- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#65675776 #50 üzenetére
értem.
csak nekem az a gyanúm, hogy a samsungnál ez egy szándékos dolog. és nagyon nem egyedi. marketing fogás szaga van. direkt becsapják a felhasználót.
a procikkal ellentéteben (pl. ugye everest rosszul számolja ki), itt bármely monitorozó program ugyanúgy alámért adatot olvas ki.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
#65675776 #48 üzenetére
világos, érthető, logikus.
hamár a témánál vagyunk. amit sosem értettem. mennyire árthat a winyóknak, ha nem alaphelyzetben dolgoznak. főként az, ha az élükre vannak állítva, vagy akár 45 fokban megdöntve. csak ha a g-re gondolok. mindig más irányban hat a tányérra, felejre. vagy az annyira eltörpül a többi erőhatáshoz képest, hgy nem számottevő?
megelőlegezett cinikus beszólásom csak arra vonatkozott, hogy a samsungok alámérésére mondasz majd valamit, hogy miért nem úgy van....
-
szab.tam
nagyúr
"az enyém még ugyan határértéken, de 30°C-on üzemel"
boritékolom, hogy everst/aida-val mért samsung.
igaz, az everest inkább a proci maghőfokokat kalulálja alá, de a samsung keményen meghamisítja az adatokat.
hőmérővel többbször rámértem már ezekre.
nálam tipikus példa a 35 fok, ahol a hdd burkolatán mérve a lázmérő elhagyja 42 fokot, és error-a vált. minimum 7-8 fokkal alámérnek a samuk. ez a vevők szándékos becsapása, mert így sokan azt hiszik, hogy a samsung hűvösebb, mint pl. a wd.
így nő az eladás, ami bőven kompenzálja azt a pár megfőtt darabot, ami az alulmérés következményeként elhullik...
külön vicc, amikor a 24 fokos szobában start után 20 fokról indul a mérés....de kíváncsi vagyok, hogy daa-raa szerint ez miért nincs így....
-
szab.tam
nagyúr
a proci valószínű nem lesz 85. ez igaz. ok. mert pont az van a legjobban lehűtve.
de van olyan álló kis passazv ház, aminél direkt függőleges kéményhatás szellőzés van kialakítva, és mégis 55 fok hdd-t mértek. ebben a házban ez csak rosszabb lehet.
mennyire ártalmas? ha kiindulunk a passazv hűtésű tápalkatrészek hőmérsékletekhez megadott várható élettartamából, akkor ha 1.5x-ös a hőméréskelt, (mondjuk 40@60 fok), az élettartam kb. a harmada lesz. és ez exponenciálisan romlik..
írnak ilyen zöldéségket, hogy hosszú élettartamú, 110 fokos japán kondi. persze, hogy tovább bírák, mint a mezei, de megnézném 100 fokon másfél év után...de itt már kicsit már vaktában is okoskodom, nem akarom túllihegni.
ez a ház nem jó tervezés, és kész. laikus számára profinak tűnik, de nem az.
-
szab.tam
nagyúr
"Ezzel számolni kell amikor egy ilyen házba tervezel konfigot"
ha a nyilvánvaló tervezélsi hibáka kihagynák, akkor nem kéne számolni semmivel. 300 euro-ért nehogy már nekem kelljen számolgatnom, mert ők nem tudnak (akarnak) gondolkozni....
és az ilyen tervezési hibákból kifolyólag láthatjuk sorra a kis passzív pc-s teszteknél, hogy 55 fokos a hdd, 85 fokos a proci, stb.
és akkor a válasz és az értékelés az, hogy hát aki passzívat akar, az elégedjen meg ennyivel.... -
szab.tam
nagyúr
nagyon szép, de ugyanaz a hibája, mint az összesnek, (kezdve a zalman álló házainak mindegyik generációjával...)
a csövezés rögzítése ugyan enged némi ruaglmasságot, de már hallottam olyat, (konkrétan ismerem a ph-s illetőt), aki 6mm-es csöveket kellett vegyen, hogy kiváltsa a gyári csöveket, amik nem értek el a hűtendő cuccig. 600 dolláros háznál ez elég ciki....
és a fő hiba: a csövek kiviszik a hőt az oldalfal belsejére. ott viszonylag kis ponton adják át a hőt. idővel a hő szétmászik. tegyük fel. ok.
de a hő az oldalsó alubordákról nemcsak kifelé fognak fűteni, hanem a bordák talpai befelé is. és ehhez a házak tetején bőségesen rácsozni kéne, mert bent rohad a meleg ezen része...ilyenkor a por persze bemenhet felülről. a legjobb megoldás az, amikor a felső rész is bordázott, és a bordázat maga egy rács. mint pl. az fsp zen400-on. így...
3 légy egycsapásra: több borda, a belső meleg is kijön, és miközben kimozog, még hűti is a bordát...
és ezt a megoldást szép kis piros nyilacskákkal megrajzolva még a marketingbe is be lehet építeni. és lehetne egy opcionálisan berakható porszűrő a porfóbiásoknak. az ugyan rontaná a felső átszellőzést, de még úgy is maradna valami...ezek a cuccok szépek, csak az az érzésem, hogy félkész termékek, hülyéknek....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest