- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gold_fish
tag
A Telenornál az értékesítés elején vásárolt, még XEH telefonok biztosan mind függetlenek voltak? Eladás előtt vagyok, és sajnos nem tudok olyat, akinek a sim kártyájával ellenőrizni tudom. Lehetséges az, hogy egy XEH telefon szolgáltató függő legyen?
-
Gold_fish
tag
A potyogó Samsung felirat mennyire hatja meg a házi szerelőket? Csak az első, meg az utolsó betű van meg
-
Gold_fish
tag
válasz
scapegt #23159 üzenetére
Az amoled ilyen. Másik kijelző máshogy lesz csíkos, vagy nem homogén derengő kijelző esetén sötétben. Nekem is volt ilyesmi miatt csere s4en, az új kijelző is ilyen, csak máshogy. S3 is ilyen volt, csak ott foltos volt... s3 esetében három kijelző volt nekem. Mind foltos volt, csak máshogy.
-
Gold_fish
tag
Nekem is jelzi időnként ezt az alkalmazás próbálkozott, blokkolva dolgot. És a biztonság beállítások alatt a biztonság aut. frissítése be volt pipálva eddig is. Vagy mást kell állítani, hogy nyugalom legyen? És én sem tudom beazonosítani, hogy melyik alkalmazás fáj neki. A telefonom teljesen mentes mindennemű beavatkozástól.
-
Gold_fish
tag
Frissítettem 4,3-ra, azóta 1-2 óránként jelez, hogy valamely alkalmazás illetéktelen hozzáféréssel próbálkozott, ezért blokkolva. Ha megnyitom az üzenetet, vagy egy olyan, hogy alkalmazások megtekintése, de csak az alkalmazáskezelő ugrik fel, a konkrét alkalmazást nem mutatja meg. Hogyan tudom behatárolni, hogy mi a pattogás tárgya?
-
Gold_fish
tag
válasz
b.bela1 #21674 üzenetére
Elég vicces ez, ha valahol az országban gyors mobilnetet kellene tippelnem, pont az ötödik kerületet mondanám. Na mindegy. Smarttarifa 3 csomagom van, lehet, hogy ehhez ennyi jár, passz. A lényeg, hogy legalább már azt látom, hogy a telefonom eléri a 4G hálózatot. Ahol meg gyors netet igényelek telefonon, ott wifin tolom úgyis.
-
Gold_fish
tag
Ma délelőtt Pesten észleltem, hogy a telefonom 4g hálózati kapcsolatot jelez az állapotsávban. Telenor egyébként. Azonnal nekidörrentettem a Speedtest-nek, hogy na vajon 30 vagy 50 megabit
Erre lett 1 megabit, amit H+ jelzéssel is lazán hoz szinte bárhol. Ennyi az LTE hálózat? Mert akkor elég harmatos. Mindez az Astroriánál.
-
Gold_fish
tag
Kom-Egom megyében tudunk olyan helyről, ahol kipróbáltan működik az LTE? A Telenor kb. másfél hónapos lefedettségi térképe szerint egy néhány falut lefedő területen már dübörög a rendszer. (El is mondták nekem a 1220-on, hogy nagyobb városokkal kezdik mindig, logikus.) Lekanyarodtam arrafelé kipróbálni, megálltam a térkép szerinti paca közepén, és nagyon hasított az edge
Új simem van, direkt erre hivatkozva cserélve, facebook ügyintéző megerősítette, hogy tényleg alkalmas simem van, MHA van fent, LTE hálózat beállítva.
-
Gold_fish
tag
2013. 04. 20.
De új kijelző és új középső keret...
-
Gold_fish
tag
Olvastam olyat, hogy a szilikon/gumi tokok, amik a hátlapot és a széleket takarják, összekarcolják a burkolatot az alájuk szoruló porszemek által.
A gyári Samsung Protective Cover + is tudja ezt produkálni, vagy azt nyugodtan használhatom? Esetleg valami módszer a karcosodás elkerülésére? Hetente szétszedni, takarítani? Cellux a szélekre, és úgy bele a tokba?
-
Gold_fish
tag
Telenornál vettem a telefonomat a forgalmazás első napjaiban, és független telefont sikerült kapnom. Szereztem tőlük egy új simet , ami elméletileg lte képes, biztos az is, bár nem tudom, hogy ezt hol tudom ellenőrizni. Az volna a kérdésem, hogy egy ilyen telenortól vett, de független telefonon (gyári állapot, legfrissebb hivatalos rom OTA, 4.2.2.) kell-e valamit variálnom, hogy menjen az lte? Hozzáférési pont esetleg eltérő? A beállításokban a hálózatoknál be van kapcsolva az lte.
-
Gold_fish
tag
válasz
gazfickooo #17668 üzenetére
Köszi, főleg a részletes leírást az ügymenetről, de azt sajnos ismerem. Viszont jók a tapasztalataim.
Esetleg tudsz valami nem vitatható, jól bemutatható módszert arra, hogy bizonyítsam a jelenséget? Anno valaki egy képet linkelt, homogén sötétszürke volt, de gondoltam hátha van más módszer, ami esetleg jobban meghatja a szerelőt ha esetleg kötexik.
-
Gold_fish
tag
Volt szó korábban arról, hogy többeknek produkál olyat a kijelző, hogy egészen sötét szürkét úgy jelenít meg, hogy a kijelző alsó harmadában világosabban jeleníti meg a homogén képet. Esetleg van valakinek szervíztapasztalata erről? Nálam is ez a helyzet, nem izgat a dolog, de ma sikerült leejtenem a telefont, és megsérült a kijelzővel egybeépült krómkeret. Meg persze a széles is, de az részletkérdés.
-
Gold_fish
tag
válasz
csutizs #15339 üzenetére
Nekem ugyanaz van, amit leírsz. De ez teljesen homogén kép? Menü háttérnél nem tapasztalom ezt az alsó egyharmad dolgot. Ez a mosott szürkés derengés azóta van, mióta megszüntették a lilás utánhúzást a menüben. Eredetileg teljesen fekete volt a fekete. Most a menüben is ez a szürkés hatás van, mert nem kapcsolja le teljesen a ledeket, valszeg hogy gyorsabban reagáljanak, és ne legyen a lilás elmosódás. Egyébként nekem ez a majdnem fekete vászon hatású, nem is teljesen homogén, és eddig csak az tűnt fel, hogy legalul van egy 2-3 mm-es, nem éles határú sötétebb sáv.
Az S3-nál nem volt fekete a fekete, és ragasztófoltosak voltak a kijelzők. Az S4 új korában majdnem tökéletes volt, a fekete fekete volt, nincs ragasztófolt, viszont lilás utánhúzást produkált a menüben. Most utóbbi cserélték erre a szürke valamire. Lehet jobb lett volna, ha átszínezik valahogy a betűket stb a menüben, hogy kevésbé legyen feltűnő az elmosódás.
-
Gold_fish
tag
Windows 8 alatt találkozott már valaki olyan problémával, hogy az usb internetmegosztás nem működik? Ez egy teljesen új telepítés, semmit nem raktam fel a telefonnal kapcsolatosan, csak rádugtam a telefont a gépre, indítottam az usb net megosztást. Pár percig ment, aztán utána mintha nem lenne netkapcsolat, pedig a telefonnak biztosan volt netkapcsolata. Hiába indítottam újra a telefont, utána sem volt jó. A win 8 az illesztőprogramot hozta ki hibásnak. Most az illesztőt töröltem, telefont lecsatlakoztattam. Egyébként a gép 2013 májusi samsungtól származó illesztőt telepített.
-
Gold_fish
tag
A háttérkép beállítások közül valamiért eltűnt a Tripadvisor váltakozó háttérképe. Ez normális dolog, vagy valami bekavarodott?
-
Gold_fish
tag
Most néztem, hogy el van törve a gyári 2 amperes AC töltőfej. Fehér egyébként. Az egyik lábon lévő műanyag borítás, és a lábak és a fejrész közötti rész borítása mindkét oldalon, a törött borítású láb mellett. Találkozott már valaki ilyennel? Sosem ejtettem le, nem feszült meg, nem erőltettem, stb. Szerzek egy újat természetesen, de ha a hőtől ment tönkre, akkor nem sok értelme lesz.
-
Gold_fish
tag
válasz
Petee87 #7802 üzenetére
Saját tapasztalatom az volt még az S3-mal, hogy attól lesz karc, ha az ember törölgeti a kijelzőt. Egy év után 1 karcom volt, megtöröltem "na még ott egy kicsit", és máris kész volt. Elég egy homokszem. Vagy úgy kell törölgetni, hogy szinte semmi nyomást nem gyakorolsz a kijelzőre, de az is kockázatos lehet.
Vicces, de én úgy szoktam, hogy az otthoni ruhám, laza pamut melegítő, rövidgatya zsebébe teszem pár percre, miközben kiveszem a szemetet, vagy mosogatok pl. A mozgástól épp annyit mozgolódik a telefon a zsebben nyomás nélkül, hogy mikor kiveszem a zsebemből, a telefon tök tiszta
Egyébként kulcs, bármi lehet mellette (az üveget nem bántja, csak minden mást
), de homokszem ne legyen, ami nekinyomódik.
-
Gold_fish
tag
Érdemes olyan alkalmazást telepíteni, ami rendszeresen, mondjuk pár naponta, hetente kitakarítja az alkalmazások által használt cache-t? Pl. 1 tap cleaner, ilyesmi. Vagy ezt megoldja a telefon saját maga is.
-
Gold_fish
tag
válasz
HUTCHDB #4834 üzenetére
Nekem három telefon volt a kezemben, amit jobban megnéztem, az elsőnek a kereten voltak fekete pöttyök, a másodiknál a keret és az üveg találkozásánál az üveg alatt volt fekete ragasztómaradvány (fehér telefon...), a harmadik meg az enyém (ezt hoztam el végül), de ennek meg a kamera üvege alatt van egy tűhegynyi valami, a fekete részen. Lényegében semmi jelentősége, de tény, hogy 100 %-os telefonnal nem találkoztam, hacsak a feketék, amiket a fentieken kívül megnéztem, nem voltak azok.
Egyébként teljesen elégedett vagyok a telefonnal, némi mikrolagot leszámítva
Egy dolog van, amit nem tudok eldönteni, hogy "ez ilyen", vagy nem teljesen kerek esetleg valami: A kijelzőn keresztbe (állított telefonnál) a negyedénél, a felénél és a háromnegyedénél egészen pontosan (ha jól emlékszem 2,8 centinként, és ezért gondolom, hogy ez ilyen lehet, és nem hiba) vagy egy-egy enyhén világosabb sáv, nem határozott határvonalúak. Alacsony fényerőn, világos, egynemű, főleg szürkés fehér képnél, sötétebb, félhomályos környezetben jön elő, és talán a home gombhoz legközelebbi, tehát a legalsó látszik leginkább. Ha színes megjelenítés van, tehát nem egyszínű, akkor nem igazán látszik. Közepes kijelző fényerőtől kezd eltűnni. Benéztem egy Media Marktba, nézegettem az ott kiállított telefon kijelzőjét, de azon nem láttam ilyet, de gyanús volt. Aztán megnéztem a sajátomat, azon se láttam
A megvilágítás miatt ott nem jött elő.
-
Gold_fish
tag
Aki tokot keres, annak tudom ajánlani a Bugatti Twoway s3 méretére gyártott tokot. Nagyon jól néz ki, és szerintem nagyon jó.
-
Gold_fish
tag
válasz
mate198712 #3802 üzenetére
Nézd meg a 3534 számú hozzászólást. Ha van ilyen nálad is, talán segít.
-
Gold_fish
tag
Kísérletezgető kedvű userektől kérdezném, hogy tapasztalják-e a következő jelenséget:
Főleg világos egyszínű képnél, pl. szürke, playmarket háttérszín, google kereső weblap háttér, majdnem fehér kép mellett látható, hogy pontosan a kijelző negyedénél, felénél, és háromnegyedénél egy-egy világosabb sáv van a kijelzőn. Kb 1mm széles lehet egy ilyen sáv, a határa nem éles. Minimum fényerő mellett, egyszínű világos képnél érdemes próbálkozni és fixírozni
, a kijelző aljától 2,8 centire van az első, és utána a többi ugyanilyen távolságra. Az én kijelzőmön az első látszik a legjobban, a többi már kevésbé.
-
Gold_fish
tag
Tud már valaki az S4-hez olyan kódot, ami megmutatja, hogy simlock van-e? Az S3-nál használatos, mint ismeretes, nem megy.
-
Gold_fish
tag
Szerintetek a hátsó kamerán található, középen kivágott szürkés fólia a védőcsomagolás része, és így eltávolítandó/ható, vagy a telefoné? Ezen a képen, és a neten található legtöbb képen nincs rajta:
-
Gold_fish
tag
válasz
BroCreSt #2741 üzenetére
Ez igen
Ez már nem zászlóshajó, hanem armada
Úgy látszik, nem is nagyon van egyforma kijelző, valami apróság mindegyiknél előfordul valszeg. Nálam pl van keresztbe két olyan, kb 1mm-es sáv, ami szürkés, fehéres háttérnél, alacsony fényerőn nagyon enyhén világosabb. Az egyik a kijelző aljától úgy 3 centire, a következő (ami még enyhébb) meg a kb. u.a távolságra az előzőtől. Egy bizonyos alkalmazás szürkéjénél tűnt fel tök sötétben. Aki nem tudja, szerintem akkor veszi észre, ha nagyon nézi, és megmutatom, hogy hol nézze. Színes megjelenítésnél meg én sem látom, és kb fél fényerőnél már láthatatlan. Szerintem egyáltalán nem zavaró, viszont ha ez hiba, akkor legalább van egy kijelzőcserém tartalékban. Viszont nagyon pozítív, hogy az S3-mal ellentétben megszűnt a sötétben ragasztófoltos kijelző issue, itt sötétben a fekete nagyon fekete, mintha a ledek teljesen lekapcsolnának.
Ami még esetleg kötekedésre adhat alapot, az az, hogy a hátsó kamera körüli rész szerintem elég gagyi lett, és ráadásul karcos is gyárilag. Nem izgatom magam, mert két hét után úgyis így nézne ki egy ilyen borítás a telefonok 90 %-án, és volt kezemben hat S4 eddig, és mind ilyen volt. Meg ha már kamera, én még nem láttam olyat, hogy a kamera lencse pont középen legyen a védőborításban, bár az enyémen majdnem ott van
-
Gold_fish
tag
válasz
Samsung SPS #2684 üzenetére
Köszi! Ma beszéltem a Telenorral, és a Samsunggal is. Mindkét forrás megerősítette, hogy a gyári böngésző nem veszi át a könyvjelzőket. Viszont abban reménykedem, hogy ez csak egy bug, amit majd javítanak, mert ha könyvjelzőt mentek a gyári böngészőben, akkor azt a google címem alatti könyvjelzőként menti el.
-
Gold_fish
tag
válasz
Samsung SPS #2591 üzenetére
Köszi, a szinkronizálás be van kapcsolva, a Chrome-ban be vagyok jelentkezve, és a Chrome át is vette az asztali gépen elmentett könyvjelzőket. A gyári Samsung böngésző azonban nem. A S3-on ez simán magától ment, itt meg a gyári böngésző valamiért nem akar együttműködni. Érdekes, hogy ha elmentek egy könyvjelzőt, akkor a könyvjelzők között a Google felhasználónevem (email címem) alatt menti el, szóval kapcsolatban van a google accounttal. Csak a könyvjelzőimet nem akarja behozni sehogy...
-
Gold_fish
tag
Nektek átveszi a gyári böngésző a Chrome könyvjelzőket, vagy nem?
-
Gold_fish
tag
A gyári böngésző átveszi az asztali gépen/mobilon Chrome böngészőben elmentett könyvjelzőket? Az S3 gyári böngészője simám és automatikusan átveszi, az S4 nálam nem.
-
Gold_fish
tag
A gyári böngésző valamiért nem veszi át a Chrome könyvjelzőimet, és nem is találok rá megoldást. Az S3-nál ez ment magától. Itt is kellene mennie?
-
Gold_fish
tag
Nagyon hülye kérdésem van. Jól látom, hogy a hátlapi kamera lencséje előtt egy leszedhető fólia van? Annyira pontosan van rajta, hogy nem merem kapargatni. Érdekes, hogy a telefon szélein is van, de az is annyira nehezen észrevehető, hogy nincs is nagyon kedvem lefejteni
-
Gold_fish
tag
Sziasztok! Mennyire normális az, ha a hátlapi kamera lencséje nincs középen az ablakban?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xbox Series X|S
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Battlefield 6
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Yettel topik
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- További aktív témák...
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest