- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lvb
aktív tag
válasz
#72042496 #275 üzenetére
A valódi kérdés az, hogy mekkora teljesítményre van szükségem (az adott feladat elvégzéséhez.) Az ár többnyire másodlagos. Ha kell akkor kell, ha nem éri meg akkor drágább lesz a feladat elvégzése - de nem sokkal, mert a humán erőforrás jelentősen drágább. A pazarlás az, ha drágább HW-t vesz valaki a szükségesnél.
Pl. ha szükség van 4930K-ra vagy egy 5960X-re, vagy egy 4 utas csúcs Xeon rendeszerre - 4x7000$ proci árral-, akkor be kell rá ruházni. Ha nincs szükség ekkora teljesítményre, akkor felesleges megvenni.
Az, hogy a humán erőforrás a legdrágább szintén igaz a hobbira vett PC-k-nél is. Ha csak 10 percet takarítok meg naponta, szerintem már akkor is megéri éves szinten 50.000 forintal többet költeni a PC-re. (mivel ha napi 5 preccel többet dolgozom, már megkerestem a rávalót, és nyertem napi 5 percet)
Autós példával élve amúgy meg nem a Ferrari a drága, hanem az erőforrásaim elégtelenek ahhoz, hogy vegyek egy Ferrari 488 GTB-t. Az autó annyiba kerül, amennyibe
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest