Samsung Galaxy Note5 - ötletes öthetes

Bevezető

Az év második fele a Samsung mobilos részlegénél már régóta a Note-szériáról, azaz a csúcsphabletekről szól. A dél-koreai gyártó viszont ezúttal megszakított egy többéves hagyományt, hiszen a Galaxy Note5 nem a berlini IFA kiállításon mutatkozott be, mint az eddigi összes közvetlen elődje, hanem két héttel hamarabb, augusztus 13-án, egy különálló, New York-i eseményen, ahol személyesen ugyan nem voltunk jelen, de a budapesti közvetítést megtekintettük.

Samsung Galaxy Note5 teszt
[+]

A Samsung négy évvel ezelőtt kategóriát teremtett az első Note-tal, a széria piacra kerülése előtt még kevesen értették az óriástelefon létjogosultságát, de az idő és a piaci viszonyok a dél-koreai gyártót igazolták. Mi sem bizonyíthatná ezt jobban, mint hogy tavaly már az Apple is bemutatott egy 5,5 hüvelykes mobilt, pedig ők nagyon sokáig ragaszkodtak a 3,5, majd a 4 hüvelykes megjelenítőkhöz, ha okostelefonokról volt szó.

Samsung Galaxy Note5 teszt
[+]

A Samsung hardveres téren idén rendesen odapirított a konkurenciának, a Samsung Galaxy S6 és S6 edge készülékekbe került Exynos 7420-as lapkakészlet szinte mindenben elveri a Qualcomm Snapdragon 810-et, ami a legtöbb idei androidos csúcsmodell alapját képezi. Nem lehetünk tehát meglepődve azon, hogy a Galaxy Note5 is ezzel a kiváló Samsung SoC-vel érkezik, az pedig csak hab a tortán, hogy 3 helyett 4 gigabájt RAM-mal operál.

Samsung Galaxy Note5 teszt
[+]

A Note5 bemutatóján azonban kiderült, hogy Európában idén, hivatalos forgalmazásban nem fog megjelenni a modell, helyette a hasonló méretekkel és specifikációkkal rendelkező, de S Pen nélküli Galaxy S6 edge+ érhető el. A Note tehát csak 2016 első negyedévében érkezik meg kontinensünkre, a világ számos egyéb pontján viszont már kapható a készülék, mi az XXL GSM jóvoltából próbálhattuk ki a mobilt. A papírdobozban a készüléken kívül egy gyorstöltésre alkalmas töltőfej, egy microUSB kábel és egy earbud kialakítású headset kapott helyet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Beragad a Note5 stylusa, ha fordítva dugják vissza?

    Az Android Police kiszúrta, hogyha véletlenül fordítva kerül vissza az S-Pen a Note5 erre a célra kialakított járatába, az nem csak beszorulhat, az S-Pen érzékelője is megsérülhet.

  • Samsung Galaxy Note 4 - írástudó óriás

    A koreaiak új phabletje nem lábjegyzet, hanem fejezetcím lehet a mobilos Nagy Könyvben. Fémkeret, next-gen hardver, QHD kijelző, OIS, SpO2 és még sok egyéb mozaikszó.

Hirdetés