- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
kola1234
tag
válasz csabesz89 #7136 üzenetére
Nekem hónapok óta megvan a P. gyári GB vel másfél nap. Aztán a flashtoolos ICS. ezzel kb 3/4 napot bír ki.
este 6ra hazaérve kb 40% on az akku.
semmit nem változtak se a telefonálási, se a használati szokásaim.De lerugdalom róla az ICSt. nekem így nem igazán jó.annyival nem ad többet mint a GB.
Hogyan is kellene visszatenem a gyári GB-t flashtoolal?
a menete az nem gond, de mit kell itt bepipálni flashaleléskor? -
LaciGSM
aktív tag
nekem folyamatos szikronizálás melett 2 teljes napot simán elmegy!
Még a GB van rajta!
https://www.twitch.tv/lacigsm Kövess be!
-
darvinya
titán
Mi van?
Gtalk-on nincs hang és video hívás.
Ekkora marhaságot rég hallottam.
Van rajta üzenet, hang hívás, video hívás, mindhármat használom.Sőt még annyival kiegészítem, hogy ez géppel is kommunikál.
És csak az tud elérni aki én engedek, nem úgy mint a Viber-nél(aki tudja a számom az máris elér).(#7155) kola1234
Ha neked nem nyújt többet az ICS, akkor neked inkább nyomógombos készülék való.
Az még egy hétig is el ketyeg.GB ugyanúgy kell mint az ICS, csak a „No final verification” nem kell bepipálni.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Ranger^41
aktív tag
Mik azok a meghibásodási formák, amit a gyári garancia fedez, és javítják/cserélik, de a bolti garancia nem?
-
LaciGSM
aktív tag
-
LaciGSM
aktív tag
szóval én szoktam ragaszkodni a gyári garihoz! de semmiképpen sem GSM boltos..
https://www.twitch.tv/lacigsm Kövess be!
-
BaLee
addikt
válasz Ranger^41 #7159 üzenetére
Elvileg nem lehet külömbség, ugyan azokat a meghibásodási formákat fedi le. A bolti garancia azt takarja, hogy külföldről hozzák be így nem az itthoni szervizhálózat forglalkozik vele ha gond van, hanem vagy megoldják ők (ha olyan) vagy visszaküldik ahonnan hozták. Ezért jobban elhúzódhat a dolog, ha probléma van.
Így visszagondolva szívtam én már sokat gyári garis cuccokkal is (mondjuk nem telefon volt).
Kicsit szerencsejáték a dolog. Ha megveszed a telót és ott helyben kipróbáljátok és működik, vagy 8 napos elállás jogával élve (ha neten rendelted) visszaküldöd, akkor nagy gond nem érhet.
Ha később jön elő valami probléma akkor jó eséllyel nagyobb a szívás. El kell döntened megér-e neked ekkora kockázatot a dolog.Én már másodszor döntöttem úgy, hogy 20-30ezer Ft felárat nekem nem ér meg a gyári garanciás cucc.
Az is vicces volt, mikor tegnap egyik haverom megnézte az új Xperia P-met és megkérdezte miért nem előfizetéssel vettem. Felmentem a T-mobile oldalára, megkerestem előfizetéses csomagban 2 év hűséggel, webshop (-10%) kedvezménnyel és drágább volt a telefon, mint nekem függetlenül...
Ennyit erről. Még az esélyét sem adják meg, hogy magamfajta ember gondolkodóba essen. Azoknak lehet alternatíva akiknek 10-20 ezres havi előfizetésük van és ki is használják. Nekem annyi pénz egy évre elég minden hónapban mobilnettel, feltöltőkártyásan (50ft-os percdíjjal)...
[ Szerkesztve ]
-
qantum
senior tag
Sziasztok!
Android 4.0.4 esetében hol lehet beállítani, hogy a képernyőzár feloldás csúszka másik oldalán ne a fényképező legyen, hanem mondjuk a némítás? üdv." Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
Damage401
senior tag
Névre kattint majd menü gomb és szépen ki van írva hogy audiocsevegés
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
DraXoN
addikt
Felraktam tegnap és egy éjszaka alatt vagy 30%ot merített a telefonon (repülő módban) ... nem jó ötlet, én ugyan csak arra akartam, hogy azokat a játékprogramokat kiszűrjem amik bespamelnek az értesítési részre mondván, hogy rég játszottam vele... de szerintem egész éjszaka focizhattak, mert elindult-kilőtte játszma lehetett, mert az ébrenlét a telefonnál folyamatos volt... Még aztán is zuhant, hogy reggel hagytam egy kicsit.. letöröltem és azóta az akku zuhanás megállt..
Tapasztalat: az app killerek tényleg nem biztos, hogy valóban hasznosak az akku üzemidő szempontjából. Legalábbis ez a program nem vált be.
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
DraXoN
addikt
Nekem is van valamennyi androidos partneremnél. Igen jó dolog és szerintem jobb mint a viber abból a szempontból, hogy míg a viber megeszi az aksit ez valamivel takarékosabb (no de azért ez is fogyaszt, de jobban bánik az erőforrásokkal).
Igaz, a vibernél sávszélesség igénytelenebb programot még nem találtam (bár pár ismerősömmel méregettünk pár programot és talán a gtalk az ami a legjobban megközelíti).Egyébként ha már viberhez hasonló programot akarnék akkor a fring-et használnám (ajánlanám).. igen jó percdíjas tarifái vannak (eurófüggő de 18-19Ft ra jön ki egy perc vele magyar mobil hálózatba, a vezetékes úgy ~4Ft és persze az is tud fring fiókok közötti ingyenes hívást, üzenést.. akkuigény viszont viberhez hasonló).. a Skype csak a kapcsolatok száma miatt van nekem, de az csak kérésre indul el. Nem futtatom állandóan.
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
-
sssz
őstag
én úgy tudom, hogy csak akkor működik ez az opció, ha mindkettő telefon alkalmas videohívásra is, azaz van előlapi kamerája. másképpen nem. de nem biztos.
[ Szerkesztve ]
szabályok:1. privátra illik válaszolni. 2. ha TE jelzed,hogy venni szeretnél tőlem valamit, de utána meggondolod magad, legalább írj egy privit!!!
-
-
sajo13
senior tag
válasz darvinya #7179 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Szóval a Samu szoftverek nem támogatják a GTalkot? Ez felettébb furcsa, hiszen a legtöbb telefont a Samsung adta el, csak feltűnt volna nekik ez a baki, vagy nem?
ui: egyelőre a Viber alternatíváját keresem...GTalkban azt hittem megtalálom, de úgy látom vannak inkompatibilitási gondjai a GTalknak bizonyos szoftverrekel.
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
válasz darvinya #7179 üzenetére
Mondjuk nekem szolgáltatói T van, és megy a gtalk a telefonnal (igaz már a hivatalos firmware felett rakva mikor a ICS nem akart megjelenni, de a gyáriban is benne volt ez a funkció..)
Viszont van egy másik általánosságban érdekes hibajelenség:
Tegnap megkaptam én is a nillkin tokot a postán, és a következő a gond vele.
Ha a telefonon rajta van a tok és mondjuk számítógépről töltöm nem gyári USB kábelen át. akkor az érintőkijelző és az érintőgombok megzavarodnak (rosszul reagálnak, néha félre, vagy duplán, vagy épp sehogy vagy félbeszakadva).. ha a tokot leveszem akkor semmi baja és megy rendesen..Gyári USB kábellen nem tudtam még megnézni, a munkahelyemen csak ez a kábel van szükség esetére.
Más tapasztalt már ilyet? A műanyag tok valahogy árnyékol valamit úgy tűnik ami nem jó (talán a kijelzőnél, vagy az érintőgomboknál zavar be..
(a kábel nem árnyékolt, ilyen vékony "felcsévélhető" fajta).
s4tch: passz.. lehet, hogy a program és kimondottan egy alkalmazásom kezdett pinpongozni (akinek nem tetszett a "kuss" parancs), de ezt okozta, és azóta nincs gond vele .
[ Szerkesztve ]
-
-
s4tch
veterán
Bocsi, de azóta nem volt töltőn, sem USB-n keresztül gépen, egy másodpercig sem. Előző éjjel feltöltöttem teljesen, majd tegnap délelőtt a munkahelyemen mobil HDD-re áthúztam a nandroidot, akkor újra feltöltött 100%-ra, és ez volt 23 órája. Azóta ennyit ment a kijelző:
...és hogy egész konkrét legyek, egyáltalán nem érdekel, megkérdőjelezi-e bárki, hogy ez igaz-e.
-
Zigi
senior tag
Tök jó. Kár hogy nálam nem így merül. Este megpróbálom, hogy only gsm-en megjönnek-e a viber-mail üzeneteim, mert az én mobilhálózati csíkom nem ilyen szép folyamatos valószínű az is merítheti még, hogy váltogatja. Ma megelőztem az android op rendszert a hang hívásokkal és fej fej mellett harcolnak a kijelzővel az első helyért Kiváncsi vagyok du.-ra melyik fog győzni... az akksi tuti nem azt már most látom
-
kola1234
tag
válasz darvinya #7158 üzenetére
a GB nekem is elment 2 napot jó esetben. amennyivel többet eszik az ics,annyira nem jobb számomra.
az marhaság,hogy nekem nyomógombos kell. használom minden részét a telefonnak. ja nem. nem futtatok rajta hülye teszteket, meg nem játszok vele. ennyi.
email/net/fb, meg a szokásos funkciók. azt meg profin tudjja a gb is.
ugyanilyen használat mellett az elment 1.5 napot. ics nem.
szóval sztem lerugdalom róla. mellesleg a trácsázója nekem jobban készreállt mint ics. a fénykép mappák gb alatt rendezve voltak, ics meg összebaszta egy kupacba az egészet.
mms küldés is sokkal jobban használható volt.de ezeket megszoktam. az akku üzemidő viszont felháborító ics alatt.
reggel 8kor indultam pestre. szinte nem is használtam a telefont, de este hatra 20% ra merült. a gb ugyanebben az esetben kb 60% volt.amúgy valaki cserélte Tmobilos icsre a sonyst. az jobb valamivel energia szempontjából?
-
s4tch
veterán
Simán működik a viber üzenetküldés 3G nélkül. Mivel keveset böngészek mobilon (munkahelyen itt a gép előttem, otthon PC, meg van egy 3G-s tabletem), nincs sok jelentősége a mobilhálózat sebességének, bőven elég a "GSM only" üzemmód. Ráadásul kisvárosban élek, itt nem annyira stabil a hálózati jel. 3G-n saccra 30%-kal rosszabb lenne az üzemidő a gyatra lefedettség miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Szabi78
csendes tag
Sziasztok!
Akadt egy ki problémám a Naptár Widgettel. Sajnos állandóan azt írja, hogy nincs közelgő naptári esemény. Minden szinkronizáció bekapcsolva. Sajnos ötletem sincs miért nem jelennek meg az események. Valakinek ötlete?
[ Szerkesztve ]
-
magicbox
senior tag
Én a párommal a LINE-t használjuk netes csevegésre és sms-re. Jóval megbízhatóbb mint a Viber de több memóriát eszik. Fogyasztás passz.
iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex
-
atika88
senior tag
Szerintetek milyen jó indokkal tudok T-Mobilnál "régi" (alig fél éves) Sim kártyát micro Sim-re cseréltetni? A vágott Sim felől kétségeim vannak...Köszönöm a tippeket!
Egyébként 5 mátyás lenne :S Ami elég vicc... -
sajo13
senior tag
válasz darvinya #7191 üzenetére
Köszi, de okosabb nem lettem, hogy miért nem tudunk hang alapú hívást kezdeményezni egymás közt.
Az 5222-es port klasszikusan a jabberé(xmpp), nem hiszem hogy tiltva lenne a Samsungon vagy az Xperia P-n. Ha port tiltások lennének a telóban, mert akkor a Viber hanghívás sem menne, ami meg az 5242-es port.
-
sssz
őstag
na, lehet pofon egyszerű mégis a megoldás. az én és a páron telefonján is ICS van, míg egy másik ismerősömén GB. ICS-ICS-vel tud, ICS-GB-vel nem. Nem is látszik a hanghívás gomb.
Aztán lehet ez megint csak nálam van ígyszabályok:1. privátra illik válaszolni. 2. ha TE jelzed,hogy venni szeretnél tőlem valamit, de utána meggondolod magad, legalább írj egy privit!!!
-
BaLee
addikt
válasz atika88 #7194 üzenetére
Miért vannak kétségeid a vágott Sim felől? Ezt nem értem.
Amit a T-Mobilnál kapsz 5k-ért azt te pattintod ki a helyéről, a vágott még talán szebb is.
Kérdeznék is valamit.
Mit lehet tenni a széthúzott kontaktképekkel? Elég bután néznek így ki a névjegyeknél.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás