- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Új hozzászólás Aktív témák
-
shakyka
csendes tag
Sziasztok.!
Nekem az lenne a problémám , hogy a telefonomat (Samsung Omnia M ) hard reseteltem és egy frissítés eltűnt. Nem biztos , hogy az de hard reset után a csempék méretezése ,a + szinek és a többi fejlesztés eltűnt és a jó öreg alap win-t futtatja.
Zune szerint nincs frissebb frissítés de mégsem az mint hard reset előtt.Jelenlegi frissítés a 7.10 (8773).
Mentés nincs sajna..:=(Azt szeretném kérdezni , hogy ilyenkor mi a teendő ? Vagy csak én nem vágok valamit...
Válaszotokat előre is köszönöm !
-
Cavalera
tag
Erre lehet Pocket Player-t rakni? Úgy olvastam Omniákra lehet, de hogy kifejezetten M-re, úgy nem találtam meg.
-
gombóc04
csendes tag
Lehet kapni ilyen telót a T-mobilnál is????
sürgős lenne a válasz...Am. nekem nagyon bejön ez a teló... -
larenne
csendes tag
Az internetmegosztással van problémám.
A telefonon bekapcsoltam, szépen kiírta a hálózat nevét, meg a jelszót. A számítógépen (Windows XP) az elérhető hálózatok között meg is jelent, katt a csatlakozásra, jelszó beír, majd nem történik semmi. Megjelenik egy "várakozás a hálózatra" felirat, de pár perc után eltűnik és nincs kapcsolat. Próbáltam egy másik géppel, egy Mac Minivel, ott is megjelent a telefon a hálózatok között, felcsatlakozott (a telefon is kiírta), és működött. Ezek szerint a Windowsos géppel van a baj, de mégsem, mert ugyanez a gép a TpLinkj routerre gond nélkül felcsatlakozik. De a telefonra nem. Gyanítom, hogy a Windowsos gépen kell valami protokollt, esetleg titkosítást állítani, ami a Macen már alapból be van állítva. Van valakinek ötlete? Előre is köszi. -
larenne
csendes tag
Van valakinek ötlete arra, hogy a fényképezőnél a záridőt hogyan lehetne állítani? A gyári beállítással a legkisebb mozgás is elmosódott lesz, az állítható paraméterek között meg nem találtam ilyet. Esetleg más néven létezik? Vagy mást kell állítani hozzá? köszi előre is.
-
Воланд
titán
válasz
MR. Anderson #147 üzenetére
bokj hosszan az adott alkalmazasra.
-
MR. Anderson
tag
Hello! Olvasgattam a topicot de sehol se láttam olyat hogy hogyan tudom letörölni a feltelepített alkalmazásokat? Amúgy meg vagyok elégedve vele, egyik hátrány a bluetooth korlátozottsága de a biztonsági okokból ez "megérthető". Másik hátrány az a memória de aki nem akar filmeket, meg adatokat magával cipelni annak elég.
-
bull73
csendes tag
Szeretnék segítséget kérni tőletek: fórumozok. Vásároltam egy Omnia M-et. A kemerája jónak mondható meg gyors maga a WP7, de egyszerű dologra nem jövök rá: csengőhangot hogy lehet rátenni? Semmilyen zenét nem bírok rátenni a számítógépemről amit már egy egyszerű 6300-as is tudott jó pár éve!
Szóval:
más rendszerű mobilokkal se kommunikál!!! Beszélhetünk itt RAM-okról meg ROM-okról meg megapixelekről meg 4GB-os belsőtárhelyről ha egy egyszerű telefoncsörgést se lehet neki személyre szabottan beállítani.... Kérem valaki írja le ezt hogy lehet kivitelezni a zune programja segítségével feltételezem van itt a fórumozok közt más (U)wp7(/U)-es tulaj is. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Napfénysüti #21 üzenetére
Én is így vagyok vele. Én már kinőttem abból a korból, hogy hackelgessem a telefonomat a drága szabadidőmben. Ez maradjon meg a középiskolás, ráérős tinédzsereknek. Engem nem érdekelnek a GB-os hiányok sem, engem nem izgatnak az adatlapok számai és itt jön a képbe a lényeg. A tesztben elfelejtették megemlíteni, hogy ez az AMOLED-es Samu, a kinti napfényben, akár nyáron is, hogyan látszódik. Engem ez érdekelne. Lumia610 kijelzője nem tűnik komolynak, nem hiszem, hogy jól látható kültéren, viszont ha ennek igen, akkor nem rossz vétel... Vagy ha ennek is szar, akkor tényleg veszek egy LG p970-et és ráhackelek egy WP8-at.
-
amanoba
őstag
telenornál kapható.
-
lexter00
őstag
2 év droidozás után váltanék WP7-re.Nokia Lumia610-es volt nálam egy hétig próbálgatni azt kell hogy mondjam nagyon bejön a rendszer simán nyugodtan működik a cucc.
Nézegetem még a telefonokat de mindenképp Nokia vagy Samsung lesz belőle.De a 610 kilőve a ram miatt.Ja és legyen jó nagy kijelzője -
klívlend
tag
Szép teló, meg jó is. Tetszik
-
.LnB
titán
válasz
hyperman25 #135 üzenetére
Köszönöm, megfontolom a dolgot.
-
.LnB
titán
Igen találtam 800-at 60 alatt is, csak hűségidős, ez nem tudom mit jelenthet?! Az igen jó telefon, és a fényképezője is jobb az átlagnál (mármint ebben a kategóriában.) És a navigáció sem elhanyagolható. De találtam HTC Radart is újonnan 52-ért az is elég kecsegtető. És minőségi anyag.
-
.LnB
titán
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, igazán rendesek vagytok. Mostanra kicsit körvonalazódik a kép. Szóval nézegettem hardverapro-t, és max 60e ft. értékbe válogatok, van rengeteg telefon ennyiért már. Igazán tetszik az Omnia W és 7. Ott ugye van differencia, hardware és kijelző terén is. De pozitívum mindkettőbe az hogy AMOLED. Akkor rátok hallgatva a HTC kiesett a kosárból annak ellenére, hogy jó nagy kijelzős
a Lumia modellek mellett a szoftverezettség elég pozitívum, de nem tudom a kijelzőjük mennyire szép, konkrétan a 800-as fér bele ebbe az árba. HTC Trophy is szép, csak arról most készülök tesztet olvasni. LG telefonja külsőre nagyon nem jön be szóval azon nem is gondolkodok. Tudni lehet esetleg bármelyik telefonnál valamilyen típushibáról? És ezek után mit javasoltok?!.
-
amanoba
őstag
Ez az összehasonlító videókon is jól látszik, ki is emelik sok helyen, sajnos a mérete ellenére(vagy épp amiatt, nem tudom) nincs pariban a márkatársaival,de talán a generációtarsaival sem.
Kijelző: sokan eszküsznek az omnia 7-én még élőben huzamosabb ideig nem használt, csak kiállítva nyomkodtam pár percet.
-
Tulajdonképp a a HTC HD7 és Trophy is vállalható, az LG Optimus kifejezetten jó (bár elég randa készülék).
Miután a telefonok ugyan azon SoC köré épülnek, a különbség a külsőben, memória mennyiségben és kijelzőben mutatkoznak meg. Plusz a hozzá adott progikban, de őszintén megvalva, ezek marginálisak
Plusz Progikban mondjuk a Nokia a legerősebb, de nekik nincs 1st gen telefonjuk.
-
iOce
tag
válasz
mindthecrap #120 üzenetére
42-ért vettem függetlenül, még fóliás volt, csak olvasgatni kell a hardveraprot
-
.LnB
titán
válasz
mindthecrap #120 üzenetére
Én is így kalkulálok
-
zee83
csendes tag
Haho,
En most nezegetek valami wp7-et. Az Omnia W-t neztem ki. Valaki arulja mar el, hogy miert lenne jobb (nem gondolom, hogy az lenne) az M? Spec.ben jobb a W (meg elvileg a 710 'ellenfele'), es 63-tol indul arban (ujonnan).
Nem ertem mi ertelme van egy gyengebb telefont kihozni ugyanazon az aron (ok, bo fel evvel fiatalabb, na bumm).
Koszi,
Zee -
mindthecrap
aktív tag
-
iOce
tag
Minap fogtam a kezembe ezt a mediam*rktban, értem, hogy ez egy olcsósított készülék, de a nemrég vett első generációs Omnia 7-em mérföldekkel jobb telefon, és árban is majdnem fele annyi volt. Olyan, mintha a Samsung kitalált volna egy szűk réteget, akiknek ez a telefon jó lesz, de ahhoz szerintem baromi drága...
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
nincsisbéla #115 üzenetére
A 8GB-os verzió jöhetne nekem 60 ezerért, ... de már csak "kettőt kell aludni"
és jönnek ugyanezek a modellek WP8-al, szóval a Samsung is küldhet egy köszönőlevelet Steve Ballmernek, amiért idő előtt bejelentették a WP8-at. Azt nem értem, hogy miért nem tanulnak az Apple-től? Elég lett volna akkor bejelenteni, amikor már készek a forgalmazásra. Mire volt jó, hogy nyáron tették ezt, az uborkaszezonban?
-
nincsisbéla
aktív tag
Nem lenne rossz teló, de ennyiért?
-
Def26
félisten
Egy vicc ennyi pénzért.
-
Olyan mint a chokitó ronda és nem is finom...
-
.LnB
titán
válasz
warriorguru #107 üzenetére
Jól tennéd, nagyon vennok 800-at csak számomra kicsit borsos az ára
de nagyon tetszik kinézetre. Na és AMOLED kijelzős.
-
vanye
senior tag
válasz
Auratech #104 üzenetére
Az ilyen modelleket nem anyag- és pénzspórolás okán alkotják meg. Semmibe nem tartana ebbe is 512 Mb RAM-ot tenni. Viszont azzal, hogy ebbe a termékbe kevesebb RAM megy, jobban lehet szegmentálni a piacot. Amikor a WP7 kijött, a kötött hardverspecifikáció miatt minden gyártó ugyanolyan belvilággal dobta piacra a készülékeit, így belépőszintű készülékre, s a többi modellhez képest kisebb árcédulára nem igazán volt lehetőség. (Max. a tárhely nagyságával lehetett játszani.)
Kb. emiatt van ebben a mobilban csak 384 Mb RAM és 4 Gb tárhely. Aki entry-level WP7-es készüléket szeretne venni, az most dönthet, melyik tényező fontosabb számára: a nagyobb háttértár (Lumia 610) vagy a több RAM (Ominia M). -
Auratech
őstag
Szerintem nem használhatatlan ez a teló. Mennyivel lett volna drágább az 512Mbyte-os ram? Miért a spórolás, ha amúgy meg nem olcsó a készülék? Amúgy hogyan van benne épp 384Mbyte? Le van tiltva a többi, mint a blade esetében..?
A 4Gbyte-os háttértár verzió viszont büntetés a mai átlagos használati szokások mellett. Abból jó esetben használható nem egészen 3Gbyte. -
vanye
senior tag
Ha anno a telenoros akciónál időben kapcsolok, ma 610-es helyett 710-esem van. Na nem mintha panaszkodnék...
Persze eleve úgy vettem, hogy a RAM miatti korlátozásokkal tisztában voltam, plusz úgy voltam vele, hogy ha eddig nem sehogy nem videóztam, akkor a VGA-felbontás is megteszi. Cserébe viszont (bár ez szubjektív, de) a 610-es szebb.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ennek is pentile mátrixos a kijelzője, ugye?
-
NoMagix
addikt
Kicsit filóztam ezen a csökkentett memórián, a 4GB még elég is lehetne akár nekem is leváltani a mostani symbianos telómat, azon sincs túl sok pakolva, csak a névjegyek és üzenetek, pár kép és a magyar térkép.
Szóval, még jó is lehetne egy ilyen. -
.LnB
titán
Elhiszem, hogy van élet és jó is véleményeket hallani, ennek örülök. Csak mikor eldöntöttem, hogy veszek új telefont, minimum 4"-ba gondolkodtam. Lehet ez változni fog mert ezt leszámítva, és kicsit a külsejét, a 710 nagyon tetszik. Ha Omnia M-ből lesz kapható 8gigás változat nálunk is, akkor is el fogok még gondolkodni a 710-en, pl. a videofelvétel, és a navigáció miatt. Az egy elég komplett kis készülék. Ezt az Omnia-t mintha félbehagyták volna.
-
vanye
senior tag
Lumia 610-esem van, az ugye szintén 3.7-es kijelzővel bír. A böngészéssel nincs gond, hiszen vagy direkt WP7-es írt alkalmazásokat futtatok (pl. Goal.com app), s akkor faszán betördel mindent, vagy ott vannak az egyes weboldalak mobilos verzió, ahol szintén ugyanez a helyzet. Rendes weboldalaknál meg kétujjas nagyítással-kicsinyítéssel bármi elolvasható.
Amúgy az a 800 pixel (ha elforgatod a készüléket) elég széles tud ám lenni. Szal ha egy 3.5-ös iPhone-nal el lehet boldogulni (igaz, az a hosszabbik oldalán 960 pixellel bír), akkor szerintem 3.7 colon is van élet. -
.LnB
titán
Csak a kijelző miatt gondoltam. Az a baj, hogy volt a kezembe 3,7"-es galaxy W. És az első benyomásom az volt, hogy kicsi a kijelzője. Azért is félek megvenni a 710-et nehogy megbánjam a kijelző miatt, egyébként minden más mellette szól. Engem nem érdekel a frissíthetőség, első WP-m lenne. Mire megunom már elérhető lesz a 8.0-is. Lehetne 4.0"-os az a 710
-
.LnB
titán
Engem az lepett meg, hogy a cikkben a 610-el említik egy lapon. Én azt hittem ez a 710-el van egy szinten de akkor tévedtem, a 710 ennyivel jobb vétel lenne?
-
kenwood
veterán
". Ez egy olcsósított, egyszerűbb hardverre tett eszköz, ezért aztán nem érzi majd úgy a felhasználó, hogy akár a Samsung, akár a Microsoft cserbenhagyta akkor, amikor a 7.8 után nem lesz komolyabb frissítés. Pláne mondhatjuk ezt úgy, hogy a filléres Android modellekre még mindig 2.3-at tesznek a gyártók (Huawei Y200) és valahogy senki nem is várja el, hogy ezeken a készülékeken majd virgoncan fog futkosni az ICS."
viszont a 2.3-as androidra is telepithetoek az alkalmazasok,mig ez a wp-nel mar nem fog mukodni. -
consono
nagyúr
Nekem bejön ez a teló, bár az Omnia W mégjobban... Jó lenne látni, hogy hol fog nyitni a WP8, illetve hogy megint csak csúcskészülékek lesznek e induláskor...
-
Bullov
csendes tag
Nem is vártam többet ettől.
-
legiaap
félisten
válasz
elpatkorado #75 üzenetére
A csajomnak is ilyen volt, azt a sok Force Close után azt mondtam, kuka, azt kapott egy Radar-t...és mit is mondhatnék, nem kéne neki többet android.
Még egy Galaxy S2 is csúnyán tud laggolni, akkor miről beszélünk. -
erdoke
titán
"Xperia Mini akármi"
Egészen pontosan ezt írtam. Azt hittem, ebből leesik, valami hiányzik a végéről, ami nem jutott eszembe... De mondom, a lényeg nem ezen van, hanem hogy hasonló vason mennyivel más érzés az ott szokásos 2.2-2.3 Androidot használni, különösen ha még valami "veszettül optimalizált" gyártói felületet is rápakoltak. -
NemMoby
csendes tag
Sziasztok! Egy nagyon alapkérdésem lenne. Hogyan lehet a telefonról képet a számitógépre másolni? Előre is köszi a válaszokat.
-
elpatkorado
aktív tag
Xperia Mini 24 hónap garancia, speedshop ami megbízható, és 45K. Na de abbahagyom, mert ez már nagyon off.
-
erdoke
titán
Elsősorban a középkategóriás hardverre gondoltam, ami összehasonlítható a szóban forgó WP készülékkel. Egyébként 24 hónap hazai gyártói garanciával most hirtelen 58-ért találtam Xperia Mini Prot, úgyhogy nagyon nem lőttem mellé. Sufni GSM fél év bolti garija nem érdekel, az Omnia M se azzal lesz 60e.
-
elpatkorado
aktív tag
Ja és bocsi az OFF-ért.
-
elpatkorado
aktív tag
Hát szerintem akkor a kirakott készülékkel volt baj, vagy nem tudom, de az Xperia Mini igen is jó telefon (Snapdragon 1GHZ proci, adreno 205, 5mp kamera, 720p felvétel stb.) . Amúgy 40K, nem 60-80K.
Igaz, hogy nekem nem Mini van, hanem LWW, de belülről ugyanaz a kettő, tehát tapasztalatból beszélek. Úgy hasít rajta az ICS, hogy na. 1 laggom nem volt eddig, pedig március óta meg van a teló.
-
.LnB
titán
Igen azok a tipikus android akadások mennek az agyamra nekem is
.
Ha 40-50 körülire csökken az ára úgy lehet veszek egyet, de még nem találni egyik szolgáltatónál semÉs bár nekem nem létfontosságú, de a 8GB-os nagyon jó lenne.
-
Tigerclaw
nagyúr
Igen, a 8GB-os már jó, csak kérdés, hogy az mennyivel lesz drágább.
Egyébként mivel nem kerget a tatár és "holnapután" jönnek a WP8-as telefonok, én inkább megvárnám azokat, vagy legalább azt, amikor ténylegesen lesz rajta 7.8 és nem csak egy ígéret.
Mivel a WP7.8 teljesen független a WP8-astól akár hamarabb is kijöhetne, de biztos nem lépik meg, mert akkor a 8-as nem fog akkorát szólni. Ez megint azt mutatja, hogy őket csak az új széria sikere érdekli.
-
erdoke
titán
Ennek az Omniának a 8 GB-os verzióján simán el tudnám képzelni az életem WP 7.8 mellett, a nagyobb tárhely is csak a sok navi miatt kellene. A középkategóriás droidos készülékeket viszont szurkos bottal se piszkálnám meg. A minap volt a kezemben a második generációs Xperia Mini akármi, és legfrissebb gyári szoftveres GS-t is nemrég nyomkodtam. Csaptak volna őket földhöz, amikor 60-80e Ft kiadása után elkezdenek dadogni a névjegyzékben vagy képek nézegetésekor.
-
Auratech
őstag
Az almánál egyértelmű a helyzet, vas és szoftver egy forrásból, generációnként egy eszközzel. Mondhatni így könnyű...
A droid fragmentált, mert kismillió eszköz variáns van. Ha lenne 15-féle gyártótól 250-féle ios-teló, azok is kínlódnának rendesen a naprakészséggel..
A MS. a szoftvert próbálja úgy kézben tartani, mint az Apple a hardvert. Emiatt a gyártóknak kicsi a mozgásterük, hiszen a készülékek felhasználói élménye ártól függetlenül szinte azonos. Ezért drága relatíve a WP telefon.
Mondjuk egy galaxy mini és egy SIII közt nagyságrenddel nagyobb a különbség, mint a lumia 610 és a 900 között vagy bármelyik első generációs wp7 készüléket hasonlítva. -
franc0
őstag
Kicsit túlspilázzátok ezt az unalmas/nem unalmas GUI dolgot...
Ez az átlagembert annyira azért nem izgatja, a hekkelős kockák meg a hardverpiac igen kicsi részét adják. A teljes piacot nézve pedig még kisebbet...
Nekem is ki van cseszve Android főképernyőre a 6 leggyakrabban használt ikon oszt kész. Most akkor szaladjak iPhone-t vagy WinPhone-t venni?Nem ti diktáltok, mert nem ti vagytok a többség. Tudom fáj, de el kéne fogadni. Könnyebb lesz.
-
geratn
tag
Valószínűleg ők sem gondolták komolyan
-
Воланд
titán
válasz
warriorguru #57 üzenetére
"Szerintem rosszkor adták ki a wp7 es telókat, vagy megvárták volna a windows 8 at és vele együtt a wp8 at."
aha, persze. aztan osszel, mikor megjelenik a ket uj rendszer, akkor a market kongana az uressegtol, mert alig lenne alkalmazas. igy meg van tobb, mint 100.000, ami alapbol megy wp8-on es win8-ra at lehet portolni.
"nem úgy mint most pl omnia 7 re, ahol hol van net megosztás, hol nincs"
lehet szidni a samsungot, mert ok nem tettek elerhetove mindegyik keszuleken.
-
Tigerclaw
nagyúr
Érdekes, nekem pont az a bajom a Metro UI-val, hogy túl csilli-villi, az iOS meg unalmas.
Egyszerűen nem tudok úgy ránézni, hogy ne üsse ki a szememet a sok harsány színű nagy téglalap. A Lumia színválasztéka detto ez. Nem akarok feketét venni, de mit vegyek? Tűrkíz, Magenta, Rózsaszín?Nem tetszik, az se hogy féloldalas. Olyan, mintha rossz helyre került volna a kijelző.
A W8 már sok szempontból jobb lesz, de az is csak azért, mert festékminták helyett beraknék 4 nagy téglalapot fotós háttérrel. Meg végre eltűnik a féloldalasság. Nálam jelenleg az Android magasan vezeti a listát az UI szempontjából.
(mielőtt megkapom, régi Symbianos telefonom van, szóval még nem vagyok elfogult egyik felé sem)
-
törölt tag
Engem nem fogott meg...
-
MaUser
addikt
De ezt honnan tudod, hogy az emberek 80 %-nak nem tetszik a csempe felület?
Szerintem is hülyeség, tapasztalat alapján inkább 90-95% lesz az.
Komolyra fordítva a szót nem véletlenül nem publikált erről semmit az MS, az eladási számokból meg lehet következtetni, hogy valszeg ez a baj, ha a WM részesedés még mindig erősen a WP felett van, miközben azért már régóta van szolgáltatás a WP mögött, ahogyan a telefonok is jók hw-esen és árban sem vészesek nyugaton.
Btw, ezt simán benézték MS-nél, egyszerűen túlzottan rápörögtek a csempékre, csak megint a "hülye" fogyasztók nem értik, hogy "ez a jövő"...
-
franc0
őstag
válasz
FeherMate #55 üzenetére
Már megint ez
Ha ennyire rá vagy izgulva a kettővel frissebb szoftververzióra, akkor miért nem várod meg?
Mert ugye azért vagy ráizgulva arra, mert a mostani nem felel meg. De ha nem felel meg, akkor mi a fenéért veszed meg?
SOHA semmi sem biztos, csak ami már megtörtént. -
oszi666
őstag
Azt magyarazd meg miert kell minden aron frissiteni a telefont? Szerintem a 2.3 amdroid tokeletes egy mezei felhasznalonak: ertem ez alatt baratno anyuka, hugi, laborvezetom stb. Azt se tudjak milyen a jelenlegi szoft nemhogy melyik a legujabb... Es boldogok megis. Csaj ismeroseim 70%meg mindig galaxy minit meg xperia 8at hasznal es semmi penzert nem cserelnek el oket. angry birds meg facbuk van rajuk eleg az. Az androidos frissites pedig egy kalap szar ezt mindenki tudja osszevissza jonnek ki, es sokszor hibasak is.
-
warriorguru
tag
válasz
FeherMate #55 üzenetére
Hát igen.A Microsoft két dologtól szenved.Első az árak,második pedig a frissítések.
Szerintem rosszkor adták ki a wp7 es telókat, vagy megvárták volna a windows 8 at és vele együtt a wp8 at.Akkor nem kellene itt geb*szolni a wp7 el......Vagy eltolták volna a w8 premierét 1-2 évvel és akkor jöhetnének addig rendes update ek, nem úgy mint most pl omnia 7 re, ahol hol van net megosztás, hol nincs...
-
legiaap
félisten
válasz
FeherMate #55 üzenetére
De ezt honnan tudod, hogy az emberek 80 %-nak nem tetszik a csempe felület? Szerintem ez baromság, vagy valami konkurencia mérte fel.
Majd a WP8 megjelenése után kiderül mennyire élteképes a rendszer.
A Microsofttal nekem az a bajom, hogy nagyon kevés frissítés nagyon későn jön és nem egyszerre.
Az, hogy meg nem lehet majd továbbfrissíteni a telefonokat, emögött anyagi dolgok állnak. Vegyél új telefont, ami plussz bevétel nekik. Ja és két éves rendszerről beszélünk. Mire számítottál, hogy majd a sírodig frissítenek? -
FeherMate
csendes tag
Hát én az első pár mondattal nem értek egyet, teljesen érthetően temetik a wp7-es telefonokat. Megveszel akármilyen wp7-es telefont, és igazából lehet hogy még 4 év múlva is menni fog 7.8-on, de maga az elvvel van baj. Én nem adnék egy lyukas garast sem egy olyan telefonért amikor tudom, hogy hiába fél éves csak de elavult lesz és nem is lesz felfrissítve. Ez most mi már??? Ott van Android, mindegyik JOBB telefonra legalább 2-3 frissítést csinálnak rá (Sonyericcson X10 -1.6-2.1-2.3; Samsung Galaxy S 2.1-2.2-2.3.4-2.3.6)
Az Iphone-ról ne is beszéljünk mert ott még szerződésben is benne van, hogy 3 rendszer frissítést fog kapni, minden modell.És akkor ne temessük el a wp7-es telefont? már akkor halott lett, mikor a nokiával össze állt.
A wp8 még nem, de szerintem az sem lesz hosszú életű, de az meg azért mert nokia, ott szerintem az OP rendszer fog elhasalni, nem értem, hogy a microsoft miért megy fejjel a falnak, az emberek 80% nem tetszik a metro.Az otthoni felhasználok egy dolog, több cégnél felmérték, és a következő eredmény született: NEM ALKALMAS, SEM OKTATÁSRA, SEM PEDIG MUNKAVÉGZÉSRE, ez a kezelőfelület.
-
Auratech
őstag
Omnia 7 tulajként a telóval semmi baj. Csak az ára. 25-ért kéne adni.
Mondjuk simán tarolhattak volna egy olyan összeállítással, hogy van benne egy 2000mA akksi, a viszonylag gyenge hardver mellett. Wp7 teló két napos akkuval és kész.
Mellette szól a frissebb proci-gpu, viszont a 4G az gáz. Nem lehet normálisan navigációt feltenni térképekkel, ha már van fenn pár videó meg zene... -
endib
tag
Uh, ez nagyon nem tetszik
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem ez a nagyon kicsi tárhely eladhatatlanná teszi, legalábbis okostelefonként. Még féláron se venném meg. Fura hogy amoled kijelzőre futotta és ilyen filléres alkatrészre meg nem.
-
Pedig egyszerű a telefonkönyvben keresés is. Belépsz people hub-ba, odamész a kontaktok oldalra(ha nem ott vagy), alul nagyító ikonra bök, és be lehet írni a teljes nevet is akár, a rendszer pedig valós időben, gépelés közben is keres már. 2-3 karakter után mindig megvan, akit épp keresek
Itt jól gondolom, hogy már nincs meg az a probléma, mint a L610 esetén, hogy néhány program(pl skype) nem fut el? Mert akkor ez jobb választás lehet.
-
Ricardo
titán
Nem rossz kis készülék. A tárhelyért kár,de azt leszámítva, egész jó.
Az ára nyitóár, hamarosan megy lefele, de ettől függetlenül nagyot ütne, ha agresszív árazásba kezdenének (mint anno a Wave esetében), Ha ennek a nyitóára egy 20-l olcsóbb lenne, jobban vinnék. A WP-nek most kulcs fontosságú lenne hogy terjedjen. Aztán ha az megvan, jöhet az erősödés.Ez a rendszer karakteréből adódóan is fontos lenne, hiszen sokan számolnak be arról, hogy megnyomkodták, és nem jött igazán be. Aztán jöttek rá azok a hangok akik elmondták, hogy a WP belakva az igazi, és 10-30 perc nyomkodással nem lehet megérteni a lényegét.
Ezért is fontos, hogy az árával hódítson, és minél többen "rákapjanak az ízére", mert ha valakinek megtetszett nagy eséllyel marad is a rendszernél. -
callmeakos
veterán
Nagyon tetszik. És be is vállalnám, de a kevés tárhely és a nuku bővíthetőség miatt felejtős. No meg az ára sem túl fényes...
-
60-70 ezer Ft ezért a hardverért? Ez az alsóbb szegmens? Vicc.
-
NoMagix
addikt
egyszerűen nem hiszem el, hogy ez a Ram Rom csökkentés kell ahhoz, hogy "olcsó" legyen egy készülék...
-
Peat;)
veterán
Máig a legelső samsung és lg wp7 modellek (voltak) a legjobb vételek. Azért ez....érdekes.
-
XtremLor
őstag
20-30 ezret nekem megerne de tobbet nem
-
Tigerclaw
nagyúr
Ok, de amikor pl. kijött a Win XP, a boltban nem azt mondta az eladó, hogy minden notebook még Win 95-el vásárolható meg, igaz kapsz hozzá egy kupont amiért cserébe majd egyszer valamikor frissíthetsz az XP-re.
A minap jött ki a 4.1-es android, de a boltokban továbbra is 2.3.X-el jönnek ki a telefonok, még a komolyabbak is. Egyedül 1-2 nagyon drága, prémium telefonnál nem meri megtenni a gyártó, hogy ne 4.0-val szállítsa. Ez olyan, mintha a Microsoft úgy készítené el a Windowsokat, hogy egy darab driver se lenne benne. Odaadná a gyártóknak akiknek még beletellne egy évébe, mire elkészítené a drivereket az új OS-hez.
-
törölt tag
válasz
Integrale #32 üzenetére
Valóban nem egy erőgép, de már nem új modell. Azért az a RAM többlet sokat ér, bár a WP7-nek nem kell annyi mint a droid-nak. 60ezres független árról nem tudtam, őszintén sokallom is. Úgyértem, újonnan tudom h annyi volt, de az új modellek miatt már nem ér annyit. T-nél amúgy nemrég 32 volt asszem, kártyásan. Mindegy, mindenki azt vesz ami neki tetszik, én mindenesetre maradok egy darabig a zöld robotnál.
-
Integrale
veterán
válasz
#16514048 #30 üzenetére
Azért a Live with walkman sem egy, erőgép
Sőt hardverben (RAM-tól eltekintve, ugyan az mint az Omnia M)
LWW 60e körül van függetlenül újonnan!
És valakinek a nagyobb méretű és felbontású kijelző megér +pár ezret (nekem is megérne)
nem beszélve arról, hogy ez csak nyitóár !!2éven belül 6 droidos telefonom volt, egyiket sem tudtam úgy igazán megszokni/megszeretni
ellenben a WP-vel ! Gyors, egyszerű mint egy fakard és nincsenek bosszantó hülyeségei (nem hiányosságai!)Persze ez is egy magánvélemény, pont mint a tied!
WP-t meg nem fél óráig kell "próbálgatni" mert annyi idő alatt semmit nem fogsz fel belőle!
-
Epsylon
aktív tag
Annak idején a Nokia 6600-nál senki nem problémázott ennek a mobilnak a kétszeres áráért. A max 512MB bővíthetőség is elfogadott volt, sőt! Sokan a 128-as karival is jól elvoltak. Nem volt hiszti, hogy miért nincs Symbian S60v3 frissítés rá.. Akkor az emberek megértették és felfogták, hogy amit vettek az az, amit vettek és az is marad. Ma meg megveszik a készüléket, még ki sem bontották, de már azon morognak, hogy mikor lesz frissítés..
Ha az embernek más kell, vegyen mást, ne egy olyan készüléket, amit másikká akar tenni. Ha mégis, akkor meg ne érezze magát cserbenhagyva, azért mert nem jött a frissítés akkor, amikor ő akarta. Fel kellene fogni, hogy azt vette az ember, ami a dobozban volt úgy, ahogy a dobozban volt.
Ennek a mobilnak igenis megvan a létjogosultsága, ugyanúgy, mint az összes többinek. Nekem tetszik.
Kicsi a RAM/ROM? Vegyél olyant, amelyikben nagyobb! Van már választék.
Aki nem zenét hallgatni, játszani és filmeket nézni akar rajta, hanem dolgozni vele, e-mail-eket olvasgatni, néhány oldalat útközben megnézni és telefonálni akar vele, annak bőven elég ez így, ahogy van. -
törölt tag
Igazad van, tényleg nem használtam más rendszert semmire. Nyilván egyes felhasználóknak kézenfekvőbb az OSX vagy Linux a munkájuk vagy akár a hobbijuk miatt, de az átlagfelhasználóknak, amilyen én is vagyok a nagy többséggel egyetemben, szerintem a Windows kínálja a legkevesebb/legjobb kompromisszumot, telefon fronton pedig az Android. Xperia S frissítéséről hallottam h nem sikerült túl jól. az én SE Live with Walkman telómon viszont eddig minden hiba nélkül fut az ICS, és eddig csak az egyik játékon belül volt újraindulás. WP7-et próbáltam már, nyomogattam vagy fél óráig, de egyszerűen nem tudtam megszokni. Szemben az Androidddal, ahol 10 perc után olyan volt mintha mindig is ezt használtam volna. Persze ez egyén függő. Viszont azt továbbra is tartom, hogy ilyen árral, főleg most a WP8 megjelenése előtt, nem ésszerű döntés WP7-et venni. Persze Ti biztos jobban tudjátok hogy mi a helyzet, mivel sokkal jártasabbak vagytok az IT és telefonok világában mint én, és természetesen nem is kell mindenkinek egyetérteni velem.
Ja, és elnézést a fórum szétoffolásáért, igérem nem folytatom hacsak nem lesz olyan hozzászólás amire illene válaszolni.
-
sdd2
veterán
válasz
#16514048 #23 üzenetére
Ehhez annyit fűznék hozzá hogy felhasználótól függ. Aki nem modolja szét a droidot és stabil, gyors teló kell neki de nem zárt rendszerű annak a WP az ideális. Számomra a droid mert elég sokat piszkálom. A számítógépen ahogy azt Bog említette a linux más célokat szolgál (pl fejlesztés) vagy aki úgy vesz gépet, hogy azon Linux van fent, vagy ubuntu és nem szeretne 20-30k költeni a legújabb Win-re az azt fogja használni... Ezekre is gondolnunk kell.
Bog
Köszönöm a cikket. A hosszú tesztidőszak nem probléma, mert több minden kiderülhet, mint a rövid használat alatt.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Szerintem kellemes kis készülék, céges használatra ideális lenne (főleg exchange alapú levelezőrendszerek mellett), és akkor a tárhely mérete sem fájó.
-
.LnB
titán
Az lenne még a kérdésem, hogy a RAM mennyisége von e magaután korlátozást a marketplace-en? Minden program elfut a mobilon? beleértve játékokat is.
-
JanFe
aktív tag
Nem rossz keszulek, de tul draga
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
#16514048 #23 üzenetére
Abban az egyben egyetértek hogy ugyanannyiért hardveresen erősebbek általában a droidos telefonok. De most attól mert neked nem jön be a WP7 mint rendszer másnak tetszhet. Én például megvettem és már nem is akarok Androidos telefont. Inkább majd WP8-ra váltok. Persze nem is 120k volt a Trophy-m.
Megfelelő árazással igazi konkurenciát teremthetnének az Androidnak. -
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
#16514048 #23 üzenetére
Igen, veled van.
Egyszerűen nem használtál huzamosabb ideig más rendszert. Az Omnia M-ből most például nincs kedvem visszaköltözni a hulladék módon elqrt frissítésű, HD kijelzős Sony csúcsmodellbe (Xperia S), amit naponta kétszer kell újraindítsak. A WP7 nem szarja össze magát, szinte soha. A háztartásunkban levő Lumia 800 szerintem hónapok óta nem volt kikapcsolva.
És OSX-et sem nagyon használtál munkára, Linuxot se fejlesztésre, különben nem írnál ilyen magabiztosan ennyire szélsőséges dolgokat. -
törölt tag
válasz
Napfénysüti #21 üzenetére
Bocs, de azokat nem értem meg akik ugyan annyi pénzért WP-t vesznek android helyett, úgy hogy előbbi sokkal elavultabb hardveres és szoftveres téren is, letölthető alkalmazásokról már nem is beszélnék. Persze, nyilván nem midenkinek tetszik a droid, biztos van akinek bejön a WP, jobban értékeli a stabil futást és nem használná ki az android nyújtotta plusz lehetőségeket, de mindezek ellenére se tartom jó döntésnek WP telefon vásárlását, mert egyszerűen le vannak maradva a konkurenciához képest és még magasabb áron is adják a telefonokat (nem is kicsit).
PC-n meg pont fordított a helyzet, ott a legkevesebb kompromisszumot a Windows nyújtja. Szóval én ugyanúgy nem értem meg az iOS, OSX, Linux, Bada ...stb. felhasználókat. Persze lehet velem van a baj és én gondolkozom rosszul, hiszen sok ember használja megelégedettséggel a fent említett platformokat is. -
.LnB
titán
Vártam nagyon a tesztet, mert tetszik ez a telefon, bár nem vagyok hülye vannak félelmeim, kétségeim, a RAM mennyisége, és zavar a videófelvétel minősége, egy 720p-nek jobban ötülnék. De én egyedi figura vagyok, meguntam az Androidot, és kipróbálnám a WP-t. De nem akarok százezreket költeni. Erre ez a készülék, vagyis számomra tökéletes, de ennyi pénzt nem fogok érte adni, talán ha lesz T-mobile-nál (esetleg erről van hír, hogy milyen szolgáltalónál lesz elérhető?), veszek egyet. Emelett nézegetem, a Lumia710-et de nekem fontos a kijelző és ebben ez a készülék nagyon erős.
-
törölt tag
LOL, ezt ennyiért ki fogja megvenni? Még 40-et is sokalnám érte a rendszer és a 2.6 GB miatt.
Frissítésről annyit, hogy a a legolcsóbb új droidokat lehet h GB-vel adják, de nézzük már meg hogy azok mennyibe kerülnek. Ezért a pénzért a legtöbb új androidos teló ha nem is ICS-el jön, de lesz rá frissítés hamarosan. És azt ugyanúgy megkapják minden butítás nélkül például a tavalyi olcsó xperiák is mint a legújabb csúcsmodellek. A tárhely meg kész röhej. OK, android is van kicsi, nem bővíthető tárhellyel, gondolok itt most az Xperia U-ra, de még abban is kétszer ennyi szabadon felhasználható hely van mint ebben a Samuban.
Szerintem teljesen hülyeség most bármilyen árú WP7-est venni, mert akármilyen árkategóriáról beszélünk, azonos összegért sokkal nagyobb tudású, használhatóbb Android-os telót kapunk. A WP8 már biztos jobb rendszer lesz, de használhatóság, testreszabhatóság szerint még mindig el lesz maradva az Android-tól. Az egyetlen dolog amiben most is jobb és valószínűleg lesz is a WP az a stabilabb működés. Bár hozzáteszem, hogy ilyen szempontból sincs bajom a droiddal, de sokan panaszkodnak azért rá. Én heti egyszer tolok egy reboot-ot, gondolom nem árt neki és ezt azért ki lehet bírni. -
Ati3120
tag
Ennyi pénzért a sony ad :2magot,több ramot,bővíthetőséget .Inkább vennék ennyiért egy Solát még dizájnban is jobb mint az 1001. dik samsung szapantartó.
-
amanoba
őstag
nekem bejön a külseje, az ára már kevésbé.
kevésbé rossznak tartom én is a tárhelycsökkentést a ramcsökkentéssel szemben, kismillió ember elvan 1-2gigás memóriakártyákon, de ha egy program nem indul ez már cikibb.
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerencsére ezt a baromságot orvosolni fogják a WP8-ban és talán a 7.8-ban is.
Szerintem ennyir nem kellett volna lecsupaszítani a belső tárolót, főleg hogy filléres dolog. Az a VGA videofelvétel is csúnya dolog. Emiatt szerintem nagyon el van árazva, pontosabban el van rontva. Olyan kompromisszumokra kényszerítené az embert, amit 60-70 ezerért már nem tolerálnak.
-
siti
őstag
nem értem a windowsos telefonok nyilait, 10-20%ot lecsíp az a nyíl a kijelző szélességéből... vagy már a jobbra balra lapozok is jogdíjas?
2.6G kb elég mindenre, bár én már pendrivenak is használom a telefonom. igaz erre is feltoltam 4Gb térképet, mert aztán iszonyat fontos hogy a teljes EU itt legyen a zsebemben... ezért is vettem olyat, amiben van gps és lehet bővíteni, akinek meg nincs erre szüksége (mi mind egyéniségek vagyunk) az nem ilyet vesz és kisnyúl.
-
dani993
senior tag
2,6 giga memória és nem bővíthető? ezt hogy gondolták?
-
Napfénysüti
nagyúr
Mondjuk 50k környékén jó vétel lenne így 60-70-es várható kezdésnél még nem biztos hogy megéri megvenni. De egész szimpatikus próbálkozás az olcsóbb WP7-es telefonok felé.
-
Mister_X
nagyúr
Ha gonosz akarnék lenni akkor azt mondanám, hogy ez egy behúzott kézifékes, RAM-csökkentett ZTE Tania. Ennyit nem ér a márka, AMOLED ide vagy oda, ennyiért már akkor Lumia 710 ami nekem jobban be is jön, de még a 610-et is inkább bevállalnám.
-
bagkri01
őstag
Szerintem nagyon jól néz ki ez a teló, de a belső tárhely mérete egyszerűen vicces. Talán 40ezret megérne, de akkor sem vennék olcsó wp7-es mobilt ha fizetnének érte.
-
osztraksajt
őstag
Már azt hittem ilyen 40-50K-ba karcol bele, annyiért már tényleg megérne egy próbát. Bár az amoled meg a név miatt mért is gondoltam én buta.
-
bloomberg
tag
Drága, de szerintem nem ronda.
De nem kéne "olcsó" wp7-es teló.
-
Lotusomega
senior tag
A címe a cikknek nagyon bejött
drága és még ronda is szerintem. Inkább egy lumia 610es!
-
Beri78
őstag
neeem tetszik, és drága
-
törölt tag
Egy kis hiba a címben: Omina -> Omnia
A telefon ennyiért meg felejtős.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Lefelé bővült a Samsung Windows Phone 7-es kínálata, a koreaiak legújabb versenyzője a Lumia 610 versenytársa lehet.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest