- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
KGellért
Műholdas
Sepsiszentgyörgyön lakom, innen Temesvár 450 km, Kolozsvár meg 350. Én is hallottam jó dolgokat a temesvári egyetemről, de az oktatás minősége nem különbözhet túl sokban a kolozsváritól. És Kolozsvár nagyobb központ is, több lehetőséggel, amennyire én fel tudom mérni. (Meg amúgy is, erdélyi magyar diáknak Kolozsváron van a helye.
)
-
-
KGellért
Műholdas
A hangsúly azon van, hogy Te meg tudod építeni. Ugyanez nem mondható el arról a sok ezer emberről aki Arduino-kat használ és robotokat épít szerte a világon. Aki ért hozzá az mindig olcsóbban megússza, ezt tudjuk.
Minden estre, azzal egyetértek, hogy drága dolog a hivatalos Arduino.
-
KGellért
Műholdas
Na megint kicsúsztam a szerekesztési időből, elnézést. Frissítettem a cikk első oldalát, hogy érthetőbb legyen:
FRISSÍTÉS: A cikkből lehet, hogy nem derül ki pontosan, úgyhogy leírom: A robotot én vezérelem a videóban a számítógépes program segítségével, a billentyűzeten a nyilakat nyomigálva, mint pl. autós játékokban. A program csak kijelzi kéken, hogy én épp melyik nyilat nyomom.
-
KGellért
Műholdas
Az első beruházás elég nagy, utána a különböző szenzorok már olcsóak. Az árak hozzávetőlegesek:
Arduino Uno(az agy) - 9000 Ft
Tamiya dolgok összesen - 11000 Ft
Akkumulátor - 8000 Ft (ez nagyon változó, mert tőled függ)
L298N Motorvezérlő - eBayről: 5 USD - 1100 Ft
HC-06 Bluetooth modul - eBayről: 10 USD - 2200 Ft -
KGellért
Műholdas
válasz
Dark Archon #19 üzenetére
Sajnos nem tudom, hogy milyen a technikusi szakvizsga, tehát arról nem nyilatkozhatom. Én "elméleti líceumba" járok, szörnyen hangzik, de nálunk így hívják azokat az iskolákat, amelyek nem szakiskolák. Lehet, hogy van erre valami normális magyar kifejezés, csak nem ismerem. A tananyagunk teljesen elméletből áll, van mindenféle tantárgy: magyar, intenzív matek (algebra és analízis), román, angol, német, fizika, és még pár heti egyórás tantárgy: biológia, földrajz, filozófia, kémia. A szakvizsgát informatikából rakom le, igazából csak a programozás részét fogják értékelni, mert a hardverhez a tanárok sem értenek túlságosan... Erre a vizsgára senki sem készül ennyire komoly dologgal, mint én, legtöbben elintézik az egészet, egy "Kedvenc filmeim listája" vagy hasonló weboldal megírásával.
@ szab.tam: A vonalkövetős videóban a robot teljesen automata. Ha megfigyeled van az elején két kis csáp, azokon vannak a fényvisszaverődést érzékelő szenzorok, amik látják a vonalat. A számításokat is önmaga végzi, van saját mikrokontrollere (Arduino Leonardo, az első videóból).
-
KGellért
Műholdas
-
KGellért
Műholdas
Én is gondolkozom egy Raspberry PI beszerzésén a a nyári vakációra, hogy legyen amivel szórakozni.
Csak előbb legyen meg az érettségi és a felvételi. Amúgy a legtöbb osztályban nálunk is csak Office-ról szól az informatika, de én már nyolcadik osztály végén biztos voltam benne, hogy valami ilyesmit akarok, ezért intenzív infomratikát választottam.
Sok sikert kívánok neked is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest