- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7 Gen 4-et
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- A karcsúság ára
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
-
Mobilarena
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
Vangelis #15494 üzenetére
Flashtool-t csak akkor használd, ha nem a legutolsóm gyári ROM van fent.
Ha az megvan, akkor Recovery installer telepítése: http://corphish.github.io/index-downloads.html#r_i, majd TWRP feltelepítése.
Az új ROM-okat felmásolod az SD kártyára a hozzávaló gapps-szal együtt.
MM: https://basketbuild.com/devs/resurrectionremix/taoshan
gapps: http://opengapps.org/
LP: http://get.cm/get/jenkins/155378/cm-12.1-20160326-NIGHTLY-taoshan.zip
A telefon bekapcsolásakor a hangerőgomb segítségével belépsz a recoverybe, teljes wipe és factory reset, feltelepíted a ROM-ot és a gapps-t, cache / dalvik törlés és újraindít.
-
Siriusb
veterán
válasz
Vangelis #15491 üzenetére
Szia!
Már a Marshmallow is elérhető, igaz alfa verzióban, de általában dicsérik, pl. ez nem lehet rossz: http://forum.xda-developers.com/xperia-l/development/rom-resurrection-remix-marshmallow-v5-6-t3301789
Vagy CM 12. nightly.
Fontos, hogy a legutolsó gyári ROM legyen fent. És ezt ajánlom feltelepíteni TWRP-vel: http://forum.xda-developers.com/xperia-l/development/app-recoveries-recovery-installer-t3187915
-
Vangelis
félisten
Üdv!
Gyerkőc telójára kellene valami normális rom.
Mi a legújabb most?
Keresgéltem, de lehet nem voltam elég figyelmes.
Gondolom flashtool-al ugyanúgy kell felrakni mint pl egy Z2-re, mert most utoljára arra tettem fel gyárit. -
válasz
Tidzsimon #15485 üzenetére
Arra emlékszem, hogy nagyon jó volt az üzemideje és talán a ram kezelése is, de volt valami hibája, ami miatt soha nem bírtam vele sokáig. Már jó ideje a cm 12.1 -et használom. Az üzemidő olyasmi, mint az alap romban volt, viszont nagyon sok ramot eszik az alap rendszer, és nem vagyok teljesen kibékülve annak a kevés ramnak a kezelésével sem, de összességében még mindig ez jött be a legjobban.
-
Tidzsimon
őstag
Lehet még mindig a 4.4-es liquidsmooth a legjobb?
-
Siriusb
veterán
Dirty flash-sel felraktam a cm12.1 03. 22.-i nightlyt, s úgy érzem, mintha jobb lenne a hívás hangminősége és simábban is menne az egész rendszer. Remélem, megmarad ez a benyomásom. Csak gondoltam szólok, ha valaki cm 12.1-et használna.
-
Benir8
senior tag
Valaki tud javasolni ehhez töltőt?! Köszönöm.
-
Throme
veterán
válasz
Siriusb #15475 üzenetére
Hát ha külön app kell hozzá, akkor esély sincs rá igazából, hogy bárki használja.
Az is igaz, hogy korlátozott a funkciója.
Régi kártyám van és nekem még a régi telókon a sim-re is ment telszám.
Most az autó bluetooth-a megtalálta, és ezeket is megjeleníti. Halom felesleges számFelszámoltam egy leszedett app-al, ajánlásod alapján. Nincs több gond vele.
-
Throme
veterán
Sziasztok!
Béna kérdéssel jönnék.
Hogyan lehet a SIM kártyán lévő telefonszámokat megjeleníteni?
Törölni akarok róla minden telszámot, de elő se tudom varázsolni.
Importálást megtaláltam, de olyan opció nincs, hogy törlés.
Mit hagytam ki, melyik menüt nem néztem?kösz!
-
Siriusb
veterán
Na, tíz perc erejéig feltettem a Resurrection Remix Marshmallow-t, ahhoz képest, hogy alfa stádiumban van, egész jó. Két programot próbáltam ki, a Root Call Blockert (működik), és az ACR-t (kicsit halk a felvétel hangereje). Gyári fényképező összeomlott. Mondjuk már az LP is meglepetés volt, na de hogy MM is legyen ehhez a készülékhez...
-
válasz
Bacusuz #15466 üzenetére
Itt a hiba:
Eszköz memotiája
Összes hely 1,57GB
Elérhető 141MB
Alk.ok adatok és média 1,12Ha itt az elérhető memória 200mb alatt van, akkor szokott ilyeneket kiírni. Megoldás: át kell rakni a belső tárhelyre a programok egy részét: ezt a beállítások alkalmazások menüpontban megnyitott alkalmazásoknál lehet kiválasztani vmi ilyesmi: alkalmazás áthelyezése belső tárolóra. Ez nem működik minden programnál, meg kell nézegetni, hogy mi megy
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok
Asszonykámnak egy ilyen c2105 telója van.
A segítségeteket szeretném kérni,mert a telóra még egy waze-t sem tudok telepíteni,mert azt írja :Az eszközön nincs elegendő hely a waze alk. letöltéséhez.........Törölj pár olyan alkalmazást vagy tartalmat amelyre nincs szükésged majd próbáld újra.
Érdekesség hogy nem igazán van teleszemetelve ,pár alkalmazást használ mint :
-facebook
-gmail
-messenger
-térkép
-youtubeA múlt héten már csináltam neki egy belső tárhely kiűrítését,át tettem az összes képet-videot az sd kártyára de úgy látszik nem volt túl eredményes.Most az adatok átvitele sd kártyára kiszámolt 3,2MB-ot így azt meg sem próbálom.
Ennyit használ most:Eszköz memotiája
Összes hely 1,57GB
Elérhető 141MB
Alk.ok adatok és média 1,12Belső tároló
összes hely 4,01GB
Elérhető 3,58GB
Alk.ok adatok és média 92,56MB
Képek,videók 3,38MB
Letöltések 11,75MB
Gyorsítótárazott adatok 328MB
Vegyes 17,76MBSD Kártya
összes hely 29,27GB
Elérhető 25,55GB
A telón jelenleg Android 4.2.2 van.Adjatok légszi pár ötletet mikkel próbálkozzak hogy ne panaszkodjon a kevés tárhely miatt.
Előre is köszönöm szépen... -
Tidzsimon
őstag
válasz
manchester99 #15461 üzenetére
A végén az aktív fórumozók közt egyiknek se lesz L-je.
-
manchester99
tag
Váltottam bmeg
Redmi note 2-re Miui végett de itt marad a családban az L még egy darabig így továbbra is aktívan fogom olvasni ezt a fórumot ill. ha tudok segíttek ,persze ha lesz rá igény.
-
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, hogy honnan érdemes beszerezni ilyen akkumulátort?
Mert BA900 típusú akkumulátor felpúposodott,gondolom nem szabad használni a készüléket.
Köszönöm előre is a válaszokat. -
Zsoti90
csendes tag
Sziasztok! Van egy ilyen készülékem az a probléma, hogy nem ismeri fel a sim kártyát, eddig oké, de egy kis bonyolultabb a dolog, T-mobile-os függő, de más szolgáltatón belüli kártyát se ismer fel de az eredeti sim kártyát ami a telefonba volt azt se ismeri fel más telefon, kértem új kártyát nyilván nem működött vele garancia már nincs rajta. Tudnátok ajánlani valami jó szervízt, ahol megbizhatóan megcsinálják vagy menjek hivatalos sony szervízbe, gondolom ott is megcsinálják jó pénzért.
-
jokerone
tag
Sziasztok!
Sony telefonom nyudíjba vonul, és szerettem volna pár játék mentésem átpakolni az újra. Rootolni nem szeretném az újat, így maradt a Helium, amivel ezt meg tudnám oldani (ha jól tudom). A problémám viszont az, hogy hiába csatlakozok USB-n a notimhoz, az csak a belső tárhelyet jeleníti meg, az sd kártya tartalmát nem. Ezt csak egy ideje csinálja, de nem tudok rájönni, hogy mivel sikerült ezt elérnem. Lenne ötletetek erre? A telót nem ismeri fel a Companion és a Helium sem egyébként
Tegnap egyszer sikerült ismét megjeleníteni az sd kártyám (nem tudom mennyi köze lehet a dologhoz, de a futó alkalmazások közül kilőttem a smartcard servicest és valami USB services-t), de miután a képeket átmásoltam notira, ismét csak a belső tárhylet mutatta (utána már hiába próbáltam ismét kilőni ezt a két folyamatot, próbáltam újraindítások után is, de semmi). Próbáltam több USB helyen, és 2 kábellel is.Köszi előre is
Üdv!
-
zoli083
csendes tag
válasz
Tidzsimon #15449 üzenetére
Helló.Köszi a választ.Azért gyanakodok szoftveres hibára,mert kihangosítva megy normálisan,egyéb esetben csak külön-külön.Flashtoollal tettem újra a romot,viszont azt hiányoltam,hogy nem kérdezett rá a wipe-dalwik-ürítésre,csak simán a felhasználói adatok törlését ajánlja fel.Recovery-t hogy lehet feltenni erre a készülékre?
-
zoli083
csendes tag
Üdv.Lenne munkatársamnak egy ilyen készüléke telekomosban.Lenne vele egy olyan gond,hogy nem lehet vele telefonálni,csak kihangosítva,vagy ha a tty-mód ki van választva.De az is csak úgy működik,hogy vagy beszédátvitelre van állítva,ilyenkor a beszédhangszóró megy,vagy hangátvitel,ilyenkor a mikrofon megy.Egyébb esetben csak kihangosítva megy a telefonálás.Romot tettem már újra,változást nem hozott,recovery nincs a készüléken,ennek még nem tudtam utánajárni,hogy hogy lehet feltenni,ebben is kérnék segítséget.Gyári t-s a mobil,nem volt soha hozzányúlva,tehát zárt bl-el van.Valaki találkozott már ilyen hibával?
-
zoli121
aktív tag
Sziasztok! Xperia L kamerát védő műanyag megkopott és csúnya képeket készít. Ebay-en hol találok hozzá alkatrészt?
-
kopida
csendes tag
válasz
#10505344 #15443 üzenetére
A telefonon rendszergazda jog szükséges a törölt elemek visszaállításához. A Linuxos rendszereken a rendszergazdát root-nak nevezik.
Ennek a megszerzése a téma összefoglalóban van részletezve. Kérlek olvasd el, szerencsére nem olyan nehéz root-olni ezt a készüléket.
Attila
-
kopida
csendes tag
válasz
#10505344 #15440 üzenetére
Szia!
Nekem egy Xperia Tab S-en ezzel a programmal sikerült törölt képeket visszaállítani:
https://play.google.com/store/apps/details?id=fahrbot.apps.undeleteFontos, hogy csak root-olt készüléken működik.
Attila
-
törölt tag
Sziasztok!
Abban szeretném valakinek a segítségét kérni, hogy egy Sony Xperia L telefonról, hogy tudom visszahozni a törölt képeket, videókat? Dr Fone programmal nem tudom. Amit meg számítógépre raktam programot, hogy visszahozzam a képeket, az meg nem ismeri fel a telefont. -
Tidzsimon
őstag
válasz
levente222 #15438 üzenetére
Szerintem lassú volt a lolli. A kitkat meg zabálta az aksit. (google play games miatt amit sehogy nem tudtam megoldani. Ha nem rakod fel akkor jó lehet a kitkat,csak ahhoz bl nyitás kell. Itt a fórumban le va írva valahol, mit hogyan kell. Keress rá. Fontos a TA backupp.
-
manchester99
tag
Utóbbi időben nem enged semmit felrakni a teló sem a most kijött 6os alpha 3at sem akármilyen lollipop rendszert még a 6ost kipróbáltm volna
mivel úgy néz ki váltok csak még nem tudom hogy Redmi note 2 Prime-ra vagy várjam meg a Note 3at bár annyira nekem a fémházas telefonok nem tetszenek.
-
Tidzsimon
őstag
válasz
levente222 #15435 üzenetére
Root után xposed framework telepítésével, majd az xperia flip settings modul, és a gravitybox modul segítségével, tudsz kb 4.4-es xperia gyorsbeállítókat csinálni. Alap rendszerre rakva sajnos megmaradnak a fenti egysoros gyorsbeállítók is, alatta ott lesz a többi. Ha érdekel majd leírom, mit hogyan. Root kell, flashtoolt érdemes előtte megismerni.
(amúgy nemrég váltottam z3 compactra szintén) -
levente222
tag
válasz
Tidzsimon #15434 üzenetére
Igazából a z3 compact 5.1.1 es rendszere utàn ez kicsit esetlen,de most kapott egy nova launchert, igy jobban megfelel számomra. Apróságok hiányoznak amelyek fel sem tűnnek használat során,de a hiányuk nagyon érződik. Pl minden alkalmazás bezárása gomb, értesítő sávban a gyorsbeállítások stb. Különböző alkalmazásokkal tudnám pótolni ,de a 8 gb ból tiszta rendszer esetén 1,5gb!?! használható, és egy facebook és messenger mellé kb semmi sem fér fel. De hogyha nagyon bonyolult, akkor hozzá sem fogok, mert lehet többet ártanék neki.
-
Tidzsimon
őstag
válasz
levente222 #15433 üzenetére
Milyen funkciók hiányoznak, amit szeretnél látni rajta? Csak mert a Bootloader nyitásba nem célszerű belekezdeni pár alapvető ismeret nélkül?
Pár dolgot lehet meg lehet oldani Xposed Framework segítségével. Ahhoz csak rootolni kell ami egyszerűbb.
Le van írva a témaindítóban.Amúgy ha ezt bepötyögöd a tárcsázóba , akkor tudod megnézni, hogy nyitható e a Bootloader: *#*#7378423#*#*
-
rikxjeee
tag
Mégis mit jelentene...? Azt, hogy kinyírta. Semmi mást. Főleg tekintve, hogy nem zöld.
@Tidzsimon:
"Pl töltés, zöld."
Nem(teljesen). Töltéskor a led színe az akksi feszültségétől függ. Alapból (semmi) piros-sárga-zöld. Jó lenne, ha befejeznéd a marhaságaid és/vagy félinformációid terjesztését, már nem először látok ilyet tőled (sem...). -
jel1
aktív tag
Sziasztok
tesómnak volt egy ilyen telója, de még nyáron megfürdött a tengerben. akkor még volt, hogy ment kicsit, pár napot, de aztán meghalni tűnt. most unatkoztam, aztán szétszereltem, hogy majd kimosom belőle a sót...
most olyat csinál, hogy feldugom töltőre, és sárgászölden világít,nem reagál. mit jelent ez a zöld fény? -
rikxjeee
tag
válasz
levente222 #15426 üzenetére
Az összefoglalónál, például, ha már van.
-
levente222
tag
Sziasztok!
Mivel a Z3 compactom szervizbe került, és valószínűleg csak jövőre kapom meg, addig vissza térek az l-re. Gyári rootolt 4.2.2 van rajta. Szeretnék ratenni egy 5.x rendszert, mert ez már nagyon nem áll kézre. Tudnátok ebben segíteni? Tudom hogy csak 4.2.2 ig volt támogatva, de talán különböző romokkal meg lehetne oldani, de még nem csináltam ilyet, szóval azt se tudom hol kezdjek neki. -
zolnagy
őstag
Sikerült, csináltam a két rossz telóból egy jót.
Nem vettem újat, mert így olcsón megúsztam. Remélem jó lesz egy ideig...
Azt hiszem kipróbálom a CM browsert újra, mert lehet, hogy a bugok is hw hibára vezethetők vissza. -
zolnagy
őstag
válasz
zolnagy #15419 üzenetére
Visszatettem a stock romot mókolás nélkül. Ez még rosszabb. Állandóan újraindul, fagy...használhatatlan.
Sim-et áttettem másik telefonba, ott jó. Ez meg sim nélkül is fagy, újraindul...kukaMunkatársamnak van egy ilyen telója, amit nem használ, mert a bekapcsológombja szorul. Érdemes azt megvenni és a kettőből egy jót csinálni szerintetek?
-
zolnagy
őstag
válasz
Tidzsimon #15418 üzenetére
Grat a készülékhez!
Nekem meg úgy tűnik kezd egyre jobban romlani az Xperia L.
A tünetek: véletlenszerű újraindulások. Wifit nem lehet bekapcsolni, csak újraindítás után.A wifiről csináltam videot: [link]
Volt ilyen valakinél?A SIM kártyára gondoltam, hogy esetleg régi, azért indul újra, na de eddig jó volt és a wifit az nem magyarázza...
A legutolsó 1.17 Stock romon (CE ver) Revolution HD volt fent, nyitott BL és TWRP
Amit próbáltam:
- Rev HD újrarakása,
- elejétől stock rom flash, majd úgy rev hd
- másik stock rom flash (DE ver), majd másik mod rom (Z3 Stryder)Tehát totál végigpróbáltam mindent, hogy a stock, vagy módosított romnál van-e a hiba, de a fenti tünetek előbb-utóbb jelentkeztek.
Még azt megpróbálom, hogy a stock romot visszateszem, nem deodexelek és nem teszek fel módosított romot. Ha így is produkálja a tüneteket, akkor nincs több ötletem.
Esetleg BL zárjam még vissza, vagy egyéb ötlete valakinek?
-
Tidzsimon
őstag
-
Tidzsimon
őstag
Gazdagabb lettem egy z3 compacttal, telekomos, szóval független, tudom majd mókolni. Az Xl megmarad, nyugodt szívvel nem adnám el senkinek a hibái miatt, így azért nézni fogom ezt a fórumot is. No meg játszogathatok rajta az új romokkal, hátha jobb lesz.
-
zolnagy
őstag
válasz
Tidzsimon #15410 üzenetére
Most, hogy mondod, valóban kért a kereséshez is.
Akkor ez lehetett a gond.Én az újabb romokról mindig visszatértem a gyárira, ill. kigyomlált gyárira, mint ez a Revolution HD is.
Valahogy az újak tök jól néztek ki, meg volt néhány tényleg jó megoldás bennük, de mindig volt vmi alapvető mindennapi használatot rontó hiba bennük, ami miatt töröltem (pl GPS) -
Tidzsimon
őstag
válasz
zolnagy #15401 üzenetére
Ilyen újraindulást csak akkor tapasztaltam, ha engedélyt kér a böngésző a helyadatok használatára, chrome alatt. 4.2 romnál.
Szkeptikus vagyok az cm13-mal, sajnos nekem a cm 12 nagyin lassú volt. Cm11alapu romok aksizabálók. Örül ék ha tökéletesítenék a liquidsmooth 4.4-et nem kéne nekem májvacukor.
-
Marshmallow alpha build
-
zolnagy
őstag
válasz
Seraph 16 #15407 üzenetére
Ha nem javul meg, lehet csinálok egy tiszta telepítést.
De igazából a CM-el (böngésző) mindig az volt, hogy 2-3 hétig elégedetten használtam, aztán mindig uninstall lett a vége az említett bug miatt és egy másik böngészőt próbáltam. Annak meg persze más baja volt...így mindig előbb-utóbb visszatértem a CM-re.
Cache és egyéb szemetek takarítását megcsináltam, amikor a megoldást kerestem, de nem lett jobb...Most egyébként egész tetszik az opera mini. Na de majd meglátjuk pár hét használat után.
-
válasz
zolnagy #15406 üzenetére
Nekem is fontos a gps, és ugyanez volt az érzésem, hogy picivel gyengébb, de a cm 12.1-ben nincs vele gondom.
Amúgy nem biztos, hogy a rom alapból tartalmazza a hibát, lehet, hogy csak a tiszta telepítés kell neki (vagy az is lehet, hogy valamilyen cache kitisztítása is megoldja a problémát).
-
zolnagy
őstag
-
zolnagy
őstag
Használ itt vki operát vagy dolphint böngészőnek?
Régóta CM Browsert használok (kipróbáltam sok mindent). Tökéletes böngésző ugyebár nincs. CM-el az a gondom, hogy van, amikor egyszer csak egyszerűen nem akarja betölteni az oldalakat. Ekkor ki kell belőle lépni, majd újra be és OK. Ezt leszámítva jól működik. UC browser is jó lett volna, de ott meg a szövegbevitel annyira be tud lassulni, hogy később látom csak a szöveget, amit bepötyögtem.
Szóval ki akartam a "népszerű" böngészőket próbálni. Opera, Opera mini és Dolphint szedtem le.
Az a tünet, hogy google kereséshez írnám be a szöveget, ekkor a teló egyszerűen újraindul.
Ugyanez dolphinnál is. Volt valakinek ilyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Stellar Blade
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dark Souls sorozat
- EAFC 25
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest