- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Pont ezt mondom én is, csak van aki nem hajlandó elfogadni a saját véleményén kívül mást.
"De ahhoz képest amilyennek lennie kellett volna (sziget nélkül)" -->
>'Az iPhone‑nal kapcsolatos jövőképünk a kezdetektől egy olyan készülék volt, ami egyetlen kijelzőből áll.'<
Ezt meg az apple állítja nem én, és mivel nem az egész előlap egyetlen kijelző (a sziget miatt, mint te is megjegyezted), így egyértelműen hiányzik belőle. (bár ilyen marketing szövegek egyik fele általában ferdítés, a másik fele meg túlzás
) De ez csak csűrés-csavarása ugyanannak a dolognak, ezt is leírtam már. Mint írtam, el tudom képzelni normális felhasználását, de majd kipróbálok egyet, és meglátom milyen pluszt ad hozzá, viszont, a teljes képernyős lejátszásnál (amivel híres lett az elején) ahogy kitakar a videóból az nem hasznos, hanem nevetséges. Ha viszont oda egyéb info kerül közben (aksi, hangerő, lejátszási pozíció, stb., aminek van értelme) akkor hasznos.
Az nekem nem hasznos, ha lefotózok három embert, és visszanézéskor a középsőnek kitakarja a fejét a notch a képen"de kiér a telefon tetejéig a két szélén a kép!négy!"
Erre azt mondom, hogy hiányzik a képből, mert egyértelmű, hogy hiányzik. Természetesen erősen sarkított példa
, de remélem érthető. Ha ellenben nekem oda a kép jellemzőit, a zársebességet, rekesznyílást, hisztogrammot, stb-t ír ki, akkor viszont meg már nevezhetjük hasznosnak, és mondhatjuk, hogy hozzáad valamit. Bár csak épp a lényeg nem fog kiférni oda, az eddigi értesítések és egyebek.
-
zseko
veterán
"2: nem látom, hogy a vitátokat visszaolvasva ez a kiindulási pont hol is van..."
Már én sem tudom, mi volt pontosan a kiindulási pontEgyébként ez nem vita, csak beszélgetünk róla (remélem
) (az alap kiindulási állapottal egyébként az apple kijelentésére gondoltam, lásd lentebb)
"1: nem látom az összefüggést, mert valami vagy elvesz, vagy nem."
Az egész előlapot elfoglaló kijelző. Én ezt látom, ha ránézek. Amiből kitakar egy részt a szenzorsáv.
'Az iPhone‑nal kapcsolatos jövőképünk a kezdetektől egy olyan készülék volt, ami egyetlen kijelzőből áll.'
Ezt meg az X oldalán írják. És ebből az egyetlen kijelzőből takar ki egy részt a szenzorsáv. Szóval nem a 'notch' mellett lett plusz terület kijelzőnek, hanem a teljes felületes kijelzőből vesz el egy részt a 'notch'. De mint írtam, nézőpont kérdése, 'félig üres vagy félig teli'. Én az egyik oldalát látom, más meg a másikat.Egyébként meg kár ezen rugózni, az értelmesebbje még ellentétes vélemény esetén is érteni fogja mire gondolok, még ha nem is ért egyet, a hülyébbje meg továbbra is bele fog állni ilyen vitába
"Ha az iPhone X-re gondolsz, akkor ez nem igaz, mert az edge kijelző miatt a samunak jobb az aránya."
Az lehet, viszont a samunál alul felül van egy sáv még mindig, ellentétben az X-el, ahol, a notch kivételével, tényleg teljes felületes a kijelző."Érdekes, korábban meg ezért ment a sírás, hogy nagy a káva."
Mert az a káva nagy is volt.Részemről nincs már más ebben, ennyi, peace
-
zseko
veterán
Mivel az alap kiindulási állapot a '(miénkazelső)teljeselőlaposkijelző', így minden egyéb ami ebbe beleszól, az elvesz.
A cél a Samu lepipálása volt a minél nagyobb kijelzőterülettel, ezt sikerült is, de a behatárolt lehetőségek miatt csak ilyen öszvér módon megoldani. Bár a #70-esben lévő képet megnézve, amilyen ótvarszarul néz ki a jobboldali iphone, attól azért még így is jobb. Érdekes, akkor annál senkit nem zavart a nagy káva -
zseko
veterán
válasz
buvartacsko #67 üzenetére
Azért azt látjuk, mert a kijelzőbe belelóg valami. De ez a tipikus 'félig üres vagy félig tele' szituáció. Ha értelmesen van megoldva, mint mondjuk a fényképezős eset, amit mutattál, akkor az valóban hozzáad (bár az álló módban való fotózás és videózás értelmét inkább nem is firtatom).
Viszont a videójátszásnál elvesz a hasznos területből (nem tudom javították-e vagy ilyesmi, nem követem az almás történéseket), szóval az inkább röhejes mint hasznos. Én szeretem a pozitív oldalt nézni, és mint írtam, van szituáció, és van megoldás amikor hasznos lehet, nem tagadom, de alap formájában én azt látom, hogy hiányzik a kijelzőből. -
zseko
veterán
válasz
buvartacsko #51 üzenetére
Érdekes, hogy a notch megjelenéséig meg semmi gond nem volt azzal, hogy hol van az óra és egyebek. Persze azoknál a gyártóknál, akik eddig is normálisan megoldották.
Egyébként igen, ilyenre gondoltam normális felhasználás alatt, majd ha rendszerszinten megoldják, hogy 'láthatatlan' legyen, akkor fogom azt mondani, hogy ez így oké, mert egyébként röhejes(Egyébként ha fel sem tűnik nekik a plusz extra hely, akkor meg felesleges volt ilyet venniük
)
-
zseko
veterán
válasz
buvartacsko #42 üzenetére
Kevesebbet fogyaszt mint a bluetooth
-
zseko
veterán
válasz
buvartacsko #44 üzenetére
Mert, mire lehet értelmesen használni? Egyetlen normális felhasználását tudom elképzelni, mégpedig kétoldalt az értesítési sávval, így az feltolódna a sarokba, videóknál és hasonlóknál pedig kihagyva a lejátszásból. Egyébként annak jobb értelmét látnám, ha már ekkora péklapát telefonokat gyártanak, ha az értesítési sávot lentre választhatóvá tennék.
-
zseko
veterán
válasz
Juhaszatti #40 üzenetére
A következő 'újítás' majd az lesz, hogy alul is lesz sziget, a hangszóróval...
-
zseko
veterán
Miért kell a szart majmolni??
Aki szerint meg (mint a cikkben is meg van jegyezve) ez egy "követendő példa", azok szerint ha valaki étteremben az asztalra sz...ik és felkapott lesz, az is egy követendő példa?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest