Hirdetés
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mutatós dizájnnal várható a Realme első Ultrája
- Kompaktabb lesz a Honor 400 a vártnál
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurkatöltő
csendes tag
Srácok, köszi a sok választ és segítséget!!
-
Gabes13
tag
Köszönöm mègegyszer
akkor jöhet a vàsàrlàs!
-
Gabes13
tag
Ürv mindenkinek!
Valószínüleg veszek egy ilyen telefont a holnapi nap folyaman, (ha sikerül 🤞🏻) de mielött megrendelnèm, annyit kèrdeznèk hogy a fènyerö az mennyire làtható napsütèsben? Nyilván tèl van nincs nyàri napsütès, ezen az egy dolgon agyalok nem lesz-e kevès...
Köszönöm a vàlaszt!
-
leslien
nagyúr
válasz
SamiCsillag #394 üzenetére
pszt...
-
Yeffy
veterán
válasz
Hurkatöltő #381 üzenetére
szeva!
nem is lattam ezt a hsz-t, lol.1) a sima app es a pro mod automata kozott szinte semmi kulonbseg nincs, illetve ha HDR-t akarsz, akkor igy kell hasznalni a keszuleket. vagy gyari app, v PhotoPro Auto modban. en legalabb is meg nem lattam ra modot, h manual/P mode-ban elovarazsoljam.
2) frissitesekben nyilvan nem egy Pixel (mint ahogy sokan masok sem), de jovogetnek a frissitesek, nekem ~20 nap kesessel jonnek mindosszesen a havi security update-ek, ami dicseretes, akksiido nagyon bika, 120 Hz-en is.a honapban kezdik teriteni a 11-es foverziot is (a nagytesora mar teritik), szerintem ez teljesen korrekt.
-
válasz
A 2-es pont - bocs - egy marhaság. Folyamatosan jönnek az update-ek.
-
leslien
nagyúr
Samu szokas szerint szaturalja a szineket, max nem olyan agressziven, mint szoktak.
pont ezért van nekem a S20FE 5G ami SD865 és Sony imx 555... mindenesetre remek teló a Xperia 5 II .. marad nálam mind2..
most jön tesztre egy S21 Ultra..
aztán nemsokára jön a Xepia 5 III is.. -
Wolfy33
senior tag
válasz
A kamera (a sima )nagyon komolyan változott a decemberi frissítés után. (Hétvégén probalgattam,a simát,nagyon jó képek lettek) A pro használatában is van automata funkció, ez ne tartson vissza. Ne úgy képzeld bél, hogy a sima kamera progi az gagyi, csak aki rendszeresen használ prot az nagyon komoly teljesítményt tud kihozni a kamerából.
Ez a szoftveres upgrade dolgot sose értettem (elég rég sonykat használok) mindig elsők között jött rá frissítés.
Szubjektív ugyan de leírom,sose éreztem hátrányát a napi használatban,ha pl úgy mint most, az új Android két hónappal később kerül a telefonra, mint más márkánál.
Stabil a szoftvere. Aksija brutál. -
Hurkatöltő
csendes tag
Sziasztok,
Elég jókat írnak/írtok a telefonról ami tök pozitív. Szinte elhatároztam, hogy megveszem, aztán jött az S21 (sima) és elgondolkodtam rendesen (vodánál ugyanannyi az áruk, viszont ajándék füles jön a Samsunghoz). Ami a leginkább nem tetszett a sonynál az két dolog: 1.többen írták, hogy igazán a pro módban jó a kamera, a sima app-ban a szoftver gyengébb képeket eredményez sok esetben (főleg este; itt raktatok is fel összehasonlító képeket és ott az esti képek tényleg sokkal gyengébbek voltak a másik teló képeihez viszonyítva). 2. szoftveres támogatás hosszabb távon nem olyan jó a sony-nál.
Ti mit gondoltok ebben a rációban, pro-kontra a 2 telóról, stb? Szoftveresn upgrade-eltek már valamit...? -
SamiCsillag
senior tag
Új telefon vásárlása előtt állok. Ma "belefutottam" ebbe a telefonba a neten valahol. Elolvastam a mobilarénás tesztet is róla. Nagyon megtetszett, de aztán megláttam az árát...
Majdnem... -
törölt tag
Volt az, csak rossz régiót nézel: [link]
Nem kamu oldal, csak más régióba szánt cuccokat árulnak. Vettem már tőlük objektívet, tabletet, nem volt vele gond. Fotós topikokban több tapasztalat van velük, ott inkább szoktak rendelni, mert gyakran féláron lehet beszerezni itthoni árhoz képest. Szállítás néha lassú, néha egész gyors, sok mindentől függ.
-
Prien
addikt
Elvileg, ha futtatsz egy támogatott alkalmazást a háttérben, akkor működhet az akkut kikerülve. Ezt nézd meg nekem , kérlek!
(Ez olyankor lehet hasznos, ha munkahelyen 8 órában a konnektor mellett van a telefon amúgy is,pl.)Az infókat gyűjtöm (nem vagyok tulaj még) ,mert nekem nagyon hasznos lenne ez a funkció.
-
-
törölt tag
Most nézem, hogy olcsóbb az Xperia 5ii most eglobalon, mint a Pixel 5
Pedig elvileg jóval magasabbról indult az ára.
-
foxymaci
senior tag
Sziasztok!
Én is csatlakozom végre régóta szerettem volna megint egy sony telót eddig nagyon tetszetős Samu Note 9-ről jöttem át.
Egy kérdés a google keresőt widget-et ami alul van ki le lehet valahogy lőni?Előre is köszi!
-
leslien
nagyúr
jó lenne már egy normális Gcam... többször elvérzik....
-
Yeffy
veterán
nemreg volt szo az ejszakai merulesrol.
akartam mar rola csinalni screenshotot, de mindig elfelejtettem. ma nem.69%-on volt, mikor letettem a fejem ejfelkor, reggel mikor keltem, 64%-on vart engem (ido a kepen). BT, GPS, WiFi on, rezgon ejszaka, 2 SIM-mel.
imadom ezt az akkuoptimalizaciot, amit tolnak SONY-ek. -
Wolfy33
senior tag
Ezek nem lesznek. Sőt az update kifejezetten erős. Konkrétan a hetekben jön a 11-es android rá. Az akkut itt írtuk picit korábban.
igen combos, a teszteloknek nem kell hinni, akik csak az aksi teljesítmény számra hivatkoznak. Van is pár kép üzemidő kapcsán. Erős két nap lehet. Plusz sok program esetén töltőn tartva kikerüli az aksit.
-
Janaboy
veterán
Ez szuper, ezt keresem igen köszi.
Általánosságban amúgy milyen a készülék?
Huaweiről jövök és én nagyon megszerettem az EMUI-t.
Volt nálam egy Oneplus 8 pro, de a lekerekített kijelzőt nem bírtam megszokni.
Meg sajnos nincs rá smart case, bár ez a Sonyra sincsSajnos még a régi Z3c-ből van bennem tüske a Sonyt illetően (gondolok itt szoftveres gondokra, update hiányokra, hamar megdöglő akkura, elválló kijelzőre).
Persze lehet ilyen szempontból a Oneplus sem jobb -
Wolfy33
senior tag
[kép] Szia. Az első kérdés szerintem a bal az alap. (Nem találtam még más beállítást) De ez az android rendszer miatt van. A 9-esen még középső volt, én is azt preferáltam, de meg lehet szokni.
Háttérkép zarokepernyore beállítás van, a menü leírás alapján, de nem próbáltam.
A tárcsázó bekapcsolva marad, ha nem kicsinyíted le az alkalmazásban és kilépés után, vissza lépve is nyitva marad. Ha erre gondolsz. -
Janaboy
veterán
válasz
Akidobos74 #348 üzenetére
Köszi, tudom, hogy ezeket meg lehet változtatni másik appal, de elsődlegesen a gyári launcherre keresem a válaszokat.
De amennyire jól értem:
- Itt sem lehet beállítani, hogy melyik legyen az alapértelmezett asztali képernyő.
- Ha jól értem a tárcsázó teljesen ugyanaz lehet mint a Oneplusban, tehát ha behozom, akkor alapból nincs fent a tárcsázó billentyűzet és nincs benne a hagyományos speed dial (szám hosszan nyomva)
- A záróképernyős élőkép alatt arra gondoltam, hogy bár ezt tudja a Oneplus is, de ha valami magazin feloldós appot akarok beállítani, akkor nem lehet külön a zárképernyőre és a sima háttérre állítani, csak mind2rePénz itt most nem feltétlenül releváns, de a Oneplusban van pár olyan szoftveres megoldás, ami nagyon nem tetszik.
-
Akidobos74
aktív tag
Szia!
Az asztal lapozhatósága alapvetően launcher függő., de a gyáriban igen, balról jobbra van a haladás, illetve az elsőről balra húzva a Google hírek, vagy mi található, ami kikapcsolható. Én Nova-t használok, ott az van, amit én akarok.
Az élő háttér működik záróképernyőn, a gyorshívás meg egyrészt app függő, nem használom a gyárit, a True Phone-használom, másodsorban viszont az Androidban bármelyik kontakt azonnali hívását ki lehet tenni asztalra gyárilag, de jó pár app van, amivel olyan widgetet hoz létre az ember, amit csak akar.
Mindezek mellett a Op8T egy remek készülék, ha az rendben van neked, akkor nem éri meg a felárat a Sony. -
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Egy ilyen telefon és egy OnePlus 8T között vacillálok.
Lenne egy-két szoftveres kérdésem.
Az asztalon itt ki lehet választani, hogy melyik legyen az alapértelmezett vagy itt is csak baloldali lehet és úgy lehet jobbra haladni?
A másik, hogy a záróképernyőre lehet külön élőhátteret állítani vagy van valami gyári magazin feloldás?
Illetve még a tárcsázóban van-e gyorstárcsázó (hagyományos speed dialra gondolok) illetve ott is külön kell mindig felhozni a tárcsázót vagy beállítható, hogy alapból feljöjjön?Köszi,
Üdv -
Akidobos74
aktív tag
Hát, fogok csinálni róla felvételt, komolyan mondom
Nekem pl. nagy hangerőn a fül-hangszóró torzít. Még ezen a balance videón is.
Azt aláírom, hogy a bottom hangszórós, de sztereo előző telcsimnél kiegyenlítettebb a dolog, de határozottan nem egyforma. De ez szubjektív, nem mondom, hogy szar, csak engem zavar. -
leslien
nagyúr
ha jól láttam csak Kína kapta meg a 11 es droidot még?!
spawn21
na csak nem Samu S20 FE 5G?! -
spawn21
veterán
válasz
Akidobos74 #339 üzenetére
Mint minden telefonnál. Így is azok között van, amik szépen szólnak.
-
Yeffy
veterán
válasz
en marginalis kulonbseget hallok a ketto kozott, az also egy pottyet erosebb csak, de alig eszreveheto.
az elozo telomhoz kepest, ahol a jobb oldal bottom speaker, a bal oldal meg earpiece, tehat nem is valos sztereo, na ahhoz kepest meg foleg megvaltas. -
Wolfy33
senior tag
válasz
Fura,mert ezt most több embernek játszottam le, azt mondták, hogy a jobb oldal egy árnyalattal erősseb, de nem zavaró. Másik kettő,hogy minimális eltérés van, a zene forma miatt mondtak különbséget.
Én se érzek nagy különbséget. -
Akidobos74
aktív tag
Engem továbbra is idegesít, hogy mennyire különbözik a két hangszóró egymástól. Direkt kiemelik a hang tulajdonságait a készüléknek és 360.000Ft-ot kérnek érte. Azt tudtam, hogy nem fog megütni egy almafon szintet hangilag, de ennyiért többet vártam. Miért nem lehet kettő egyforma hangszórót tenni a készülékházba, vagy egyforma kivágatokat alkalmazni? [Teszt]
-
QwerG
tag
Köszönöm a segítségeteket!
Az FR-t azért megcsinálom, hátha, a SIM csere nem igazán segített azt próbáltam, illetve az volt a kiindulási alap,hogy ugyanezeket a SIM-eket használtam előtte egy ASUS ZenFone 7 Pro-ban és ott meg se kottyant az 5-6 óra képernyő idő és egész nap biztos lehettem benne,h kibírja szuflával, ehhez képest ezt a telefont 11-kor vettem le a töltőről és itt tartok most:
Szerintem ez nem túl acélos
Amúgy a telenoros SIM is csak 3 éves,de persze egy cserét megér. -
QwerG
tag
Igen ezt elég random módon tudja csinálni, csináltam róla most egy rövid videót, itthon a szobában,ahol nem igazán szokott tèrerő probléma lenni: [link]
De ugyanezt tudja a munkahelyen az irodában, bár ott elég rossz a térerő amúgy is, de megcsinálta már ezt szabadban is. -
AtHoS
nagyúr
válasz
#48613632 #333 üzenetére
Alapból FR-rel fognak kezdeni, tehát ezt előbb nem árt megnézni. Ha pedig a SIM okozza a hibát lehet más helyen, más térerő viszonyok mellett nem is jelentkezik.
Szervizbevitel előtt érdemes lenne a SIM-ek felcserélése vagy csak a voda kártya átrakása a telenoros helyére és a telenorost másik telefonban megnézni ugyanazon helyen hogyan viselkedik
szerk.
Ja igen, lényegében QwerG -nek szántamAmúgy ilyen hiba miatt SIM kártyát nem cseréli véletlenül ingyen a szolgáltató? Milyen idős lehet a telenoros SIM?
-
QwerG
tag
Én amit észrevettem, hogy a második kártyaként használt Telenoros kártyával nagyon küzd, tehát ha leteszem az asztalra és nézem, akkor látszik, hogy folyamatosan ugrál a 4G, a 4G+, a H+, az EDGE között és néha teljesen el is dobja a térerőt. Ezt a főkártyánál, ami Vonadofone-os nem nagyon látom.
-
QwerG
tag
válasz
#48613632 #325 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, de ez mennyiben bizonyítható, illetve vonatható be garanciális ügyintézés keretében, főleg, hogy lehet, hogy a Vodafonnál (onnan van a készülék) az összes telefon ilyen
Tehát a lényeg lehet emiatt cserét javítást kérni, hogy átlag alatti az üzemidő?
-
Yeffy
veterán
a gyengebb antennat mashol is irtak (asszem pont ebben, vagy a masik 5 II-s topikban? passz), h Sonyek altalaban a legalacsonyabbra lovik be az antennakat, amik meg epp teljesitik a szabvanyokat, gondolom, h ne sugarozzon ugy a keszulek.
mindazonaltal en nem vettem eddig nagyon eszre tereroanomaliakat az elozo telommal osszehasonlitva. -
törölt tag
Nem ez lenne az első eset, hogy azonos készüléktipusokat, különböző alkatrészekkel gyártanak le. Legismertebb, legrelevánsabb példa erre az Exinos/Snaprdagon procikkal szerelt Samuk, de pl a Huawei is csinált már ilyet, pl a beépített belső tárhely kapcsán, és bizony mérhető volt az írási/olvasási sebességkülönbség.
Csak tipp, hogy itt is lehet szó ilyesmiről. -
QwerG
tag
Nem tudom mi lehet vele, de már nemzetközi fórumokon is olvastam, hogy gyenge az antennája és ezért merül gyorsan, de amikor látom, hogy Ti is 2 SIM-mel használjátok és többszöröse az üzemidő akkor ezt nem értem.
Tegnap már "kidobtam" belőle az egyik SIM-et, hogy úgy milyen az üzemidő. Nyilván jobb lett, de egyrészt két SIM-mel használnám, másrészt a korábbi telefonjaim még így is jobb üzemidőt produkáltak. -
Yeffy
veterán
ott valami nagyon nem kerek szerintem, nekem is kb 7-10%ot merul, ha ejjel nem teszem tolteni, Bt, GPS, AoD ON modban, csak nemitva, 2 SIM-mel.
en elso korben FR-tt olnek, aztan raknek vissza mindent. vagy a halozatkereses, fel/lecsatlakozas, vagy valami app szokta ennyire szivni az akksit, amennyire en tudom.
-
Wolfy33
senior tag
Érdekes. Nekem itt az új év szünetben, 57 óra után 5 és fél óra képernyő használattal volt 14% amikor töltöttem. Éjjel bekapcsolva minden (GPS, Bt, csak le van hallkítva) 7-8%ot merül kb.
-
QwerG
tag
Sziasztok!
Majd egy hete én is boldog tulaja lennék egy ilyen telefonnak, de sajnos az akkuidő - igaz, hogy még csak kb. 4-5 töltési ciklus van be - számomra siralmas a korábbi telefonjaimhoz képest (ASUS Zenfone7 Pro, Huawei P40 Pro) Csatolok is róla két screeshot-ot:
Az első képnél este 11-kor levettem a töltőről, nyomogattam kb 15 percet, aztán letettem reggelig, úgyhogy lefordítottam, hogy még az AOD se menjen, így sikerült neki kb. 7 óra készenléti állapotban több mint 20%-ot merülni.
A második kép most készült kb. 2 óra képernyőidővel, ami leginkább böngészést jelent, meg kb fél óra Google Maps van benne, meg egy kis Viber.
A telefont két SIM-mel használom, nyilván ugyanolyan napi rutin mellett mint a korábbi telefonjaimat, de már a Bluetooth-ot is lekapcsoltam (okosóra miatt használom folyamatosan), hogy legalább a fele üzemidő kijöjjön, mint más telefonokkal.
Szerintetek hibás ez a készülék, vagy én csinálok valamit rosszul, mert ezek nagyon eltérő értékek attól, amit Ti is írtatok?
Köszi előre is. -
Yeffy
veterán
válasz
finland79 #317 üzenetére
udv a klubban!
jo kis osszehasonlito, koszi a kepeket. itt is megerositest nyert, amit mar regota latok, h a Samu meg mindig tulszaturalja/szinezi a kepeket. nem olyan durvan, mint par eve, de meg mindig jelen van. Sony-sak sokkal termeszetesebbek, kozelebb allnak ahhoz, amit tenylegesen latunk.
Éjszakai képek közt az S20 éjszakai módja nagyon erős, Sonyval szerintem ha valaki állványról fotóz bűvészkedve sem lehet olyan képeket lőni, mint a Samsunggal kézből.
azert ezzel vitatkoznek, nemreg dobtam fel egy ket kepet Fototrend-re, a legelso, asztali karacsonyfas kep konkretan tok sotetben, deritovakuval keszult. egyedul az a par pici LED vilagitott nagyon halovanyan a fan.
vilagosabbak az S20 kepei, az teny. auto modban valoban nem a legjobb a 5 II, ezen meg lehetne csiszolni.majd keresek meg egy ket ejszakai kepet, amit lottem.
szerk.: az az egy szem huvely-es kep nem tudom, hogy kerult bele, nem is en lottem lol.
-
finland79
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap érkezett meg a Sony xperia 5 ii. S20-ról váltottam, nekem nagy csalódás volt üzemidőben. Munkám miatt napi 80-120 hívásom van, ezt a Samsung nem bírta 2 simmel, egyébként netezéskor nem merült annyira.
Lőttem néhány képet mindkét telóval az összehasonlítás végett, ha esetleg valaki a 2 típus közt döntene, bár az S20 már jóval olcsóbb.
Éjszakai képek közt az S20 éjszakai módja nagyon erős, Sonyval szerintem ha valaki állványról fotóz bűvészkedve sem lehet olyan képeket lőni, mint a Samsunggal kézből.
Én kézből fotóztam mindkettővel, a Sonyval néhány képnél manuálisan állítgattam.
Nappali képek közt nagy difi nincs, ha valakinek nem fontos a jó üzemidő és jó éjszakai képeket szeretne, plusz vezeték nélküli töltés fontos akkor S20 szériát ajánlom. Ha fontos az üzemidő, éjszakai gyengébb képekkel együtt tud élni valaki akkor Sony.
[link] -
Wolfy33
senior tag
válasz
#48613632 #313 üzenetére
Ez még nem, egy Xperia Arc esett telibe betonra,de csoda folytán semmi baja nem lett.
Nem annyira szép,de védi a sarkokat.https://www.mobilasz.hu/imak-silky-szilikon-vedo-tok-hatlap-atlatszo-eros-vedelem-kepernyovedo-foliaval-sony-xperia-5-ii-2020-gyari-p@172535?ads_canpany=2019&gclid=CjwKCAiAirb_BRBNEiwALHlnD_q0TvW8yb5AKrPTUKk22rH-VBCfky29EeF4vtN8TPsEfC5Ij2CJJRoCaPkQAvD_BwE
-
törölt tag
Szia, köszi a választ. Ejtetted már betonra, vagy valami hasonló? Van egy régi P smartom is, azon van ilyen műanyag hátlap tok, semmit nem ér. Egyszer leesett, elrepedt a kijelző széle. Az inkább csak karcolódás ellen védi, főleg a hátlapot. A Tied pontosan milyen? Adnál egy linket esetleg?
Köszi -
törölt tag
Sziasztok
Víz-, és ütésálló tokot keresek a telóhoz, de nem találok olyat, amit én keresek. A teló munkára (is) lenne használva, és ezért kicsúszhat a kezemből, vagy esőben használom, stb.
A másik, Huawei telómhoz ilyen van, de Sajna Sonyhoz nem találok hasonlót, csak ami a keretnél védi körbe.
Tudtok e valami megoldást a problémámra esetleg? Köszi előre is. -
leslien
nagyúr
nekem egyelőre sikerült papír nehezéket csinalnom belőle...
várom a flashtool frissítést amiben már benne lesz a 5II is..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Sony tulajdonképpen kompakt csúcsmodellnek szánta az Xperia 5 II-t, ami nagyjából össze is jött. A viszonylag kicsi, hagyományos és kifogástalan kialakítást pedig egy rakás, sokak által hiányolt funkcióval tették még vonzóbbá.
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- Vicces képek
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
- Huawei Nova 10 /// 8+128 GB // 27%-os Áfás számla
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok