- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Megindult az Ulefone éjjellátó szörnyetegének értékesítése
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
proci985 #246 üzenetére
"Xiaomi es OnePlus meg a nem igazan stock droidok"
Oneplus nem igazán a stock droid?Pixel után az oxygen os az a droid ami legközelebb áll a stock droid-hoz. A xiaomi szoftvere és a Oneplus szoftvere kb ég és föld kategória. Ne vedd már egybe vagy legalább tájékozódj kicsit.
-
törölt tag
válasz
proci985 #246 üzenetére
Ez a készülék inkább majd a 2021-es pénzügyi évben fog jelentkezni. Mi nem fedi a valóságot? A telefonjaikat árulják Kínában (pontosabban Hong Kong a leginkább célzott piac), de a pekingi gyárat bezárták, én erről írtam. A telefonjaikat árulják Svédországban, de a svédországi (Ericsson időkből maradék R&D) tervezői, mérnöki fejlesztést leépítették, én erről írtam. A leszűkített termékeken áremelés. Csak így lett profit 2020-ban, nem "normál" működéstől és nem forradalmi termékektől.
Ha 2019 és 2020 években 3-3 millió darabot adott el a Sony, akkor reálisan 2021 pénzügyi évet is hasonlóan zárják szerintem, akár milyen jó ez az Xperia 1 iii készülék. Hong Kong utáni "fő" Kínában 1 milliárd fő piacon amit képesek eladni, az csak csepp a tengerben.Egy megtalált szűk rétegen (jack, értesítési led, mindent bele, aki 4K videót akar nézni mobilon) tudnak némi profitot elérni, amihez elég a leépített gyártás és fejlesztés.
Nem éppen tündérmese, de legalább nem süllyednek el. Komoly szereplők ilyen stratégiával szerintem nem lesznek, arra elég a kínaiakat kerülő, a Samsungból kiábrándult vevő és a Sony fan tudjon venni mindent bele készüléket és a cég is a leépítésekkel, árazással elér annyi profitot ne kelljen bezárni a mobil részleget.(fél milliós cuccnál még jó, hogy stabil a bluetooth és jó az ébresztő, a kamera funkciók milyenek?)
opr: mivel szűk réteg, amit céloznak, és egyelőre csak pénzügyi szigor és leépítés miatt lett profit, én még nem ünnepelnék. Szolgáltatói együttműködés nélkül nem látom, hogyan fognak reklámozni és eladni 1300 dolláros, eurós flagshipeket éves növekedéssel. Bár legalább próbálkoznak még LG-vel szemben, én azon se lepődtem volna meg, ha eladják az Xperia mobilüzletágat. (ahogy a VAIO laptopokkal tették)
-
válasz
proci985 #231 üzenetére
Köszönöm a segítő szándékot, gondolom nem volt érkezésed elolvasni a korábbiakat, esetleg másik Xperia topicban sem jártál: a kritériumrendszer évek óta ez, a már említett G503 óta csak Sony - Z, M2, Z5, XZ Premium, 1, most pedig 5 II - utóbbi hozzáadta a rendszerhez a 120 Hz-es frissítést.
-
Hallosz
senior tag
Köszönöm az észrevételt. Az S20 FE 5G szintén kényelmetlen, de 200.000-ból megvan, és ilyen képeket az is tud.
A Pixel 5G ezen szempontok szerint, ideális méret, és árban a fele, fotóban KB egál.
Arról képről tudok véleményt mondani, amit a tesztben láttam. Abban igazad lehet, meg kell szokni és kiismerni a masinát, megnéznék egy gyakorlott kézzel lőtt fotót. -
törölt tag
Nekem esett pofára Lumia 930-am vállmagasságból edzőterem öltözőben csempére és semmi baja nem lett tok meg fólia nélkül sem. Ugyanez a telefon utcán is egyszer kirepült a kezemből, akkor élére esett és pörgött tovább a betonon, a fém kereten lett 1-2 karc, a kijelzőnek semmi baja.
-
Én azt olvastam ki a tesztből, hogy bizonyos pixel és Hz együtt nem jön össze, és inkább felskálázza a tartalmat... Ami nem egy nagy buli.
"a gyakorlatban egyetlen olyan esetre se bukkantam, amikor a telefon egyszerre futott volna 4K-ban és 120 Hz-en. A mentett képernyőképek ugyan 1644 x 3840 pixelesek, ám ide kattintva látszik: a feliratok nem tűélesek, ergo a rendszer alacsonyabb felbontásról skáláz fel, a Beállításokban, a Chrome-ban és a szöveges appokban mindenképp."
-
törölt tag
Az összes üvegfólia látszik, mert a széleknél a sima fóliával szembeni vastagságuk miatt jól kivehető a fénytörés. Kivéve persze ha annyira bebugyolálod tokba, hogy azt is takarja, illetve azért sem szeretem, mert a vastagság miatt beleakad az ujjad (emiatt tettem le sok próbálkozás után a dbrand jellegű hátlap fóliákról is, mert ugyan fogást azok is adnak, de a széleknél érezhető az élük, és egy idő után bemegy alá a kosz, elkezd feljönni, nem szép.
Valami olyasmit adnék, ha terjedne, mint a Pixel 5 esetén a bevonatos fém hátlap. De már ez a matt üveg is jobb a semminél, ami az X1iii-on van.
-
gyerecske
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
ma Dizájnelőnnyel és különleges zoomkamerával versenyez a Sony a VIP kategóriában.
- World of Tanks - MMO
- Eredeti játékok OFF topik
- Star Trek
- Tudományos Pandémia Klub
- bambano: Bambanő háza tája
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- További aktív témák...
- Vivo x200 Pro 16/512GB (Új)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Akku: 84%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Akku: 85%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest