- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- AI társ és butább S Pen a friss Galaxy S25 morzsái között
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
Najó, ez már kötekedés. Persze, hogy a Sony ICS-jére gondoltam. Miért is firtatnám, vagy véleményezném azt, ami nem sony.
Sony topikban vagy, sony hírhez írsz, Sony ICS-ről - pontosabban Sony JB-ről van szó...
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
ddekany
veterán
válasz mrlujoak #120 üzenetére
"hogy mit nem szívlelsz az ICS-ben"
A Sony ICS-jében, hogy pontosabbak legyünk. A Google-félében semmi ilyet nem láttam.
Ami még mellbe vágott, hogy ha ráböktem egy kontaktra, vagy 1-2 másodpercig néztem ki a ember a fejéből, hogy na mi van, vetted hogy odanyomtam? Nem az én telefonom, szóval nem tudom GB-ben jobb volt-e, de még az 5+ éves totálisan minimalista ultra-butafonom is gyorsabb ebben. Kizárt, hogy egy ilyen vasnak az ember számára észlelhető ideig kell tartson. Meg még kismillió dolgot mondhatnék... Hülye egy ökoszisztéma ez a telefonos, hogy ezek nem számítanak. Mert ha én lennék a vásárlóközönség, ezek után lehúzhatnák a rolót. De mivel nincs ilyen szelekció, gondolom a többi gyártóé is ilyen lutri...
-
mrlujoak
veterán
Nem, a visszaváltás szervizben kivitelezhető folyamat. Így a hozzá nemértő és garanciát féltő user így tetetheti vissza.
Mindemellett a Sony külön felhívta a figyelmet, hogy ICS-re történő frissítés egyéb kellemetlenséggel járhat.
Ráadásul el is kellett fogadni a frissítéskor, hogy tudomásul vetted...
Pont emiatt nem lett OTA a frissítés.Szóval.
Még mindig ott tartunk, hogy egy bug-gal foglalkozó mondatomat idézted, és ahhoz kapcsoltad a mondandód.
Ez a formai hiba okozza azt, amit észlelsz. Ha nem idézed, csak spontán beírod offba, hogy mit nem szívlelsz az ICS-ben, akkor egy szót sem szólok.
szerk. én is OFF, mert ugye ez a hír a lehetséges JB frissítésről szól...
[ Szerkesztve ]
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
ddekany
veterán
válasz mrlujoak #117 üzenetére
Annyit akartam mondani, hogy ezt is elcseszték az ICS frissítéssel, nem azt, hogy ez egy bug...
"Váltasz referenciamodellre, amin a nyers ICS van,"
Tehát a felhasználó dobja el a telefonját, és vegyen másikat... Tetszene is ez a telefon gyártóknak!
"vagy a Sony modelleden visszateteted a GB-et."
Van már ilyen lehetőség a PC Companionban? Legalábbis nemrég még flashtoolal kellett ehhez bohóckodni... ami ismét nem elfogadható a Sonytól.
A harmadik megoldás meg hogy az ember tovább túrja a Google Playt... Persze legtöbben 1-2 óra után hagyják a picsába, aztán látom az ilyen gány megoldásokat, hogy pl. valaki "A"+szóközzel kezdi a gyakran hívott emberek nevét, stb. Isten hozott a 21. században... Na mindegy.
-
Pete55555
addikt
Már most is a Sony felé húzok, ha kiadják a tavalyi modellekre a JB-t akkor tuti, hogy Sony lesz a következő telefonom.
...Szeretem leracsniztatni...
-
mrlujoak
veterán
Igen. Utaltál azzal, hogy tőlem idéztél, és azt fejelted meg - általad vélt buggal.
Ami tulajdonképp nem az.
A Sony így alkotta meg a felületét, és a lehetőségeket.
Ha ez nem tetszik, két dolgot tehetsz.Váltasz referenciamodellre, amin a nyers ICS van, vagy a Sony modelleden visszateteted a GB-et.
-
csoki46
senior tag
érdekes dolgok ezek.. (bugok)
-
ddekany
veterán
válasz mrlujoak #114 üzenetére
Mondtam én, hogy te azt mondtad, hogy nincs másik gond? Az értelmezési gond ott van...
Amúgy a Google csupasz ICS rendszerén, én nem látom, hogy el akarnák hanyagolni a csillagozást. Ez egyszerűen a Sonyéknál uralkodó fejetlenség eredménye lehet. Én ha telefonokat próbálnék gyártani, nagyon ügyelnék rá, hogy a címlista/tárcsázó csiszolt gyémánt legyen out-of-the-box... Egy pici odafigyelés (és kreativitás) kéne csupán az alapfunkciók terén. De hát ők tudják (nem). Lehet hogy azokra mindenki szarik, csak az animációkra akarja rázni a fitymát...
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
"Ilyen pl az elismert - és hírben is lejött - SMS led bug..."
hmm. ezekszerint nem sikerült értelmezni a "..." jelentését. Az azt jelenti, hogy az általam említetten felül még van/lehet bug. Ilyen pl. a videofelvetel mono hangja, vagy a 4.0.3-ban jelentkező 26 fps felvétel közben, ami javításra került a 4.0.4-ben. Szóval egy említése (amit egyébként a legtöbben hoznak fel) nem zárja ki más létezését... Egyébként az ICS-ből kihagyott/összevont/egyszerűsített funkciók nem feltétlen tekintendők bugnak! Lásd, csillagozást egyaltalán nem használtam. Egyebek mellett ICS alatt widgetként egyesével kiteheted a kedvenceid...
-
ddekany
veterán
"Persze, hogy van. Ilyen pl az elismert - és hírben is lejött - SMS led bug..."
Volt persze más meglepetés is ICS frissítés után ismerősnek (Ray)... Sony-ék a GB után elfelejtették, hogy a csillagozott kontaktok gyors elérése, meg az egész csillagozás, az alap dolog. Így eltűnt az erre szolgáló gyors hívó widget, eltűnt a becsillagozás lehetősége a kontaktok szerkesztéséből (régen volt egy csillag ikon felül), és a kontaktok appon belül csillagozott kontaktok listájának előhívását is eldugták a "csoportok" alá. Tudom, keressen "gizike" alternatív kontakt appot (exDialer, stb.), meg alternatív widgetet. A 90%-uk persze szemét, szóval állati jó szórakozás, főleg ha "gizike" nem tud angolul sem. Én IT-s háttérrel olyan csillagozottakat mutató widgetet kerestem neki, amire kifér 12 kontakt, és ingyenes... vagy egy órát szívtam vele sikertelenül, utána hagytam a picsába. Ugyan találtam kettőt, ami talán funkcionalitásban elfogadható volt, de mindkettő elszállós volt, és persze rakás időt veszítettem egy bug kicselezésével, de hiába mert volt egy másik fatális is. (Meg persze egyszer csak úgy újraindult magától a telefon, aztán a boot képernyőn beragadt... akku ki/be. 1 hónapos telefon.) Átlag ember félidőben már földhöz baszta volna a telefont, tök jogosan... Android élmény. Mert legalább a telefonálással kapcsolatos alapfunkciókra odafigyelhetnének. Eleve UI tervezésből elégtelen amit a Sony ott lehozott. Ehhez képest a LED-es blama már csak apróság.
[ Szerkesztve ]
-
raddani
csendes tag
válasz Elpresidente #8 üzenetére
Jó tudni, hogy nem csak én várok még az ICS frissítésre az Arc-omhoz. (Igen, szolgáltatós, konkrétan T-mobile-os). Már csak abban reménykedem, hogy nyár végére megérkezik...
-
Szatyor95
senior tag
Bárcsak beválna a cikk címe. Az biztos, hogy ha megkapja a Live, akkor a 11. mobilom is Sony
(Ericsson)lesz, mint az elődei.Nyugodj békében Integra!
-
jacis
nagyúr
Ez elég kellemetlen, de még mindig jobb mint az LG hozzáállása.
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
mrlujoak
veterán
Persze, hogy van. Ilyen pl az elismert - és hírben is lejött - SMS led bug...
Ezeket is igyekszik a gyártó javítani.4.0.3 (arc S, ray, neo V) után elég hamar jött rájuk a javító 4.0.4, szóval igen is van meló benne.
Egyébként pedig nincs olyan gyártó, olyan modellel, amiben ne lenne bug. Ilyen a One széria, a Galaxy S III pl.
A GB egy kiforrt rendszer lett, melyhez képest az ICS egy relatíve nagy váltás.
Ha azt vesszük, a JB lesz az ICS nagyobb volumenű javítása.
Persze addig is kisebb javítások ICS-re is érkeznek.(#96) FET-MEN: Igen, bizakodjunk.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
Na igen, a Sonynak különösen kéne a JB, a pb miatt. Mert az állítom, hogy a legszebb androidos készülékei a sonynak vannak, a saját felületük szintén nagyon szép, csak a szoftver akadozása meg a sok bug a probléma. talán a jb frissítés stabilabb és jobb lesz, mint az ics frissítések lettek.
[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
A tavalyi modellek esetén meg abszolút nem.
Nem is nagyon nyilatkoznak, így üdítő folt, hogy a Sony legalább vizsgálja a tavalyi modellek frissítési lehetőségét.
(persze gondolom a többi gyártó is vizsgálja, csak épp nagyon lapít, és nem publikálja)Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Brutális eb
addikt
válasz daniel909 #36 üzenetére
"kérdés, hogy minek támogassanak olyan telefonokat,amikből már nem jön pénz... arra nem lehet alapozni, hogy az elégedett felhasználók, majd legközelebb is Xperiat vesznek... vagyis lehet, de nagyon bátor döntés...."
Kolléga hát pont,hogy erre lehet és KELL is alpozni.
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
csoki46
senior tag
Nem törik magukat túlságosan a gyártók úgy nézem. pedig sok vásárlót szerezhetnének/tarthatnának meg a rendszeres frissítésekkel.
-
mrlujoak
veterán
...és már a 2012-es első modellre is kinn a hivatalos ICS, ráadásul már ebben a topikban is többször, többen levezettük, hogy miért.
Sebaj. Míg ez a hír a lehetséges JB-ről szól, addig ICS-ből szépen jönnek az idei modellfrissítések is.
...jah' és azt se felejtsd el, hogy az idei palettán nem lesz olyan modell, ami GB-en marad. Más gyártónál igen.
[ Szerkesztve ]
-
papg79
tag
Hát én reménykedem, hogy lesz frissítés...Most kerestem utána a google-n (aki a barátom), hogy elképzelhető, hogy lesz. Ha az alsókategóriás Miro és Tipo megkapja a frissítést, akkor bízom benne, hogy az általam használt Xperia Mini Pro is megkapja...
-
leslie_smith
aktív tag
Én nagyon örülnék a JB-nek,mert akkor nem választanék legközelebb sem más gyártót.Ezzel a döntésükkel ha tényleg lenne update akkor én a vásárlójuk maradnék az biztos.
A mobilarena nem kötelező,de "ajánlott". | Xiaomi Redmi 4X
-
mrlujoak
veterán
...és akkor srácok kanyarodjunk vissza a témaindítóhóz, miszerint reménykedhetünk, hogy a Sony a tavalyi modellekre is megpróbál JB-t kiadni hivatalos forrásból...
-
sdd2
veterán
válasz Alborosie #81 üzenetére
Szerintem zárjuk rövidre a témát, ha érdekel a cikk olvasd el, ha nem akkor pedig lapozz tovább, nem kell kritizálni. FET-MEN azért tudja mi a flame de ebbe ne menjünk bele, én nem szeretnék moderátort hívni és nem is állt szándékomban. Részemről vége.
Jó térerőt mindenkinek. iPhone 15
-
Alborosie
aktív tag
-
sdd2
veterán
válasz Alborosie #78 üzenetére
Ez jött le az írásodból, de nem lényeges, már megszoktam...
Ha nem lennének találgatások, pletykák akkor soha nem lenne hír. Abban mi a nagy hír, hogy már előre kitudódik mondjuk a Galaxy Note 2 speckója, képei és amikor bejelentik kapsz egy fix cikket róla amit már több ezren előre tudtak máshonnan!
A google fordító onnan jött ide, hogy említetted a külföldi oldalakat. Aki nem tud angolul az mihez fog fordulni? Először a hazai oldalakhoz, ha ott nem találja valahogy megakarja érteni és nem fog angol tanárt vagy ismerősét odahívni, hogy olvasd már el nekem mert fingom sincs mit írnak mert azért az ciki már.
Szakmai cikk ez tény, de még egyszer mondom, ha megnézed a hírek 80%-a pletyka aminek van némi valóságtartalma. Ha ezeket itt nem tennék közzé akkor mit gondolnának sokan? Milyen egy lemaradt, nem friss szakmai oldal.
Nem vagy rákényszerítve de elolvasod, de akkor minek olvasod el ha ez a véleményed? A Bors újságot sem erőltetik rád, ha megveszed elolvasod, ha nem akkor nem. Pedig abban szinte csak pletyka van! Ez is így működik. A szerkesztők említették, hogy az építő kritikát szívesen hallgatják de ezt nem sorolnám oda...
[ Szerkesztve ]
-
Alborosie
aktív tag
"Imádom" ezt a Te tökéletes vagy dumát... Vitatta ezt bárki? Nem! Akkor nem kell a tökéletes duma!
Vagy talán azt láttad bárhol, hogy olyat állítottam magamról, hogy hibátlan, tökéletes vagyok? Idézd kérlek és megkövezem önmagam!A pletykáknak olykor látszólag van alapjuk. Aztán sokszor kiderül, hogy a pletyka értéke a nulla alatt van. Lásd iPhone 4 conceptek és még lehetne sorolni.
Úgyhogy inkább a fix infó kerüljön már ki, mint a találgatások. Találgatásokra ott vannak a személyes blogok és a fórumok.A Google fordító hogy jött ide? Van baj...
Tény, hogy nem vagyok rákényszerítve. Ez se vitatta senki!
Viszont, ha már elolvasok egy szakmai cikket, illetve sokan mások is, akkor joggal várhatjuk el, hogy annak a tartalma nem találgatásokba megy bele, mint egy kocsmai beszélgetés, hanem fix tartalommal bír.
Találgatásokra ott a kocsma, pub, blogok, stb.! -
sdd2
veterán
válasz Alborosie #71 üzenetére
Van a telefonon kérdőjel de most komolyan mondom te soha nem írtál el soha semmit és te tökéletes vagy ugye? Szerintem hagyjuk már ezt a szöveget... A félig igaz pletykáknak ha van egy pici valóság alapuk akkor arra már kíváncsiak lehetnek páran, vagy inkább sokan szerintem. Aki nem rendelkezik idegen nyelvtudással az hogy olvassa le a külföldi oldalakat? Google fordítóval fordítsa le mikor az egy fos és olyat lefordít, hogy a füled kettéáll? Véleményem szerint ami nem érdekel azt nem kötelező neked elolvasni. Nem vagy rákényszerítve semmi ilyesmire.
zooole
Ne haragudj arra nem is gondolsz, hogy esetleg másik munkája is van és nincs gépközelben? A mai világban sok ember van akinek nem egy munkahelye van hanem 2-3 is akár. A kérdőjelet meg lemaradt, hopsz, én is tévedhetek de még az amerikai elnök is, na mindegy.
-
mathaus=)
senior tag
Figyelj vegyél már vissza egy kicsit.. Ha nem tetszik nemkell olvasni. Ők is emberek, hibázhatnak, nemtudom észrevetted-e h mennyit dolgoznak az utóbbi időkben ( MobilarenaTV minden telefonról youtubeos bemutató videó, interjúk stb..) Nem robotok ők sem, és nemis akkora hibákról beszélünk, hogy azt ne lehetne elnézni...
Btw jólenne ha jönne a JB a kis Liveomra.
-
zooole
senior tag
"Arra nem gondoltok, hogy esetleg a címből lemaradt egy kérdőjel véletlenül a végéről?"
És mit csináljak? Képzeljem oda? Persze, az én hibám, bocsánat érte.
És miért telefonról írja? Ok, az egy dolog, de még mindig a legolvasottabb mobilos oldalról beszélünk Mo-n. Írja gépről. Nem tudja megoldani? Ez van. A világ kemény. Ha én ilyen kifogásokkal jönnék akkor páros lábbal rúgnának ki, de már csak ismétlem magam.
Más oldalakon én nem láttam ilyen problémákat. Jöhetsz azzal, hogy menjek oda, de ez nem változtat azon, ami itt van.
-
Alborosie
aktív tag
1. Mutass EGY ember aki MINDENKIT kritizál!
Nincs ilyen! Nem kel mindenkire hivatkozni, mivel nem egy törvény paragrafusáról van szó amire hivatkozni kelljen...2. Melyik telefon ne tudná a kérdőjelet?
Amelyik telefonról cikket lehet írni, arról kérdőjelet is!3. Szerintem a többségnek mára elege van a pletykákból!
Nem arra vágyik az ember, hogy reggel 6-kor "talán lesz" majd délelőtt 10-kor "az egyik munkás szerint lesz" ezután délben "a gyártó még vizsgálódik", stb. híreket olvasson.
Fix, 100%-osan biztos információt szeretne a többség!
Akinek pletyka kell az úgyis a külföldi oldalakat bújja...A pletykáknak a helye a Sony topicban van nem a hírek között!
Szerintem...
-
sdd2
veterán
Arra nem gondoltok, hogy esetleg a címből lemaradt egy kérdőjel véletlenül a végéről? Már egyből kritizálni kell mindenkit pedig ha jól tudom AnDante telefonról írja ezeket a híreket ami azért nem kis teljesítmény! Elég sok helyen vannak olyan információk amik pletykák, ha kikerülnek az a baj, ha nem kerülnek ki az a baj. Ez a legszebb hozzáállás mikor semmi nem jó...
-
Alborosie
aktív tag
Nem szabad elvárni az ilyen (és ehhez hasonló) oldalaktól, hogy egy hirtelen publikált cikk (ami az esetek többségében egy szinte azonnal lefordított külföldi cikk), valós infókat tartalmaz.
Volt már nem egy balhé más oldalakon, hogy kikerült egy-egy friss cikk, aztán a végén kiderült, hogy csak egy twitterpletykából lett megírva.
Remélem, hogyha már ennyire "lesz Jelly Bean frissítés", akkor ez a hír örömhír lesz és nem csak egy hoax.
-
zooole
senior tag
válasz Alborosie #67 üzenetére
Csakhogy akik ezeket a cikkeket írják azok ezzel foglalkoznak, és szerintem elvárható, hogy egy telefonokkal foglalkozó oldalon az ezzel foglalkozó emberek le tudják írni a legelterjedtebb mobil operációs rendszer nevét. Hírekben elmegy, de ez nem jelenti azt, hogy itt is ugyan az a hülyeségnek kell mennie.
És igen, a késés is durva.
-
zooole
senior tag
Tök jó, hogy kiteszitek a hírt, hogy nem lesz, akkor, mikor kijött a cáfolat, ráadásul olyan hibákkal, mint a címben lévő "Jelly Been".
Most jön a hír, hogy "JAVÁRJ", de a cikk tartalma nem is egyezik a címmel. Komolyan, ez nem az első, rengeteg ilyen volt már. Nem tudom, hogy ugyanaz-e a felelős, de ha ilyet csinálnék, úgy kivágnának, mint a szél.
nem szoktam ezekbe belekötni, de ez már itt úgy látszik teljesen normális. Ez kb. elfogadhatatlan olyanoktól akiknek ezért fizetnek, és az oldal Magyarország legnagyobbika.
-
danee992
tag
tételezzük fel hogy a 2011-es modellek közül mind megkapja a JB-t, esélyes h új kernellel kapjuk ([/B]jólenne megkapni a 2012-es modellekét v egy tök újat szerintem(B))(/B)
Értékelést ne felejtsük már el. Köszönöm!
-
danee992
tag
am szerintem rengetegen JB-t elsősorban mindenki a Project Butter miatt várja, ahogy én is
Értékelést ne felejtsük már el. Köszönöm!
-
Orton96
aktív tag
Várható volt h kamuzott
Ami viszi az ICS-et az jó eséllyel viszi a JB-t is[ Szerkesztve ]
-
sdd2
veterán
válasz nickcreeper #4 üzenetére
Ennyire nem kell kritizálni mindenkit, lehet más dolga is az embernek és tévedni emberi hiba, ezt jegyezd meg.
-
sdd2
veterán
válasz Alborosie #56 üzenetére
Ebben egyetértek ezért váltok 1 magról 2 magosra ami egy évig szerintem elég lesz mindenre. Igaz most hasít a Mini, mintha raktam volna bele még egy magot de karácsony körül megérik a csere is. Most a telefon 6 hónapos de már vágyom a kétmag iránt, a gyorsabb működés és a játékok miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Alborosie
aktív tag
Te kihasználod. Ezt nem is vitattam! Én is kihasználom rengeteg dologban az Arc S-t. De a trendicsajok made in Blaha Lujzika tér tuti nem!
De ezért módosítható az android, hogy lehessen más telókon újabb OS-t élvezni.
Abban szerintem egyetérthetünk, hogy újabb dolgokhoz azért előbb-utóbb újabb hardver kell. S aki kihasználja a frissítéseket annak egy idő után karcsú lesz a hardver. -
Remus389
veterán
válasz Mr.Csizmás #47 üzenetére
SGS1 esetén nem haragszunk, egyrészt mert 2010 Májusban jelent meg, másrészt az a ICS feature pack nem olyan rossz, harmadrészt még most is adnak ki rá ROM-okat, 2 év után is, igaz GB-t
volt 3 főverzió frissítés is rá: 2.1, 2.2, 2.3
negyedrészt akit ez érdekel, felteheti az ICS-t is és a JB-t is
különben szerintem nincs olyan nagy jelentősége az ICS-nek, egy jól optimalizált GB tudja azt 98%-ban
a JB az kéne, a project butter miatt, de... mind1 nem várhatjuk el hogy elkészítse erre a nem mai modellre, inkább csiszolgatják a GB-t a végletekig, még ma is
az LG 2X-re viszont alaposan ráférne az ICS, egyrészt egy éves modell, és rá az GB is elég tré(nincs jól optimalizálva)
szóval ha érdekel minket hogy legyen támogatottsága:
Apple, WP7-8 a legjobb nyílván
Androidból sorrendbe:
Sony, Samsung, HTC, LG
az LG különösen gáz frissítés szempontból, a Sony példás, a Samsung elmegy még... néhány modellre azért rendesen jön a frissítés
[ Szerkesztve ]
-
sdd2
veterán
Után későbbiekben leírtam, hogy középkategória mert ha jól tudom a Galaxy S csúcsmodell volt...
Alborosie
Igazad van de mint én és meg páran érdekelnek a frissítések mert amelyik telóra nem jön ki hivatalosan az ICS arra soha nem lesz olyan jó ICS ROM mint ahol van gyári is. Én egy Xperia Go-n vagy U-n talán a P is belefér, ezekben gondolkodom és szerintem Go lesz mert kétmagos és strapateló amit az Active-ban is szerettem. Hidd el én az ICs-t is kihasználom, ahogy a 2 magot is kifogom.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ehhh... az ilyen lesz-nemlesz-mikorlesz szerencsétlenkedések miatt nem fogok többé szolgáltatós telefont venni. Nyitott bootloader, AOSP vagy CM, oszt csók.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Alborosie
aktív tag
A nép túlnyomó többsége nagyon jól megvan az update-k nélkül.
A legtöbb ember mégis mit használ ki az okostelefonján?
Telefonál, Facebookon lóg, e-mailezik, játszik. Ezen kívül maximum a GPS-t használja. Ez biza a nagy átlag úton útfélen BKV-n, autóban, stb.!Mint írtam már régebben, az emberek többsége az ICS adta újításokat ki sem használja. De nagyon sokan a 2 magos telefont is csak dísznek vették meg, mert konkrétan lófüttyöt sem használnak ki a hardveres részéből. Mondjuk aki a szoftveresből nem nagyon használ ki dolgokat, az a hardveresből sem fog.
-
Remus389
veterán
válasz Alborosie #35 üzenetére
húgomnak xperia mini pro-ja van, remélem arra lesz, nagyon tuti kis mobil lesz(most is az GB-vel)
ezekre az xperia minik-re és társaira azért lenne érdemes, mert nagyon sokat eladtak belőlük és ha megtennék, növelné a vásárlói hűséget és a Sony reputációját
az is olyan hardverrel van mint az ARC, csak alacsonyabb órajelű a prockó és a kijelző is kisebb felbontású, szerintem ha Arc-ra rászenvedik(és a Neo-ra, az teljesen olyan(vagy majdnem), designon és méreten kívűl, ami ezesetben nem számít), nem lesz nagy dolog a kis Sony-kra is
az érem másik fele, hogy GB-vel és ICS-sel is jók már ezek, az is tény, egy kedves gesztus lenne mindenképp(mondjuk a JB utánit már nem elvárható)
sdd2: A samsung, LG, stb ilyet még nem csinált, vagyis ha sikerül nekik kiadni bebiztosították maguknak, hogy Sony-t fogok venni legközelebb is. tévedés: Galaxy S: Eclair, Froyo, Gingerbread
különben ha már elkészítették az ICS-t a munka javán túl vannak, ICS alapból könnyű már a JB
Ginger alapból nehéz az ICS, mert nagyobb a difi
tehát 2.2-ből 2.3-ra könnyebb mint, 2.3-ből 4.0-ra
viszont 4.0-ról, 4.1-re ismét könnyű, hisz a driverek a chipekhez már elkészültek, tehát ICS és JB hasonló, mint a Froyo és GB
[ Szerkesztve ]
-
sdd2
veterán
válasz daniel909 #49 üzenetére
Nekem nem az van rajta hidd el hanem egy Xperia S ICS felület és nem gyári ROM van rajta Hidd el amint egy Sony telóra kijön a JB abban a pillanatban kezdik a portolást a többire. Akiknek számít a frissítés és tetszik neki egy Sony nem fog habozni mert látja, hogy kapni fog frissítést és nem úgy áll hozzá mint a samu mondjuk a középkategóriás telóinak frissítéséhez.
-
daniel909
addikt
de a te minidben teljesen más a felület mint az ARC-ban...
mások hozzászólásaira: valóban jó reklám lenne, de nagyon bátor dolog az elégedettségre alapozni, mert pont kijön egy űber HTC/Samsung...stb, és egyből elfelejtődik a Sony nagyszerű supportja, elkap a KELL érzés.. az emberek ilyenek. Az sem mellékes, hogy az oké, hogy itt a fórumon erről van szó, de a potencionális vásárlók háromnegyedét nem érdekli melyik verzió van a telefonján, csak működjön bug mentesen... Ha meg bugos, (ami egy uj szoftvernél általában így van) akkor meg elégedetlenséget szül az egész, s pont az ellenkezőjét váltja ki az átlag felhasználókból, mint kéne. Nehéz kérdés ez, mindenesetre drukkolok a Sony-nak.
Olvastam mostsnában én is sok DHD fórumot, ahol kijelentették sokan, hogy BYE BYE HTC, de szerintem ez csak hirtelen felindulás, és amint meglátja a ONE X-et akciós csomagban, nem fog gondolkodni.
YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
Mr.Csizmás
titán
nem ekézni akartam, mert a többi gyártó se jobb ebből a szempontból sőt, ultimate-negative a samsung, az SGS1-re ICS feature pack, ikonok meg stb. vmi régebbi alapon, mert hivatalosan nem bírná el a hw, ahhoz képest meg xda telivan ics@sgs1 romokkal
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
feliks
senior tag
válasz Mr.Csizmás #15 üzenetére
Dzsunka ZTE mit adott ki 4-essel? mert a Grand X mintha még nemnagyon lenne piacon, max papírforma szerint, ellenben az idei xperiákkal..(meg ugye aosp-ból többékevésvé használhatót főzni sokan tudnak, rendesen működőt kevesen, es a munka is,kevesebb vele.. Blade stock romjából kiindulva meg nem érdemes jobb romot várni mint egy RC1-es Cyanogenmod..)
[ Szerkesztve ]
[Be Happy]
-
mrlujoak
veterán
Hardver "korlátnak" maximum a kijelző felbontást állíthatnánk.
Szigorúan vázolt korlát, nem tényleges.Nem lepődnék meg azon a verzión sem, ha a Sony saját házon belül a tavalyi modellekre nem készítené el a kisebb kijelzőfelbontásra a JB-t.
Ez természetesen spekuláció a részemről, de akár egy elképzelhető variáció...Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
sdd2
veterán
Ezt inkább nem olvastam el Az én Minimben ugyan az a hardver dolgozik mint az Arc-ban csak kisebb kijelzőt hajt. Ha arra kiadják akkor az összesre fog jönni ami szerintem baromi sok vásárlót fog hódítani a Sony hiszen akkor már két verziót frissített ami jelentős. A samsung, LG, stb ilyet még nem csinált, vagyis ha sikerül nekik kiadni bebiztosították maguknak, hogy Sony-t fogok venni legközelebb is.
-
ddekany
veterán
válasz buktagt540 #29 üzenetére
Nekem az sem lenne érthető, ha a gyártó saját szoftverei miatt ne menne, hiszen az összes készülékükön az van, és némelyik JB-s lesz. Hacsak nincs valami egyértelmű hw korlát, úgy is csak üzleti akadálya van a dolognak, a több meg mellébeszélés...
-
Maxentius
addikt
Ha jövőre áttolódik a frissítési ütem, akkor a tavalyiak már szinte biztosan kiesnek a 18 hónapos ciklusból - ami a power userek szempontjából nem annyira nagy baj, az átlag userek meg nem igazán törődnek vele.
(#44) sdd2: Ha sikerül a Sony-nak ezt összehozni (belátható időn belül), akkor nem csak a Nexusok lesznek ajánlhatóak frissítési szempontból.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC
-
-
mrlujoak
veterán
Benne van a válasz az okfejtésedben.
Bizony a terméktámogatás lett a nagyobb súlyú tétel.A legközelebbi vásárlás egyik legfontosabb alapfeltétele, hogy a tulajdonos mennyire volt elégedett a szoftverezettséggel.
Ez a "butafonok" idejében háttérben volt, mert ott a hardver volt inkább az erőteljesebb mozgatórugó, most már a szinte azonos alaphardver és kinézet mellett a szoftverezettség a fontos.A Sony tanult a 2010-es 4tagú paletta hibáiból, és ezért van most gyakorlatilag az össze tavalyi modellen ICS.
Sem az LG, sem a HTC nem figyelt erre, és mindegyik esetében cikkekben és fórumhozzászólásokban is olvashatók, hogy nem vesznek többet a gyártó termékeiből...
Lásd LG Optimus 2X tragikus kálváriáját. Tavaly kijött 2.2-vel, és csak hosszú hónapokkal később kapott 2.3-at. Az ICS frissítéséről (akár annak elmaradásáról) is mennek a pletykák, húzódik...
-
Alborosie
aktív tag
A Sony megteheti, hogy Ő adja ki a frissítést. Ezzel kihúzza magát, hogy Ő nem feledkezett meg a régi vevői kőrről. Ez pedig nagyon jó piaci fogás + reklám neki!
S tegyük hozzá, sokkal olcsóbb, mint reklámokat finanszírozni.A neten hamarabb terjed el a fórumokon, hogy "nekem JB-m van jeee, mégis kiadták", mint a reklámok, amiket kilő az AD... stb.!
-
hurrikan
addikt
Senki nem mondta hogy lesz.
Azt mondta a Sony hogy vizsgálják.
De megnyugodhatsz, mások biztos nem fognak 2011-es modelleket JB-re frissíteni, tehát nyugodtan megveheted a Sonyt ha 2011-es 1magosban gondolkodsz. Mert más gyártók aáltal kiadott 2011-es 1magosak még az ICS-t sem kapták meg.
Persze bármilyen hír jön mostanában a Sonytól, amik nagy többsége pozitív egyből jönnek trollkodni. Más gyártó a lába nyomát se csókolhatja a Sony supportjának, még akkor sem ha esetleg nem lesz JB a 2011-es modellekre.
2012-esek mer rég tisztázva, hogy megkapják.Maxentius:
Pedig ha lesz akkor tuti csak jövőre.
Még az ICS-t sem fejezték be. Októberre zárulnak az ICS frissítések és azok javításai.
Utánna kezdenek neki a JB-s munkálatoknak. Ami 3-4hónap minimum. Ha meg 2011-2012-es modelleket frissítenek akkor még több. És jövőre már nem a 2011-esek fognak hamarabb frissülni.[ Szerkesztve ]
Huawei P9 Grey + SONY MDR-10RBT + Gyári tok + 64GB Sony microSD 94MBps
-
Maxentius
addikt
Ha valóban lesz JB régebbi modellekre is, akkor azért lehetőleg ne karácsonyig várjanak a kiadásával, de más gyártók hozzáállásához képest nem lehet panaszkodni.
Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC
-
daniel909
addikt
kérdés, hogy minek támogassanak olyan telefonokat,amikből már nem jön pénz... arra nem lehet alapozni, hogy az elégedett felhasználók, majd legközelebb is Xperiat vesznek... vagyis lehet, de nagyon bátor döntés.... És a Sony most nincs épp a csúcson pénzügyileg... De én nagyon drukkolok, hogy valami csoda folytán mégis összejöjjön, mert nagyon nagyot dobna a megítélésén a cégnek. már így is elterjedt tény, hogy a Sony jó a frissítésekben, de ezt lehetne még fokozni azzal, hogy minden telefon 2 főfrissítést kap. Kérdés, hogy fontos-e ez egyáltalán a tömegeknek, mert nem mindenki követi nyomon az eseményeket. Túl sok a kétely ...
YoTube csatornám (nem csak tech) https://www.youtube.com/channel/UCuHjE5-zXaFdto2QQaNW5HQ
-
hurrikan
addikt
Ha nem lehetne egyedi felület akkor semmi értelme nem volna az egésznek.
-
Remus389
veterán
nagyot nőne a szememben a Sony ha kiadná a JB-t, az Arc az Xperia Mini és társaira
mondjuk nincs olyan nehéz dolguk hisz a hardver szinte megegyezik mindegyik tavalyi modelljükön, bölcs döntés volt
-
Brutális eb
addikt
+1
Ez egy vicc.18 hónap mi?.......(#5) daniel909
Mi van?
Miért nem lenne fontos a nem csúcs készülékekre is.?
Hiszen ha hardveresen elbírják akkor rengeteg előnnyel és friss funkciokkal gyarapodhatnának azok is.[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
Alborosie
aktív tag
Egyszerűbb arra hivatkozni, hogy hardveresen nem felelt meg és futtatni az újabb (drágább) készülékeket.
-
buktagt540
senior tag
Az az érdekes,hogy ha a nexus s-en elfut a jelly bean,akkor miért nem fut el a többi készüléken?Pedig az se mai darab.Ja hogy a sok "szép és praktikus" gyártó által a készülékekre ráerőszakolt felhasználó felületek miatt....
-
mrlujoak
veterán
válasz Mr.Csizmás #20 üzenetére
Nem.
Xperia neo L.
Tavalyi dizájn, idei kiadással, gyári 4.0.4-el.
Itthon is kapható, csak drága.(#23) Prof01:
csak nem, magyar T-mobile-os a mini-d? A függetlenekre már kinn van jóideje.
[ Szerkesztve ]
-
Beri78
őstag
a csúcskészülékeik megkapják, a többit meg le kell cserélni
"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
Alborosie
aktív tag
Remélem kiadják a frissítést.
Költői kérdés: A hőbörgők hány százaléka használja ki a JB-t? Nem óhajtok ismeretlenül senkit se megbántani, de szerintem a többség az ICS adta dolgokat sem használja/használta ki!
-
törölt tag
Remélem meg fogják kapni a frissítést a telefonok. Nekem 2010-es telefonom van, arra meg még 2.1 a hivatalos.
Ment is a fiókba, aztán belenyúltam egy másik gyártó telefonjába, amint szintén megy a kiadjuk/nem adjuk ki mizéria.... -
Zola.pg
csendes tag
Az jó lenne ha az összes tavalyi modellre kiadnák a JB-t.
Nokia 3310 -> Nokia 6103 -> Nokia 5630 Xpress Music -> Nokia N97 Mini -> Sony Ericsson Xperia Play
-
hurrikan
addikt
Igen?
És hány tavalyi modellt frissített a ZTE ICS-re?? Na sorold....
meg egy jóval fapadosabb felületet 2hónap optimalizálni
Nem lehet mindent egyszerre csinálni.... mindenki erőforrásai végesek.
Logikus gondolat menetet követve frissítik a készülékeket. És legalább frissítik.
Ha meg adjisten JB is lenne a tavalyiakra. Az nagy szívatás lenne a konkurenciának akik még az ICS frissítéseket sem voltak hajlandóak elvégezni.[ Szerkesztve ]
-
mrlujoak
veterán
Igen. Ellenben ott legtöbbször alap ICS-t kapsz.
...és a Sony is adott már ki alapból 4.0.4-el modellt, sőt már itthon is megvásárolható...
Na, tudod melyik idei Xperia modellről beszélek?(#16) meunier:
Az X10 mini és mini pro páros az X8-al tényleg 2.1-en maradt
Ellenben az X10 - ami szintén 2010-es - 2.3.3-on állt meg.
Ebből kikövetkeztetve neked az előbbi 3-ból van valamelyik[ Szerkesztve ]
-
elpatkorado
aktív tag
Egy kérdésem van. A "dzsunka" ZTE frissített tavalyi modellt ICS-re? Nagy munka ám, hónapokat vesz igénybe.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Remélem meg fogják kapni a frissítést a telefonok. Nekem 2010-es telefonom van, arra meg még 2.1 a hivatalos.
Ment is a fiókba, aztán belenyúltam egy másik gyártó telefonjába, amint szintén megy a kiadjuk/nem adjuk ki mizéria.... -
Mr.Csizmás
titán
válasz elpatkorado #13 üzenetére
dzsunka ZTE (bocs az userektől) meg ki tud adni alapból 4-essel. nem értem mi a nagy probléma/nehéz feladat ezen.
(#16) meunier minden gyártónál ez van, hogy előbb a régi modellekre adják ki, hogy azt is elvigyék újra, még többet vegyenek....profitalapú az egész, ezért nincs sose (ritka kivételek, pl ZTE, Huaw) a legfrissebbel kiadva a telefon.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
bepken
veterán
aha...szóval a hivatalos ICS már nem is elég, lehet háborogni a JB miatt...nem akarok senkit sem bántani, de nem ártana gondolkozni...
egyébként ez a Sony féle hivatalos JB vajon milyen beépített bug-ot fog tartalmazni? (megy az izgulás!)╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
elpatkorado
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #11 üzenetére
Jegyezzük már meg, hogy először a tavalyi modellek ICS frissítésén dolgoztak, ezért nem tudták kiadni a NXT sorozatot ICS-el. Már kismilliószor el lett magyarázva.
-
mrlujoak
veterán
válasz Mr.Csizmás #11 üzenetére
Igen.
Lehet ezen lovagolni, de ezt is többször, többen levezettük.
A Sony azért így adta ki az ICS frissítést, mert egyet kivéve az összes tavalyi modellre tette elérhetővé az ICS-t. A válasz egyszerű a miértre. Abból több van a piacon, többen várják az ICS-t.
Az idei paletta is a megjelenés idejének fényében frissül. Az Xperia S jött először, már kapott is ICS-t. A P heteken belül, a U és sola (pont ahogy megjelentek) pedig szintén hamarosan.
Tudod nem csak azt kell nézni - és felróni a gyártónak - hogy mit ad ki, hanem azt, hogy a Sony-nak nem lesz idei GB-en ragadt modellje!!
Ezt más gyártó nem egészen tudja magáról elmondani.
Mint azt sem, hogy a tavalyi modellek frissítésében is élen jár a Sony (ICS 11 modellből 10-en fut) és ha ezek közül akár csak egy is kap JB-t akkor pedig ezt az előnyt tovább fokozza.Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
mrlujoak
veterán
válasz Elpresidente #8 üzenetére
Az elég furcsa, hogy nincs. Milyen verziód van? Szolgáltatói?
Cikkhez:
" az Xperia PLAY frissítési fiaskója után a Sony jól láthatóan kerüli az elhamarkodott bejelentéseket."
...és mekkora poén lenne, ha a játékélmény megjavulna a PLAY-en a JB-el, és az meg kijönne rá...
[ Szerkesztve ]
-
G4bi89
senior tag
Illene főleg mert nekem is ARC S van ,de Samsunghoz képest még így jól állunk ott ICS -t sem kapott a teljes 2011 paletta
Mi meg nem csak ICS -t de lehet JB -t isPersze a cikknek megint negatív a kicsengése de hát erre már nem mondok inkább semmit. MA tv-ben is lehúzták a srácok.
"egyenlőre muszály biciglizni külömben..."
-
btudos
nagyúr
Hát ha azokra ki tudják adni, akkor mehet rögtön az összesre, tekintve hogy maximum a kijelző technológiájában és felbontásában térnek el a kinézeten kívül, ami nem hiszem hogy befolyásolná a frissíthetőséget
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
daniel909
addikt
illene kiadni a 2011-es high end készülékekre mint például az ARC/S. a többire nem lenne fontos.
-
mrlujoak
veterán
Nem, nem a Sony játszadozik.
Hivatalos állásfoglalás ez a hír, ami arról szól, hogy a 2011-es Xperiák JB futtatása milyen rációval bír.Egyébként a hírhez!
Ámbár a cím sem épp helyes "Sony: lesz Jelly Bean frissítés" mert a Sony vizsgálja a tavalyi androidos portfólió JB alkalmasságát.
-
btudos
nagyúr
Annyira jó, hogy marhára nem az van a cikkben, amit a címbe írtok.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
BDave
őstag
Hihetetlen, hogy játszadoznak a vásárlókkal. Nem akarok senkit se megbántani, de ezért vettem Nexust.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó