Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kleroo

    veterán

    Sziasztok, magán célra csináltam egy gyors összehasonlítást, hogy akkor most mikor is adja a legjobb minőséget a telónk videó terén....de megosztom inkább veletek.
    Nehéz témát választottam, mert 20-30m-re lévő részletgazdag tárgyakon nagyon látszik minden zizi/összemosás.(egy közelebbi tárgyon nehéz látni a különbséget, mert magas minőségi szinten vannak a telók hosszú évek óta)
    Készítettem screenshotot 1080p képernyőn nézegetve, illetve a videók is fent vannak.

    Nézzetek rá ha gondoljátok.
    Ami meglepett, hogy az 1080p mód kifejezetten zizis, szmötyis, nem szép. A HDR mód pedig nem az igazi. Lehet a madVR nem szereti (filmeket nézve pompás)mosott fakó trágya, és még a szoftveres mókolás sem fér így már bele a SOC-nak, így kevésbé kontrasztosak, élesek a részletek.

    A lényeg: HEVC 4k-ra van belőve a telónk, úgy ideális. Nem lesznek giga méretűek, és kis felbontáson nézve is földbe gyalulja az 1080p minőségét. (Samu Note4-emnél az 1080p pont ugyanolyan jó volt, mint a 4k, 1080p monitoron. És ott egy WOW szint a 4k, "kamerásabb", frankóbb képpel, természetesebb a képe, nincs ennyi szoftveres lokális dinamika-mókolás majd csinálok egy VS-t ha nálam lesz,, note4-nél nem létezik továbbra sem keményebb 4k videós. :) )
    A HDR10+-t pedig szerintem érdemes elfelejteni. Csináltam nagy dinamikás tesztet is sötét szobában, háttérben egy ablakkal, de HDR10+ és sima videónál is pont ugyanolyan csont fehérre ki volt égve.

    A 60fps-t nem teszteltem, ott azonnal látszik a nagy difi, hogy drasztikusan rosszab a minőség, hisz azonos bitrátával tolja.

    [link]

    Hodor. Hodor? Hodooor!

Új hozzászólás Aktív témák