- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blindmouse
senior tag
Egy kis megjegyzés:
"elméletben nem volna rá szükség": valóban, egészen jó értékeket produkál
"szenzor elméletipontossága": felbontása
"ráadásul a méréseket többször megismételve (750ms időközönként ismételhető) és a kapott értékeket folyamatosan átlagolva (mozgó átlag: mindig az utolsó tíz mérés átlagát tekintem aktuális hőmérsékletnek) a mérési hiba -0,15/+0 °C értékre szorítható le" én erre nem vennék mérget. Akkor lehet csökkenteni a hiba nagyságát, ha a hiba és a mért érték nem korrelál egymással. Itt inkább arról van szó, hogy az egyik szenzor mindig kicsit felfelé fog csalni a másik midig kicsit lefele, nem pedig fél foknyi fehérzaj lesz a mérésen. -
Blindmouse
senior tag
Gyors kérdés: Pl írták hogy a keménytojáshoz fél fok pontosan kell főzni:
1. Tudod már mivel méred meg ilyen pontosan a hőmérsékletet?
2. Mivel kalibrálod be? A Jeges Víz + forrásban lévő víz kombináció egész korrekt, ha nincs nagy INL hibád. -
Blindmouse
senior tag
válasz
Jim Tonic #15 üzenetére
Pl a tea leforrázásához kb 100 fok körüli víz kell, ha elkezd hamarabb forrni akkor nem lesz jó a tea. Gondolom ugyanígy nem lehet mást sem megfőzni, vagy csak hosszabb idő alatt. Ha jól értem nem az a pláne benne, hogy a lezárt részben vákum van, az csak a bacik bejutását akadályozza meg, hanem az, hogy a megfelelő hőmérséklet miatt csak azok a fehérjék csapódnak ki amiket szeretnénk
Pl a bacik?
Amúgy jobban belegondolva ennek van értelme. Még ha levákumozol egy ételt, és a vákumban lévő víz forráspontja fölé növeled a hőmérsékletét, akkor elkezd gőzzé válni, amitől "elmegy a vákum".
Az 1.5mA szivárgási áram meg ~0.4W-ot disszipálgat el. -
Blindmouse
senior tag
Szép project. Kiváncsi vagyok hogy fog kinézni végül. Illetve hogy finom-e lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest