- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tegnap este én is feltettem a svájci 4.3-at. Előtte az angol volt fent és annak az animációi kicsit szaggattak. Ebben a svájciban ez azért jobb, de folyamatosnak nem nevezném. A gyári launcherrel akad az egész. Lapozgatni, a widgettek között lépkedni katasztrófális!!!!
Ha viszont feltettem a nova launchert akkor minden gördülékeny.
Nem tudom, hogy mi a gond, de nekem a gyári launcher sebessége koránt sem tetszik. -
törölt tag
válasz
balazs1022 #73138 üzenetére
Ezt a képernyő nem azonnali lezárást meg lehet csinálni a többi rom-ban is. Van egy idő késleltetés, hogy kikapcsolt kijelző esetén mennyi idő múlva váltson ténylegesen lezártra.
Beállítások/Képernyő lezárása/Automatikusan lezárás
-
törölt tag
Nekem eddig hibátlan. Sem a számkijelzéses sem a lassú ébredéses hiba nem lépett fel eddig. Viszont a főképernyő betöltése egy programból való visszalépésnél vagy a lezárt képernyő feloldásakor kissé darabos animációval "örvendeztet" meg... Ezt nehéz megszoknom.
Ja és kiírja, hogy a wifi kapcsolat instabil. Minden wifinél. Erre van megoldás??? -
törölt tag
válasz
Oldman2 #72317 üzenetére
Szia.
Itt ban a kezemben az én S3-am meg az asszony P6-ja. Nekem a p6 is nagyon tetszik, de az s3 minden tekintetben megveri. Sebességben sokkal gyorsabb a samsung, és most, hogy végre nem a beégett kihelzőm van már a fehér színekben sem kell a p6 után kullognom.
Nekem tetszik a p6, de az s3 még az 1GB RAM-al is lenyomja. Most ugyan azt a játékot elindítottam mindkettőn (my talking tom) és az s3 10mp-el gyorsabban tölti be.
Antutu: s3 19008 pont, p6:16650pont -
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok!
A mai napon megérkezett az e-bay-ről rendelt kijelzőm, gombom és hátlapom!!!
Nem gondoltam volna, de nagyon meggyőző a minősége (samsung logó is van rajta)! Be is építettem már, és most a kék készülékem végre fehér lett! :-) (eleve ilyet szerettem volna)
Az antutu is azt írja rá, hogy HD Super Amoled kijelző 720*1280, és semmi hiba eddig a képernyőn.
Összességében pozitív a tapasztalatom vele! -
törölt tag
Ezt a memória dolgot én sem igazán értem.
Régen még a galaxy ace esetén volt, hogy elfogyott a RAM, de az S3 esetén még ilyen nem történt velem.
Rendszeresen kiürítem a memóriát (nem a spórolás, hanem az akksi idő növelése miatt), és 700MB foglaltnál még többet nem láttam.Egyébként azt olvastam, hogy a 4.4-es droid már sokkal jobban bánik a memóriával és elvileg 512MB-on is szépen elvan. Remélem kijön az S3-ra is...
-
törölt tag
A javított 4.3-al 11 óra 9 perc üzemidőnél tartok és 66%-on van az akksi.
(1 óra 10 perc kijelző idővel) -
törölt tag
válasz
apaszka #71718 üzenetére
Nekem is volt olyan még tegnap este.
De nem volt jó. Nálam akadt a görgetés nagyon csúnyán..
Yeffy DJ:
Szerintem nálam is az szól bele, hogy 4.1.2 alatt volt néhány alkalmazásom amit elmentettem titanium-mal és azokat visszaraktam. Nem is minden ment vissza, mert az SMS-ek elvesztek... Szóval egy friss telepítéssel meg egy nem visszatett mentéssel szerintem nem lennének ilyen akadozások.Update:
Viszont az akksi 82%-on van még úgy is, hogy felforrósodott az előbb rendesen.
3 óra 56 perc akku használattal és ebből 40 perc 53 másodperc kijelző használattal.
(Automata fényerő +5-re húzva.) -
törölt tag
Én tegnap este óta nyomkodom az új 4.3-at, és eddig tényleg gyors és jól is működik. antutu 18e pontot dobott rá, és ez nem melegszik úgy mint a hibás 4.3.
Viszont nekem az OTA frissítéses jött csak be, mert a recoverx-vel telepített update meg modemes dolog nem volt jó. Akard az egész rendszer, de nagyon. (lehet, hogy az ide-oda romolgatás meg root és CWM tett be neki)
Egyetlen dolgot vettem észre amiben rosszabb a 4.1.2-nél méghozzá a lezárt képernyő (mintás feloldás) feloldása után a főképernyő kirajzolása. Az nem olyan sima gördülékeny mint a régin. (ilyen akadós volt a hibás 4.3-ban is és itt is megmaradt)
De viszont az intelligens képernyő zár sokkal jobb szerintem.
-
törölt tag
válasz
snow2014 #71680 üzenetére
Nekem az volt a megoldás, hogy a meglévő rendszert rootoltam aztán nulláztam a számlálót, ezután állítottam át a régiót. Nyomtam resetet majd ment fel a 4.3. Amikor elindult akkor wifit bekapcsoltam és engedtem a frissítést. Azt leszedte, újraindult és azóta boldog vagyok.
-
-
törölt tag
Jeee!!!
El sem hiszem, de megannyi mellék vágány és nem kevés szívás után most tölti a frissítést a telefon!!!
A megoldás az volt, hogy rootoltam a már fennlévő félig meddig MK6 rendszert, visszaállítottam nagy nehezen a számlálót 0-ra (ez is csak másodjára ment valamiért) aztán kiderült a KIES által, hogy KOR az ország kódom, így átraktam BTU-ra, majd újra tettem az MJ9-et, ami után végre sikerült elindulnia a frissítésnek.
Ha ennyi szenvedés után is szar lesz a 4.3 akkor a kardomba dőlök...
:-)
-
törölt tag
-
törölt tag
Na, azt hiszem most sikerült téglát csinálnom a telefonból!!!
Az Odin-al tettem fel a rendszert, miközben egyszer csak egy piros hiba felirat jelent meg, és nem ment tovább. (a kék csík már elindult a telefonon, és olyan 1/3-ig jutott.)
Mivel nem tudtam mit kezdeni vele,(odin megállt) így kénytelen voltam az akksit kivenni. Na ezután se kép se hang már.
Kiírja,. hogy a firmware update nem sikerült és a Kiesben válasszam a recovery modot, de semmi sem történik...
Most lett tényleg tégla, mert akkor fogom a baltát és szétcsapkodom.
aztán veszek egy sony-t... -
törölt tag
válasz
kelzsoca #71562 üzenetére
Szia!
Erről a 0. lépésről nincs valami magyar nyelvű leírás? (számláló nullázása)
Mert ahogy olvasom könnyen tégla lehet a telefonból ha valamit elszúrok, és csak jobb lenne az anyanyelvemen íródott anyag segítségével nekiesni a téglásításnak...Előre is mindenkinek köszönöm a segítséget.
-
törölt tag
Értem!
Most csináltam egy rendszer visszaállítást, de hogyan tudom előcsalni a gyári recovery-t???
Mert csak a CWM jön be ha a megfelelő gombokat nyomogatom.Már látom.
Köszönöm. Akkor tehát újra fel kell tenni a komplett rendszert.
(Nem jó hír, így bent a cégnél)borsodika:
Köszi, rájöttem. :-( -
törölt tag
válasz
#63068790 #71546 üzenetére
Na most tartok ott, hogy használhatatlan a rendszer. Próbáltam mindenféle telepítést, a belső és a külső SD-ről is, próbáltam visszaállítást is, de csak odáig jutottam, hogy már kiírta azt, hogy nem megbízható az update.zip. erre rányomtam, hogy akkor is telepítem, de utána sem ment tovább.
Végül ott tartok, hogy ki kellett kapcsolnom, mert már csak 49%-on van az akksi és kb: 50 fokos volt kikapcsolt kijelzővel is a telefon. Olyan 10 másodpercenként ment le 1%-ot. Izgi volt.
Nem akar ez a 4.3 jó lenni nekem.
Ja, és akinek fent van a működő, annak marad a belső memória 832MB, vagy megemelkedett ahogy azt az XDA-n is írták páran? (vagy az csak kamu?)
-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Nekem sajnos gondom akadt az új 4.3 felrakásával!
Itt tartok:
- feltettem az MJ9-es 4.3-at,
- rootoltam,
- telepítettem a CWM-et,
- felmásoltam az update meg a modem zip-et az SD kártyára,
- beléptem a CWM-bepróbáltam telepíteni az update.zip-et, de elindul, és kiírja, hogy nem sikerült telepíteni. A modem felmegy ugyan, de az fél siker. Ugyanis utána elszáll a CWM, meg a root is, és azt újra rootolni már nem tudom, így csak a teljes MJ9 újratelepítés segít.
Mit csinálok rosszul??
Segítsetek légyszíves!
Előre is köszi!
-
törölt tag
Érdekes ez a bootloader dolog.
Eddig is csodáltam, hogy gyárilag nyitott. A Sony eleve zártan adja ki a telefonjait és szerintem inkább ez a trend nem pedig a nyitott a gyártók körében. Ahogyan a Cm telepítőt is leszedték a play áruházból, mert a gyártóknak nem érdekük a nem gyári rendszerek tetjedése. Valahol érthető is, mégha nem is helyeslem. -
törölt tag
válasz
Zsolaf #70635 üzenetére
A blokkolás üzemmód azért nem ugyan az. Itt időt lehet megadni, nekem meg az tetszik, hogy a telefon kézhezvétele élesíti a rendszert. Nem kell időhöz kötni.
A működését nem ismerem teljesen, de szerintem az órát, napszakot meg azt figyeli, hogy mióta nem ért az ember a telefonhoz. Ezek alapján határozza meg, hogy mikortól nem zaklatlak. A jelzések megérkezését viszont tutira a giroszkóp meg a kijelző feléledése vezérli. -
törölt tag
Sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni, hogy valahogyan nem lehet az s3-ra is rávarázsolni az s4 mini rendszerének egy két apróság?
Nagyon tetszik, hogy elmulasztott hívás vagy SMS esetén ha legközelebb kézbe veszem a telefont akkor megrezeg.
Az asszony Huawei p6-jában meg az tetszik, hogy éjszaka ha alszunk akkor magától csinálja azt a rendszer, hogy a hívás meg az SMS-en kívül semmi sem zaklat addig, amíg reggel kézbe nem vesszük a telefont. Mindent letört, de nem villog, nem cseng, nem rezeg reggelig.Vagy van ezekre valami program a play-en amit még nem találtam meg?
-
törölt tag
válasz
s.Oliv3r #70301 üzenetére
"ha felraksz ra egy fuggoo romot sammobilerol
peldaul ha egy telenoros 4.1.2t felraksz ra akkor telenoros lesz
elmeletben."
Ez most komoly vagy viccnek szántad??
Hogy lenne már ismételten függő a telefon? Ha ez ilyen egyszerű lenne mostanság a függetlenítés (megjegyzem, hogy volt buta motollám amit így lehetett függetleníteni), akkor mindenki otthon függetlenítene! Semmi köze a ROM-nak a hálózati zárhoz.
-
törölt tag
válasz
Gizmo94 #70217 üzenetére
Végignéztem a fent linkelt youtube videót és tényleg profi módon szedik szét meg építik újra a kijelzőt.
Egyetlen dolog nem világos számora (lehet azért, mert hang nélkül néztem végig) mégpedig az, hogy miként szedik ki a műanyag házból törés nélkül a kijelzőket? Mert az itthoni átépítésnek is ez az achilles sarka...
-
törölt tag
válasz
Gizmo94 #70209 üzenetére
Illetve ez is gyári kijelző ???
A képek alapján igen, de nem tudom 100%-ra eldönteni.
Most akkor hogy is van ez? Tehát akkor használt kijelző van benne egy új házban és új üveggel?
Vagy nem jól értem? -
törölt tag
válasz
Gizmo94 #70206 üzenetére
Tehát akkor ezzel a kijelzővel és ezzel a hátlappal meg tudnám csinálni. Persze a belseje fekete maradna.
(a szétszedés nem okoz gondot, mert azt már sokszor megejtettem. (a mostani keret is festve van, mert lekopott)
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Gizmo94 #70201 üzenetére
Szerencsére meg tudom én is rendelni!
Tehát ha ezt megveszem, akkor tulajdonképpen egy gyári kijelzőt veszek nem valami utángyártott felirat nélküli vackot?
Mert az enyém már eléggé foltos, garim nincs és akkor átépíteném a kék telefont fehérre. (eleve olyat szerettem volna)
-
törölt tag
válasz
pappkarcsi #70179 üzenetére
Eggyik sem lesz jó neked!
Az üveget még csak csak leoperálod egy youtube videó segítségével, de a keret nem cserélhető sajnos. Ezek e rendelhető keretek semmit sem érnek. (nelem is van itthon egy kék, de kijelzőt nem tudok hozzá szerezni)
Szóval vagy használod így, vagy 35eFt-ért komplett kijelzőt cseréltetsz. -
törölt tag
válasz
Zsolaf #70119 üzenetére
Én már két hete szórakozok a 4.3-al. Hol visszarakom a 4.1.2-őt, hol 4.3 megy rajta. A UK 4.3-as kínai kernellel egész jó volt, de voltak benne lassulások sajnos.
Most az UK 4.3 -hoz feltettem az Adam 3.0 kernelt és nincs lassulás egyenlőre. Még tesztelem, de jónak néz ki. -
törölt tag
Sziasztok!
Tegnap este 1,5 napi próba után visszaálltam az angliai 4.3-ról 4.1.2-re.
Érdekes, hogy nem volt rajta fagyás és ébredési gondok sem. Minden alkalommal gyorsan feléledt, csak az egész rendszer működése olyan darabos volt. (Nova launchert használok, azzal élhető volt, de a gyári az használhatatlan. Akad még a videó lejátszás is.) -
törölt tag
EFS mentéd nagyon fontos lett volna (IMEI szám miatt), de ha most is tudsz telefonálni akkor még most sem késő. ( első hozzászólásban le van írva) Viszont 4.3-ról csak a 4.1.2-re tudsz visszamenni onnan is csak az MG4-es verzióra.
Az is letölthető az első hozzászólásból.
Sok sikert! -
törölt tag
Sziasztok!
Ma feltettem a sammobile-ról az angliai 4.3-at. Ez érdekes módon nem csinálja eddig a fagyást és a képernyő is gyorsan felébred. Az viszont biztos, hogy úgy alapban lassabb picit, de érezhetően mint a 4.1.2, de teljesen használhatónak néz ki eddig. Kacérkodtam a kínai verzióval is, de arról letettem.
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem tudom, hogy mit csináltam, de most a 4.3-as rendszer teljesen gyors és bug mentes. Nem akad, nem esik szét, nem fagy.
Amit tudok:
A 4.3 nagyon akadt, nagyon fagyott és úgy nagyjából használhatatlan volt. Ezután feltettem a 4.1.2-őt ami tökéletes vokt, de kipróbáltam egy overclock-os kernert is. Ennél sajnos 1,8GHz-nél már fagyott a rendszer és 1,5GHz-nél sem volt akadásmenres a működés már. Hogy eltűntessem az akadozó rendsze nyomait felraktam a 4.2.2-őt aminél elszállt az IMEI. Maga a rendszer nagyon gyors volt és nafyon tetszett is. Próbáltam visszaállítani az EFS mappát, de nem ment, ezért feltettem a 4.3-at. Azzal sem lett jó így még nyomtam pár resetet meg még kétszer újra feltettem, de ekkor sem volt jó, mert német nyelven volt meg minden akadt valahogy. Ekkor ismét root majd az efs visszaállítás ami végre sikerült. Közben amikor nem volt IMEI akkor egy fekete ablakban mindenféle információ volt a főképernyőn amit nem tudtam kilőni.Most viszont gyors a rendszer és 19000 pontot dob az antutu amit eddig még doga sem!!!
-
törölt tag
Mindenkinek köszönöm a gyors választ!
Még szenvedek vele, de remélem mindjárt minden helyreáll. (igen, 20MB-os a mentés) -
törölt tag
Sziasztok!
Gondban vagyok, mert addig addig szerencsétlenkedtem a ROM-ok ide oda pakolásával amíg elszállt az IME számom. EFS mentésem van a 4.1.2-ről (legutolsó MG4-es verzió), de a visszarakást valahogy sehogy sem tudom megcsinálni.
Ez a terminál emulátoros dolog nekem kicsit magas, az EFS backup program meg semmit sem csinál.
Illetve egy mentést ki tudok csikarni belőle a PC-re meg a telefonra, de nem tudom betallózni neki a régit. Valami tar.gz kiterjesztésbe menti le az EFS-t, nekem meg .tar a kiterjesztés, meg .img.
Mit csinálok rosszul, vagy van valami program ami mindenféle szenvedés nélkül egyszerűen visszarakja a kiválasztott EFS mentésemet?Előre is köszi a segítséget!
Ákos -
törölt tag
válasz
#63068790 #68641 üzenetére
Lejárta szerkesztési időm...
Szóval van még egy gondom. Ha egy picit nyomkodom a telefon (semmi komoly, csak a menüben járkálok és hasonlók) akkor máris érezhetően melegszik az alja. Eddig a 4.1.2-nél csak nagyon nagy leterheltségnél csinálta ezt. Olyan mintha 1,4GHz-en futtatná állandóan a procit. Ilyennel utoljára az LG Optimus 4X-nél találkoztam. Ott rendszeresen beakadt valami progi, és forrósodott a telefon, meg úgy merült mint egy nyeletlen balta. (képes volt 4 perc alatt 15%-ot esni az akkufeszültség olyankor)
-
törölt tag
Jó, hogy írod!
Én ma úgy jártam, hogy megnéztem a telefont, és 3:44-et mutatott.
Kimentem a mosdóba, közben bekapcsolt kijelzővel világítottam, és még akkor is 3:44 volt a telefon szerint.Majd kb: 2 perc után egyszer csak elkezdett szólni az ébresztő. Nézem, hogy mi van, hát 5:40-es ébresztőm szólalt meg. Szerencsétlen telefon percekig 2 óra késésben volt.
Aztán kicsit nyomogattam, és úgy belassult, hogy semmilyen gombra nem volt hajlandó reagálni csak olyan 35-40 mp késéssel. Ezt csinálta olyan 3 percig mire végre ki tudtam kapcsolni. utána visszakapcsoltam és akkor is akadt. Végül minden, de tényleg minden fagyasztott alkalmazást visszakapcsoltam, majd új restart, és megjavult. (pedig semmi lényeges nem volt fagyasztva.)
Egyenlőre most jól viselkedik, de lehet, hogy visszatenném inkább a 4.1.2-őt, ha lehet.
Kell hozzá valami különleges dolog, vagy csak leszedek egy négyfájlost és azt teszem fel? (a sima gyári egy fájlos nem működött) -
törölt tag
Sziasztok!
Gondban vagyok ezzel a 4.3-as droiddal.
Egyszerűen nem tudom rootolni akár hogyan is próbálom.
Az összes CF-Root progit leszedtem és odinnal telepítettem, de semmi.
Az a nyomorult kijelző feléledési hiba meg az őrületbe kerget.Próbáltam visszarakni a 4.1.2-öt is, de nem ment. A samsung logó után nem lépett tovább.
Erre visszatettem a 4.3-at, és azt látom, hogy minden régi beállításom megmaradt. Jelszó, háttér, minden.
Ha odinnal teszem fel az egy fájlos ROM-ot akkor annak nem kellene 0-ra gyalulnia a rendszert???Nem értem én ezt.
Mit csinálok rosszul? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
gyuri81 #68403 üzenetére
Szia.
Asszonynak vettünk egy P6-ot még azon a héten amikor a T-nél megjelent.
Nem rossz, de azért az S3 jobb nála. Teljesítményben is gyengébb és nagyon melegedik, ha egy kicsit is elkezdi használni az ember. Azt meg végképp nem mondanám, hogy "atom gyors".
A kijelzője nekem kicsit fakó, de nekem pont a túlszaturált színek miatt tetszik az amoled...A fehér tényleg szép rajta, de nem éri utol a sony xperia P-t, mert ott vakított a fehér.
-
törölt tag
válasz
trigorin #65105 üzenetére
Én is aláfutottam ennek az IMEI elvesztésnek és nggabi tökéletesen megoldotta a dolgot!
Keresd meg és ne sajnáld a pénzt amit elkér, mert a himi-humi gsm boltos IMEI visszaállítás (ami olcsóbb!!!) megint el fog szállni ha felteszel egy másik romot.
Szóval NGGABI az embered!
-
törölt tag
válasz
apaszka #64625 üzenetére
Évek óta vodás vagyok és nagyon meg vagyok elégedve velük.
Igaz az is, hogy BM-es tarifacsomagom van, de eddig az igazolvány felmutatása nélkül is nagyon készséges volt az összes ügyintéző.Pedig volt már SIM letiltásom, új SIM ingyen, meg szerződés felmondás, és új kötés is...
Soha semmi gond nem volt.Ellenben a T csoport!!!!
Életem egyik legnagyobb tette az volt, hogy végre valahára megszabadultam tőlük. Rettentően nagy a fejetlenség azoknál.
-
törölt tag
válasz
FrankMonzano #63549 üzenetére
A 4x-ről, de a N4 kameráját sem dicsérik túlzottan.
-
törölt tag
válasz
#63068790 #63507 üzenetére
Ja és az LG a tegra procival nagyon melegedett! Egy pici nyomkodás és már meleg volt. Ha 5 percet játszottam vele akkor forró volt. Emiatt visszavette a töltés sebességét és a fényerőt sem lehetett 70% fölé emelni amíg ki nem hült. Ezek ellenére lassabb volt mint az s3!!!
A fényképező is rosszsbb benne. Olyan semmilyen képeket csinál nincsenek igazán telt színek. Viszont tetszett a folyanatos autófókusz benne.Összegezve az LG nem véletlenül a kissebbik kóreai gyártó...
-
törölt tag
válasz
FrankMonzano #63485 üzenetére
A gyári gari 2 év volt az LG 4X-re nekem, de a bolti (pl:auchan) csak 1 év.
-
törölt tag
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm az antutu-s hozzászólásokat!
Igazából engem is csak azért mozgat meg, mert ha nem is hajszál pontosan, de azért elég jól össze lehet velük hasonlítani egyes telefonok képességeit.
Nekem egy sor gyári alkalmazás jegelve volt tegnap (10e és 15e pontot tudott) és az energiagazdálkodásnál is be volt pipálva a CPU takarékosság.
Ma kiolvasztottam mindent, nyomtam egy restartot, utána repülő módba tettem a telót, és most 17551 pontot dobott. Ezzel már megközelítem az általatok kapott eredményeket. (Megnyugodott a kis szívem...) -
törölt tag
Nem, nem lett benne se gyorsabb proci, se több memória, de azt vettem észre, hogy egy egy ilyen váltás után ugyan az a készülék màs pontokat kap... (gyakran jóval többet is)
Viszont hogy lehet itt egyeseknek 18000pont???
Nekem 15000felett még sosem tudott produkálni...
(nem halok bele, de érdekelne a trükk) -
törölt tag
Sziasztok!
Láttátok, hogy új lett az antutu?
Nekem 14650 pontot adott elsőre. -
törölt tag
válasz
trobi28 #62576 üzenetére
Szia.
Pár hete vettem 65eFt-ért.
Maga a telefon nem volt rossz állapotban, de valószínű, hogy ez már nem a saját kijelzője.
(vagy alaplap cserés, ezt nem tudtuk megállapítani kékbékával...)
Gari már nincs rá. (illetve a GSM boltos gari talán még 1,5 hónapot él)Egyébként érdekes ez a miért nem vigyázunk rá jobban dolog. A 4X-em nem volt még 4 napos sem és kiesett a zsebemből. (3* pattant az aszfalton és természetesen mindhárom sarka megütődött. Nem esett 25cm-ről le, mert éppen ültem...)
Az S3 is folyton leesik. Múlt vasárnap akkorát, hogy a másik öltözőfülkébe csúszott át.
(Viszont ez a készülék sokkal jobban bírja a gyűrődést!!!) -
törölt tag
Sziasztok!
A tegnap előtti telefon javításomat szeretném elmesélni. (ha megengeditek)
A történet onnan kezdődik, hogy amikor vettem a telefont akkor a kijelző körüli műanyag le volt ütve több helyen, a festés néhol lepattant és a töltő felett meg volt repedve.
Emiatt alkudtam még egy sort az árból, így megérte elhozni. (gondoltam, hogy megrendelem a házat és kicserélem)
Meg is rendeltem a középső házrészt, de közben kiderült, hogy nem lehet cserélni csak a komplett kijelzővel együtt, mert egybe van ragasztva.Szóval volt otthon sötétkék metál festékem (autó festék) meg lakkom így nekiestem a festés előkészületeinek.
Szétkaptam a telefont, kimaszkoltam a kijelzőt (ez a legegyszerűbb, mert a keret és az üveg között egy sniccerrel könnyen körbe lehet vágni a vájatban)
A hátuljával több a munka, de megéri pontos munkát végezni! (a gombokat ki kell venni, a helyüket meg kimaszkolni)Ezután a repedést megragasztottam ( V alakban bevágva teret adva a ragasztónak) az ütéseket üvegszálas kittel javítottam, majd minden porcikáját 800-as papírral felcsiszoltam.
Ezután kapott 2 réteg festéket és 3 réteg lakkot.
Az egész művelet kb: 1 óra volt, és a végeredmény tökéletes lett.
(az összerakás után a kijelző keretének vájatából a sniccerrel tökéletesen kitakarítható a legapróbb oda nem illő lakk és festék maradványa is!!!)Nekem jobban tetszik ez a szín mint a gyári kicsit enyhén szólva is furcsa világos lilás kékes valami.
Ami eltűnik a festés során:
- nem lesz szál csiszolt mintázat (ezt nem is tudom, hogy miként csinálják a festés során)
- eltűnik az a látható csík ami a műanyag összeillesztéséből adódóan látható körben a kereten.Festékből egyébként bármilyen színt ki lehet kevertetni (nekem ez volt otthon), szóval aki akarja az a gyári árnyalatot is meg tudja közelíteni. (szálcsiszolás nélkül)
Egy két kép a végére, de sajnos este vakuval már nem lehetett jobbat összehozni. Kézbe fogva és tapogatva viszont teljesen gyári kinézete van, meg nem lehet mondani, hogy valami valaha is történt volna vele.(a hátlapot tudom, hogy valaki előttem megnyomorgatta és emiatt megrepedt a lakk rajta, de már útin van a csere darab!!!)
-
törölt tag
válasz
zoltan6 #62337 üzenetére
Mondjuk engem meglepett, hogy az IMEI számot el lehet rontani ROMolással.
Eddig egy telefonom sem volt amit ezzel tönkre tudtam volna tenni...
Ezért nem is tartottam túlzottan fontosnak ezt az EFS dolgot. De ez valami samsung vagy s3 hülyeség, mert sehol máshol nem tapasztaltam hasonlót. (még a többi samsungnál sem) -
törölt tag
Nem kísérleteztem.
Az volt a gondom, hogy amikor megvettem akkor valami nem stimmelt a készülékkel, mert a bal oldala felé lejtett a kép. Tehát minden a bal oldalon kicsit nyújtottabb volt mint a jobb oldalon. (gyári időjárás widget esetén kifejezetten látványos volt, mert ott lemérve 0,5mm volt a különbség.)
Szóval leszedtem és feltettem az itt (első hsz-ben) lévő ROM-ot amivel ez meg is oldódott, de elszállt az IMEI. Természetesen mentésem nem volt, így nggabi segített.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#01696768 #62239 üzenetére
2mp mire bejön.
Ez akadás?
Volt olyan telefonom amin majdnem 7mp várakozás volt. És az is samsung telefon volt.
De ez tényleg szoftveres, mert a sony is lassú volt aztán a JB frissítés felgyorsította.
(Viszont ott azt nem tudták megoldani, hogy ha felvetted a hívást akkor ne csengjen még kettőt bele a füledbe. Ott volt 2-4mp amíg a hívás már ment, de a telefon csengett még.) -
törölt tag
válasz
Laraxior #62229 üzenetére
Próbáltam nem egy gyártót az elmúlt pár hónapban és azt kell mondjam egyik sem tökéletes.
Mindegyik tele van bosszantó hibával, és nem egy hardveres!!!A samsung még egész jól áll ezen a téren. Illetve elég elterjedt és így sok nem gyári ROM van hozzá ami megoldást jelenthet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest