Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 6s - Nyomás utána!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomika
aktív tag
válasz
adamfriday #17205 üzenetére
Már csak az lenne jó, ha össze lehetne fésülni a gmailes neveket a facebookosokkal. Például a rokonjaim nem úgy vannak fenn fb-n, hogy anyu, apu, hugi...
Vagy lehet ezt is, és csak én nem találom? Eddig egyelőre erre csak a facebook sync appot találtam.Juicedefender:
nem tudom mi a baj, de amióta rootolt romokat használok, ez a progi állandóan tönkreteszi a rendszerem. Rebootok, fc-k... Ez pedig elég rossz hír számomra, mert nagyon szeretem ezt az appot. Tapasztalt még valaki ilyet?Viszont jó hír: Tasker
zseniális app, kismillió dolgot lehet vele automatizálni. Például azt is, amit a juicedefender tud: bizonyos időközönként felmenni wifire, syncelni és utána kikapcsolni a wifit. Vagy hogy ébresztéskor hozza be az Astridet, játszon le egy zenét és írjon ki egy üdvözlőszöveget...
gyári oldal: [link]
két cikk kezdéshez: [link], [link]És ha már így belejöttem az ajánlgatásba, akkor még egy igen szórakoztató app:
RemoteDroid: ezzel a telefon érintőkijelzőjével lehet irányítani a számítógépet. HTPC usereknek hasznos lehet
oldala: [link] -
tomika
aktív tag
válasz
vadászcsiga #16333 üzenetére
Nálam is megy, köszi!
-
tomika
aktív tag
Tudtok valami tippet, hogy honnan lehetne beszerezni a Nexus One Music Player-ét? Én sehol sem találom
Nandroidot próbáltátok már?
[link]elvileg full image-t lehet csinálni a telefon jelenlegi állapotáról...
-
tomika
aktív tag
Hétfőn készülök külföldre, és úgy gondoltam, hogy elég lesz a spica, nem viszek notebook-ot, hogy tudjak netezni, emailezni.
Erre most ilyet tol a drágám:
- nem tudok semmit telepíteni (Starting download-nál megáll)
- nem sync-el
- google talk a sign in-nél megállVolt már restart, wifi ki/bekapcsolás, wipe cache és semmi...
-
tomika
aktív tag
Próbálkozott már valaki a Swype-pal?
Link
Nálam regisztrálásnál hibát ír ki, majd indításnál azt, hogy más telefonhoz van konfigolva és limitáltan fog működni. Hát pont a swype nem megy így... -
tomika
aktív tag
Valaki írta, hogy halk lett a telefonja antibyte után. Most nézem, hogy a kitchenben van frissített verzió, ami javítja a problémát!
-
tomika
aktív tag
Tudtok app-ot, amivel stream m3u-t lehet hallgatni, és normálisan is működik?
-
tomika
aktív tag
Többen is írták, hogy a Launcherpro elkezdte zabálni az aksit, nálam akárhogy nézem nem.
Mindenesetre tudom ajánlani nekik az adw launchert, barátságos!Ti milyen zenelejátszót használtok? Jelenleg a Cubed és a Doubletwist lejátszója között hezitálok. Kár, hogy egyikhez sincs EQ, pedig nagyon kéne a fülesemhez...
-
tomika
aktív tag
Nem tudtok valami alternatívát a juicedefenderhez? Az utóbbi időben állandóan terheli a procit, és kényszerbezárás/várakozás hibaüzikkel dobál miatta a droid...
-
tomika
aktív tag
Kösz mindenkinek, feldobom, remélem nem fog fagyni!
-
tomika
aktív tag
válasz
marloksolt #12973 üzenetére
7.1-es JIT volt eddig fenn, aztán leszedtem, mert 2x fagyott. De hova tűnt a sebesség?!
Most feltettem ezt, a kitchen-ben találtam:
JIT ARM11 optimized (sdx) Linpack ~7,5-8MFlopsEz ugyanaz, mint amit írtál?
"Felraktam ezt az új pakkot amiben az új openGl driver van, 8. valahányas JIT meg az ARM." -
tomika
aktív tag
válasz
trobi28 #12495 üzenetére
A legújabb verzióban már lehet ikonokat cserélni:
[link]Custom dock shortcuts – Long-press any of the four shortcuts and you’ll be able to choose a new shortcut to replace it. You can add any type of shortcut; applications, contacts, direct dials, music playlists, and more!
-
tomika
aktív tag
Miért lehet az, hogyha usb-n rádugom a telefont a gépre, akkor a gép nem is veszi észre, a telefon meg úgy viselkedik, mintha csak töltőre dugtam volna?
Nem tudom az SDkártyát se mountolni. -
tomika
aktív tag
válasz
zsoltiz #12104 üzenetére
Tényleg! Csak kár, hogy nincs olyanan a legnagyobb méretben, ami a jelenlegi időjárást írja ki.
Valahogy mindegyik weather app elcsúszik valami apró hibán...
És, ha már úgy is kommentelek, akkor propagálom is kicsit a blogon lévő "bolondbiztos" Spica-segédletet: [link]
-
tomika
aktív tag
Én ezt találtam, de sajnos képtelen vagyok előhozni az előrejelzést:
[link]Weather widgets (yr.no) meg egész jó lenne, ha nem azt jelezné ki, hogy este van...
Esetleg a Weather & Toggle-höz egy ilyen skinje meg appja nincs valakinek?
-
tomika
aktív tag
Az itt látható screenshotokon milyen weather widget van?
[link]A Beautiful Widgethez nem találtam ilyet, csak hasonlót, de ez lenne az igazi!
Petíció szintén aláírva!
-
tomika
aktív tag
válasz
Skynet258 #12057 üzenetére
Jelentem nálam minden rendben ment a leírás alapján.
Most feltettem JE1-et, rá LK-t, aztán Kitchen és végül JIT.
Ha a windows nem kuszálja megint össze a drivereim, akkor az egész művelet kb. 15 perc alatt lezajlik.
Hatalmas köszönet a készítőknek!Megfigyeléseim:
- először a kitchenes romommal eljutottam a nexus boot animációig, onnan viszont nem ment tovább a boot (minden cache-t kitöröltem vele, utána jó lett)
- 3.1 MFLOPS JIT nélkül vs. 4.9 MFLOPS JIT-tel
- JIT mindennapi használat közben érzésre nem gyorsított a gépen
- live wallpaper erősen belassítja a telefont, sajnos még az amúgy elég primitívnek tűnő nexus-féle isMár csak ezt kéne rávarázsolni:
[link] -
-
tomika
aktív tag
Összeollózok különféle leírásokat, hogy legyen egy teljeskörű, szájbarágós leírás is végre. JE1, kitchen, JIT.
Fő kérdés: jó ez így?
1. Felteszem az JE1-et
2. lk2.02 kell
Leírom nehogy baj legyen:
-JC3 rom legyen fennt minimum
-Itt http://forum.samdroid.net/threads/624-Spica-v.LK2.02-Root-Recovery-Apps2SD-Busybox-Wifi-tether-etc-04-15-2010-EN leszeded az LK2-02-1_update.zip-et ezt beteszed a memórikártyád főkönytárába(Ez fontos hogy ne rakd mappába csak úgy ahogy van a kártyára)
-utánna letöltöd ezt i5700_LK2-02_PDA.7z kicsomagolod és berakod odin-ba mint PDA
-flasheled ha kész ujraindul a telefon és behozza a recovery menüt
-itt a fizikai billentyűkkel kiálasztod az apply any zip from sd-t ott mutatni fogja hogy egy zip van fennt arra nyomsz egy OK gombot(középső) utánna pedig egy Home gombot(kisházikó
)
-kiírja hogy Install from sd card complete ilyenkor nyomsz egy ok-t és ujraindul...3. csinálok a kitchen-ben egy nekem tetsző összeállítást
4. Place it in root of your SD card.
- Reboot to Recovery and select “Apply any zip” -> SamdroidMod-update.zip
First booting will be lasting a long time, especially between logo and boot animation, don't be afraid, just wait. BUT! It's not normal, if booting lasts more than 5 minutes.
- One more reboot5. megint kitchen: majd base package nélkül egy phone apk-val kiválasztod a jit-et is (csak igy lesz aktív) és felteszed ezt is recoveryből.
by LeshaK, Thorax, DeadMeat
p.s.: ami még zavaros
- kitchen leírásában: 3. While you should use as a 2 partitions on the SD only ext2. Ez meg mi?
- hogy lehet recovery módba bootolni? -
tomika
aktív tag
1. Semmi sem kötelezi a Samut, hogy frissítse a Spicat, ami egy low-budget okostelefon.
2. Piaci szempontból nem feltétlenül éri meg egy "régi" telefont frissítgetni.
3. Attól még, hogy egy cég ezt csinálja, nem biztos, hogy a másik is fogja.Összegezve véleményem: egyáltalán nem biztos, hogy lesz hivatalos 2.2 Spicara, ami piaci és nem technikai okok alapján fog eldőlni. De jó esély van arra, hogy ügyes emberek megoldják ezt a problémát...
Többet erről a témáról nem lehet és nem is érdemes beszélni, várni kell
-
tomika
aktív tag
válasz
Prinz Eugen #11945 üzenetére
Szerintem ha ügyesen összerakod a rendszered, akkor villámgyors és kényelmes (játékok nem érdekelnek). Nálam gyári 2.1-el, LauncherProval repeszt.
Ráadásul én úgy érzem, hogy egyre jobb az egész. Egyre csak javul maga az Android, egyre jobb és kiforrottabb programok jönnek ki.
2.2 meg sanszos, hogy lesz rá, ha nem is gyári, de lesznek itt főzött romok rendesen. Még a G1-re is van 2.1, és a Spica is igen elterjedt és szeretett telefon.
Számomra csak egyetlen hátránya van a telefonnak: a virtuális billentyűzet nem a legkényelmesebb és leggyorsabb szövegbeviteli módszer, de ez minden érintőképernyős telefonra igaz, aminek nincs hardveres billentyűzete.
-
tomika
aktív tag
Melyik a legfrissebb rom, amit biztonsággal lehet rootolni?
-
tomika
aktív tag
Hol találni valami jó kis leírást root-oláshoz (pl.: mit nyerek vele, hogy kell csinálni, stb...)?
-
tomika
aktív tag
Olyan program nincs, amivel be tudnám lőni, hogy ha például a gmail accountjaimat ellenőrizné, akkor felmenne a wifire, amikor meg befejezte, akkor kikapcsolná?
Ez a juicedefender hasonló, de nem az igazi -
tomika
aktív tag
válasz
vadászcsiga #8949 üzenetére
Nekem is egy napig működött a "soha" alvó irányelv...
Mondjuk simán csatlakozik wifire...
Ez a JD4 alapjában véve nálam kisebb procihasználatot leszámítva csak gondot hozott...Mindenesetre én nem értem, hogyan adhatták ki Németországban a hivatalos frissítést, ha ezek a verziók ennyire bugosak.
-
-
tomika
aktív tag
Keepwifi sem működik nálam, pedig ignore listán van...
Nem tudtok valami hasonló progit? Ez nekem elég nagy gond.
Valaki el tudná küldeni a rings extended-et és a smart keyboard free-t?Amúgy a Helix szépen megy, nem hiszem, hogy az lenne a baj, hogy nem ismeri fel 2.1-nek.
-
tomika
aktív tag
Nálam is fenn a JD4.
Én is meg tudom erősíteni, hogy jelentősen kisebb a processzorhasználat!Az Advances Task Killer nem működik.
Nem találja a market a rings extended-et.A smart keyboard-ból már csak fizetős van?
Tegnapelőtt még simán leszedtem...
-
tomika
aktív tag
válasz
DeadMeat #8631 üzenetére
A Samsung firmware honlapján fenn lévő magyar leírás első pontjában kiköt, hogy bármilyen oprendszer jó, csak Win7 64 bit ne legyen.
De ha Nálad meg, akkor mit érdemes feltenni?
Egy bizonyos fórum bizonyos első hsz-ében többek között ezt találtam: I570EXXJD1.
Gratulálok a Spica-d kinézetéhez! -
tomika
aktív tag
Ilyen videókat elnézegetve mindig rám jön, hogy most azonnal felrakom a 2.1-et:
[link]
Csak félek, hogy a végén nem 2.1-el, hanem egy jó drága papírnehezékkel leszek gazdagabb. -
tomika
aktív tag
Már csak egy program hiányzik, és teljes számomra a rendszer:
egy tuti task-program kéne, ami rendesen tud syncelni a google task-kal. a Gtasks nálam nem akar syncelni, szóval valami alternatíva kellene. -
tomika
aktív tag
Odáig jutottam, hogy a System nevű progi szerint a Spicam állandóan 10-30% közti prociterheléssel dolgozik, pedig az előbb írta valaki, hogy inkább 0% körül kéne lennie...
Pedig a Task killer szerint össz-vissz az ébresztőóra, a keepwifi, a netcounter fut a systemen kívül.Tudtok ajánlani valami normál billentyűzetet és valami leírást, hogyan kell feltenni? A gyári nem tetszik.
-
tomika
aktív tag
Mostanában feltűnően gyorsan merül a Spicam. Hogy lehetne megnézni, hogy mi szívja az aksit?
Illetve van még két problémám:
-hogy lehetne az beállítani, hogy sms érkezésekor ne jelezzen kétszer? Mert most a handcent és a gyári smsprogi is jelez.
-gtask nem tud sync-elni, minden más igen, nem tudok rájönni miért -
tomika
aktív tag
Marha nagyokat tud lagolni a Spicám szövegbeírás közben. Elég kellemetlen, másnál is előfordul? 2.1 javít vajon ezen?
Más: nem tudom, hogy ismeritek-e, de marha jó kis zenelejátszó a TuneWiki. Képes keresni lyricset, amit szinkronizál a zenével, és az albumborítókat is szépen berakosgatja!
-
tomika
aktív tag
Kezdem belakni a telefont, es egyre jobban tetszik.
Viszont sehol sem talalom hogy lehetne kikapcsolni ezt a mindenhol mukodo T9-szeruseget.
Jah, es nem lehet valahogy a programok kozt valtani? Alt-tab szerusegre gondolok.
Remelem azert a 2.1 gyorsit a telon, mert hajlamos a belassulgatasra, meg akkor is, ha allandoan lovom ki a taskokat. -
tomika
aktív tag
Na végre megérkezett a Spica! Szép!
Pár kérdés:
Hogy tudom ellenőrizni, hogy működik az apndroid? Hogy sikeresen letiltotta a 3G-t? Ha wifin van, akkor nem is macerálja amúgy a 3G-t?
És hogy tudom a sim-en lévő számokat rápakolni?a Frissítést nem értem.
Letöltöttem a blogról a letöltenivalót, de nem találom benne a drivereket.
Az 5. 6. 7. pontot nem is értem. Ha megnyomom a volume down+kamera+power gombokat, akkor valami downloading feliratot ír ki, és innentől fogva se előre se hátra. És nem kéne valamikor az usb-t visszadugni? -
tomika
aktív tag
válasz
ToM2oo4 #3652 üzenetére
Én is pont tegnap kutakodtam:
Samsung oldala:
[link]Arm wiki:
[link]Arm11 wiki:
[link]Kissé kusza a számozás, de a Cortex A8 (ha jól értelmezem), akkor az Arm11 utódja.
Kicsit keverik a dolgokat:
Family Architecture Version
Arm 11 ARMv6
Cortex A8 ARMv7-AMindenesetre a csodás Spica-blogot olvasva eléggé elszomorodtam. Azért is vettem ezt, mert azt hittem, hogy jobb lesz a supportja, mint a Pulse-nak, erre meg... ehh
-
tomika
aktív tag
Most rendeltem meg a Spica-m!
Érdemes majd rátenni a 2.1-et, vagy várjam meg a hivatalos frissítést? Márciusról olvasok híreket... -
tomika
aktív tag
válasz
Skynet258 #3416 üzenetére
A blogodról már letöltöttem a 2.1-es updatet.
Hol találok egy rendes step-by-step leírást a műveletről? Nagyon nem akarok rajta elrontani semmit se.1. Odin rendszergazdaként megnyit
2. Driverek rendben legyenek
3. Betallózod ezeket a file-okat:
spica.ops
I570EXXJA1_CL132638_Bootloader.tar
I570EXXJB4_Phone.tar
I570EXXJB7_CLP168575_PDA.tar
4. Start gomb, indul a szekér, amikor kész akkor lehúzod az USB-ről.
5. Örülsz
Ebből sok mindent nem értek. Pl Odin?
Illetve előtte gondolom kellene mentést csinálni, nem?Jah, és mivel lehet kilőni a 3G-s kommunikációt? Én nem szeretnék ezért netes forgalmat fizetni, úgyis jóformán mindenhol van wifi, ahol járok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A nagyobbik dél-koreai gyártó végül hivatalosan is leleplezte az Android alapú Galaxy kisebbik testvérét.
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
- Huawei Nova 10 /// 8+128 GB // 27%-os Áfás számla
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest