Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• twine

veterán

válasz #06658560 #8 üzenetére

Szerintem végtelenül egyszerű a képlet...
    All in ONe készülékek jönnek a jövőben,,,tudsz játszani is rajta,(ha akarsz) nívós grafikával...
    Ha mindenképpen úton akarsz játszani, ráakasztasz a "fél centi" vékony telefonodra egy aksikabátot, és játszol,,,(ha meg nem akarsz, marad "fél centi"..) :U
    Ha otthon vagy, ráejted a dokkolódra, ami rá van kötve a tv-re, és a töltőre, és játszol.... :U
    Ennyi..
    Nem kell külön konzol, facebook huszároknak pc,(értsd jól,nem pejoratív,,,,ez alatt egy átlagos háztartást értek ahol a net használatban ki is merül a pc szerepe),valamint külön telefon,,,,
    Lesz ez utóbbi, amit már inkább ma is nevezhetünk "mobil bárminek", mint telefonnak...és csókolom,,,
    Egy napot a mai okostelók is kibírnak,,,ha pedig energiaigényes alkalmazást futtatsz az úton,,,kell egy aksikabát...
    Ha notebookal akarsz videót renderelni "úton",(terepen) azt is hamar leszopja,,,
    Én is szeretnék egy hétig működő fél centis okostelót,,,de a fizikának nehéz ellent mondani,,, ;)

• r4z

nagyúr

válasz #06658560 #19 üzenetére

ja, mert különben a verseny miatt már rég elörébb lennénk.

Vagy nem. Közvetlenül és közvetve is érintette a játékipar fejlődését ez a lépés, nem tudhatjuk, hogy mi lenne más, ha ezt nem lépik meg. Azt tudjuk csak, hogy hol járunk most, és azt is tudjuk, hogy az TWIMTBP-nek is van ebben szerepe.

• r4z

nagyúr

válasz #06658560 #14 üzenetére

Szerintem az a program is kellett ahhoz a fejlődéshez, ami miatt ma ott tartunk, ahol.

blade zte: Én pont úgy gondolkodom mint razorGTR1
    Nincs ebben semmi furcsa, mindketten kődarabok vagyunk :DDD

• blade zte

őstag

válasz #06658560 #10 üzenetére

Milyen konzol/pc páros? Te az egyikböl mindig 2-öt veszel? :DDD
    Ha buszon vagy akkor is játszhatsz azzal. Az egyéb kézi-konzolok mióta merülnek lasabban?
    Mobilra van mogapro, és így már kényelmesebb mint egy ps-vita.

Én pont úgy gondolkodom mint razorGTR1, szerintem is mindenre jó a mobil kivétel az ilyen ultra-procigényes dolgokat, mint 3d animálás, meg mozifilm-készítés(egyszerübb-haladó videókat viszont simán lehet). Az egyetlen probléma viszont a PC-s funkciókat ellátó programok gyérsége/hiánya. Túlságosan is egyszerüek egyes programok.

Nézzünk elterjedtebb chipeket felsökategóriában, ahol a mobilok tényleg mindenre jók(+nagyon olcsó kínaiak, ilyen nincs pc-nél):
    -s4pro
    -mtk6589(azért, mert kb minden kínai telefonban ez van)
    -snapdragon 600
    -nyolcmagos exynos
    -tegra 4

Na nagyjából ez jelenti a palettát. Ezek közül az mtk, és az exynos proci ugyanolyan gpu-val rendelkezik, a 2 snapdragon gpu-ja is kb ugyanaz, nomeg a felépítése is. Ha az mtk6589-et nem vesszük bele, mert kevesebb jut nyugatra/usába, ez a szám 4. PC-n meg mivel alsóbb kategória is érdek csúcsjátékoknál, ezért az egész i3-i7 paletta, az amd jópár procija, erre külön a videókártya stb. Ott sem tudni, hogy épp futni fog-e. Bár szerintem kb minden fut a felsorolt mobil-procikon.

Ja, és meg kell említenem, hogy az új generációs konzol 1080p-ben fog lejátszani, a mobilnak meg kis képernyön ez a felbontása, amire a hdmi még nagyobb felbontást enged. És még olcsóbb is, ha nem vesszük meg azt a tucat dolgot, amit helyettesít.

• r4z

nagyúr

válasz #06658560 #12 üzenetére

Valahol mindent el kell kezdeni, és ha egy jó megoldás elkezd terjedni, a többi jönni fog magától. Például ki gondolta volna 10 éve, hogy ma teljesen természetes lesz egy felső-középkategóriás érintőképernyős (!) telefonon mindenféle PS2-szintű grafikájú (!) játékokat játszani? Szerintem nem sokan. És így fejlődik a világ is, hogy az emberek mernek nagyot álmodni és tenni érte.

• r4z

nagyúr

válasz #06658560 #10 üzenetére

Az emberek bizonyos játékkal akarnak játszani, adott eszközön. S nem a szerint akarnak majd játszani, hogy a fenébe, most a buszon vagyok, akkor a kedvenc mobilos fps-emmel nem játszom, hanem majd otthon, ha hazaértem. akkor nincs értelme mobilt tartani az otthoni játékhoz, semmi elönye nincs a mostani konzol/PC párossal szemben.

Senki nem tiltja ezt nekik, de akkor számoljanak ugyanazzal, mint most, hogy a csillivilli grafika meríti az akkut. Ebben a tekintetben a helyzet nem változna. De a fejlesztők is lejjebb vehetik a grafikát, hogy kíméljék az akkut, sok játékban van erre kapcsoló már ma is.

Nem azért vannak a szabványosítások, hogy ne szopassuk a vevöt, fejlesztöt feleslegesen?

Amíg a mobil chipsetek választéka nem csökken le nagyjából két-három fix fajtára, és azok különböző erejű variánsaira (lásd: AMD-nVidia VGA-k + Intel HD), addig ez mindig is probléma lesz, és lesznek olyan szoftverek, amelyek bizonyos hardveren futnak csak jól - lásd: nVidia - TWIMTBP.

• r4z

nagyúr

válasz #06658560 #8 üzenetére

Úton akkor ne játszon az ember?

De, játsszon nyugodtan. Úton viszont nem az a lényeg, hogy húdeüberkirály grafikája legyen a játéknak, mert az egérmozi méretű képernyőn úgyse látszik nagyon. Oda bőven elegendőek a gyengébb grafikájú, kevésbé hardverigényes játékok.

Mármint az, hogy hardverspecifikusan korlátozunk, nem os-specifikusan?

Minden hardverre amúgy sem lehet optimalizálni, de a Qualcomm chipek nagyon elterjedtek a mobil eszközökön. Ezzel sok készüléket le tudnak fedni. Az OS-ek közötti áthidalásra meg ott a Unity.

Soha nem lesz az teljes mértékben.

Ezzel teljesen egyetértek. De arra, amire az emberek nagy többsége használja a számítógépét (netezés, IM, dokumentumok szerkesztése, néha egy-két játék), arra egy telefon hardvere is tökéletesen elég lenne a megfelelő, asztali használatra is felkészített operációs rendszerrel.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés