1-re az erteket 3-rol.nalam legalabbis igy reprodukalhato a hiba es a javitasa is.
banzai,
&rew -
törölt tag
válasz
#65675776 #125 üzenetére
jah, megprobaltam reprodukalni.
masik gep, registry mentve, wireshark, stb.
perszehogy nem jott elo. mert elfelejtettem h volt megegy valtozas tegnap a gepemen: az addigi ralink usb-s wifi helyett feldugtam kb 5 percre egy tp-link stick-et.
most megnezem h az micsinal.
KrenAtesz:
szovegertes egyes, leulok magamtol. -
tékábeles netem van
3 gép van itthon, a 3 gép közül egyiken lassu a ph! (xp sp3), a másik kettőn (xp sp3 és win7) tökéletes
a hibás gépen ie6, chrome és firefox alatt is timeoutol az oldal, azaz nem böngésző specifikus
remélem sikerült megoldani szerver oldalon, én aztán semmiféle kétes programmal nem fogom "optimalizálni" az itthonit...
-
Win XP SP3-am volt, a leírt hibajelenség volt tapasztalható, Win 7-et felraktam ez miatt ma, minden okés, hasít a PH!
Majd ha esetleg megoldásra kerül a probléma, lehet hogy felrakom az XP-t
-
törölt tag
xp sp3 en.
hasitott, futott rohant a ph.
aztan feltettem a ff4betat. meg mindig kiralysag.majd felkerult az
adblock plus 1.3.1
es a
NoScript 2.0.7na azota nalam is van a tifusz.
ugyanazon a routeren, ugyanugy wifi-n masik gepen xp sp3 en, ff4beta, adblock is, de nincs noscript, nincs lassulas.
a beteg geprol hiaba uninstallaltam az adblock-ot meg a noscript-et, nem gyogyult meg.
szoval: micsinal telepites utan a noscript 2.0.7? esetleg az adblockplus 1.3.1-gyel egyutt?banzai,
&rew -
NTonee
veterán
Otthon: 80mbit/s kábelnet + tp-link 1043nd router + notebook --- lassú, megszakad, be sem tölti
Munkahely T-s net + ugyanaz a notebook --- tökéletesen megy az oldal -
Jaffafa
aktív tag
Na akkor egy kis segítség a hibakeresésben.
Tessék egy új felhasználót létrehozni, majd azzal belépni és kipróbálni az oldalt. Ha ott is ugyanaz a probléma, akkor a hiba nem nálatok, ill. nem a userprofillal van. Esetleg az otthoni routert is resetelni, vagy alapra visszaállítani, bár nem hiszem, hogy ott a hiba. Elvileg egy uj juzer létrehozásakor mindent alapra állít be a win, tehát ezzel nagyon gyorsan kideríthetö, hogy helyi a probléma, vagy szerver-oldali. Ha az uj juzerrel pöpecül megy, akkor lehet egyszer a böngészöt "kiüríteni". Cookie etc., esetleg egy másik böngészöt felrakni és azzal megnézni, végsö esetben egy új juzerprofilt csinálni.
A hozzászólásokat olvasva szerintem nagyon kicsi a valószínüsége, hogy a szerver-oldalon lenne a hiba, hisz, akkor sokkal nagyobb lenne a "problémás" esetek száma. Jah és mégvalami. Illene nem SP1 vagy 2- vel próbálkozni, amikor már ölég régóta elérhetö a SP3. (XP ofc) -
Badman 4ever
őstag
Én rengeteg módosítást hajtottam végre a saját Windowsomon, igazából az utóbbi 2-3 évben az XP finomhangolásával sokat foglalkoztam, illetve, hogy melyek a megbízható programok és melyek nem azok. A Comodo jó tűzfalat csinál, de a System Cleanerjének csak a feltelepítése(!) (még egy ellenőrzés se futott le, nem hogy regisztrációs adatbázis javítás) is 3 rendszert tett tönkre 2 gépen, azóta meg se kísérelem a használatát. Ami bejött: Piriformtól a CCleaner és a Defraggler, IObit-tól az Advanced SystemCare, a Toolbox, az Uninstaller és a Game Booster, a Wise Registry Cleaner-je, illetve régebben használtam a PCSleek Free Error Cleaner-jét, de a Wise cucca jobb nála. Van egy csomó saját .reg fájlom is, amit azért csináltam, hogy pár kattintással tudjam módosítani a számomra fontos és esetleg sebességbefolyásoló regisztrációs értékeket, illetve minden fölösleges rendszerrel induló programot kidobáltam és a felesleges folyamatokat kikapcsoltam, így a Windowsom 200 MB memóriahasználattal indul és csak 3 program (Comodo Tűzfal, NOD 32 és MemInfo), illetve 21 folyamat indul el, tehát összesen 24 folyamattal áll fel a rendszer. (Igazából akartam a témából bejegyzést írni, de valószínűleg úgy reagálnának rá az emberek, hogy minek, meg hogy ez baromság, meg csak szétszedi a rendszert és semmi értelme, miközben volt olyan XP-m ami több, mint 2 évesen is gyorsabban reagált, mint másnál a frissen telepített OS, miközben neki egy 2 magos processzoros és 4 GB memóriás laptopja volt, nekem meg ugye egy PIII-asom van.
-
DriderG
tag
válasz
Badman 4ever #99 üzenetére
Nekem sincs alapvetően bajom az ilyen programokkal: ingyenesek, segítenek megtisztítani a hibás állományokat, töredezettségmentesíteni, tisztán tartani a registry-t stb. és a legtöbb esetben még reklámokat is alig küldenek. (egy free toolbar és egy alapértelmezett kezdőlap azért sunyiban mindig ott van) A probléma ott kezdődik, hogy a Windows van olyan zárt rendszer, hogy nagyon nem szereti a külsős programok beavatkozását, kivéve, ha Windows Update/Microsoft Update-ről van szó. Volt már olyan eset, mikor egy olyan registry cleaner-t töltöttem le, aminek az oldalán valami Microsoft tested embléma is szerepelt, majd úgy tönkretette a Windows rendszerleíró adatbázisát, hogy a programok nem tudtak települni/letörnlődni/elindulni stb. Egy külsős töredezettségmentesítővel is ugyanilyen gond volt, teljesen más, a Windows-tól eltérő módon (gyorsabban, nagyobb területet) töredezettség-mentesített, ezáltal a Windows programok belassultak, noha volt némi gyorsulás más programoknál. Egy nyílt forrású szoftver működése ismert (pl.: Linux, Firefox, Chromium), de a Windows működéséről és háttérfolyamatairól sokszor csak találgatni lehet, miként vannak megírva.
-
-
DriderG
tag
Szerintem szerver oldalon kéne megtalálni azt a kulcs opciót, ami ilyen végtelen várakoztatást idéz elő, mivel nem hiszem, hogy jó ötlet, hogy minden user állítsa át a TCP várakoztató registry értékét, aminek gondolom meg van az értelme, miért pont 3. A registry állítgatásból nekem eddig csak gondom volt (beleértve a registry cleaner-eket és a "hogyan telepítsünk GFWL klienst magyar Windows-ra" próbálkozást is), tehát, ha valaki valamit rosszul ír be, annak elszállhat a net és telepíthet újból Windows-t, ha nem emlékszik a helyes értékekre...
(Ezt az ASC-t is el fogom távolítani, nem szeretném, ha telinyomná reklámmal a gépem, mint a kéretlenül betelepült Norton Internet Security esetén, ami úgy teliszemetelte a gépem reklámmal, hogy mozdulni se lehetett, majdnem, hogy trójait meg spambotot küldött ellenem, hogy "Vírus van a gépen, azonnal megtisztítani!")
-
atom87
aktív tag
Na kérem szépen!
Hazaértem, asztali gép bekapcs, regedit, megkerestem a
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\]
"Tcp1323Opts"=dword:3bejegyzést és átírtam 1-re. Majd restart és itthon is rendesen működik a ph!!
Köszönet Badman 4ever-nek a kooperációért!
-
Teszla_
senior tag
Asc-t lefuttattam, de nálam nem változott semmi. Sajnos még mindig lassú
-
ddekany
veterán
Lehet nem ártana FireBug-al megnézetni azokkal, akiknek ilyen gondja van, hogy melyik HTTP kérelem tart ennyi ideig, esetleg néha van-e rá bármi válasz... (Vagy kiszállni vkihez akinek gondja van, ozt' jól megszakérteni onnan a jelenséget.)
Ja, és helyi cache ellen Ctrl+R (oldal újratöltése) megteszi (jobbára...).
-
CocooN-z
őstag
Nekem R8 előtt szar volt nagyon, most már megjavult, mind otthon (T-home 25/5 @ dunakeszi), mind a páromnál (upc 120/10 @ IV. ker)
-
DriderG
tag
Win XP Pro SP3 + Firefox 4.0b7 alatt van vele probléma (van, mikor 3x újra kell töltenem egy ph-s oldalt, hogy ne kapjak időtúllépés miatt sikertelen, vagy a kapcsolat alaphelyzetbe állt üzenetet.) ASC-vel "megtisztítottam", ahogy le volt írva, de semmi változás. A főoldalt általában gyorsan betölti, gondolom a helyi cache-nek köszönhetően, főleg a cikkekkel, hozzászólásokkal szokott problémázni. A net egyetemi hálózat, tehát nem tudom a pontos paramétereit. Egyébként Ubuntu alatt is előjött, meg Chrome-nál is volt belassulásom, ami nem biztos, hogy kifejezetten ennek az oldalnak volt köszönhető, de Ubuntu alatt Firefox 3.6.12-vel volt már kifejezetten PH-s belassulás/időtúllépés, igaz valamivel ritkábban, mint Windows-nál.
-
ddekany
veterán
Nem olvastam el minden hozzászólást, de ez bűzlik mint álösszefüggés tipikus esete... azaz tán semmi köze a rohadásnak a szerver cseréhez, csak pont most döntött úgy az akár rajtatok kívül álló netes infrastruktúra, hogy bekrepál. (Ezt annyiszor de annyiszor eljátszották velem gépek, ezeket a rohad időben egybeeséseket...
)
Mert, hol várakoznak a kérelmek? Feltételezem arra van valami naplótok, hogy mennyi ideig tart a szervernek egy HTTP kérelem feldolgozása, legalábbis onnantól kezdve hogy elindul a PHP és aztán végez, és gondolom ott nincs jele a várakozásoknak. Ergo annak esélye, hogy ennek köze van az adatbázisszerver cseréhez kezd konvergálni a nullához. Esetleg a webszervereken apache/squid/stb frissülés, vagy hibás az új switch, vagy valahol megrágta az egér a szolgáltató kábelét... ilyenek.
-
maláj
addikt
asztali gép : digi 20/10, xpsp3, FF 3.6.12
netbook : digi 20/10 & wifi (wrt54G mögül) xpsp3, Operamüxik minden
-
Matyó83
tag
Nálam teljesen rendben van az oldal, win7-chrome 7.0.517.44 Asztali gépem! a Mobilomon is kellően gyors, wifin opera minivel! Upc-s net (120M)
Sok sikert a gyógyitáshoz!!!
-
atom87
aktív tag
Én arra lennék kíváncsi, hogy a akiknél jelentkezik/jelentkezett a hiba, ők buhera windowst használnak-e (WPI, sok kacattal,stb.. ) vagy szimpla normál windows?? Mert lehet ezekben a buhera windows-okban állított el valamit a készítője.
Notimon még mindig jó a ph, ma hazamegyek és akkor megnézem az asztalin is, hacsak addig nem születik más lehetséges megoldás.
-
Nálam itt a melóhelyen, WinXP SP3-al IE6, FF 3.6.12 és Chrome 7.0.517.44 alatt is fennáll a probléma. Ugyanebben a szobában (ugyanaz a netkapcsolat, hálózati kiépítés, stb) más gépeken szintén XP-vel tökéletes minden böngésző alatt. Azt hittem hogy csak az én gépemmel van valami gond, de ezek szerint nem egyedi az eset
Az otthoni gépen Win7 alatt nincs probléma.
-
siriq
őstag
Nalam win7 64 bit FF legujabb. A csere ota volt hiba uzenet. Nem toltotte be vagy volt lassulas. Ha megint elofordul akkor megnezem a masik nettel is(kabeles net). Adsl, linksys router. Tokeletesen be allitva minden.
-
PH-User
addikt
Windows 7 Ultimate x64 - Mozilla Firefox 3.6.12 - Pirelli router - 15/1 T net, tökéletes eddig.
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Nálam hibátlanul működik az újítások bevezetése óta.
Vodafone mobilnet az otthoni P3-as(!) gépen, 3.0.19-es tűzrókával.
Illetve ugyanez a mobilinternetes SIM kari egy Nokia6630-as telóban Opera Mini 3.0-val, és 4.0-val, valamint egy Androidos Vodafone 845-ös telóval is.
Üdv. -
Boxi88
őstag
Szerver csere óta nekem tökéletes! Itthon: win7 / chrome, munkahely: XP / ie+chrome.
-
Sensei
aktív tag
válasz
Badman 4ever #75 üzenetére
Ez még mindig nem megoldás, mert nem csak user gond van.
-
Badman 4ever
őstag
Ebből is látszik, hogy akkor oldódik meg a probléma, ha éppen nem keresi rá az ember a megoldást, teljes sztori: Klikk!
-
Polemius
senior tag
A tippem elsőre a tünetek alapján nekem is web cache/dns probléma lett volna.
Szerencsére ha ez az oka, mindkettő megoldódik idővel.
Egyébként csak én tapasztalom, hogy a szolgáltatók a dns szervereikkel sokszor bénáznak?
Volt olyan, hogy inkább más (egyetemi/akadémiai hálózatét) dns szervereket állítottam be, mert amit az IPS-em adott, az sz@rt sem ért. -
bambano
titán
Ha linuxos a webszerver, akkor kapcsoljátok ki a szerveren a tcp window resize opciót.
Ezt egyes windowsok nem jól kezelik le, ez lehet oka a problémának.Ja, az összes gépen kapcsoljátok ki.
Meg utánanéznék az mtu path discoverynek. Azt is jó lenne felmérni, hogy akiknél lassú, azok nem adsl mögött vannak-e rosszul beállított mtu-val.
-
ThodEE
őstag
Nekem Vodafonos mobilnetem van, Win 7 64 bit mellett minden jó, de különben régen a fórum csak úgy működött , hogy minden oldalon CTRL+F5 lenyomása után került csak középre a hozzászólás lista. Ez most csak aprón van így, de olyan még nemvolt, hogy nem tölt egy darabig aztán puff igen.
Kellemes hibakeresgélést. -
Mindenki óvatosan ezzel a progival. Nekem úgy kinyírta a hálózatkezelést, hogy csak visszaállítással tudtam életet lehelni bele, pedig előtte semmi gondom nem volt. Ilyesmi hülye progit utoljára Win98-on futtattam, akkor is maximális sikerrel kinyírt mindent, csak akkor még sys restore sem volt.
Note to self: Don't try to fix, what is not broken.
-
proci985
MODERÁTOR
cmdből
tracert prohardver.hu
működnie kell.
más: ha r8 az új szerver, akkor miért az r7.prohardver.hu (92.61.114.124) válaszol, miért nem az r8.prohardver.hu? látom lett class A adressetek is class C helyett
r6 válaszol (212.40.109). r5 válaszol (...108). r4 válaszol (...72). r3 válaszol (217.27.219.4). r2 és r1 r8hoz hasonlóan nonexistent.
apropó: egy ipconfig /flushdns parancsot ki tudsz próbálni, hogy utánna javul e a helyzet? (ez törli ahelyi dns táblát).
-
mpierre
veterán
Otthon: upc f30/w7 ultimate x64 (egy intel, egy amd-s gép) tp-link router mögül prímán megy.
Meló: datanet(?)/win xp sp3/szénné osztott (egy kapcsolaton lógunk vagy 19-en) nettel szintén jól megy. -
Bárcsak a freemail is ennyi embernek működne, amennyien itt visszajeleztek
-
The DJ
addikt
Igazából jó lenne egy print screen azoktól az emberektől, akinek segített az Advanced System Care, tehát olyasmire gondolok, mint ez: [link]
Ebből ki lehetne következtetni néhány kép után, hogy mely registry érték okozhatja a problémát. Ha ez megvan, akkor rá lehet térni arra is, hogy ezen érték milyen szerepet is tölt be és ehhez kapcsolva lett-e végrehajtva valamilyen változtatás az új szerver beüzemelésekor. (Plusz program sem kell ezután a javításhoz feltétlenül).
Szerintem ez nem lenne hülyeség, de ha mégis, akkor üssetek bátran
-
proof88
addikt
nem segített!
Amúgy ma voltam benn cégnél és ott Enternetes ADSL van, ott jó volt a PH!. Ott is XP SP3-ak vannak egyébként. Firefoxszal.
CFos meg ilyesmi nincs, nem élek velük.
Csak az otthoni gépemen van Fiber Power Optimizer, de pl barátnőm gépéről írok most, azon még az sincs. -
zol2
tag
Úgy néz ki, hogy megoldotta.
-
gafz
csendes tag
Mindeddig a helyzet változatlan... Advanced SystemCare ver 3.7.2 Mondjuk a topicba kitett képernyőt felfedezni még nem sikerült
ops:
-
Sensei
aktív tag
Két gép egy hálózaton:
Digi 20Mbit/10MbitAsztali gép: Win XP Prof. SP3 / Firefox 3.6.12 - Tökéletes
Noti: Win XP Prof. SP3 / Firefox 3.6.12 - Használhatatlan IE 8-al isMind a két XP "Up to date".
A Notin lefuttattam az Advanced SystemCare-t, a probléma megoldódott, ennek ellenére kétlem, hogy kizárólagosan kliens oldali hiba lenne, mert a szervercsere előtt nem volt ilyen gond, valamint semmilyen más oldalnál sem tapasztaltam ilyesmit.
-
BloodyEddie
őstag
Win7 Ultimate X64
Google Chrome legfrissebb
Firefox legfrissebb
T-Home kábelnet 8mbMinden hibátlan, az új szerver óta hasít a PH.
-
huskydog17
addikt
Én sajnos csak koleszban tudom nézni a helyzetet, így nem tudom az internet kapcsolat típusát és sebességét, de 1-2 dolgot azért tapasztalok így is:
Op.rendszer: WinXP SP3
Böngészők: Firefox 3.6.12 ; Chrome 9 (dev) ; Opera 11 BetaFirefox és Chrome alatt vannak lassulások, de leginkább csak Firefox alatt, ott nálam is generálta az egy perces kimaradást. Chrome-nál ilyet nem tapasztaltam ,de itt egy kicsit "köhög". Az Opera 11-ben (béta) viszont az oldal nagyon hasít, sokkal gyorsabb és nincs fennakadás!
Remélem azért valamennyit segített ez az infó.
-
Komcsi
tag
Win 7_X64bit/ ADSL 15Mb/s= Minden rendben..Firefox..
4 gép van itthon (ugyanezek a paraméterek), (TP.Linlk WR941ND -vel megosztva), egyiken sincs gond! Amíg a vas nem volt kicserélve, addig mindig estére belassult, de így remek...
Kíváncsi leszek mi a gond! -
tehát: akinek gondja van, nézze meg ezt, aztán jelezzen vissza, hogy megoldotta-e!
-
UPC 8/768 - Tp-link r860 router - Win764 bit - IE8 - Tökéletes.
-
m.power
csendes tag
sziasztok
Win 7 Ultimate 64 Bit , UPC 120/10 , Google Chrome 7.0.517.44 @ OK -
The DJ
addikt
Nos összegezzünk: Windows 7 alatt nem láttam, hogy bárki jelentett volna hibát, tehát ezt kizárhatjuk. XP alatt volt, akinek SP2-nél és SP3-nál is jelentkeztek a tünetek, de ugyanakkor csak hogy bonyolítsuk, nem minden XP-t használó usernél van gond.
Tehát a logika szerint nem lehet szerver oldali a probléma, mert akkor mindenkinél jelentkeznie kellene, vagy ha nem is, akkor legalább minden XP-s usernél. Plusz egy adatbázis szerver csere nem igazán befolyásol semmit, főleg ha minden ugyanolyan beállítással fut, mint előtte. Lehetne mondjuk valami DDoS védelem is, ami mondjuk a túl gyors vagy túl sok egyszerre érkező kérés közül randomban letilt valamit/valakit, de akkor meg véletlenszerűen jelentkezne a hiba mindenkinél, tehát ezt is kihúzhatjuk.
A switch csere se szabadna, hogy befolyásolja a dolgot, főleg, ha ugyanaz a modell és ugyanaz a konfig. A webszerveren sem történt változtatás, ha jól sejtem, tehát ami így elsőre ezekből következik az az, hogy a felhasználók oldalán van valami gebasz, mégpedig az XP-s userek bizonyos részénél. Ezt erősíti meg ez a dolog is: [link] Tehát az XP-ben talán van valami korlátozás, ami lassulásra készteti a fórumot. A Win 7 ezen a téren fejlettebb és intelligensebb, tehát nálunk nem jelentkezik ilyen probléma.
A kérdés már csak az, hogy egy adatbázis szerver csere miatt miért gajdult meg ennyi XP? A megoldás pedig talán a fenti linkemen található, legalábbis eddig ahogy olvastam segített azoknak, akik kipróbálták. Persze ez csak olyan "vész patch" szintű megoldás, de a semminél jobb. Az igazi persze az lenne, ha kiderülne mi miatt történt mindez.
-
Alchemist
addikt
Eqnet ADSL + Asus WL 500 router + 3 thinkpad (W2k, XP3, W7, Ubuntu) dróton és Wifivel egyaránt gyors, elakadás mentes.
-
Munkahelyen winxp sp3 több gépen is jelentkezik a hiba. ie8 és firefox alatt is, illetve adsl és mobilnet hozzáféréssel is. Ugyanazon gépet hazahozva kábelneten szintén megvan a bibi.
Viszont a másik otthoni gép kábelneten win7 64 alatt tökéletes.Szóval nálunk inkább gép és/vagy oprendszerfüggő.
Remélem tudtam segíteni, üdv: csigi -
Gergő_
őstag
el kell ismerni, hogy végre nincsenek lassulások, hibaüzenetek, amelyek elég kellemetlenek voltak főleg, egy privát üzenetváltás közben.
-
berVi
senior tag
az érintettek kipróbálták a dolgot egy livecd alól?
-
And01
aktív tag
Xp sp3+Opera
Mint a villám! -
proof88
addikt
Nekem is gondom van vele a csere óta. Ahogy írva van, ha működik, akkor atom gyors, de ez csak 2-3 mp-ig tart, utána kb 1 percig kimaradás van. Lehetne pingelni valami IP-t? Mert akkor legalább azt lehetne nézni hogy olyankor mi van, és lehetne rinyálni a UPC-nek. Vagy tracerouteolni.
Win XP SP3, többféle gép. 8. kerületben lakok, barátnőm a 4. kerületben, ott is probléma van, mind2 helyen UPC FiberPower 30/3-as net van.
IExplorerrel és Firefoxszal is próbálkoztam.De most emiatt hagy ne nekem kelljen már felrakni System Care-t vagy mittoménmit.
CCleanert szoktam használni, azt most megnézem de az nem fog javítani rajta, azzal csak törölgetni szoktam.Tény viszont, hogy mind2 helyen TP-Link WR1043ND router van, kódolt (WPA2-es) wifivel. Mondjuk az egyik gép vezetékkel csatlakozik a routerhez, annál is gond van.
-
kpetyke
tag
XP SP2 // Firefox, chrome, opera // Fiber power 60
A hiba jelen, míg ezt leírtam fél órámba került kb.
-
McClane
aktív tag
Szlovák T-Com adsl, Microcom modem, Win XP SP3, Firefox 3.6.12 -> működik rendesen. Ha nem a szerverrel van gond és nem jön be valami honlap, vagy csak nagyon lassan, akkor egyes esetekben az előzmények törlése segíteni szokott.
-
Male
nagyúr
Vagy talán nem is némely OS, hanem azok, akik valamit átállítottak / felraktak hálózati kapcsolatba beletúró programot. (cFos meg hasonlók)
Talán ezt kéne összegyűjteni, azoktól, akiknél gond van. (aztán esetleg eljátszatni velük, hogy valami LiveCD-ről indítani egy Ubuntut vagy hasonlót, és hogy azzal jó-e... mert ha úgy meg jó azonos gép, azonos netkapcsolat esetén, akkor kb meg is van a dolog)
-
-
Tin
veterán
webes szolgáltatóm cserélte ki nemrég a webmail felületét. alig akart belépni, nem tudta lapozni az oldalakat, mindenre hibát írt. beszéltem velük, náluk is a userek 1-2%-a jelezte ezt a problémát.
ott egy cookie törlés segített időlegesen, de aztán megint előjött.
tudjátok mi volt a probléma? vicc...
a lokál gépem órája el volt állítódva 15-20 perccel, a domain szerverhez szinkronizált, amin rosszul volt beállítva. a weboldallal használt cookie timeout-ja viszont asszem 10 perc volt, így gyakorlatilag mindig egyből lejárt.
csak egy ötlet.
-
-
Dr. Romano
veterán
Idáig sem az otthoni, sem a munkahelyi gépeken nem találkoztam a hibával.
-
haspokk
tag
w7 prof/firefox TÖKÉLETES
2 gépen is router mögött -
Teszla_
senior tag
Win7 alatt van valakinek problémája? Vagy akár Vista alatt. Mert most nem olvastam át a téma összes topicjának az összes hsz-ét, de úgy emlékszem, hogy a hiba nagyon nagy részben Xp alatt fordul elő. Persze van, akinek Xp-vel sincs gond, de Vista/7 alatt sokkal kevesebb a gond.
-
eziskamu
addikt
Én se tapasztaltam semmit 3 hálózattal (ADSL MIND) és 2 géppel (XP és WIN7 64bit ENTERPRISE próbaváltozat) nézve többféle böngészőn. Pedig az egyik gép proxy mögött is van.
Szerintem vagy valami elterjedtebb trójai, vagy éppenséggel egy vírusírtó, esetleg valami bővítmény lehet a ludas a kliens oldalon.
-
Winner_hun
félisten
Egyik csapattagunk meg A számítógépén több netkapcsolat mellett is produkálja a tüneteket, míg B számítógépén ugyanezen netkapcsolatoknál semmi gond.
Az a nagy A betű eléggé megzavart, esetleg a két egyedülálló nagybetűt idézőjelek közé lehetne tenni?
-
belaazallat
addikt
Hali!
Otthon. T-Online-os net (2Mb kábel) TP-Link router XP SP3/W7 Firefox oké.
Melóban: T-Online (10Mb modem) szoftveres linuxos tűzfal, D-Link 1018-as switch+ D-Link 8 portos switch. XP sp3+Firefox
-
Roxbury
őstag
Win 7 Ultimate 64 Bit // Digi 40/20 // Firefox 4.0b7 ========> Tökéletes minden.
-
politomi
tag
Tökéletesen megy nálam T-s kábelnettel Linksys routeren keresztül. Tesztelve Firefox és Chrome.
Win7 64bit Ultimate. -
válasz
#19617792 #11 üzenetére
Párom is én is ADSL 5 maga, azonos modem-wifi-windows (bit is)-böngésző, lényegében csak a router más, de nála is megy rendesen.
Nem érint de marhára érdekel hol a hiba.Amúgy ez így semmit sem ér, mindenki beírogat, valakinek rendszerezni kéne rendesen pl bejegyzésbe vagy nem tudom. X napig felvenni az adatokat és kiértékelni. Ha nem található egyezés akkor más szempontokat megnézni, a képtelen dolgokat is.
-
Misi 007
őstag
Windows 7 Professional Firefox és Digi net alatt is minden ok!
-
keIdor
titán
Három itthoni PC Win7 x64-el hasít rendesen mindhármon. (Firefox és Opera is jó)
Mobilnet és itthoni WiFi: Android gyári böngésző, Androidos Opera Mobile Beta, WM6.5-ös Opera Mobile böngészőn is hasít rendesen. (HD2 és Galaxy S)Vezetékes net: UPC
Mobilnet: T-Mobile web'n'walk
Router: TP-Link TL-WR542G -
zol2
tag
XP SP3, Firefox 3.6.13, T-Home ADSL => borzalmas. Egy-egy cikk 5-6 frissítésre jön be, folyamatosan A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt A(z) prohardver.hu helyen lévő kiszolgáló túl hosszú ideig nem válaszol. hibaüzenetek, kész kínszenvedés az egész. ITCafét szoktam még olvasni, ott dettó ez a helyzet. Aztán amikor bejön az oldal, akkor úgy villan be, mint a villám.
-
KI kéne gyűjteni:
OS
Router
régió
Net típusa, mit tudom én. csak van valami minta a bugos userekre.
Azt már lehet tudni, hogy házon belül minden jó vagy minden rossz, esetleg ilyen is olyan is? -
tikodi
tag
té adsl/ xp sp3 / chrome,mozzila frankó
-
14adam
addikt
válasz
LackoMester #6 üzenetére
azért némi infót írhatnál a gépekről
Kábeltv-s net/új crome/ xp 32bit / tökéletesen megy
kábeltv-s net/új opera/ win7 32bit/ tökéletesen megyés mint a kettő egy tplink kábeles router-hez volt kötve
-
Oliverda
titán
Itt már feltűnt egy eddig látszólag hatékony megoldás.
daa-raa: Vagy is-is. Esetleg úgy, hogy a korábbi kiszolgáló konfigurációhoz képest ezt valamiért több portot nyittatna amit némly OS + ISP kombó nem tolerál.
-
LackoMester
addikt
Nemvettem észre semmiféle lassulást, a melós gépen is Ok, pedig ez elég ratyi.
Az otthon gépeken is teljesen rendben van minden.
További jó munkát. -
törölt tag
Egy kis adalék: [link]
Ez alapján kliensoldali problémának tűnik.
-
Yany
addikt
Win7 Pro 64 / Ultimate 64 és FireFox 3.6.12 tökéletes.
-
törölt tag
Hibátlan és gyors működés, két gépen és két notin teszteltem.
Saját asztali PC - Windows 7 x64 / Chrome 7.0.517.44, IE8
Másik asztali PC - Windows XP SP3 / IE8
Nővérem notija - Windows Vista SP2 / IE8
Nővérem ismerősének notija - Windows XP SP3 / IE8Illetve a suliban a nyílt laborban is néztem, ott is jó eredménnyel (bár a külső reklámszerverek néha lassítottak a dolgon). Windows XP SP3 / IE8, Fx 3.0 / Chrome 7.0.517.44 (Portable változatban, bár a lényegen nem változtat, mert korlátozott fiókokat kapunk, telepíteni nem lehet).
-
plömplöm
őstag
"Feltűnően sok esetben Windows XP SP2/SP3 az operációs rendszer, de jópáran jelezték, hogy ugyanilyen OS mellett hasít minden, nincs gond."
itthon is (iroda), otthon is xpsp3 ie8 kombó, és "hasít minden". azaz +1, vagymi
-
Bluegene
addikt
nekem jól működik, pedig XP SP2 van otthon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen processzort vegyek?
- Google Pixel topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +RTX 3080 +32-64GB DDR4 +1-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest