Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
...akkor vmit félreolvastál, pont azt írtam, h nem kell, h ingyenes legyen, sőt, annyit kérhet érte mindenki, amennyit akar.
Nem, nem vagyok csőlátású, elég sok fizetős progim és játékom vanpersze ahol lehet, keresem a nyílt és/vagy ingyenes alternatívát.
Szerk. OK, akkor ne legyen nyílt forrású, hiszen dolgoznak "páran", mire kijön egy játék. Ezért is veszem meg eredetibe ami tetszik. Amúgy régieknek kiadták már párszor a forrását, pl. ezért van sok Q3 motoros game. Ez sztem csak az uborkaszezon miatt hír.
-
ViZion
félisten
Azért a játékokban a kódok mellett van egy "kis" mennyiségű artwork is, pár grafikusnak azért kellett ezekkel dolgozni (L4D, és a többi Steam név). Tehát továbbra sem tartom normálisnak, hogy minden legyen ingyen. Aki akar az kérjen pénzt a programjaiért (főleg ha a saját munkája van benne), nincs ezzel baj szvsz. Eléggé filozófiai jellegű a probléma, a piac majd megmutatja mi lesz. Szerintem a play 4 free + micropayment a jövő, bevételekben már most is sokszorosa a dobozos gémeknek (PC-n, a többit nem tudom).
-
ViZion
félisten
válasz
Keeperv85 #264 üzenetére
Ennek egy része csak ugratás... Nálunk a cégnél van aki otthon OS X-et használ, van aki linuxot, és van pár megszállott gamer+windows user. Persze hogyha bármi van, rutinból beszólunk
de ezeket egyikünk sem veszi véresen komolyan szerencsére. Nem is szabad, ezek már olyan dolgok, mint a pesti vs vidéki, inkább ugratás, mint valós ellentét.
Az utolsó bekezdéssel egyetértek, nagyon erőltetik a tabletes GUI-t, de ami "taccsszkrínen" jó az nem biztos, h monitoron is az... majd idővel kiderül.
-
ViZion
félisten
válasz
Keeperv85 #259 üzenetére
Nem olvastam minden hsz-t, de nem hinném, hogy bárki bármelyik OS-t hibátlannak merné nevezni... ha így tesz, akkor nem használja eleget
Azért nálam még a sok év alatt durva kernel hiba nem nagyon volt, amikor volt azt is inkább vmi telepített ilyen-olyan progi okazta. A custom vagy testing kernelekkel más a helyzet, azzal nekem is voltak gondok még Ubuntun, de hát az benne van. Fedorával nincs ilyen gond -mondjuk csak a stabil van engedélyezve.
-
ViZion
félisten
válasz
Keeperv85 #254 üzenetére
"700MB rendszer, 3GB javítás" ennyire nem kellene egyszerűsíteni. Ha már fikázod, ismerned kellene annyira, hogy itt nem patchek jönnek, hanem a csomagokat cserélik _folyamatosan_ tehát nem hibajavítások jönnek frissítésben, hanem komplett új verziók is a javítások mellett. A rolling disztróknál akár naponta is vannak frissítések, akkor az nem jó? Lehet, hogy új funkciót kap egy program, lehet, hogy csak csiszolnak a kinézetén, lehet, hogy egy hibát javítanak... de mindenre ráhúzni, hogy patch, azért elég nevetséges. Senki nem mondta hogy hibátlan, azt sem, hogy ezt kell használni.
Miért baj az, ha vki linuxot használ? Mitől kell annyira félni, hogy tele kell flémelni minden linuxos hírt?A linkelt kép nekem normális, így indul, h kiírja mit csinál. Kikapcsolható. Ha nem indult, arra is van magyarázat: az Ubuntus és Suse-val előtelepített gépeken kívül a legtöbbre gagyi disztrókat raknak fel, csak azért, h ráírhassák, hogy van rajta OS. Ez kb. olyan, mintha 3.1 windowsal előtelepített gépet vennél, és hazaérve, beindítva azt mondanád, hogy az összes Windows sz@r. Természetesen nem az.
A kernelek készítéséről is nagyon képben vagy. Nagyobb disztróknál azért nem pattanásos középiskolások hegesztik... aki meg custom kernelt készít vagy telepít az azért tudja mit csinál, ritka a "kernel feketekereskedelem" szerintem...
hogy mást ne mondjál? Köszi
-
ViZion
félisten
Biztos okos ürge, van valami abban amit mond...de:
Miért kellene mindennek szabadnak és ingyenesnek lenni linuxon? Ha valaki pénzt kér a munkájáért, akkor az miért lenne baj? Másrészt aki a lábáról eszi a gombát, annak nem hiszekja, nem ez a másik.
Korábban is voltak fizetős és/vagy nem full openszósz dolgok linuxon, az nem volt baj? Nem riogatni kellene, hanem támogatni, a Steam nem kis cég, ha elkezdi a többiek mennek utána (remélem), és végre lesz több, igényes game linuxra is.
anuluval nem kell foglalkozni, Ő egy elismert troll
, semmi baj nincs vele, csak benéz és beszól
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest