Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ebegab92
senior tag
Van ehhez az 5.0.1-hez egy olyan patch, amivel lehet SD-kártyára is írni. Feltenném, de kérdés, hogy ugrasztja e a KNOX-ot?
-
-
ebegab92
senior tag
Arra lettem figyelmes, hogy eddig tudtam microSD-re is fényképeket-videókat lőni (igaz egy részük "sérültté" vált magától...). Most ott tart a buli, hogy lőnék egy képet, és nem tud oda menteni...Korábban 1-2 appot engedett microSD-re rakni, most már azt se. Korábban restart után újra engedte, de most már azzal se változik a helyzet. Saját fájlkezelővel tudtam eddig fájlokat másolni a microSD-re, ez is eltűnt. 4.4.2 NG8 van rajta jelenleg. Tudom, hogy vannak megkötései a KitKatnak, de egyik napról a másikra nem gondolja meg magát, hogy ő nem akar microSD-re írni SEMMIT sem
Valaki meg tudná mondani, hogy most mi a jó élet van?
-
ebegab92
senior tag
válasz
Magnum_ #43243 üzenetére
Nekem is olyan néha, hogy a megnyomáskor roppan egyet. Így vettem, aztán történt egy garis komplett kijelzőcsere, akkor újra rendben volt, aztán nemrég újrakezdte. Kissé illúzióromboló, hogy egy ilyen telefon ilyet csinál. Megcsináltam, amit írtál, most abbahagyta, majd kiderül, hogy meddig bírja
-
ebegab92
senior tag
válasz
ThePlayer #43236 üzenetére
Ha ez lépne fel:
"Note 2: If you have a corrupted partition table (Odin says: "there is no pit partition" or "Re-Partition operation failed"), flash pit file for your device (attached, dont forget to unzip it) (put it in pit window) with your firmware (some users reported that it worked without firmware), in this case "Re-Partition" must be marked."
-
ebegab92
senior tag
válasz
[P]laci #42898 üzenetére
És a vicces az lesz, ha majd megint hónapokst csúszik a Samsung a ROM kiadásával, így kihagyva az S4-et (Mint korábban az S3-ra beígért 4.4 is). Ám ez remek hír, elég idegesítő, hogy pl. fényképek, videók sérülnek meg véletlenszerűen a microSD-n, nem lehet rendszer alatt törölni-másolni-írni rá, még MTP alatt sem lehet mappát létrehozni microSD-re PC-n, mert kifagy az egész...Szóval ez nagyon jó lesz, ha orvosolják
-
ebegab92
senior tag
Nekem is 9.27 GB a belső tárhely, rejtve van egy partíció az appok magjának (más telóknál érdekes mód látható az is
), illetve szintén rejtve van egy partíció, amin a ROM van telepítve
Persze a 4.4-nél tapasztalt microSD írhatatlanság, az időnkénti fénykép, videó ''sérülés'' elég gáz, de addig amíg garis, amíg nem lehet otthon is nullázni a KNOX-ot, addig így kell élnem
Szóval ott van az a 6.5 GB, csak másnak kell.
4 GB ROM-os telóknál is: 2.2 GB a multimédiára, 1 GB az appoknak, kb. 1 GB a rendszernek. Utóbbi 2-t Windows alatt nem látod. -
ebegab92
senior tag
A 4.4 lett az a rendszer, ami a korábbi verziókhoz képest takarékosabban bánt az erőforrásokkal. Ugyanezek az MT6582M-es telefonok 4.2.2-vel (másik gyakran alájuk rakott rendszer) sokkal gyatrábban mennek. Ezt a 4.4-et eltalálták a Google-nél nagyon, kivéve a microSD-re történő írhatatlanságos történetet...Piszkálni meg most nem akarom az S4-et, amíg garanciás.
-
ebegab92
senior tag
Ha 4.4.4-et nem is kap, az annyira nem érdekes, az 5.0 az érdekesebb. Csak megint elszomorító lenne, ha az lenne, mint az S3-nál is, beharangozzák a 4.4-et rá, erre meg ''bocsi srácok, mégsem, mert nem felel meg hardveresen a cucc a kor követelményeinek''.
Ezen azért meglepődtem...Főként a 4G-re hivatkoztak, de nézzenek már szét...4.4-es Androiddal szaladgálnak MT6582M SoC-os telók is, amik szintén nem 4G-sek
-
ebegab92
senior tag
Android 5.0-ról eddig annyit olvastam csak, hogy elvileg a zászlóshajók megkapják, de ha Samsungon múlik, az S4 ebből is kimarad. Elvileg a 4.4.4-es ROM-okat gördítik ki, jó több hónapos csúszással
A fura az, hogy nincs olyan sok 4.4-es telefonjuk, hogy annyit kelljen optimalizálni, hogy hosszú hónapokig tartson. A Sony az Xperia Z-től kezdve az összes komolyabb telefonja megkapja...S4-re is bízom, hogy megkapjuk.
-
ebegab92
senior tag
Szinte amióta megvan az S4-em, azóta bizonyos játékok előszeretettel szeretnek véletlenszerűen összeomlani. Ezek a Dark Avenger és a Simpsons Tapped Out. Előbbi játék akkor zárja be magát, ha a napi ajándékot venném fel, másszor meg ha az Inventory-t nyitnám meg...Simpsons-ék meg ritkábban, de az is szokott. Mindkét játék belső SD-n van,hála a 4.4-nek...hogy nem lehet a jó 1 GB játékadatot átrakni microSD-re...Szóval nem értem a random összeomlások okát. Más is tapasztalt ilyet, aki ezek valamelyikével játszik, esetleg más játékkal?
-
ebegab92
senior tag
Galaxy S5 TouchWiz-ét valamilyen téma/launcher formájában nem lehet rápakolni S4-re is? Tetszeni tetszik az új felülete az S5-nek (már amit láttam a tesztkészüléken nyomogatás közben), meg kissé unalmas már ez a régi fajta TouchWiz UI
-
ebegab92
senior tag
válasz
bb.bocs #40311 üzenetére
I9505XXUFNDG-s Telekomos ROM van jelenleg a telómon. Mivel már jó pár update volt azóta, és a T meg nyaral, így gondoltam, hogy akkor felrakok egy frissebb ROM-ot. Ki mit ajánl az NG8-asok közül? Jó az itthoni független NG8-as is, vagy más országbelit lenne érdemesebb kipróbálni?
-
ebegab92
senior tag
válasz
Plazmacucci #40272 üzenetére
Én meg még a Galaxy S4 Plus-t nézegettem, sajnálom kicsit, hogy nem Snapdragon 800-zal dobták piacra az S4. Csak az I9506-ot meg még nem nagyon láttam itthon
-
ebegab92
senior tag
válasz
vrgkrisztian #40259 üzenetére
A Galaxy S Advance-nél féltettem eddig leginkább a kijelzőt
Esetedben szerintem a készülékházban lehet a hiba, az feszítheti meg a kijelző, hogy ennyire törésérzékeny legyen.
-
ebegab92
senior tag
válasz
lionhearted #40046 üzenetére
Az akkor természetesen más program "hibája" is lehet, hogy felébreszti a telót, hogy emiatt csatlakozik a netre, és ezután nem kapcsol alvóba. Az viszont még gázabb, ha az ember kikapcsolja a WiFi-t, mobilnetet, és úgy kapcsolódik vissza "magától"
-
ebegab92
senior tag
válasz
lionhearted #40044 üzenetére
Ha kap netet a Viber, utána nem kapcsol ki a WiFi, csak pillanatokra. Ez volt a bajom
Viber --> Beállítások --> Általános --> WiFi - alvó állapot szabályai --> Az eszköz beállításainak használata -
ebegab92
senior tag
Kérdés: Lehet-e downgradeelni a telót KNOX ugrása nélkül?
Jelenlegi ROM-om: I9505XXUFNDG
A cél, hogy 4.3-as legyen rajta (Ha jól sejtem a KNOX előtti verziókat nem lehet már rátenni), így abból melyik az a verzió, ami még feltehető rá? -
ebegab92
senior tag
válasz
::Trunks:: #39579 üzenetére
Ha többet akarsz, akkor vannak a dupla olyan vastag akkuk, ehhez adnak külön hátlapot, csak így vastag lesz a teló, cserébe viszont ott a duplaannyi üzemidő
Másik alternatíva: külső akku (12-14.000 mAh-ssal párszor fel lehet tölteni)
A probléma az akkukkal az, hogy adott méret mellett nem fogsz kapni nagyobb kapacitásút, mert a cellákat nem tuják úgy zsugorítani, hogy több nafta legyen bennük. Jelenlegi technológiai szint nem teszi lehetővé. Amivel lehet fokozni az üzemidőt:
-telefonon egyszerre minél kevesebb áramot fogyasztó komponens menjen
-az akkucellák adott területen minél szorosabb elrendezése, hátha befér még további cella
-alkalmazások energiahatékony optimalizálása (fejlesztőkön múlik)
-rendszer energiagazdálkodási lehetőségeinek használata -
ebegab92
senior tag
Érdekesség, amit észrevettem a kijelzőcsere óta: ugyanazzal a játékkal a régi kijelző jobban melegedett, mint most az új. Lényeg itt a dinamikusan változó kijelző + a némileg terhelt SoC (YouTube alatt is némileg jobban melegedett, de játék alatt jelentős a differencia.) Azt meg hogyan?
-
ebegab92
senior tag
válasz
Ghostman78 #39574 üzenetére
Viszont ezekről az akkukról pozitívak a vélemények (katt a képre)
Még februárban rendeltem ilyen akkut S3-hoz, amiből aztán az lett, hogy a telót már eladtam ismerősnek, mire ez megérkezett, végül ugyanez az ismerős vette meg a telóhoz. Elmondása szerint hozza a gyári szintjét. Annyit még megemlítenék, hogy mivel az NFC antennája az akkuban van, így az ezzel az akkuval nem fog menni (S3-nál legalábbis ez a helyzet, S4 NFC antennája passz, hogy hol bújt el
)
Megjegyezném még, hogy ilyen akkukat árulnak itthon is utángyártottként 3.500 Ft-okért
-
ebegab92
senior tag
válasz
silvergod #39558 üzenetére
Akkuk is, amiket itthon árulnak "olcsóbbként" 3.500 Ft-okért a gyári helyett, 5$ körüli összegekért megrendelhető elektronikai cuccosos oldalakról (dx.com, fasttech.com, eBay, stb.), csak legutóbb egy S3-as akku eljutása cirka 4 hónapot vett igénybe
A dolog pikantériája, hogy mire megérkezett, addigra már nem volt meg a telefon, mert eladtam
Lehet, hogy kellett volna rá kérni 2.5-3$-ért trackingID-t kérni
-
ebegab92
senior tag
válasz
mgTerminator #39554 üzenetére
Vagy a Samsung egyik steril laborjában
Valaki próbálta már ezt a fajta "fóliát"? [link]
Tegnap láttam GSM-esnél, hogy milyen király cucc, meg hogy mennyire véd, stb. kommentek mellett. Elvileg fokozottabban véd, ha kijelzőre esik a cucc, persze ha az egyik sarkára, akkor jó eséllyel törik ettől függetlenül is -
ebegab92
senior tag
-
ebegab92
senior tag
Azért elég gáz, hogy az NF1-es ROM-nál ezeket a random rebootokat nem vették észre
Mert még ha havi 1-2 ilyen lenne, akkor még belefér, de hogy napi szinten többször, azért az már vicc... Telekom meg nem sieti el a frissebb ROM kiadását, biztos nyári szünet van náluk is
Érdekelne, hogy mikor kapom meg
És akkor így merje az ember frissíteni a telóját, hogy aztán idegesítő bugokkal legyen teleMég az Android L lenne jó rá, de mint írtátok, nem valószínű
-
ebegab92
senior tag
S4-emnek ragasztási hibás a kijelzője, ezt garisan javíttatnám
Képek róla
A másik bajom, hogy a középkeret sérült, ezt a képet is küldjem-e el a garis javítás kérésekor (bár ha hozzájuk jut, akkor is fogják látni) ? Vagy inkább közlöm ezt is velük, hogy még a kijelzőn kívül van ez a baja is -
ebegab92
senior tag
válasz
mgTerminator #39374 üzenetére
De-de fent van. Gondolom az okozza ezek szerint
Beállítási lehetőségeket meg is kukkantottam gyorsan:be lett állítva, hogy a WiFi-t úgy használja, ahogy az eszköz használja. Jajj, de értelmes egy program....Szerencsére csak nemrég óta használom, a koncepció jó, csak ugye a finomságok
Köszönöm a segítségedet!
-
ebegab92
senior tag
válasz
mgTerminator #39311 üzenetére
Az eddig is be volt állítva
Szóval be lett lőve a WLAN-ra, hogy:
-WiFi bekapcsolva tartása alvó módban: Soha
-Keresés eng. mindig: pipa nincsen berakvaEnnek ellenére a WiFi-t nem szokása kikapcsolni, legfeljebb csak pillanatokra. Mobil adatkapcsolat is ki van lőve. Szóval nem vágom, hogy miért nem tud rendesen alvó módba kapcsolni, ha nem használom
-
ebegab92
senior tag
-
ebegab92
senior tag
De megnyugtató ezeket a sorokat olvasni, hogy ahány telefon, annyi féle baj van a gyári ROM-okkal
Egyszerűen el nem tudom hinni, hogy ennyire nem érdekli agyártót az optimalizálatlanság...
-
ebegab92
senior tag
válasz
vrgkrisztian #38689 üzenetére
S5-tel szemezgetek én is, előlapra S4-szerűen néz ki, a hátlapja lett "dizájnos". Mondjuk egy szálcsiszolt alura emlékeztető ház mindenképpen kiemelkedőbb lenne látványra
Szerintem ez is amolyan védjeggyé vált dolog, mint az iPhone-ok dizájnja, hisz az idők során alapjaikban azok sem változtak drasztikusan. S5-re max. akkor váltok, ha 80 ezer Ft körül lesz használtan, mint a Galaxy S4-ek jelenleg. Galaxy S3-ak ára tavaly decemberhez képest nagyot esett, átlag 70 ezres árról 55-56 ezer Ft-ért szaladgálnak már csak (elődtelefon
)
-
ebegab92
senior tag
-
ebegab92
senior tag
Bal felső sarokban nekem is van egy 2-3 mm-es ragasztási hiba, ha minden igaz, ez garanciális hiba. Ezen kívül előző tulaj ejtette a telót, és kicsit sérült a középső keret a bal alsó sarokban, itt lepattant egy kis darab. Szóval ha kérek garis javítást a kijelzőre, akkor cserélik a midframe-et is?
Meg elvileg ezt helyszínen javítják, és nem fel Pestre ahol 1 hétig vendégeskedik (I9070-esem anno Pestre ment).
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest