Hirdetés
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imike_80
aktív tag
Nekem az SMS Backup+ volt a nyerő, az rögtön szinkronizálja egy Gmail-es mappába. SMS-eket is és hívásnaplót is, ha szeretnéd.
-
Imike_80
aktív tag
B.Ú.É.K.!
-
Imike_80
aktív tag
Szép jó estét!
Örülök, hogy itt vagy és írtál!
Darvinya leírását követtem lépésről lépésre. És így nem sikerült. Nem wipe-oltam, mert a leírásban is úgy volt, hogy nem fontos.
Olvasgattam vissza, s gondoltam fel kellene esetleg tenni a 431-es FW-t, hátha azt rootolja. Próbálkoztam is, az alábbiakat írta ki a Flashtool:29/028/2012 21:28:22 - INFO - Selected MT15_4.1.B.0.431_Global.ftf
29/028/2012 21:28:22 - INFO - Preparing files for flashing
29/028/2012 21:28:22 - INFO - Please connect your device into flashmode.
29/028/2012 21:28:47 - INFO - Device connected in flash mode
29/028/2012 21:28:47 - INFO - Opening device for R/W
29/028/2012 21:28:47 - INFO - Reading device information
29/028/2012 21:28:47 - INFO - Phone ready for flashmode operations.
29/028/2012 21:28:48 - INFO - Start Flashing
29/028/2012 21:28:48 - INFO - Processing loader
29/028/2012 21:28:48 - INFO - Checking header
29/028/2012 21:28:48 - INFO - Flashing data
29/028/2012 21:28:49 - INFO - Loader : S1_Loader_Root_773f - Version : R4A066 / Bootloader status : NOT_ROOTABLE
29/028/2012 21:28:49 - INFO - Processing kernel.sin
29/028/2012 21:28:49 - INFO - Checking header
29/028/2012 21:28:49 - INFO - Flashing data
29/028/2012 21:28:52 - INFO - Ending flash session
29/028/2012 21:28:52 - INFO - Flashing finished.Majd újraindult a telefon, s még most is az 587-es build van fenn. Mi lehet a probléma?
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Rootolni szerettem volna a telót, megcsináltam minden lépést szépen sorjában, aztán halad a dolog, majd félkövérrel szedtem egy sort, azt írja ki...
29/051/2012 20:51:07 - INFO - <- This level is successfully initialized
29/051/2012 20:51:07 - INFO - Flashtool Version 0.9.9.0 built on 2012-11-13 22:53:30
29/051/2012 20:51:07 - INFO - You can drag and drop ftf files here to start flashing them
29/051/2012 20:51:13 - INFO - Device disconnected
29/052/2012 20:52:52 - INFO - Selected MT15i_4.1.B.0.587_Global.ftf
29/052/2012 20:52:52 - INFO - Preparing files for flashing
29/052/2012 20:52:52 - INFO - Please connect your device into flashmode.
29/052/2012 20:52:59 - INFO - Device connected in flash mode
29/052/2012 20:52:59 - INFO - Opening device for R/W
29/052/2012 20:52:59 - INFO - Reading device information
29/052/2012 20:52:59 - INFO - Phone ready for flashmode operations.
29/052/2012 20:52:59 - INFO - Start Flashing
29/052/2012 20:52:59 - INFO - Processing loader
29/052/2012 20:52:59 - INFO - Checking header
29/053/2012 20:53:00 - INFO - Flashing data
29/053/2012 20:53:01 - INFO - Loader : S1_Loader_Root_773f - Version : R4A069 / Bootloader status : NOT_ROOTABLE
29/053/2012 20:53:01 - WARN - This file is ignored : simlock.ta
29/053/2012 20:53:01 - INFO - Processing kernel.sin
29/053/2012 20:53:01 - INFO - Checking header
29/053/2012 20:53:01 - INFO - Flashing data
29/053/2012 20:53:04 - INFO - Ending flash session
29/053/2012 20:53:04 - INFO - Flashing finished.
29/053/2012 20:53:04 - INFO - Please unplug and start your phoneIlyenkor mi van? Nem lehet rootolni a telót? Mitévő legyek?
Köszi!
-
Imike_80
aktív tag
válasz
darvinya #8443 üzenetére
Sziasztok, üdv Darvinya!
Annak idején (2011. szeptember) a Neo-t 60 ezer Ft-ért vettem Telenornál, 2 év hűséggel. Úgy gondolom, hogy akkor ez egy baromi jó ajánlat volt és nem bántam meg, hogy ezt választottam.
Örülök, hogy él a topik, jól esett visszatérni
Sőt, most nagyon várom ezt az új FW-t, mert régebben az a hír járta, hogy tuti NEM lesz JB erre a telóra. Mondjuk még erről sem tudni ezek szerint biztosan, hogy milyen kernel is lesz benne, de jó lenne, ha azért valaki nem feledkezne el rólunk és írna frissítést a mi telónkra is.
Külsőre annyira nem jön be a P és az S, de a tudásuk tetszik!
(#8436) nggabi: S2 régi, félek, hogy nem fejlesztenek ezekre már sok mindent. S3 szép, de nagy és túlárazott - szerintem.
(#8437) G.Peter: 2 éve Desire-t használtam, imádtam, míg ...... Hosszú történet. Már régebben leírtam. Amiket említesz, valószínű megfelelnének, csak pofátlannak tartom a 90 és 95 ezer Ft-os árat az Xperiákért. A Samsungokat imádom, telefonban annyira nekem sem szimpi, de nem volt még, kipróbálnám. Mondjuk inkább felsőbb kategóriából választanék, alsó és középből nem igazán.
Áhhh. LG 135 rugó. Kizárt. Mondom, max 60 előfizuval. És szégyen, hogy most nincs ilyen telefon, ami akár 80 ezerért is annyit tudna, mint a Neo!Én azt mondom várok, míg 60K-ért 2 év előfizuval lesz valami, ami hasonló tudású a mostaninál. Itt szoktam nézni: Telenor előfizus árlista
Illetve várom ezt az új Kernel-t. Figyelem a fórumot és teszem is fel, ha jó a cuccos!
Köszi nektek!
Üdv: Jim
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Régóta olvasgatom a fórumot, hisz nekem is egy Neo-m van. Mostanában azonban mintha érdekes dolgokat művelne. Nemrég elment az érintőkijelzője. Tehát láttam mindent, de nem vette be, amit nyomok. Pont párom hívott, de nem tudtam felvenni a hívást, mert nem reagált az érintésre a kijelző. Meg újra is indult mostanában 1-2-szer.
Szeretnék nézni valami új telefont, de nem tudom mi lenne a méltó utód.
Tetszik, hogy ebben jó a kamera, van HDMI, jól bírja az akksi. Nekem a kijelző mérete is elegendő, szóval minden tetszik, csak kezd kiöregedni és lassulni. Valami hasonló Androidos telefon volna jó, csak új. Javasoltok valamit?Üdv: Jim
-
Imike_80
aktív tag
válasz
darvinya #8065 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
És a törlés hogyan történik? Appok közül engedi kitörölni pl. a Wisepilotot? Meg az Office-t, ami 20 MB-ot foglal feleslegesen? Vagy úgy kell gyepálni valamilyen rendszerkönyvtárból?
Hogyhogy összeomolhat? Annyira nagyon kellenek neki ezek az APPok? Hm...
Nincs valahol összegyűjtve, mi az, amiket törölhetek? És honnan kellene törölni, hogy ne legyen gond?
Tulajdonképpen jó a telefon, csak pici memóriát szeretnék felszabadítani a több tárhely és a gyorsaság javítása érdekében. Semmiképp nem szeretném, hogy a stabilitás rovására menjen.
Szóval belevágok, nem akarok parázni rajtaCsak jó lenne tudni mit miért csinálok.
Köszi! Jim
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Eltelt 1 év, szeretem a Neo-t, de gondoltam root-olásra adom a fejem, amúgy is szabin vagyok szerdán.
Régóta zavar, hogy nagyon sokszor belassul, lehet emlékeztek is rá, hogy mennyit szenvedtem a telefonnal...
Kérdésem is volna: miként tudom letörölni a nem kívánatos appokat? Most, hogy fenn van az ICS, 4.0.4 587-es változata, egész jó lett. Csak borzasztó, hogy ha SEMMIT nem rakok fel, csak az eleve telepített programokat frissítem, jóformán alig marad valami szabad helyem. Google szolgáltatások, FB, Office, WisePilot, stb. Csomót nem is használok és máris elmegy az összes hely :S És igenis belassul a teló. Hiába rakom a javát SD-kártyára, a fő progikat nem engedi áttenni.
Szóval szeretném kihozni a legtöbbet a telóból. Ezért érdekelne, mi a teendő root után? Amúgy Telenoros, függő. Nem tudom kell-e még valami info. Ja és ezt követem:
Ez most a legfrissebb? És legegyszerűbb módja a root-nak?
Köszönöm!
Jim
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Reggel óta szenvedek, s nem tudom pendrive-ként használni a NEO-t.
Sima Neo, ICS 4.0.4 firmware. Valaki tudna segíteni mit hol kellene pipálni? Esetleg mi a sorrendje a csatlakozás menetének? Kezd betelni a memóriakártya, s gondoltam takarítok, de nem ismeri fel pendrive-ként az Istennek sem. -
Imike_80
aktív tag
# rtzmp:
Amint hazaérek, kipróbálom, csak nincs mobilnetem, itt meg nincs WiFi.
Lehet majd kérdeznék is, de majd otthonról, ha sikerül este leülnöm picit a gép elé...
Ez a névnap app szól, hogy a contact-ok közt kinek van névnapja. Tök hasznos. Google is ilyen? Mert ott van fenn a címtáram.
Neked nem lassul be? Van, aki használja ezeket a progikat?# darvinya:
Akasztófa, K-9 leszedem. Egyéb?Első körben köszi nektek, amint lecseréltem az appokat, beszámolok a fejleményekről!
-
Imike_80
aktív tag
válasz
darvinya #6452 üzenetére
Sziasztok!
Írom az appokat, amik fel vannak telepítve a telefonomra. Nem tudni, hogy az appokkal van-e gond, de lehet, hogy azok lassítják be a telefonomat - ez a fő problémám ugyanis.
Akinek van tapasztalata ezek közül valamelyikkel, kérem jelezze.
Akkor a 35 "nélkülözhetetlen" app...
Haladok ABC sorrendben.
Adatfigyelő - Sony app, nem tudom törölni
Adobe Reader - kell
Air Droid - kell is, használom is
Akasztófa - unaloműző
Andoku 2 - Sudoku, unaloműző
Box - 50 GB tárhely
Business Calendar Free - ez a naptár app tetszett meg, imádom
Dialer One - ezt is imádom, de ICS alatt sokszor keresek nevet és bezárul. GB alatt nem csinált ilyet.
Dolphin Browser - most szedtem le, mert kíváncsi voltam rá, nem ettől lassult be.
Drag Racing - imádom, de SD-kártyán van, ritkán nyitom meg, unaloműző
Drive - Google doksik itt vannak
Elixir -
Elixir Widget - egyik home screen-en van egy 3*2-es widget, 7*3 infóval
ES File Explorer - FTP-hez kellett, így lelte meg a NAS-t.
Facebook - ritkán megnyitom, de leszedni sem lehet
Gmail - naponta többször is használom
Google Play áruház - alap
Guide - nem kéne, de ott figyel...
Handcent SMS - imádom, ezt szoktam meg...
Handcent Hun
iGO - SD-n van az app, ritkán indítom el, ez nem foghatja..
Index - ez csak 1 ikon
K-9 Mail - levelezés, itt van a freemail-es cuccom
Liveware kezelő - nem kéne
Mobile counter - adatfigyelő
Music Unlimited - ezt most látom először, de az akksimat is szopja, múltkor néztem.
Névnap - kiírja kinek van aznap névnapja, tök jó
Office Suite - ezt sem tudom leszedni, asszem úgy rakta fel.
Prohardver for Android - parancsikon csak ez is, fél MB
Skype - SD-karin van, ritkán lépek be.
Sports tracker - bicajozásnál tök jó, szeretem
Térkép - Google Maps, gyári ugye...
Total Commander - most tettem fel, kíváncsiságból, majd látom milyen és ES-t leszedem
Tune In Radio - Netes rádiózáshoz, ritkán használom
Uefa - nem kell, de ott eszi a fene
Uefa - nem kell, de ott eszi a fene
Utcakép - Google-hoz
Wisepilot - Nem kell, de ott van
Zseblámpa - Tiny flashlightAlkalmazások / letöltve:
282 foglalt, 98 szabadAlkalmazások / SD:
6,9 GB foglalt, 530 MB szabadAlkalmazások / Fut
Most restart után alig nyitottam meg 1-2 dolgot, így a RAM állása a következő:
216 MB foglalt, 124 MB szabad. És most gyorsnak is nevezném.Pár nap elteltével azonban ez lemegy 50-60 MB-ra. És irgalmatlanul lelassul a telefon menüje. Ha hív valaki, nem látom. Nyomok 1 gombot, nagy nehezen kiírja. Felveszem, akkor még rezeg és csörög, ott hallózok, de még nem él a vonal, kicsit káoszos.
Sanity-t imádtam, de tegnap letöröltem, hátha az fogja. Feltettem a Llama-t, de nem tetszik és nem arra való, amire kellene. Leszedtem ezt is. Most majs tesztelem, hogy ha hívnak, lassul-e...
Home screen-en alul vannak az ikonok, kb 2-3 másodperc alatt tölti be. Ha a Home gombot hosszan nyomjuk, akkor ugye feljönnek az alkalmazások, amiket nemrég megnyitottunk. Én azokat is folyamatosan bezárom. Mobil internetem nincs, szóval nem szarakszik folyton. Hazaérek, WiFin nézem G-mailt, K-mailt, Időjárást, Play áruházat a frissítések végett. Valamint SMS-ezek. Ezek vannak legtöbbször megnyitva.
Ha van valami FB-értesítés, nagy ritkán megnézem, de mintha onnantól kezdve még lassabb lenne a telefon.
Valami cache-adatokat esetleg nem lehet valahol kitörölni? Hátha?Köszi, akinek van ötlete és hozzászól!
-
Imike_80
aktív tag
Még mindig lassú a telefonom
Írtam eddig is, hogy GB alatt akadoztak a dolgok. Nem változott ez ICS-nél sem. Egy idő után elfogy a RAM és belassul a telefon.
35 app van rajta, de úgy érzem, ezek nélkül szinte alig tudnék élni
Azt meg lehet tudni mi zabálja a RAM-ot? - ha egyáltalán ez a baja. Most ha hív valaki, eltelik pár másodperc, mire megjelenik a képernyőn. Belépek egy menübe, ha visszalépek, kb 8-10 másodperc, mire újból kirajzolja az ikonokat, mappák tartalmát..
Micsináljak??? Próbálok nézegetni infókat az alkalmazásaimról egyenként, hátha van olyan, amelyik köztudottan fogja a rendszert, de eddig nem leltem. -
Imike_80
aktív tag
Srácok!
Nem tudom más fórumon is ennyire peregnek-e a dolgok, de tényleg hálás vagyok nektek, amiért minden hasznos infót ilyen precízen megosztotok velünk!
Ha vesztek másik telefont, please leírni, hogy mit, mert megyek veletek az ottani fórumba majd!
-
Imike_80
aktív tag
válasz
solyomferi #6440 üzenetére
CSONTra ugyanez van nekem is! Telenor függő Neo, kábelen frissítve ICS-re. Minden szám stimmel...
-
Imike_80
aktív tag
válasz
kovacszk #6253 üzenetére
Jéééé. Rádugtam a kíváncsiság kedvéért a PC-re. Companion szólt, h. nem szeretnék-e frissíteni. Mondtam, hogy de! Minden beállítás, híváslistától kezdve megmaradt és 10 perc alatt fenn volt az új ICS. Méghozzá 4.1.B.0.431 a buildszám. Ez jó? Lehet örülni? MErt akkor nyomkodom
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Telenoros Neo-m van. Nagyon sokáig volt 2.3.3 rajta, aztán Flashtool-lal frissítettem 2.3.4-re. Azóta az van rajta. Nem rootolt, nem nyitottam semmit rajta, semmi mást nem hekkeltem. Csak anno nem bírtam kivárni a Telenoros frissítést.
Ez a mostani 4.0.4 nekem vajon jó, ami kering??
bgergely? Tudsz valami bíztatót mondani?
-
Imike_80
aktív tag
Hali!
Nekem 1248-2008 van, Telenor függő. A listát nézegetem, ahol az mt15 listáját frissítik. És továbbra is várok...
-
Imike_80
aktív tag
6000
-
Imike_80
aktív tag
Ez engem is bosszant amúgy.
Volt már szó erről korábban, ezért nem hozom fel ismét, de aki olvasgatja a topicot régóta, az emlékezni fog. Pár nap után elfogy a RAM, s belassul a telefon. Én újabban azt csinálom, hogy minden 2. akkumulátor feltöltéskor egyben restartolok is. Ha túl sokáig bírja az akksi (ez max 3 nap), akkor minden töltéskorMost 3-4 napja fut az Android, 49 MB RAM-mal rendelkezem :S
Csak reménykedem benne, hogy az ICS-nél nem lesz ennyi gondom! -
Imike_80
aktív tag
válasz
TheBomberman #5977 üzenetére
Én is +1
Minden napomat azzal kezdem, hogy F5-tel befrissítem Chrome-ban a Bibliát.
Rákeresek CTRL+F-fel arra, hogy mt1. Ha még mindig 136 darab találat van, akkor picit nyűgös leszek aznapTovább írom, hogy mt11, marad a 136 db találat. Kitörlöm az utolsó 1-est, beírom, hogy mt15, bepirosodik, 0 db találat. Kész......
Aztán ezt naponta többször. Beteges
-
Imike_80
aktív tag
válasz
Sátán44 #5972 üzenetére
Bocs, nem akarok beleszólni, de: ez lehet térerő-probléma is, lehet, hogy néha kiesik 1-2 terület, ahol jártok. Mi lenne, ha telefont cserélnétek pár napra? Ha meg tudjátok oldani, 1 próbát megér. Nem tűnik telefon problémának így sokadjára sem.
Ha ő is tapasztalja, hogy nem hall néha, akkor már gyanúsabb a dolog. -
Imike_80
aktív tag
-
Imike_80
aktív tag
Holnap reggel frissítek 0.62-re. Remélem nem lesz gond! És végre eltűnik a frissítés sikertelen felirat fentről a menüsávról!
-
Imike_80
aktív tag
-
Imike_80
aktív tag
Igen, az első világos, de a második miként módosul, az nekem is rejtély. Nem is volna vele bajom, ha nem fogná a telót :S
Neked is 0.62 van? Bevált? Van értelme frissíteni? Nekem 4.0.1.A.0.283 Build van még. De ugye ez is 2.3.4 már.
Amúgy a futó alkalmazásoknál jobb gomb, s van ilyen, hogy tárolt folyamatok. Ott is vannak dolgok. Ott is fut csomó minden. DE. Ha már belassult, hiába lövök ki mindenhonnan mindent, az lassú marad és elfogy a RAM...
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Megnéztem a memóriakezelést tüzetesebben.
Sajnos képet nem tudok berakni, de leírom miket láttam:
Megnyitom az Beáll/alkalmazásokat/Futó szolgáltatások. Van 4 fül: Letöltve, Mind, SD-kártyán és Fut
Az első 2 egyértelmű, ott mindig 380MB van, ilyen-olyan arányban, ki mennyit használ belőle. Nekem 260 használatban, 120 szabad. A 3. a memkari.
A 4.: Fut:
Folyamatosan "szemetelődött", már kezdett lassulni a telefon rendesen. Megnéztem mi a helyzet itt: 140 MB hasz. és 39 MB szab. Aztán 157 használatban - 35 szabad. Ja és mindent kilőttem, amit lehetett, alig futott valami!
Újraindítottam a telefont. Belépek... Fut minden, az is, aminek nem kéne. De tényleg minden hülyeség 3-4 képernyőoldalon keresztül felsorolva. Eredmény:
130MB használatban, 173MB szabad
Ez tegnap este. Gyors is volt a telefon frankón!
Most éppen: 158 MB Hasz. és 124 MB szabad. Még most is elég gyors.Szóval ez a bajom. Ez a RAM-mennyiség 2 nap alatt elfogy, ahogy használom a telefont. Nektek mit csinál? Létezik erre valamilyen megoldás? Program, amivel át lehetne csoportosítani esetleg? Bármilyen megoldás érdekel!
-
Imike_80
aktív tag
Szia!
Nos. A szoftvert még nem frissítettem, mert nem volt időm elmenteni a dolgaimat. -> App-okat, SMS, névjegyzéket, mindent el szeretnék majd menteni, még nem tudom milyen progikkal, de nem mertem feltenni így direktbe a kérdést, míg nem olvastam utána...
A teló lassulása: amit lehet folyamatosan bezárok. A naptárat felhozza gyakran, ami érthető is, hisz widget-ként kinn van az "Asztalon". Viszont ez a LiveWare kezelő, meg a Market és a Facebook, Google térkép, Google+, Fun and Downloads nem tudom miért jön föl! Nem voltam ma Neten reggel óta. Kilőttem napközben csomószor a progikat. Most, hogy hazaértem, még a futó alkalmazások közül is Leállítottam néhány alkalmazást, mert lement a memória 80-ra. Erre basszus megnyitja a Facebookot és a Google dolgait? Minek? Nem is mentem még fel vele a Netre!
Na szóval. Nem örülök a lassulásának. Jövő héten lehet megpróbálom felrakni a 0.62-est, aztán megnézem mit produkál. Kevés ez a memória úgy hiszem. Vagy én használom bénán, esetleg nagyok az elvárásaim...
Üdv.
-
Imike_80
aktív tag
Menüből indítom most már az ATK-t, s figyelemmel kísérem.
Folyton bejön pl. ez: LiveWare kezelő és Lejátszás eszközön.
Amúgy 33 progi van a saját alkalmazásom között. Letöröltem egy időjárás-widgetet, most már csak a beépített van.
Leírjam milyen progik vannak a készüléken? Bár így is köszi a segítségeket, de szívesen kifejtem, hátha rájövünk valamire...
Ezelőtt HTC Desire volt, s ott kb 250MB memória állt rendelkezésre, ha futott minden hülyeség, akkor is maradt 150 MB. Szóval sosem vettem észre lassulást. Neonál azért hamarabb kifogy az "ész".
Lezártam az imént a képernyőt. Most feloldottam, pont 10 alkalmazás van ATK-ban, amit ki lehetne lőni. Naptár, Handcent SMS, Market, Fun and Downloads, adatfigyelő (amit sosem szoktam megnyitni, mert nem is érdekel mennyi megy WiFin), meg az előzőek is, amiket fentebb ecseteltem. Ha bezárom, megint marad 122 MB. Hozzáteszem, h. nemrég volt restart, délután 5 körül, tehát cirka 3 órája. De miért indul el a sok szar, amikor nem is akarom?
Amúgy csak a gyári launcher van fenn. Zenét nem hallgatok rajta, szóval onnan nem cache-el. Fotóztam ma párat igaz, mert elég nagy a hó Szegedében
Más hirtelen nem jut eszembe, de ha kell, megnézek mást is, ha ajánlotok valamit.Te 0.62-est használsz chaval?
Üdv.
-
Imike_80
aktív tag
Én is ATK-t használok. Az imént pl. rányomtam, kiírta, hogy
10 Applications killed, 73 MB memory available.
Aztán most rányomtam megint:
5 Applications killed, 65 MB memory available.
Újra:
3 Applications killed, 50 MB memory available.
Érdekes. A lényeg, hogy ilyenkor már olyan gatya lassú, hogy jobbnak látok egy restartot.Valaki sejti esetleg, hogy mi zabálhatja meg nálam a memóriát?
Naptár, időjárásjelentés, névnap widgetek vannak fenn. És parancsikonok a progikhoz. Napközben semmi nem frissít, mert csak reggel és este vagyok Neten vele Wifin. Nincs mobilnet hozzáférésem, tehát ilyenkor mégcsak nem is szinkronizál.
Csak picit bosszant, hogy 2 naponta újra kell indítanom. Nem is ez a gond. Csak már párszor előfordult, hogy kikapcsolom, szépen lassan leáll és elfelejtem bekapcsolni! Ez aggaszt leginkább. Persze tudom, én hülyeségem, de ha lenne olyan progi, ami felszabadítaná a memória egészét bekapcsolt állapotban, akkor én sem restartolgatnék ész nélkül.
Nincs root-olva a teló, s nem is szeretném, míg garis. -
Imike_80
aktív tag
válasz
csiziktomi #4177 üzenetére
Szia!
Rákötöttem a telót a gépre és kiírta a PC Companion, hogy elérhető a 0.62-es frissítés. Merjem azt rakni? Ti is inkább 0.42-est javasoltok?
Nekem is 165 MB van amikor bekapcsolom. Aztán használom, megnyitok pár programot, s elfogy. Nem tudom mitől! Asztali alkalmazásoktól? Vagy mert megnyitom a Gmail-t, Marketet? Mert naponta felmegyek WiFire többször is, 2 nap alatt elfogy a memória. Ha 100 alá megy, akkor piszok lassú. Nincs progi, ami kilövi ezeket a memória-nyelő progikat? Csak én vagyok egyedül ezzel a problémával?
Valamint: 0.62-es? Vélemények? Akksimerülést még mindig tapasztaljátok?
Üdv.
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is NEO van, Telenornál vettem. Aztán mivel nem jelent meg frissítés hozzá elég sokáig, feltettem hát a várva várt 2.3.4-et, méghozzá a 4.0.1.A.0.283-as Build-et.
Aztán nem sikerült telepíteni a 4.0.2.A.0.42 verziót WiFin keresztül. Hiba: Egy piros felkiáltójelet rak a bal felső értesítési sávra (ami azóta is ott van) és csak annyit mondd, hogy sikertelen telepítés.
Tudja valaki, hogy miért? Próbáljam esetleg PC-n, programon keresztül? És melyik Buildet? A 0.62-est az esetleges akksi problémák ellenére ajánlanátok, ha mélyen a szívetekbe néztek?Másik:
Erre tud valaki valamit? Nekem is rohadtul lassul! Használgatom, aztán egyszer csak elfogy a memória. Ha 100 alá megy, akkor inkább újra szoktam indítani, mert Advanced Task Manager szart sem ér. Kill a progikra, kiírja, hogy 69MB memória van, osszam be. Ilyenkor jön is a restart... Nincs olyan progi, ami tényleg kinyírná a progikat? Vagy erre való a ki/be kapcs. gomb?
Amúgy szeretem, imádom, minden más OK! Csak ezek a furcsaságok történnek.
Jim
-
Imike_80
aktív tag
válasz
sunahunter #3282 üzenetére
Várjunk csak! Flashtool nem nyitotta ki, igaz? Más progit nem használtam anno a frissítéshez.
-
Imike_80
aktív tag
válasz
sunahunter #3274 üzenetére
Köszönjük!
Én már kezdtem aggódni, hogy mi lehetett nálad a probléma. Nekem Telenoros 2.3.3 volt, meguntam a várakozást és Flashtool-lal felraktam a 2.3.4 4.0.1.A.0.283 Buildjét. Szerinted nekem is előjöhet ez a probléma, ha OTA-n frissítek?
Üdv.
-
Imike_80
aktív tag
Itt van: magyar nyelvű leírás Neo-hoz PDF-ben
Amúgy nekem is úgy tűnt, hogy nem vagy igazán elégedett a telefonnal, jobban tetszett neked a Samsung. Volt pár Android-os telefonom, szerintem nem rossz kütyü ez a Neo. Lehet, hogy neked nagyobbak voltak az elvárásaid.
Rengeteg dologra rá tudsz keresni a fórumon belül, a kulcsszavas kersőnek éppen ez az értelme. Ha root-olni akarsz, flashelni, csak ezeket a szavakat keresed és kidobja a lényeget. A maradék pedig tényleg benne van a leírásban. Ha mégsem, azért pár órán, esetleg 1 napon belül szoktunk válaszolni a fórumban, ha tudjuk a megoldást.
Légy picit türelmesebb, meglesz a gyümölcse!Üdv.
-
Imike_80
aktív tag
válasz
waterphone #3054 üzenetére
Én is tapasztalom, ekem is lassult! Dialer One nevű tárcsázót használok. Te?
De van fenn más progi is csak erre, valamint sok egyéb, azt hiszem már a 6. oldalnál tartok a programok listáját tekintve.Ma este takarítás
-
Imike_80
aktív tag
válasz
Engikrisztus #2934 üzenetére
Köszi!
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Úgy láttam jelentek meg itt új ROM-ok:
http://www.wotanserver.com/en/sony-ericsson/se/xperia-neo-mt15/debranding-flash
Én most frissítettem a 4.0.1.A.0.283 -as verzióra, van már ezután 4.0.2.A.0.42 és 4.0.A.2.368 is.
Ezekről mit lehet tudni? Mit tartalmaznak?
Másik kérdés: Melyik Offline navigációt használjam szerintetek? iGo van esetleg valahol, valakinek?
-
Imike_80
aktív tag
Hattalmas király vagy Öcsém! Nem tudtam ezt a gmail-es balhét! Beállítottam, most próbáltam küldeni egyik címemről a másikra és zokszó nélkül át is ment!
toma37 próbáld ki te is! Reméljük menni fog nálad is!
Bejövő: mail.freemail.hu
Kimenő: smtp.gmail.com - SSL autentikáció mindig, asszem 400 valahányas port, beírod a gmail-es felhasználónevet/jelszót és már küldi is a leveleket!Köszi sir fg!
-
Imike_80
aktív tag
A helyzet nálam a következő E-mail témában: van egy fraamil-es címem. Odáig eljut mindkét program, hogy megadom a címet, jelszót, bla-bla. Majd kéri a bejövő POP3-server nevét, ezt is megadom. Aztán jön a kimenő SMTP-server neve. Ennek elvileg nem sok köze van a freemailhez, mert nem azon a kapcsolaton keresztül küldesz levelet, hanem a saját Internet-szolgáltatódon keresztül. Nekem digikábeles netem van, igen ám, de hiába adom meg, hogy smtp.digikabel.hu, mert valójában ez lenne, de autentikációt kér. Tehát neki szüksége van a digis mail címemre és az ahhoz tartozó jelszóra, amit - mivel nem használok - nem tudok. (Fel kellene hívnom majd a szolgáltatót és megadja.) A lényeg. A beépített levelező nem enged tovább, ha nem adok meg minden adatot. A K9 tovább enged, letölti a bejövőket, mert tudja a POP3-at, de küldeni nem küld. Vagyis csak valószínűsítem, de ki sem próbáltam, mert nem küldök arról a címemről levelet. Így K9 arra jó, hogy leszedjem a mail-eket, de másra nem is használnám.
Bocs, távol álljon tőlem egy kioktató levél! De nem lehet, hogy a másodszor kért felh/jelszó páros nem a mail címedhez tartozó, hanem amit a szolgáltatód kér? Milyen mail-címed van? Melyik szolgáltatónál vagy?
-
Imike_80
aktív tag
Igen. Miért olyan hihetetlen ez? Céges Sim van benne, hétvégén nem annyira keresnek, csak család legfőképp. Én sem vagyok képes csodákra, de: WiFi-t csak akkor kapcsolom be, ha kell. Mondjuk naponta fél-1 órát biztosan megy, mert reggel is olvasom a híreket, maileket, délután is szedek le 1-2 progit. Mobil Internetet nem használok, mert nincs rá előfizetésem. Rákattantam 1-2 játékra, azokat is nyomom. GPS-re nem használom a telefont, mert tudom merre járok, ha elutazom, akkor pedig van egy 5 collos, rendes navim. A kijelző közel max fényerőn van, szeretek látni.
Amúgy ma megnéztem, 1 nap és 16 órája megy a telefon, 10%-on van. Szerintem átlagos, semmivel nem jobb, vagy rosszabb, mint más Neo tulajnak.
Vegyük figyelembe azt is, hogy nem mindenhol egyforma a térerő-lefedettség. Ha sokat keresgél a telefon, miközben konkrétan nem is használod, csak úgymond készenlétben vagy, az is tudja szívni az akksit rendesen.
Nekem az E-mail működik, nem tudom mi lehet nálad a probléma. K9 is ezt csinálja? -
Imike_80
aktív tag
válasz
Rickazoid #2768 üzenetére
Én is a Telenornál vettem, bontatlan dobozban volt, feltételezem, hogy nem utángyártot... A hétvégi firmware-frissítésnél kiszedtem a SIM-et, akkor fordítottam meg az akksit és az állt rajta, hogy Li-ion.
Belementem a szerviz menübe én is, ott Li-poly van. Akkor most? -
Imike_80
aktív tag
(#2705) toma37, (#2706) adam10980, (#2744) adam10980, (#2747) MrTwister, (#2748) fateless:
vagy megvárod, vagy frissíted Flashtool-lal.
Baromira kíváncsi voltam az új 2.3.4-re, ezért gondoltam hétvégén megcsinálom. Pénteken hazamentem, mindent elmentettem, SMS, telefonszám, alkalmazás backup, letöltöttem a Flashtool progit, az új ROM-ot, szóval iszonyúan ráfeszültem a témára.
Aztán rákattintottam a frissítés (Flash) gombra és imádkoztam, elvégre nem volt olcsó a telefon, meg is akarom tartani egy darabig, stb.
Eltelt kb 10-15 perc, ezalatt frissült a teló, lehúztam USB-ről és azóta élvezem az új funkciókat.
Csináltam frankó panoráma képet a Tisza-parton, Zoom-olok, ismerkedek a swype-al és hétfő reggelig bírta az akksi. Pénteken töltöttem ugye, olyan délután 2 körül. Kontaktjaim megvannak (Gmailen is), programokat visszatöltöttem, SMS-ek sem vesztek el. G-mail, K9-mail freemaillel süvít, naptár végre rendes, jó kinézetű, időjárás widget is tetszik. Az is tetszik, hogy meg tudom nézni ki milyen alkalmazásokat használ, meg is osztják, ki lehet próbálni. Egy szóval nagyon jó lett, jól használható, végre értelmesen lehet használni a telefont.Hívtam a Sony-t én is, Telenorral is beszéltem, senki nem tud semmi konkrétumot.
1 valamit bánok az egész frissítésben: hogy nem előbb tettem meg!
De ezzel nem akarok senkit buzdítani, nekem is októbert mondtak a frissítésre, talán lehet reménykedni abban, hogy nem késik sokat a Telenoros csomag.
Amúgy Li-ion akksi van a telóban, nem Li-Polimer.
És nekem is jellemzőbb, hogy max 2 napig bírja. Sokat játszom vele, még mindig szabogatom testre, mert találok kényelmesebb megoldásokat. Egyre jobb.
1 negatívum, amit észre vettem és eddig nem. Ha játszom rajta, akkor a telefon teteje erősen melegszik. Ott van talán a grafikus chip és azért? Vagy mi lehet vele?
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Flashtool-al kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
Hétvégén ha lesz időm lehet, hogy frissítem a telót 2.3.4-re. Kérdéseim lennének ezzel kapcsolatban:1: Mivel csináljak mindenről biztonsági mentést? Kellenek az appjaim, telefonszámok - bár ezeket máshonnan is tudom sync-elni, SMS-ek is kellenének, MINDEN.
2: App-okat is el lehet menteni külön, hogy azokat tegye vissza a beállításokkal együtt esetleg? ( Drag Racingben már van $750.000-om, jó lenne, ha megmaradna
)
3: SIM és Memóriakártya benne legyen a frissítés alatt, vagy inkább szedjem ki? SIM-kártyám PIN-kódját sem tudom így hirtelen, kérni fogja vajon?
4: Ha kiveszem a mem.kártyát és úgy frissítek, akkor nem lesz összeakadás a régi app-okkal amikor visszarakom a mem.kártyát?
Köszönöm!
-
Imike_80
aktív tag
Hali!
Nekem is volt Wildfire is, Desire is. Nekem úgy van belőve a céges vezetékesem, hogy 30 mp csengés után jön át a mobilra a hívás. Ott sokszor volt az, hogy éppen megcsörrent és már tették is le, tehát nem tudtam már felvenni. De persze az is lehet, hogy késlekedett a hívás és már nem bírták türelemmel, lerakták. Most a Neo-n ilyen nincs. Vagy kitartóbbak, vagy nem áll fenn a probléma.
Vezetékesről, Telenorosról most azonnal kipróbáltam, egyből csöng. De továbbmegyek, van egy angol számom is idehaza, roamingból hívtam egy jó öreg Nokia 6230-asról a Telenoros Neot, abban a pillanatban csörgött, ahogy az angol vonal végén is jelezte. -
Imike_80
aktív tag
Bocs, csak kicsit kiakasztó...
Mondják, hogy gyorsan boot-olt eddig is a Neo, de a 2.3.4-el ez még jobb. Nekem basszus legalább 2-3 perc a 2.3.3-al. Mocskos sokáig tart! Lehet, hogy ekkor szedi össze a Telenoros okosságokat? Nem tudom. Életemben nem vártam ennyit telefonra, mint erre. Oké, ritkán kapcsolom ki, szóval ritkán áll fenn ez a problem. De akkor is...
Az a baj, hogy ha megjelenik a Telenoros régiókódra a frissítés, amit ugye epekedve várunk mindnyájan, az is már megint buta, elavult lesz. Hol fog járni akkor a független változat már? Azért jó lenne tudni mennyire engedi a SonyE, hogy a szolgáltatók telerakják a saját szarjaikkal a telefont.
Bár, gondolom sok telefont vesznek tőlük a mobiltársaságok. Ők a nagyfogyasztók..
És leviszik az árat, amikor mi vásárlók megvesszük, mert például:
- 2 év hűség.
- a hűségidő alatt is szokott lenni tarifahűség
- tehát addig is fizetsz 1 nagy csomagot, ha kell, ha nem
- pluszba megszopatnak néhány adatforgalmas számlával
- ráadásul görcsösen ragaszkodnod kell az ő beállításaikhoz, mert ezt programozzák rá.
Nincs zoom a fényképezőben... ??? Erre is várni kell? Nemár!
Az a legnagyobb baj, hogy:
normális ember - aki ilyen kütyübuzi, max 1 évig tart meg egy telefont.
Akkor még jó az akksi, meg van vigyázva a készülék, tehát még lehet érte pénzt kapni, ha eladod. És jön a következő.
Viszont ha a szoftverekkel 3-4 hónap késésben vagyunk és az is csak a gagyi szolgáltatós SW, akkor hiába van marhajó telefonunk, mocskosul le vagyunk maradva. -
Imike_80
aktív tag
Most találtam Flash-elésre egy másik know-how-t.
-
Imike_80
aktív tag
válasz
sunahunter #2549 üzenetére
Kösz Peti!
Na ezt vártam, körülbelül erre számítottam!
Mármint nem mondom azt, hogy most maximális bizalmat érzek afelől, hogy a telefon elronthatatlan, de jól esik hallani, hogy ti ezen már zökkenőmentesen túl vagytok.
Azért a nagy hezitálás, mert most az egyszer olyan telefonom van, ami - nekem - sokba került, van rá garancia és ennek az egész 2 év hűségnek az aurája kicsit befelhősítette a telefon adta igazi lehetőségeket, funkciókat.Várok még picit, hátha közlik, hogy mikor jön a frissítés. Ha nem nyilatkoznak és lesz időm, akkor nekiugrok én.
Esetleg van valaki, aki Szegedről fórumozik és már túl van néhány root-oláson?
Üdv!
-
Imike_80
aktív tag
válasz
sunahunter #2541 üzenetére
Igen. És ez a 145-ös ROMmal rendelkező Telenor-os készülékre is jó?
Másik dolog: tudom, én hiányosságom, de nekem - és előfordulhat, hogy más fórumtagnak is - nem elég egyértelmű ez a leírás.
Mennyire naprakész ez a leírás? Mármint azt látom, hogy több, mint 1 éves, de ma is megállja még a helyét?
-
Imike_80
aktív tag
válasz
Dhampir #2526 üzenetére
Ha mondjuk rootolod, akkor annyival előrébb is vagy, ezt azért ne felejtsük el az Android javára írni!
Csak hát nem egy 10 ezres készülékről van szó, amivel játszogat az ember - vagyis én. Ha meg véletlen elcsesződne, akkor várhatok 2 évet, mert ettől többet soha nem leszek hajlandó adni egy telefonért. -
Imike_80
aktív tag
válasz
brendoncsopi #2519 üzenetére
Öööö. Hm..
Lehet, hogy az én bénaságom, meg mivel nem rootolt a teló, ezért nem tudtam annyira testre szabni az alkalmazásokat, stb. Maga a menükezelés 1 hangyányival gyorsabbnak tűnt a Desire-ben. Viszont a kamera, grafika sokkal jobb. 1-2 játékra olyan szinten rákattantam, ami a HTC-nél eszembe sem jutott. WiFi egyszer rakoncátlankodott már. Ki-be-kapcs kellett. De érdekes módon, amikor kb. 2 perc alatt bekapcsolódott, egyből visszament a WiFi-mre és ott folytatta a letöltést, ahol a Marketben abbahagytam.
Szóval ezért várom a Telenoros frissítést. Elcsesszinteni meg nem szeretném a telefont, hisz él a gari és drága volt ahhoz, hogy eljátsszam.
Egyébként kezdem egyre jobban megszeretni a telefont. -
Imike_80
aktív tag
válasz
brendoncsopi #2517 üzenetére
Igen, nekem süvített a másodlagos kamerán Skype alatt a videóhívás. Másik fél szerint hang és kép is tökéletes. Mint kiderült, fektetve kellett tartanom a telefont, mert ha állítva fogom a kezemben, akkor el volt forgatva 90 fokkal a fejem.
Szóval lehet, hogy friss a dolog, de nekem még az első build, a 145 végű van fenn és simán szalad. -
Imike_80
aktív tag
Picit bosszant ez a frissítés dolog. Beszéltem Telenorral, nem tudtak pontos információt mondani arra vonatkozóan, hogy mikor lesz frissítés kiadva a Neo-hoz. A HTC-knél általában kb. 2 hónap volt a késés a gyárilag megjelent és a Telenornál megjelenő szoftverek közt.
Ezután felhívtam a SonyEriccson ügyfélszolgálatot. Egy srác vette fel a telefont, kicsit mintha törte volna a magyart. Az ő elmondása szerint októberben jön frissítés, ami szolgáltatóként eltérő lehet. Tehát, hogy a Telenoros Neo kap-e, az megint csak egy nagy kérdőjel -
Imike_80
aktív tag
2500
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam felteszem újfent a kérdésemet, hátha valaki így hét közben jobban ráér reflektálni:
Kb. 2 hete vagyok boldog Neo-tulajdonos!
Szeretném frissíteni a telefont, de mivel Telenoros, 2 éves előfizus, azt jelzi, hogy nincs újabb frissítés a készülékre. WiFi-n és PC-Companion programon keresztül is az a véleménye, hogy ez a legfrissebb verzió, ami rajta van.
Adatok:
Android: 2.3.3
Alapsávú verzió: 7X30A- stb...
Kernel: 2.6.32.9-perf
Build: 3.0.1.A.0.145Lenne néhány kérdésem:
Kötelező-e root-olnom ahhoz, hogy frissebb Build is rámenjen?
Ha igen, melyik az a root-olási metódus, ami biztosan működik a Telenoros Neokra?
Melyik ROM működik vele?Garancia-vesztést természetesen szeretném maximálisan elkerülni!
kurion, sunahunter, hurrikan tudtok segíteni?Előre is köszi minden hasznos infót!
Üdv: Imike -
Imike_80
aktív tag
válasz
bbalika81 #2464 üzenetére
Nos. Betűket tudsz írni, mert alapból ugye nem számbillentyű-sor jön be, hanem teljes qwertz. Ha, arra gondolsz, hogy beírnál 3 betűt, pl. "kri", akkor megjeleníti a Kriszta, Krisztina, Krisztián nevű partnereidet. De ha számos billentyű-kiegészítőt teszel fel, akkor is megcsinálja. Tehát ha beírod, hogy "574", akkor is ez lesz az eredmény. Erre gondoltál?
-
Imike_80
aktív tag
Sziasztok!
1-2 hete vettem meg a Neo-t. HTC Desire volt 2.2-vel, csak sajnos egy jól sikerült strandolás alkalmával elúszott :S
Paraméterekben, méretben hasonló a Neo és Telenornál 2 év hűséggel jó áron meg is kaptam.
A baj itt kezdődik, hogy Telenoros. Vagyis szeretném frissíteni, de azt írja, hogy ez már friss. OTA után feltettem Companiont, az is frissnek tekinti.
Adatok:
Android: 2.3.3
Alapsávú verzió: 7X30A- stb...
Build: 3.0.1.A.0.145
Ja Kernel: 2.6.32.9-perfLáttam, hogy frissítettétek a Build-et, én is szeretném, mert hasznos új funkciók vannak benne, amiket ki is használnék.
Ha nem is a 2.3.4-verzióra, de legalább a 4.0-ás Buildre. Belevághatok? Bírni fogja a teló? Milyen ROM-ot tegyek fel? Nem lesz baj amiatt, mert Telenoros?
Melyik leírást kövessem?
Itt találtam a flash-eket: http://www.wotanserver.com/en/sony-ericsson/se/xperia-neo-mt15/debranding-flash
Ezt is olvastam már: http://www.seria.hu/forum/viewtopic.php?t=2176&postorder=asc&start=40Ha lehetne, CPU frekit is állítanék rajta - szerintetek van értelme?
Innen is szereztem pár infot: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1044765
Valamint a Flashtool: http://itcafe.hu/tema/re_sony_ericsson_xperia_neo_uj_korszak/hsz_1843-1843.html
Meg hát ugye a Bibliaként használt video: http://www.youtube.com/watch?v=7Th1vBwLfDY
Kérdés: Melyikbe merjek belevágni? Nem lesz gond amiatt, hogy Telenoros a készülék? Aki esetleg Telenorost root-olt, elárulhatná a tapasztalatait!
Előre is köszi minden hasznos infót!
Üdv: Imike
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az arc után szinte azonos tudású, kevésbé exkluzív, ám olcsóbb okostelefont tett le a gyártó az asztalra.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- E-roller topik
- ZIDOO médialejátszók
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Eredeti játékok OFF topik
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest