- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz
manchester85 #25 üzenetére
Hát lehet igazad van. Tényleg passzolom, mert számomra alapvetően egy tablet kényelmes használata elképzelhetetlen,de van abban igazság amit írtál.
-
manchester85
veterán
Háát! Abba gondolj bele, hogy öledben a tábla, és úgy fordítod, hogy feléd nézzen a home gomb. Rögzíted a könyököd, megtámasztod valahogy, és ott a home, amivel kényelmesen válthatsz az alkalmazások között. És ugye a multitask bar szintén egy ujjal kezelhető Ez egyetlen ujj használata, és azt meg tudjuk, hogy kényelmes a home, jó a nyomáspontja, mindkettőnket csupán az esetleges elhasználódása zavar. De a home lenyomása akár 100 alkalommal se lesz semennyire fárasztó, és fixen rögzített kézzel, egyetlen hüvelykujjal végrehajtható, viszont minden alkalommal 4 ujjal, tenyérrel visszatérni a kezdőképernyőre?
Az ember 10-15 mp-enként is képes ezeket a folyamatokat végrehajtani. és minden alkalommal a kjelző fölé kell tenyérrel nyúlni, szemben a rögzített pozícióval, hüvelykujjal történő használattal.
-
joey04
titán
válasz
manchester85 #23 üzenetére
hát abból a szempontból egyetértek, hogy kényelmetlen lehet ott is, de számomra alapvetően a tablet használat kényelmetlen lenne huzamosabb ideig. Én is inkább laptopot vennék. Csak ha már iPadet veszek, és nem kényelmetlen hosszabb távon sem használni, akkor már ez sem ront rajta. Szerintem.
-
manchester85
veterán
Mondjuk szerintem iPaden is kényelmetlen. Épp egyik haverom mutatta az új laptopját, amin úgy kell görgetni az oldalt touchpaddel, hogy két ujjal húzod le-fel. Hát én ettől idegbajt kapok, az én notimon a touchpad szélén van egy sáv (mint a legtöbb laptopon) és azt húzom. Alapvetően az a baj a táblákkal, hogy nagy felületet jár be az ember keze, szerintem hosszú távon fárasztó. Az meg, hogy 4-5 ujjal kell bűvészkedni, kifejezetten zsibbasztó lehet napi több órában. A multi gesture-t amúgy még nem próbáltam, szóval ez csak feltételezés, de nálam pl. pont azért nem jöhet szóba iPad laptop helyett, mert a kézfejem/tenyerem masszívan a laptop szélének van támasztva, és ha csak nem gépelek valamit, akkor touchpaddel egyedül a mutatóujjamat kell mozgatni a laptop mindennemű használatához. Nyáron huzamosabb ideig használtam iPad-et, és hát intenzív használat után zsibbadtam, mint állat.
Ez a multi gesture pedig bár "magical", de tovább csökkenti az iPad "üzemidejét", ami alatt a kényelmes használatot értem. Persze napi fél-1 óra biztos nem gáz, de aki szeret idegből össze-vissza kattintgatni, annak hamar sajogni fognak az ujjai, de talán még a válla is.
-
joey04
titán
olyan helyen ütöd, ahol nem érdemli. pl azt lehetne inkább felhozni, hogy a Home gomb sokszor elhasználódik, nehezebben reagál egy idő után. És mivel kb mindent ezzel irányítasz, multitask, ipod, lock, unlock, ez igen zavaró. ennek kiküszöbölésére lenne megoldás a cp gomb, aminek viszont talán nagyobb hátránya van, mint előnye. ezt az otteni topikban le is írtam. A szoftverhez: sgs tesztben volt pont leírva: a telefon elkezdett csörögni, a képernyő elsötétült, én meg képtelen voltam fogadni a hívásokat. Ettől idegbajt kaptam, fizikailag is létező híváskezelő gombok kellenek, pont. Vagy nem biztos, hogy kellenek, de akkor ez a rész legyen rendesen megcsinálva, mert eddig az iPhone-on kívül még nem találkoztam olyan készülékkel, amelynél ez a rész is száz százalékos lett volna.
Minél kevesebb mindenhez kell gomb, annál jobb. A Home gomb is csak azért kell, mert igazán kényelmes megoldást nem tudnak (még) helyette, nomeg [link]. iPaden már el tudnám képzelni, hogy nincs Home gomb sem. lock - unlock megoldható a power gombbal, többujjas vezérlés pedig kiváltja a többit. csak iPhoneon ugye ezek nagy része kényelmetlen, és 2 kezet igényel. (ami iPadnél nem gáz, telefonon viszont az)
-
Integra
titán
4 ujj? 5 ujj? hát... szóval van hely ahol lehet ennyi ujjat használni, de 4 collon?
inkább használható, valódi hardveres vissza gombot kéne rá rakni, meg hivás és fogadás gombokat.. -
Alwares
aktív tag
Szerintem az Android-féle hosszan nyomom a Home gombot ide is tökéletes lenne. Oda aztán lehet látványosabb váltó kijelzőt tenni. Ez a százujjas kezelés elég badarságnak tűnik. Én személy szerint a WP7-féle egy ujjas kezelést támogatom leginkább. Mondjuk én a multi-touch-ért se vagyok oda, szeretek kapaszkodni a buszon
-
GALARDO
addikt
Én a szifonomon is megtűrném jó ötlet.
-
johny dragon
aktív tag
Ami nagyon kéne az iOS-be, az az Android telefonok kétujjas zoommal oldalváltása főmenünél.
-
bmwk1200s
őstag
Egyre jobban igazolódni látszódnak a sejtéseink!
-
joey04
titán
Az iOS 5-ben várhatóan aktiválásra kerül a jelenleg csak fejlesztők számára elérhető többujjas vezérlés is
Ez nagyon jó lenne, videók alapján nagyon hasznos, és kényelmes megoldás. Persze csak iPaden. Ahogy a Spaces is. iPhone-ra csak az új értesítési rendszer lesz érdekes ezek közül. Kíváncsi vagyok, telefonos vonalon mit tudnak még előhúzni.
-
Goose-T
veterán
Négyujjas, ötujjas hülyéskedés mi a tökömnek? Zongoristáknak és gitárosoknak?
-
Saccco
nagyúr
Jájj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged