Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• m1lan

őstag

válasz HMárió #17170 üzenetére

Nálam az 1-es kártya a privát, minimális forgalommal, sokáig azért nem is tűnt fel, hogy probléma van, mert többnyire kimenő hívásaim voltak róla. Édesanyám szokta jelezni, hogy sokszor nem csörög ki, ha hív, de sokadik próbálkozásra mindig összejött neki, ezért ráfogtuk az ő telefonjára. Aztán elkezdtem állásinterjúkra jelentkezni, természetesen a magán számommal... az egyik helyről az interjú előtti napon tudtak elérni végül, akkor jelezték, hogy többször is próbáltak hívni, de csak most csörgött ki. Akkor is csak azért, mert nem dolgoztam, és a 2-es kártya ki volt kapcsolva. Szóval a mai napig nem tudom, hogy hívtak-e volna máshova is... :U

Amikor a 2-es kártyáról ment a mobilinternet, akkor a céges belépő SMS kóddal szenvedtem. Jobb esetben csak fél/1 percet késett, rosszabb esetben 10 perc után sem jött meg, olyankor repülő üzemmód és társai hatására kaptam csak meg. Utólag derült ki, hogy az ellenkező kártyára kellett volna átállítani a mobilinternetet, hogy ne akadjon el. Érdekes, mert a Honor 10 ugyanígy volt beállítva, ott azonnal megjött mindig, és egyébként a Huawei-es kollégák soha nem is szívtak vele, a Samsungosok viszont kivétel nélkül.

#17174: Azzal nem is lenne baj, ha csökkenne észszerű keretek között, de az 1 megabit alatti értékek nagyon nem azok. Olyan, mintha a modem/szoftver nem tudná magától megoldani a kettéosztást, ezért "kell" külön kártyára osztani az alapértelmezett hívást és SMS-t. Ami ugye a fenti példám alapján szintén nem egy tökéletes megoldás, mert akkor meg az SMS "dugul be"...

Szolgáltatói (TMH) fw van rajta jelenleg. Megérheti emiatt mondjuk XEH-ra cserélni vagy az nem befolyásolhatja?

• kaisers

aktív tag

válasz HMárió #17170 üzenetére

Nálam a sim1: Telekom (beszéd - 2G), sim2: Telenor (internet - automatikus)

Ezzel a beállítással néha sms-t a sim1 esetében csak akkor kapom meg, ha hálózatot váltok automatikusra

Új hozzászólás Aktív témák