Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Be is futott a Honor GT Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wave86
tag
válasz
#31342592 #228 üzenetére
Hidd el, nem véletlenül kerül 270k-ba és az összeszerelés sem 50k. Ne felejtsük el, hogy a hajlított nagy kijelző újdonság, amit meg kell fizetni, emellett a technikai paraméterei is lenyűgözőek. Ez a tudás és képesség megér ennyit, nincs túlárazva, egyszerűen ez a kategória ennyibe kerül.
Szerintem az van, hogy te keresek keveset. -
Karelke
csendes tag
válasz
Jeanne d'Arc #293 üzenetére
Magyarba nem sok embernek van pénze kicsengetni a gsm boltos 200k körüli összeget. Mindenki a messiás szolgáltatókra vár, hogy "ingyen" elvihesse a telót 2 év hűséggel...stb
-
kisbancsa
senior tag
válasz
Jeanne d'Arc #293 üzenetére
Még nem jelent meg
-
Valaki használja már készüléket?
-
zombinyul
addikt
Normal szerviz volt igen, de ha egy ilyen szerviz ennyire precizen javit, ugy hogy nem keletkezik semmi serules vagy hiba, akkor ezt elvarnam egy Samsung szerviztol is. Ha nem igy van az mas. Attol fuggetlenul baromi nagy szivasnak tartom, hogy egy ilyen erteku telefont ragasztassal raknak ossze (ez anno a 3GS-embe se tetszett, de Almaek hamar rajottek hogy ez nem fasza, es jottek a 4-nel alkalmazott osszerakassal - csunya hogy most a Samu pont erre allt ra.
-
valahol már azért is "gyilkolnak", ha valaki megfelelő kesztyű nélkül áll neki szétkapni a telefont, hogy egyéb elvárásokat ne is említsek a feltételek és eszközök kapcsán.
a beépített, házilag nem cserélhető akkumulátor nem tartozék - ettől persze mondhatja a sablonos szöveget az ügyfélszolgálatos, csak aztán jogilag nem lesz már olyan könnyű kiállnia a dolog mellett. -
csubííí
senior tag
Lehet igazad van,én szervizes szerelést még nem láttam,ezért gondoltam azt,hogy a videókon látottak alapján megy. Mondjuk a sufni boltos javítás biztos ilyen. Az aksival kapcsolatban (garancia idő) pedig azt hallottam,hogy már a beépítettre is egyes gyártók csak 1 évet adnak,a Samu is,ha rosszul tudom javítsatok ki.
Van gyártó aki csak fél évet. pl:[link] [link] Most kérdeztem a Samsung ügyfélszolgálattól: Azt szeretném kérdezni,hogy pl. Galaxy S 6 és társai amik egybeépített készülékek,vagyis nem kivehető az akkumulátor ott hány év garanciaidő van az akkumulátorra?
13:31
A tartozékokra (akkumulátor, töltő, fülhallgató) minden esetben 12 hónapos jótállást vállal a Samsung Electronics Magyar Zrt.
13:32 -
CB
senior tag
válasz
zombinyul #286 üzenetére
Ja, téged beengedtek a gyárba, mikor javították a telefont?
Biztosan nem, te is egy (legfeljebb gyári garanciális) GSM szervizben lehettél.Nem kötözködni akarok. Nyilván minden telefont máshogy kell szerelni, még típus családon belül is.
Máshol van a ragasztás, fólia, stb.
De azt nehogy megmagyarázza valaki, hogy a gyári garanciális szervizben robotok szedik szét a telefont.
A ragasztó, az ragasztó, bármelyik szervizben bontják szét a telefont. A ragasztó oldásához hőbevitel szükséges. Gyanítom, hogy azt mindenhol hőlégfúvóval biztosítják, ha van fólia, az biztosan szakad, stb.
Az más téma, hogy a gyári szervizben ott lehet az új fólia, a gyári ragsztó, csavar, csatlakozó, ha sérülés történik. újra lehet cserélni, és majdnem gyári állapotot lehet létrehozni.Egyébként ebből a szempontból sokáig a Blackbery készülékek voltak nálam az etalonok, melyeket igényesen szét lehetett bontani atomjaira úgy, hogy nem sérült semmi.
Már ez a cég is áttért a ragasztott házra, nem cserélhető akkura.A lényegen nem változtat, a szerelt telefon olyan nem lesz, mint a gyárilag összeszerelt.
-
janeszgol
félisten
válasz
Dr.FantastiK #284 üzenetére
Akkor nem ajánlom azokat a videókat, ahol gyártják a telefonokat.
Na az a nem semmi!
-
zombinyul
addikt
Es csubiii:
Anno a 3GS-em szereltek a szemem elott. Ott lattam hogyan oldjak fel a ragasztot, es szedik szet a telefont. Egyaltalan nem igy nezett ki a dolog - meg csak hasonlokepp se. Gyonyoruen lett szetszedve majd osszeteve a telefon, se kovul, se belul nem maradt nyoma a szerelesnek. Ezek nem gyari szerelesek- amik a videokon szerepelnek. Igy maximum egy kokanyGSM javit szvsz.. -
janeszgol
félisten
válasz
Dr.FantastiK #269 üzenetére
Aham. A refurb Nexus 7 2012-m még mindig üzemel, sokaknak meg már régen kinyiffant. Én tablet vásárlásnál elsőnek a refurbra keresek rá (pl Edigitalnál).
-
janeszgol
félisten
Szép telefon és jó is lenne, ha szoftveresen is értenének hozzá. Amúgy Samsungtól az egyik kedvencem a Note 3, de az sem százas a Lollival (a kameraszoftvere meg a leggagyibb dzsunka gyártókat is irigylésre méltatja, pláne a 6 másodperces képkészítéssel - igen, ennyit késik a téma, amúgy szép képet lő, de fák meg házak fotózásához drága volt).
-
Taci
addikt
Sziasztok!
Mivel ugye Európában még nem lehet kapni a Note 5-öt, ezért felmerült bennem a kérdés, hogy a netes boltokban kapható (Magyarországon) telefonok "honnan kerültek ide", és hogy miben különböznek a majd valóban európai változatoktól?
Nyilván bármelyik másik (Samsung?) telefonnal kapcsolatos ilyen irányú tapasztalat is valószínűleg lefedi az ezt a kérdést megválaszoló választ.
(Na, ezt megfogalmaztam...
)
-
csubííí
senior tag
Itt pedig egy Note 4 :[link]
Ezt sem könnyű szerelni,7 perctől pedig ahogy azt az árnyékoló fóliát visszagányolja az nem semmi.
Több videót is néztem róla és mindegyiknél így csinálják,nem értem,új kijelző és nem jár/raknak hozzá új fóliát. Ha netán szervizbe kerül az ember készüléke,majd javítás után visszakapja,külsőleg rendben,de belsőleg egy gányolt marad. Egyetértek azokkal,akiknek ez nem tetszik és ebből nem kérnek. Mindezt megérteném ha pár 10.000Ft-os készülékről volna szó,de,hogy negyed milliós készüléknél is ezt kapja a vevő.
A Note 5-nek és egybelévő társaiknak,pedig még a hátulja is ragasztott,amit szintén nem egyszerű leszedni. Ha egy egyszerű aksicserét szeretnék,már azt is csak szervizben lehet garancia idő alatt,nem beszélve ha lejár az aksira az 1 év,akkor ez a csere még pénzbe is kerül. -
CB
senior tag
válasz
zombinyul #272 üzenetére
Szerintem nézd meg ezt a videót, közben gondold végig, hogy kell-e feszegetni a gyárilag ragasztott telefonokat szétszerelés közben. Ez ugyan nem Note5, de jajjjj a sérült telefonnak.
Egy biztos, ezeket csak ilyen módszerrel lehet szétszedni, és szerintem az már nem lesz olyan, mint amit a gyárban összeraknak. -
kisbancsa
senior tag
azt kell hogy mondjam, így 1 hét után, nem tűnik fel a nagysága. Z2őt váltott az edge plus, és nem érzem olyan "hatalmasnak". Igaz csak a kijelzője 5.7es, és elég trükkösen megvan oldva mert vékonyabb mint a sony, és csak 1 picivel nagyobb. Teljesen patentul megoldották. Engem mondjuk nem zavar a "ragasztott" megoldás, mivel ha problémám van a készülékkel nem szervizelik hanem instant cserélik 1 újra. (személyes megjegyzés: aki kevesli a 32gb tárhelyet annak javaslom a felhőt. 115 gb tárhelyet kaptam az ondriven, + még ott van a google fotók is. )
-
zombinyul
addikt
válasz
Dr.FantastiK #275 üzenetére
Ez annyi ponton visszalepes, annyi kritika eri, hogy biztos nem fogja behozni a hozza fuzott remenyeket... En is inkabb 4-et (akar Edget) vennek az otos helyett.
-
zombinyul
addikt
válasz
Dr.FantastiK #273 üzenetére
Memegy pont, amiben visszalepes az 5-os a 4-eshez kepest...
-
zombinyul
addikt
válasz
Dr.FantastiK #268 üzenetére
Nem feszegetik azt. A ragasztast oldjak valahogy, olyan modszerrel hogy semmiben nem tesz semmilyen formaban kart, utana pedig teljesen gyari eszkozokkel es technologiaval osszerakjak, tokeletesen uj minosegure. Gondolom utana megegy minosegellenorzesen atmegy. Semmivel sem mas mint egy vadonat uj.
Ha meg van penzed mindig uj telefont venni ha meghibasodik... Akkor marhamod irigyellek.Attol fuggetlenul en sem vagyok a ragasztott telefonok hive, ha mar unibody, oldjak meg ugy mint az iPhoneokat, vagy mint anno pl. a 800-as Lumiat. De megjobb ha normalisan szetszedheto a telefon (mar az akksicsere miatt is).
-
Sebestyen01
őstag
válasz
Dr.FantastiK #269 üzenetére
Hat... Most erre mit mondjak, finoman es alazatosan csak annyit, nem vagyunk egyformak!
-
válasz
Dr.FantastiK #268 üzenetére
Oké, de ha a gyártó ugyanolyan módszerrel rakja össze, mint amikor először összerakja, miből gondolod, hogy lesz különbség?
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Sebestyen01 #267 üzenetére
látod, pont ezert lexarom a Gari-t.
csak Bontatlant veszek, ujat, ha elromlik, de mitol ?? veszek masikat, {ujat.} mert nem 100 % a javitottnak a megbizhatosaga !
-
Sebestyen01
őstag
válasz
Dr.FantastiK #265 üzenetére
Kicsit irrealisak az elvarasaid, mit gondolsz millio szamra bespajzolnak vadi uj kedzulekeket 3 evre mert te (es a hasonlo mentalitasu emberek) huzid a szadat? Van megoldas, kidobja a gart a samu a nyakabol, hidd el hogy tud mondani okyat hogy legyen indoka is, aztan egybol jobb lett vna egy masik kedzulek... Persze lehet melldongetve utanna firdulni az atyauristenhez, ertelme nem sok lesz!
-
válasz
Dr.FantastiK #265 üzenetére
Egyszer a gyárban is összerakják. Nem egy darabból öntik.
-
Azért ezen nagyon keményen elcsodálkoztam, hogy 4 giga ram sem mindig elég neki.
Komoly szoftveres optimalizálatlanságok merülhetnek fel itt. -
válasz
Dr.FantastiK #260 üzenetére
a refurbished/gyárilag felújított készülékkel semmi gond, az nem gányolt - a szerződéses hazai szerviz által "ügyködött" néhány telefonnál volt ez probléma, de szerencsére megszűnt számukra a (hiba)lehetőség, persze nem véletlenül... -, más gyártóknál is így működik, lásd; apple...stb.
-
Sebestyen01
őstag
válasz
Dr.FantastiK #260 üzenetére
Nekem anno a ferden ragasztott kijelzos notomat ujra csereltek, de a refurb is ertheto, egyszer elfogynak az ujak a raktarbol... A gar azt alairom az jo!
-
Dr.FantastiK
őstag
'' hanem mert pl itthon hivatalos képviseleten keresztül veheted meg, és magyarországi, hivatalos garanciát és szervizt kapsz probléma esetén. ''
jaah, meg egy Refurbished, ganyolt Keszuleket ,, az egyhete ujonann megvett de hibasert cserebe !
(U)ISTEN megorizzen mindenkit a szuper szervizeiktol !!(/U)
-
válasz
Palika71 #254 üzenetére
Jóval drágább gyártani egy telefont, ami mondjuk harmadakkora, mint a tablet. Pont azért, mert kisebb, sokkal nagyobb mértékben kell mindent miniatürizálni. Nem az anyagár kerül sokba. Ráadásul jellemzően még csak nem si az előállítási költség a nagy, hanem a tervezési, marketing, szervizköltségek, kirendeltségek, stb. Pont azért kerülnek kevésbe a nevenincs kínai telók, mert nem költenek semmire az előállításon kívül. A Samsung sem elsősorban a neve miatt drága, hanem mert pl itthon hivatalos képviseleten keresztül veheted meg, és magyarországi, hivatalos garanciát és szervizt kapsz probléma esetén. Ennek az infrastruktúrának a fenntartása rengeteg pénzbe kerül, és akkor még nem is számítottuk bele a tervezési meg marketing költségeket.
(#257) Sebestyen01: de, rengeteget romlott a forint az elmúlt években, pár év alatt vagy 30-40%-ot. Ehhez még hozzájön az is, hogy egyre több adó van, amit extra bevétellel kell fedezni.
-
válasz
Palika71 #254 üzenetére
gondolhatsz még más gyártókra is a samsung és az apple mellett, szépen zárkóznak fel sorban.
a sony xperia z5 például 239.990 ft, a z5c pedig 199.990 ft ellenében előrendelhető, és ez hivatalos sony center akciós ár!
azért írtam ezt a példát, mert ebben a témában nem egy - samsung ellenes - sony felhasználó írta, hogy a note 5 drága. -
Palika71
őstag
Én azért azt nem értem, hogy a jóval nagyobb anyag igényű tableteket majdnem fele áron lehet megkapni, az ugyanolyan márkájú, és kb. azonos tudású telefonoknál. És valószínűleg a tabokon is keresnek, nem jótékonyságból árulják ezen az áron. Szóval, szerintem NAGYON vastag haszon van a csúcskészülékeken.
Nem is csak a Samsungra gondolok, hanem pl. az Apple-ra is. -
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Sebestyen01 #252 üzenetére
inkabb neeee ! !!
-
doooo
veterán
Jesszus.. lehet még napokig folytatni ezt a nagyszerű "egy középkategóriás telefon elveri multitaskingban" meg a G4, meg Zenfone2, meg G4, meg G4, meg Zenfone, stb, stb. dumát? UNALMAS.
Úristen.. mintha rajtatok kívül mindenki fogyatékos lenne, és nem fognák fel a kritikáitokat egy komment után.. méghozzá nem is csak ebben a topicban, hanem párhuzamosan több helyen is... elismerésem. És lám.. én is megismételtem egy kolléga fentebbi hozzászólását, mert már nagyon szükségesnek éreztem.
Egyébként ez a sok negatívum, meg fika, meg lópikula, olyan érdekes.. először is, maximálisan megutáltatja velem az oly sokszor ismételt "csoda készülékeket", másodszor, unalmas (ó, ezt mintha már említettem volna.. hiába.. ragályos), harmadszor, a hittérítés ellenére is, "csakazértis" alapon, hogy ne tegyek eleget a követelésiteknek, még pozitívabb fényben tünteti fel az S6-ot (vagy bármelyik idei csúcs Samsungot) a szememben (persze attól még egyikre se költenék pénzt).
Ha erőszakosan támadtok egy véleményt, elképzelést, akkor azt ne úgy tegyétek, hogy a támadott eszme még erősödjön is, mert akkor az egész hiábavaló. -
zombinyul
addikt
válasz
Danny365 #244 üzenetére
Samsung hater vagyok, igen. Ruhellem a Samsungokat, igen. De leirom szazadszor is, hogy a Note szeria tetszik (bar teny, ez az 5 eleg gyengere sikerult a procit leszamitva az elozoekhez kepest), es ha normalis ramkezelesuk lenne (mert masrol alig szol ez a forum, hogy szar a ramkezelesuk. Ha mar itt jarunk, a tobbi 100 hozzaszolot aki rosszat mereszelt irni a Samukrol, miert nem savazod?), meg a listamon is rajta lett volna. Tetszik nem tetszik, a konkurenseg bizony kevesebb rammal is megeszik a francba a 4 gigas Samut. Ezen kivul irtam erre a konkret Note 5-re barmi rosszat? Szidtam barmilyen mas tekintetbe? Naugye.
Sebestyen01-nek is igaza van, akar tetszik akar nem. Minden szavaval egyetertek, egy uzleti telefonnal ahol akar prezentaciokat nyomathatnak rola, rohadt nagy gaz az allando ujratoltogetes, mikor egy harmad aron kaphato kis Huawei nem csinalja (raadasul meg 5.1 sincs rajta, 5.0-an all)... A moderatorokat gondolom azert nem zavarja, mert ez a forum 90%-ban errol szol. A konkurensek meg azert (is) vannak egy szakmai topikban megemlegetve, hogy osszehasonlitsuk oket.
Arrol nem is beszelve, hogy ha valaki beolvas ide, es latja a pozitiv peldakat is, nem fogja azt leszurni egy (negyed millios csucs) telefon utan, hogy az osszes droid ramkezelese hulladek. -
Sebestyen01
őstag
válasz
Dr.FantastiK #246 üzenetére
Majd dicserem ha lesz miert...
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Sebestyen01 #245 üzenetére
de miert kell mindenaron fikazni a Samut ? ?
kicsit Troll-szagu vagy !
-
Sebestyen01
őstag
válasz
Danny365 #244 üzenetére
Camban szar de meg van az elonye hogy egy kozepkat kompaktot meg vehet hozza az ember ha akar uj note arban...(bar aki melozni vesz egy mobilt kusmertekben gerjed a szelfizesre, ha meg fenykepezni kell akkor sem teloval akar milyen optika us van benne, arra meg mindefyik jo higy megorokitse ha teszem azt a gyerek a falon keni vegig a reggelit) Faj az igazsag de ez van... Mellesleg tanulj meg szelektalni en tudod olvasok a forumon nem pedig hallgatok
Mit varsz dicserjek meg egy uzleti mobilt ami osztott kepernyos hasznalat kozben a bongeszot ujratoltogeti? Vagy tapsoljak ha prezentacio kozben arra kell varni mig ujranyitogatja a dolgokat, csak mert vmi ferdeszemu eloemberhad keptelen optimalizalni a sajat maga agyszulemenyet?Es igen bezzeg a zenfone meg az lg... Jah hsdznalhatobbak mint a phabletkiraly, es mindezt az egyik felaron a masik meg ujonnan egyharmad aron.
-
Danny365
őstag
válasz
Sebestyen01 #240 üzenetére
"Ha nem tetszik a telo van masik, hajra kosz h beneztel." - idézet tőled annak, aki a Zenfone kamera tudását megkerdojelezte.
Te miért nem tudod tartani magad a saját bölcsességedhez? Mást sem olvasni tőled meg zombi haverodtol, hogy mekkora szar a Samsung, a TW, satöbbi. Már tényleg kezd baromi unalmas lenni.
Ráadásul semmit nem tesztek a beszelgeteshez, mindig ugyanazt a dolgot bofogitek be ezredszerre is.Egy moderátortól kérdezném: ezt tényleg muszáj nekünk a végtelenségig hallgatnunk?
Mindenkinek van és lehet is véleménye, de szerintem már az egész fórum tudja, hogy retek a Samu, bezzeg a Zenfone, meg a G4...
-
Sebestyen01
őstag
válasz
zombinyul #242 üzenetére
Ha nekilendultem a note 4 nek mit tudom en bongesztem kozben online filmeztem akkor a bingeszoben olyan 3 oldal utan az elso oldalt kezdte ujratolteni... Agyergorcs... Felszippant 4 giga ramot is a TW... Akik ezt igy csinaljak golyot erdemelnenek a buksiba.
Es akkor meg azt se lehet mondani hogy funkcionalisan olyan power lenne vagy mit tudom en... De megmagyaraztak ezt is... Azertvedzik sokat mert a camot a memorisban tartja... Ehte faxsag... Negyedmillss cucc es megfo attol amire hsdznaljak ugyan mar... Itt az akksi is kissebb lett, de legalabb nem cserelheto erted... Ez inkabb note 4 +... Kattintos cero amit firditva is be kehet dugni meg a haziexynos a motorhazteto alatt, csillivilli ragasztott haz, fadza uvegbol had karcolodjon, aztan copy, paste a tibbi, es hopp 270k hadzon 200% , nem is baj higy euba egyelore nem jon, vegye a sok kulfoldi birka. -
zombinyul
addikt
válasz
Sebestyen01 #240 üzenetére
-
zombinyul
addikt
Szorol szora egyetertek, annyi, hogy nekem flagshipek kozul csak a Huawei P8-cal van tapasztalatom, de az se annyira felso kategoria mint a G4 / S6. Viszont a G4 is nagyon premium cucc lett bor hatlappal, meg a P8 is elegge ott van a szeren. S6-ot csak boltokba taperoltam. Nem tunik premiumabbnak az elobb emlitett kettonel (vagy akar egy One M9-nel).
Viszont pl. a P8 is oda-vissza csapkodja ram kezelesben az S szeriat, de akar a Note 5-ot is, pedig az is 3 giga ramos. -
user2211
tag
Jöhetne már valami egészen más/új dizájn, mert szinte mindegyik telefonjuk egyforma. Igaz picit másabbak külsőre, de a lényegen nem változtat.
Persze ez Sonykra is vonatkozik...
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
Shinnokina #224 üzenetére
igy van, ertelmes beszed !!
-
beteg
őstag
Azért vicces, hogy 8 oldalas teszt születik „Tetszet” plecsnivel egy még jó ideig nem kapható készülékről!
-
mike918
csendes tag
válasz
zombinyul #231 üzenetére
A számból vetted ki a szót..
!
Elég sok telefon megfordul a kezemben az elmúlt egy évben volt szerencsém használni iphone 6 pluszt, samsung s6 edge-et, one plus one-t és most egy bő másfél hónapja egy G4-et nyúzok..
Aksiban a OnePlus One az verhetetlen volt meg egy jó telefon igaz azon egy CustomROM andorid 5.1.1 volt fent.
S6 edge szép meg jól össze van rakva meg tényleg egy minőségi telefon, de botrányos üzemidő, a kamerája is jó lenne, ha nem dolgozna annyit a szoftver a színeken. Gépre tv-re kirakva a G4nek a fényképeinek a színe sokkal közelebb van a valósághoz mint a samsungé. Illetve az a RAM kezelés is elég betegágy.
G4 eddig nagyon fasza, 15 megnyitott appnál sem tölti újra a már megnyitott programokat illetve a kamera is elég komoly benne. S6 egy kicsivel gyorsabb viszont a ramkezelése és alkalmazások közötti ugrálásbab eléggé elvérzik. Antutu meg egyéb pontszámokban bajnok, de ezen kívül nem tudok róla más pozitívumot elmondani max annyit, hogy elég jól néz ki meg prémium. De ha már prémium, akkor inkább Iphone 6 plus, mivel ott semmilyen megdöccenés nincs 1GB RAMal sem és aksiban is alázza mind a kettőt, viszont az összes "kényelmi" szolgáltatás mint pl egy LG "smart settings" azok mind csak jb után érhetők el ott illetve pc-vel sem annyira fasza együtt használni kivéve ha van otthon egy Mac..
!
-
törölt tag
270 ezer. Elmehetnek a ...-ba. Ennyi pénzt egy telefonért.
Állítom az összeállítási költség nincs 50 ezer sem. Azért ez már túlzás. -
válasz
Talán mert ez egy Samsung topik, és a kutyát sem érdekli hogy egy másik cég terméke mennyibe kerül. Pláne hogy nem androidos, tehát nem is konkurencia!
Az almafóbiát meg nem itt kezelik!
-
Blyan
félisten
válasz
1. Mert az mindig is annyira drága volt, mint most.
2. De, állandóan ki vannak borulva tőle. Csak hát már megszokták. -
Gyulafilu
csendes tag
válasz
Sebestyen01 #221 üzenetére
Nyilván a vanilla droid nem kér, és nem is kérhet sok memóriát, de ettől még vicc hogy a TW megeszik 2,4GB-ot. Az Asus Zenfone 2-őn viszontnem a Vanilla droid fut, akkor mondom azt példának.
"még akkor is röhögve van 1 GB RAM szabadon, ha az összes netes izé fut, ideértve a Messengert, a Vibert, a Google+ szolgáltatásokat, a LinkedInt, a Twittert és az Instagramot. Meg még a gyárilag felrakott memóriatisztító és víruskereső is."
-
Gyulafilu
csendes tag
Srácok ez a ramhasználat egy rossz vicc !!! Arról nem is beszélve, hogy csillagászati áron bővíthetőség nélkül. pfff
A 3GB rammal ellátott Nexus 6ban "több a ram" mint ebben a 4gb ramos Samsungban!https://nexus6roms.files.wordpress.com/2015/01/wpid-screenshot_2015-01-07-16-56-55.png
-
csongi
veterán
6 giga rammal, szinte az egesz rendszer futhat. Ha az uj memoria kerul bele akkor a fogyasztas sem lesz tobb, mivel a hirek szerint felet fogyasztja mint az elodje. De azt is meg merem kocakztatni, ha lecsontozott feluletet kapna az ugyfel, es azok az alkalmazasok kerulnenek fel amiket valoban hasznal is, a fele memoria is sok lenne
. 270 ezer Ft vehet az ember egy olyan keszuleket ami mindent elarul rola, kovethetlen, melyik alkalmazas milyen informaciokat szerez be. Meg lehet tudni, es lenne dobbenet
.nem csak a hely meghatarozasra gondolok. Nem ismerem a feluletet, de ha ezeket is kilehetne kapcsolni, akkor is be erne kevesebb memoriaval. Arra is kivancsi lennek, mennyi adatforgalmat bonyolitanak ebben az allapotukba? Egyre dragabbak ezek a samsung keszulekek. Nekem ugy tunik, a magas arazassal probaljak a keszulelkeket felertekelni. Ami most mar tulertekelt lett. Csorosag ide vagy oda. 900euro, mar a tehetosebb regio ingerkuszobet is eleri. Azert megis csak egykezben elfero eszkozrol beszelunk. Egy laptopert is elkernek ennyit, es a ketto teljesitmenye felhasznalhatosagi terulete eg es fold, mikozben ebbe a telefonba az alapanyag toredeke, a gyartasi energia toredeke, es sorolhatnam tovabb. Mar a 200ezer feletti keszulekeknel is sikerult atlepni az abnormalis hatart. De a piac ilyen volt ilyen is marad.
-
Weeman1
veterán
Szép,de inkább marad a Note 3.
-
Taci
addikt
-
Sebestyen01
őstag
válasz
Dr.FantastiK #210 üzenetére
Azert az nem rossz hogy a terpeszkedo rendszeren ivul meg egy bongeszo iscelfer par oldallal nehany alkalmazad tedzem azt egy game... Es az csak kapaszkodj ugy megy ha az elejen nezzuk h mennyi ures van... Na most erre keptelen mindegyik samu telefon mert az UI hulladek!Ez szamomra es masok szamara olyan ervagas hogy hihetetlen!
-
Senkinek sincs még (főleg duos tapasztalat érdekelne) ?
-
TTTotya
senior tag
válasz
Dr.FantastiK #210 üzenetére
jaja, de melyik esetben lehet jobban menedzselni több alkalmazást a háttérben adott RAM mennyiségen? Akkor ha a rendszer lefoglalja a rendelkezésre álló RAM háromnegyed részét, vagy ha a rendszer több RAM-ot hagy szabadon, ahová más alkalmazások betölthetőek????
-
zombinyul
addikt
válasz
Dr.FantastiK #208 üzenetére
Normal helyzetbe nem ugy mint ennel. Erdekea, a tobbi telefon tudja normalisan kezelni a hatterben futo alkalmazasokat? Nehigy mar a tesztelo legyen a hulye...
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz
mekka_kola #207 üzenetére
.. inkabb hagyd oket,, nemertik hogyan mukodik az Android Memory management -je !
-
mekka_kola
tag
"Első bekapcsolás után 1,6 gigabájtnyi RAM áll szabadon, a TouchWiz pazarló memóriakezelését látszólag nem tudták tökéletesen orvosolni, nem is kell különösebben sok megnyitott alkalmazás ahhoz, hogy a 4 gigabájt elfogyjon, főleg akkor, ha az ugyanennyi RAM-mal ellátott Asus Zenfone 2-höz hasonlítjuk."
Ó, a szakmaiság, néha csak nevetni tudok kínomban! :-D Memory management???
-
Wave86
tag
Való igaz, a Note széria mindig is az üzletembereket célozta meg, nem a mainstream-et. Szerintem ez a képlet a Note5 esetében sérül először, ugyanis nehezen tudok elképzelni üzletembert ilyen telefonnal mászkálni. A Note 4 viszont nagyon beleillik a képbe és a kapható bőr flip tok egy exluzivitást ad a készüléknek.
-
válasz
zsolt501 #195 üzenetére
Nem. Olcsóbb a néhány elégedetlenkedő száját befogni egy új telefonnal mint milliárdokért szervizeket fenntartani.
A hőbörgés meg csak az ilyen fórumokon megy. A vásárlók többsége meg örül a csillogásnak. Leveszi a polcról, fizet és boldog! Nem tudja, nem érdekli és nem is érti mi az hogy lag, RAM, frissítés és egyéb huncutságok. -
-
válasz
zsolt501 #202 üzenetére
s5-ig az s szériához is volt, az s6 nem került már be a listába, mert közben jött a változtatás.
nem hiszem, hogy a teljes telefon kontra csak alkatrész szállításának a különbözete több, mint a szervizes munkaerő, eszközpark, képzés...stb. fedezete több helyen is, sőt!
a gyártói és a felhasználói oldalról nézve is jobb lesz a helyzet, ha kimarad néhány szerviz(es) a képből - a maga trükközéseivel -, de ezt inkább nem részletezem.
a javítási időt nem befolyásolja a dolog, mert előre biztosítanak cserés új/gyárilag felújított készülékeket, ahogy tették eddig is az alkatrészekkel, illetve utóbbi időben a komplett telefonokkal is.ollie; nincs s pen, más anyaghasználat és kijelző...stb., de akinek csak a kijelző (nagy) mérete a fontos, illetve olyan más tulajdonságok, amik mind a kettőben adottak, azok számára az s széria is képbe kerülhet adott típus képében.
-
zsolt501
nagyúr
A házhoz jövő szerviz csak a Note szériához volt, ha jól emlékszem (ha tévedek javítsatok ki), az S szériához és az edge telókhoz nem, szóval ez kissé árnyalja a képet, és mivel ezek után egyre több készülék típus lesz szervizben javíthatatlan kategória, és ezeket kb. mind a gyár felé kell majd küldeni ami nem biztos hogy el fogja érni a célját hosszútávon.
Azért egy feljavított vagy új teló küldözgetése sem biztos hogy annyira olcsó, mint ha csak alkatrészt küldenének, mondjuk nem tudom hol lenne a szerviz ahol ezeket javítják majd, lenne e itt az országban, vagy valamelyik EU-s országban, vagy EU-n kívüli országban szervizelnék, mert ez a szállítást és a javítási időt és költségét is befolyásolja.
Kicsit ez a szervizelés még homályos része az ügynek.ollie ráadásul az edge esetén van 128GB-os verzió.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Vékonyabb és keskenyebb lett a Samsung új csúcsphabletje, az üveg hátlap, a kiváló kamera és a remek lapkakészlet bizonyára sokaknak tetszeni fog, az árcímke viszont már kevésbé barátságos.
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PayPal
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Milyen videókártyát?
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpársportok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest