- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Watch 4 és Watch 4 Classic Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
synar
őstag
Igen, a gyári óralapokat töröltem így:
Az itt leírt módszert követtem, az előkészületekhez még itt és itt olvasható útmutató. Végre nem kell a sok gagyi óralapon átvergődnöm, hogy eljussak egy frissen telepítetthez.
Itt a törlésem folyamata.
Példakén leírom ezt az egyet.
Az ADB ablakba:adb connect 192.168.1.181
adb shell
pm uninstall -k --user 0 com.samsung.android.watch.watchface.bespoke
Ha mégis kellene, akkor az újratelepítése így néz ki:
pm install-existing com.samsung.android.watch.watchface.bespoke
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Próbált már közületek valaki gyári óralapokat törölni? Itt találtam egy lehetséges módszert, de ehhez kellene az óralapok eredeti angol neve. Hol lehet ezt a listát fellelni anélkül, hogy a telefont nyelvét angolra állítanám? Köszi előre is.
-
synar
őstag
Sziasztok! Nálatok sem működik a két gomb egyszerre megnyomásával a képernyőkép készítése? Pár hónapja próbáltam akkor még ment. Valami frissítéssel esetleg megszüntették? Most a kikapcsoló menü jön be helyette.
-
synar
őstag
válasz bodorjanos #8466 üzenetére
Keress rá itt a vérnyomásmérésre, találsz róla pro és kontra is. Döntsd el ez alapján, hogy te megbízhatónak tartod-e, ha tudod.
-
synar
őstag
válasz krisz12071 #8325 üzenetére
A vérnyomás mérést is? Mert azon csodálkoznék.
De ezzel részemről lezártam a témát, már elhatároztam, hogy nem fogok többet ehhez hozzászólni, így ez volt az utolsó. Mindenki játsszon a saját életével, én nem fogok.[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz Csocsesz75 #8279 üzenetére
Szia!
Elkészült, a másik topikba feltöltöttem: [link] -
synar
őstag
válasz Badboys #8269 üzenetére
Épp ezért olyan AOD ajánlott, ami folyamatosan változik. Korábban már feltettem néhány ilyen, saját készítésű óralapot:
[link], [link], [link].
Nálam egész nap megy az AOD és függően az egyéb használattól estére 30 és 50% között szokott lenni az akku töltöttség.[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
-
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Kíváncsi leszek a Curve, meg a Revolut meddig lesz engedélyezett, mert ha jól értettem az MNB már keresi a megoldást, hogy rúghatják ki őket páros lábbal. De ha rosszul értem javítsatok ki.
-
synar
őstag
válasz Tomecho #7182 üzenetére
Így van. Nem is értem, hogy miért kell minden alkalommal félrevezetni a felhasználókat és kijelenteni, hogy csak Samsung telefonnal lehet vérnyomást és EKG-t mérni, mert ez egyszerűen nem igaz. Én nemrég válottam P20 pro telefonról Samsung A52s-re és semmi különbséget, vagy javulást nem fedeztem fel ezen a területen. Amiért megbízhatatlanul pontatlan a fent említett két funkció az sajnos nem telefon függő.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz pauliboy23 #6953 üzenetére
Sajnos nem működik.
-
synar
őstag
válasz ShadowX #6892 üzenetére
Na végül csak összejött az óra le- és felvételére kapcsolható Bluetooth, az Autowear nevű applikációban van egy ilyen lehetőség, a manage settings> command execute> watch off wrist és a watch on wrist érzékelésekre be lehet állítani a Network funkcióban a bluetooth enable and disable utasításokat, mindkettőre szükség lesz a megfelelő működéshez. A hang mód átállítását pedig végzi már a bixby routines ahogy te is leírtad. Azt még nem tudom, hogy ez az Autowear applikáció mennyire fogyasztja az akku időt, egyelőre még tesztelem a 7 napos free verziót, majd beszámolok róla néhány nap után.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Sziasztok! Azt be lehet valahol állítani, hogy ha felveszem az órát akkor átkapcsoljon a telefon rezgésre és ha leveszem akkor megint normál csengőhangra? (A52s)
-
synar
őstag
Egy ideje azt tapasztalom, ha hívásom érkezik az óra jelez rezgéssel, ha felveszem a telefont a rezgés nem marad abba, csak ha az órán elutasítom, majd tudok tovább beszélni a telefonon (A52s). De olyan is előfordul, hogy a telenont felvéve, az óra hangszóróján szólal meg a hívó fél hangja, teljesen véletlenszerűen. Újraindítás mindkét készüléken már többször is megvolt, átnéztem a beállíásokat, de végül az jelentett megoldást, ha a BT-nél letitottam a hívást az órán, de így meg ugye nem használható úgy mint korábban, hogy ha az órán veszem fel, akkor ott a hang, ha a telefonon akkor ott és így hívást sem tudok az óráról kezdeményezni. Van ötletetek, hogy mit állítsak még be? Köszönöm előre is.
-
synar
őstag
válasz barack2244 #6570 üzenetére
Megy csuklóemelésre is.
Működik a send message is, előbb kell mondani a nevet, megkérdezi, hogy SMS or Viber, pl. mondod, hogy sms, majd GA: "ok what is the message?"[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz barack2244 #6565 üzenetére
Köszi, már nálam is telepíthető a Google Assistant, még próbálagatom, de az már látszik, hogy Bixbyvel ellentétben a hangtárcsázás itt egész jól használható: "Ok Google call x,y", ha több szám is tartozik egy kontakthoz, akkor rákérdez, hogy melyiket hívja és a magyar nevekkel is megbirkózik.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz 30z.Samu #6557 üzenetére
De, sajnos rosszul mér. Kizárólag a kalibrált értékek körül mutat nálam mindenkor, akkor is ha +- 20 már az eltérés a felkaroshoz képest. Legutóbb vasárnap kalibráltam kb. huszadjára az öt hónap alatt, 118/72-es körüli mérésekkel aznap, +-1-2 érték eltéréssel a felkaroshoz képest, ez így elfogadható. Tegnap újra megmértem az órával a vérnyomásom, mert éreztem, hogy kicsit felment, többször is szinte ugyanezt az értéket mutatta: 117/75, megmértem az Omron felkarossal is: 135/82. Én sajnos kizárólag ilyen tapasztalatokkal szolgálhatok nagyon sok próbálkozás, tesztelés után is. Nem várom az orvosi eszköz pontosságát tőle, de ez már számomra a használhatatlan kategória.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz vazee00 #6014 üzenetére
Volt egy kis időm, így végre elkészültem az elforgatott verziókkal is, ahogy kérted korábban:
Innen letölthetők:
Facer
APK teljes AOD
APK képernyőkímélő AOD
Az apk változatoknál elérhetők a korábbi app launcher érintési funkciók:
- pulzusmérés,
- naptár,
- beállítások
és sok színtéma közül lehet választani.[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz barack2244 #6282 üzenetére
Nekem például azt a tanácsot adta az eladó, mikor a telefonomat vettem néhány hónapja (Samsung A52s), hogy csak a gyári töltővel töltsem, mert csak akkor érvényes a jótállás.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz undercover #6094 üzenetére
Meg lehet oldani, de ez volt az eredeti dizájn ötletem, hogy a mp-et követi egy progress csík. Ezek szerint nem jött be . De kérésedre a másodperc csík nélküli SY102_7.1-es verzió innen letölthető.
undercover
Sajnos nem tudom optimalizálni az akku használatot. Ez sok minentől függhet, mi fut a háttérben, hányszor nézed, csuklóemelésre ébred-e. Azok az óralapok, ahol néhány adat van csak thin betűtípussal, biztos kevesebbet fogyasztanak ugyanannyi megttekintés mellet, mit ahol nagyobb arányú a kijelző lefedettsége. Ha ez fontos szempont, akkor azok közül kell választani egyet.
PACSA75
Az időjárás adatokat, vagy ikonokat nem lehet nekem tetsző módon beszerkeszteni, csak már az órán utólag a kiválasztható aplikációkból beemelni, ha jól értelmeztem egy korábbi hozzászólásból, ez itt ilyen korlátozott helyen, wfs-ben nem megoldható szerintem, Facer-ben lehetne.
lszep
Letöltöd a linkelt apk fájlt és pl. Easy Fire tools-al fel tudod telepíteni az órára.
A fogyasztást próbáld ki, hogy nálad mennyi lesz. -
synar
őstag
Volt még hiányérzetem az SY102-es óralapon, így végeztem rajta náhány utolsó simítást, ezzel szerintem ki van maxolva a téma.
Innen letölthető az apk.
Módosítások:
- Firedaddy kérésére teljes magyar verzió,
- színtémával változó státuszkör az akku állapothoz,
- analóg másodperc kijelzés ugyanitt.
Ami nem változott:
- képernyőkímélő AOD, percenként váltakozó pozícióval,
- választható színtémák (a hosszú rányomás utáni szokásos beállításokban)
- 24H vagy AM/PM kijelzés, a telefon alapbeállításai szeint,
- a "km" 73.7cm-es lépéshossz alapján kalkulálva,
- aplikációk indítása érintéssel:
- instant pulzus mérés (felül), helyben frissül az érték, néhány mp múlva,
- naptár (dátum sáv)
- beállítások (akku sáv) -
synar
őstag
válasz vazee00 #6014 üzenetére
Végül is csoportba foglalva az adatokat meg lehetne oldani a néhány pixelnyi elmozdulást, a teljes tartalomra is. De egy ilyen tartalomnál ennek nincs sok értelme, sem a fogysztás csökkentése, sem a beégés elkerülése szempontjából. Mivel ilyen kis mértékű elmozdulásnál mindig lesznek olyan pixelek, melyek aktívak maradnak és így hosszú távon beéghetnek. Célszerű az AOD feleületen csak minimális tartalmat megjeleníteni, nagyobb mértékű átpozícionálásokkal.
-
-
synar
őstag
Kicsit ráfeküdtem az AOD témára, hamár a múltkor felmerültek a vele kapcsolatos, jogos ellenérzések. Erre jutottam:
- A fogyasztás csökkentése érdekében kerestem az idő kijelzéshez külön az AOD funkcióhoz, egy vékony vonalas light betűtípust, jelen esetben a CaviarDreams-re esett a választásom, 110-es betűmérettel (ez a későbbiekben még fontos szempont lesz) és fekete háttérrel.
- A fogyasztás további csökkentéséhez egy 50%-os szűrő réteget tettem fölé, de lehet az áttetszőséget is lejjebb venni, a végeredmény szempontjából mindegy.
- A másik jogos ellenérv az AOD ellen a beégés volt. Sajnos a GW4 ezt alapból nem kezeli úgy, mint a korábbi órám az Amazfit GTR2e, ott az AOD esetében bizonyos időközönként elmozdult a megjelenített tartalom néhány pixellel. A következő megoldást kísérleteztem ki, a fentebb említett betűtípushoz és mérethez:
A Placement (pozíció) beállításoknál, az alábbi "Tags" értékeket adtam meg:
X: 0+(rand(115,125))-[MIN]
Y: 0+(rand(115,270))-[MIN]
Ez az AOD felületen kijelzett időt percenként új, véletlen pozícióba helyezi át, a megadott koordináta értékeken belül. Ezt kell kikísérletezni az adott betűmérethez, hogy lehetőleg soha ne lógjon ki a képernyőről egyik irányba sem. Mivel az aktuális perc kijelzés folyamatossan frissűl az AOD funkciónál, így ez hatással van a pozíció rendszeres változására is, ami megelőzi a kijelző beégését.
Pár napja használom, eddig ígéretesnek tűnik a módszer, most megosztom veletek is, ha ki akarjátok próbálni, innen letölthetitek a legújabb SY102-es óralapot a fent említett AOD módosítással.[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Van valakinek tapssztalata Play Store alkalmazások feltöltésével?
Próbaképpen feltöltöttem két óralapot. Több mint egy hete küzdök velük, már minden módosítást elvégeztem amit kértek, de még mindig nem tölthető le egyik sem. Azt nem értem akkor miért engedi a rendszerük megjeleníteni a store-ban az óralapot, ha nem tölthető le. Ennél körülménysebb rendszert még életmben nem láttam. Ha elvégzek egy módosítást, az két munkanap, míg átfut a rendszerükön és csak akkor derül ki, hogy az még mindig nem volt elég. Már ott tartottam, hogy letörlöm őket, de az sem olyan egyszerű, nem megy csak úgy, azt is kérvényezni kell. Ja és mindez a szolgáltatás 25$-ért cserébe.[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz zoltan77 #5609 üzenetére
Köszönöm sz észrevételeket.
Javítottam a hibát az akku kijelzésnél, benne felejtettem a teszt adatot, azért nem mutatott valós értéket, most már jó.
Elhagytam a battery után a % jelet.
A hibás 3.0-ás fájlt töröltem.
A javított SY102_WFS_3.1 innen tölthető le.
Szóljatok, ha találtok még hibát.
A pulzus érintésre is mér, de frissül is magától úgy és akkor ahogy azt valaki, valahol kitalálta egyszer, ez már csak ilyen úgylátszik és sajnos nem módosítható, midegy hogy Facer, vagy WFS.
Még annyi, hogy a km is kalkulált adat, a lépésekből van számítva, pontosan 74,2 cm-es lépészhosszal számol, biztos ez a világátlag . Ha valaki ettől a mégis szeretne eltérni, akkor szóljon és kap egy személyére méretezett verziót.[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz Csocsesz75 #5605 üzenetére
Nem, ez csak nektek készült. :)
-
synar
őstag
A kalória mizéria okán készítettem egy kicsit átalakított verziót, amiben elhagytam a vitatott érték kijelzését és a km részt tettem kicsit szellősebbé, meg alul a battery sávot is.
Innen letölthető az SY102_WFS_3.0 -
synar
őstag
válasz Firedaddy #5602 üzenetére
Még arra tudok gondolni, hogy Samsung Health figyelembe veszi az egyéni rögzített testi adottságokat is, de az általam talált megoldások, melyek a megtett lépések számábol kalkulálnak valamilyen átlagos váltószámmal, amit lehet változtatgatni, de mindenkinek sajnos akkor sem lesz pontos. Szerencsére két kattintással eléhető az órán is ez az adatlap, ahol már látszik a pontos érték.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Sajnos a Health kalóraa értének közvetlen beemelésére nincs lehetőség, de készítettem egy új verziót, amiben az összes elégetett kalóriát írja ki, a mostani lépesszámomból állítottam fel a képletet, remélem magasabb értékeknél is megőrzi a hozzávetőleges pontoságát. Majd teszteljük és legfeljebb pontosítjuk később.
Innen letölthető az SY102_WFS_2.1[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz Firedaddy #5598 üzenetére
Én az alábi képen látható Kal. tevék.ből értékről beszéltem ami jelenleg 59, az óralapon 54, de ez az eltérés a váltószám pontosításával korrigálható, de akkor is csak egy tájékoztató jellegű adat marad. Vagy ez valamilyen kalóriára utaló pontszám? Ennek a hozzávetőleges értékét számítja ki ez a képlet a lépészsámból: "(round(([SC]/29.533))) cal" , ahol az [SC] a lépésszám tag-je. Ha van jobb ötletetek, hogy mi legyen ez helyett, akkor kipórálhatjuk azt is.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Nálam az első kalibráció után, ami 120 körül volt, egyeszer sem ment 130 fölé, egészen a következő kalibrációig. A legutóbbi esetben 138 körül voltak a kalibrált értékeim, azóta meg 130 alatt nem mér. Ez nekem nagyon úgy tűnik, mintha a mindenkori kalibrál értékek körül dobálna ki random eredményeket, sajnos nem tudom már komolyan venni.
-
synar
őstag
válasz Firedaddy #5573 üzenetére
Végül megtaláltam a hiba okát és sikerült javítanom.
Köszönöm, hogy jelezted.
Így már korrekt a km kijelzés az SY102 Sport óralapon.
Innen letölthető a javított sy102_wfs_2.0.apk.
Az volt a gond, hogy az eredeti Facer képletben szerepelt a "/100", a WFS pedig csak a "*0.01" -et fogadta el. A furcsa az volt, hogy a WFS programban az előnézeti képen mindkét módszer helyes eredmény adott, de az órára feltöltve már csak az utóbbi. Lényeg, hogy végül működik. Cseréljétek le a régit az új APK-ra (sy102_wfs_2.0.apk).[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Elkészülttem az SY102 Sport óralap Watch Face Studio-s változatával.
Innen letölthető.
Az APK-t Easy Fire Tools-al telepítettem az órára.
Extra funkciók:
- a naptár app nyílik a dátum mezőre tapintva,
- alatta a beállítások,
- fentpulzus mérés indítható (nem vált át a pulzus lapra, közvetlenül ide írja ki a mérés eredményét),
- színtémák választhatók a hagyományos hosszú rányomás utáni beállításokban.
Teszteljétek és ha van észrevétel, javaslat akkor módosítom, ha tudom. -
synar
őstag
Végeztem egy gyors ellenőrzést. Tény, hogy a Facer óralapok pulzus értéke ritkábban frissül, mint a gyáriaké. Ezt valamiért így oldották meg és a szerkesztés során nem is paraméterezhető. Valószínűleg az óra beállításaitól függetlenül indíthat pulzusméréseket bizonyos időközönként és csak akkor frissül, ez sajnos elég ritka (10-15 perc) és a manuálisan indított mérés adatai sem kerülnek fel automatikusan a Facer-es óralapokra. Tervezem a napokban, hogy Watch Face Studio-ban is elkészítem ezt az óralapot, akkor össze lehet vetni a facer-en készítettel. Nézegettem, hogy a WFS-nél APK a végeredmény, ami mondjuk Easy Fire tools-al telepíthető az órára. Ha tudtok erre más megoldást is, akkor megköszönném, mert a Play áruházba feltölteni szintén elég macerás, ahogy olvasgattam.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz Firedaddy #5538 üzenetére
Ez minden óralapra igaz, hogy ha felveszed az első mérésig nem mutat értéket. Ez mind Attól függ, hogy te mit állítottál be az órán, például a pulzust hány percenként mérje, nézd meg a beállításaidat. De miért mutatna bármit, ha még nem mozogtál vele, akkor persze, hogy nulla a lépés, a km és a kalória is.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Ha sárga jelet látsz mellette, akkor az csak fizetős regisztrációval érhető el, havonta öt dollár. Ezek az óralapok olyan plusz funkciókat tartalmaznak, amiért elkéri a Facer ezt a havi díjat. Ezt sajnos ők teszik zsebre, ebből mi az óra készítői nem látunk egy fillért se, sőt nekünk is fizetni kell azért, hogy az óralapok szerkesztésekor felhasználhassuk ezt a kibővített eszköztárat, ilyenek a színtémák választhatósága, az érintéssel indítható applikációk, vagy egyéb interaktív elemek programozása.
-
synar
őstag
Én azért szeretem, mert van egy sokrétű, könnyen kezelhető és elsajátítható online szerkesztő felület hozzá. Nagyon jól ki van találva, sok funkcióval, szerkesztés közbeni tesztelés lehetőségekkel, rá lehet küldeni a félkész munkákat is az órára, hogy vissza ellenőrizzem. Van egy community nevű felületük, ahol mások által elkészített tervekbe lehet beletekinteni és onnan ellesni alapmegoldásokat, vagy akár bonyolultabb képleteket is, amire magamtól soha nem jöttem volna rá, programozási alapismeretek nélkül. A watch Face stúdió, amit korábban próbáltam közel sem volt ennyire egyszerűen használható és ennyi funkcióval felruházva. Ezenkívül van egy nagy látogatottságú, böngészőből és applikációból is elérhető publikációs felülete a Facer-nek, ahol utólag is könnyen lehet módosításokat elvégezni. Ahogy korábban is már írtam, van egyébként továbblépési lehetőség is, de ahhoz meg kell felelni bizonyos feltételeknek, például fel kell tölteni egy önállóan tervezett portfóliót, több óralapból álló munkát, utána meghívással be lehet kerülni egy felsőbb szintre, ahol már olyan lehetőségek is elérhetők amivel pénzt lehet keresni, feltöltési lehetőség Play áruházba és a többi.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
Elkészült a sport változat is. [link]
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz undercover #5475 üzenetére
Hát igen, a felső nem töltés kijelző hanem páratartalom, gondoltam valamivel jelezni kellene, csak már nem fért ki, valamit majd kitalálok rá, hogy egyértelműbb legyen, úgyis át akarom egy kicsit tervezni, mert nem vagyok vele teljesen elégedett. A napokban készítek egy sport verziót is, abban lesz lépésszámláló, km, kalória és pulzus.
-
synar
őstag
válasz undercover #5460 üzenetére
Szia, itt megtalálod az összeset: [link]
Az AW-ről portolt óralapokat leszedtem a nyilvános felületről, ha valakinek mégis kellene a korábban linkeltek közül, akkor írjon rám privátban.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple watch series 6 40mm gyönyörű gyári 100% akku
- Apple Watch Series 9 41mm,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- Apple Apple Watch Series 7 Starlight - 24 hónap Garancia - 1591
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!