Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• no1r

őstag

válasz cairojack #51 üzenetére

mert jelek szerint nem sokan kíváncsiak a véleményedre, legalábbis nem minden ahhoz az OS-hez kapcsolódó topikban ;) indítsatok egy "utáljuk az RT-t merazér meraz szar" topikot, és oda majd csupa olyan ember járni fog, akit érdekel ez és feláll neki, ha ezt olvassa.

más, kiegészítés az előzőhöz: lehet, hogy OS-ről volt szó, de míg a Win8 egy OS amit nem HW-hez terveztek, addig az RT egy kifejezetten adott HW-hez (tablet) írt, létrehozott céleszköz. Tehát nem is lehet elkülöníteni az OS-t a hozzá tartozó HW-től, hisz egymásnak szerves részei.

• no1r

őstag

válasz cairojack #47 üzenetére

En befejezem itt mert ez egy meddő vita, de mégis Szerinted a HW az ingyen van? Vagy mégis mitől kerülne akkor ugyanannyiba egy RT gép jobb felszereltséggel mint egy normális Win8?
    Mi lesz ha beindul az üzem? Magasabb lesz az áruk... De ne legyen igazam. Üzemidőnél meg még mindig nem mindegy 8 vs 12 óra, ahogy az sem milyen terheléssel ered el.
    De tudod mit? Igazad van. Csak könyörgöm ne legyen minden RT topikban ott ezentul a hozzászólásod, hogy deszarazRT. elég lesz minden masodiknal is Köszi :)

• no1r

őstag

válasz cairojack #44 üzenetére

teljesen tisztában vagyok a rendszer korlátaival. ennek tudatában választottam. és az értelmesebbje ugyanúgy tisztában van vele, és nem is szitkozódik a hiányosságok miatt.

igen, pont azért vesznek valakik ugyanannyiért kevesebb tudásút, mert nincs szükségük minden feature-re adott eszközön, de a minőségre, a gyorsaságra, az üzemidőre viszont igen. igen, valakinek bizony ez is szempont. aki pedig egyszerre mindent akar, az fizesse meg. ez mindig így volt, és így is lesz.

T100 - 120k:
    pros - teljesítmény (?), x86 appok
    cons - nincs USB, gagyi műanyag (előzetes beszámolók szerint), gyengébb atom.

Surface RT - 120k:
    pros - üzemidő, minőség, usb, gyorsaság
    cons - nincs X86, kisebb natív teljesítmény (nem is kell több ahhoz az OS-hez)

kb pont ezek miatt a különbségek miatt kerül ugyanannyiba a kettő. a normálisabb HW-vel szerelt Win8 táblák pedig még mindig jóval drágábbak (Dell Venue Pro 11 kérdéses, de az atomosban ott sem bízom még. viszont az is 500 dollártól indul, nem 350től)
    viszont idővel merem állítani hogy a fontos, általános használatot feltételező appok meg lesznek írva ARM-re is ugyanúgy, mivel az MS finoman nyomni fogja a fejlesztőket a Store-ban történő megjelenésre. (persze aki 20év múlva is egy régi VLC felületre meg hasonlókra akarja ráncigálni, azoknak nem lesz megfelelő. de akkor a Win sem igazán)

• no1r

őstag

válasz cairojack #42 üzenetére

Z3740-et akartál mondani igaz?
    csak mert az Asusban az van

engedelmeddel, én magasról sz@rok az RT-s kérdésedre, erre a nettó baromságra reagáltam:
    "2. kérdés: Milyen hű de kemény korlátokba ütközöl egy atomos tablet használata során, amitől nem lesz teljes értékű PC?"(#31)

sosem érdekelt ha valaki azt akarta bizonyítani, hogy szar az RT mert nekem megfelel. nem PC-t akartam, nem laptopot akartam, nem mindent egyben, hanem azt amit vásároltam. feleannyiért mint egy sima Win8-as cuccot, közel másfélszer annyi üzemidővel. és akkor még arról sem ejtettem szót, hogy 32bites Win-t már akkor sem szívesen használnék ha pisztollyal fenyegetnének.

• no1r

őstag

válasz cairojack #34 üzenetére

droidon és iOS-en lófasz az Office (nekem klón szarokkal ne gyere válaszként, mert azokkal az unokaöcsém játszik), körülményes a perifériahasználat (vagy nincs is). a normálisabb, dedikált billentyűzetes tabok pedig ugyanannyiba kerülnek, mint egy RT gép (itt megint csak nem egy Ghoo tabletre gondolok)... na bumm. Emellett legalább fagyogat is a szar HW-re megírt optimalizálatlan szoftver, vagy legalábbis a sok romolás meríti ki a használat 90%-át. hupsz.

2 "Milyen hű de kemény korlátokba ütközöl egy atomos tablet használata során, amitől nem lesz teljes értékű PC?": vegyük sorra
    - játék. még a 3éves (akkori ára 200k) notebookom is szebben futtatott egy Skyrimet pl vagy egy Most Wanted-et, mint amit hirtelen az Atomos tableten láttam (youtube).
    - videóvágás. persze, aki hülyéskedni akar, annak biztos megfelelően kiváltja a PC-t. nekem normálisabb (de még mindig nem profi) munkára sokszor még a desktop PC is megizzad.
    - PS. Tervezési munkák. autoCAD. stb. kivétel nélkül bármi olyan desktop alkalmazás, amivel komolyabb számításokat szeretnél végeztetni.

minden másra ott a mastercard. "átlag irodai" PC vagy notebook dolgait pedig már az RT is képes hozni. mert ott miről is beszélünk? elsősorban Internet, Office, kapcsolattartás.
    természetesen az RT alkalmatlan bármiféle vállalati környezetre, de nem is erre lett kitalálva. Aki a saját céges szarjait akarja futtatni egy tableten, az pedig meg is érdemli, hogy vegyen teljes Win8 táblát (de amikor egy T430-as Lenovo is széthullik egy szarul megírt asztali program futtatásakor, akkor ne csodálkozzon hogy egy Atom is szét fog)

emellett pedig hiába megy mindenhol a nyivákolás, az MS afelé terelgeti a felhasználókat (és ezzel idővel a fejlesztőket is), hogy modernUI felületre váltsanak. Idővel pedig remélhetőleg ez lesz, és akkor az RT még jobban össze fog olvadni a sima Win-el, a motorháztető alatti különbségek pedig abban fognak kiütközni, hogy melyik gyökérnek (köztük nekem is) mire lesz szüksége adott eszközön (desktop, tablet, laptop). persze ide kell majd egy jó árazás is.

• no1r

őstag

válasz cairojack #26 üzenetére

és mellé még ez és mellé még az és még és még... :C
    persze, mindeannyian örülnénk egy all-in-one fullextrás kinyalja a seggem dolognak mindenből (pl: nő), és még legyen olcsó is. csak éppen nem erről szól a piac. ahogy egy régi mondás tartja: "három dolgot vállalok: jót, olcsón, gyorsan. de ebből egyszerre csak kettő teljesül"

emellett még mindig azt mondom: ha szinte csak desk appokat használsz, mert "utálod" a "felesleges" store appokat, akkor ígyis-úgyis kényelmetlen lesz érintőkijelzőn használni, mert állandóan a desktop villog -> felesleges az érintőképernyő

• no1r

őstag

válasz cairojack #22 üzenetére

ha az esetek 90%-ban desktop appot használsz, és egerezni akarsz akkor vegyél laptopot... arra teljesen felesleges az érintőképernyő

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés